Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (632. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.192.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fakülte de okursan veya bitirdiysen 2 yıllık bir okulun tecil isteminin bir hükmü olmaz askeriye tecil için her defasında daha üst bir sınıf istiyor
    örnek olarak lise önlisans lisans gibi yani sen lisans mezunu olsan ve tecil hakkın bitmiş olsa 2 yıllık myo okusan tecil yapılamaz okulunla ilgili
    ama lisans mezunu olduğun için 2 yıllık tecil hakkın saklı kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

natakan

fakülte de okursan veya bitirdiysen 2 yıllık bir okulun tecil isteminin bir hükmü olmaz askeriye tecil için her defasında daha üst bir sınıf istiyor
    örnek olarak lise önlisans lisans gibi yani sen lisans mezunu olsan ve tecil hakkın bitmiş olsa 2 yıllık myo okusan tecil yapılamaz okulunla ilgili

hocam öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim yani bu iki yıllık ön lisans 4 yıllık lisans programları için tecil işlemleri farklı değerlendiriyor bu durumda ön lisans kayıdımın silinmemesi askerlik için mani olmaz değil mi ben şudeyken şube başkanı sistemeden bakıp en son nisana kadar hakkın var demişti tecil hakkın doldu demişti ama yazıyı okuyunca içime bir kurt düştü işte bu durumda olan arkadaşa da çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun ......

• quote:

Orijinalden alıntı: natakanatakan

quote:

natakan

hocam öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim yani bu iki yıllık ön lisans 4 yıllık lisans programları için tecil işlemleri farklı değerlendiriyor bu durumda ön lisans kayıdımın silinmemesi askerlik için mani olmaz değil mi ben şudeyken şube başkanı sistemeden bakıp en son nisana kadar hakkın var demişti tecil hakkın doldu demişti ama yazıyı okuyunca içime bir kurt düştü işte bu durumda olan arkadaşa da çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun ......

dediğim gibi sonuçta sen lisans mezunusun 2 senelik diploma ile gelip tecil yapılamaz bunu bana şubedeki memur söylemişti hatta hiç unutmam o zaman herkes sürekli üniv okuyup askerliği tecil ettirir demişti yinede sen bağlı olduğun askrlik şubene sor bu işlerde standart yok pek biliyosunuz işte yukarıda durumundan bahseden arkadaş gibi olmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: sanal03

Herkes mi aldı zarfını yahu bir ben mi kaldım yoksa zarfı almayan?

ben de almadım 22'sinden sonra gidicem uzunlar işi bi bitsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: natakanatakan

quote:

natakan

dediğim gibi sonuçta sen lisans mezunusun 2 senelik diploma ile gelip tecil yapılamaz bunu bana şubedeki memur söylemişti hatta hiç unutmam o zaman herkes sürekli üniv okuyup askerliği tecil ettirir demişti yinede sen bağlı olduğun askrlik şubene sor bu işlerde standart yok pek biliyosunuz işte yukarıda durumundan bahseden arkadaş gibi olmasın...

haklısınız hocam askeriyenin işi belli olmaz soruşturmakta fayda var tekrara teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

quote:

Eveett nihayet misafirlerimiz oturmaya karar vermiş ki başabaş gidiyoruz artık

17 kayıtlı üye, 17 misafir

Sınavın açıklandığı zaman kaça kaç olacak acaba?

Site kafayı yemezde sağlıklı bir şekilde forumu kullanabilirsek (Sanmıyorum ki böyle olsun, kesin site kafayı yer) 250 kayıtlı üye 50 misafir olur tahminimce.

tertip az demişsin 448 sayımız var... en aşağı 400 kişi forumda olur geri kalanalrda izleyici takımı 48-50 :D

iyi geceler. gss 1140 olayı ne oldu bu arada bir gelişme oldumu tertipler... sildirebildiniz mi? acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBERTO87

quote:

Orijinalden alıntı: jmail

beyler kısa donem askerlerın asteg ler gibi askerde kalması gıbı bı durum mumkunmu..

bahar aylarında acılan uzman erbas alımı yada lısansınız sevıyesınde muvazzaf yada sozlesmelı acılan kontenjana ve kadroya gore subay assubay sınavına gırıp gecme sansınız olabılır takıp edılmesı lazım sizi tutan bazı komutanlar yonlendırır zaten gel senı assubay ve uzman yapalım su tarıhte basvurusu var vs alım yapılacagı zaman askerıyede ıcerde olanlara oncelık veya ayrı bır kontenjan varmıs komutanların olumlu yanı sıcıl notunuz ıyıyse sansınız artar

TESEKKUR EDERIM CEVAP ICIN.KALMAYI DUSUNUYORUM PLANLARIM ARASINDA VAR TABI GITTIGIMDE FIKRIM DEGISMESSE:)

• eee herkes gitti mi?

Siz yatağınızda rahat uyuyun diye gidiyorum zaten askere
  • gece 3-5 nöbetini ben alayım bari...

yanık sesimle türkü de çığırırım.. içli içli...

üç vakte kadar o soğukta birtaraflarım donarken bu yazıyı hatırlarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hendivli

Bende bugün sarı zarfı almaya gittim. Yarım saat sıra bekledikten sonra sıra bana geldi. Görevli memura zarf için geldiğimi falan söledim. Kimliğimi aldı bilgisayardan baktı ve bana sizin askerliğiniz 2014 9. aya kadar tecil edilmiş dedi. Nasıl olur dedim ben Ekim ayında gelip aralık celbi ile askere gitmek için tecili bozdum dedim, sizde o zaman işlemleri yapıp kasım ayı içinde gelip zarfı almamı söylediniz dedim. Tekrar bilgisayara baktı ve evet 10 ekimde tecili bozmak için başvurmuşsunuz ama 11 ekimde askerliğiniz tekrar tecil edilmiş dedi ve bu durumda aralık celbi ile askere gitmeniz imkansız dedi. Biraz duraksadım ve nasıl oluyorda ben tecilimi bozduğum halde askerliğim tekrar tecil edilmiş oluyor diye sordum. Görevli memur bende bilmiyorum bi soralım dedi ve telefonda biriyle görüştü olayı telefondaki kişiye anlattı. Konuşma bittikten sonra memur bana falanca nolu odaya gidip xxxx xxx beyle görüşün dedi ( telefondaki kişi). Odaya gittim meseleyi baştan anlattım beraber bilgisayara baktık benim 10 Ekimde tecili bozduğum görülüyor ancak 11 Eylülde Dicle üniv. Fen bilimleri ensitütüsü tarafından askerliğimin tekrar tecil edildiğini gördük. Adam bana sordu öğrencimisin diye pratiikte hayır ama teorikte evet dedim. Dİcle üni.de yüksek lisansa kayıt yaptığımı ama hiç gitmediğimi ayrıca tecili bozarken görevli memura yük.lisans öğrencisi olduğumu bunun askere gitmeme mani olma ihtimalini sormuştum görevli memurda siz tecili bozduktan sonra mani olmaz demişti. Adamdan da umudu kesince görevli personel başkanı binbşı xxx xx ile görüştüm. o da bana eğer üniversitede kaydın varsa sen tecilini bozduğun an onlar tekrar tecil eder yani askere gitmek için ya üni. öğrenci işlerine dilekçe verip askerlik işlemlerine karışmamasını isteyeceksin yada üni den kaydını sileceksin dedi. Peki dedim aralık celbi ile askerliğe gitmem yalan mı oldu evet dedi. En erken ne zaman gidebilirm dedim peki nisan celbinde gidebilirsin dedi.

Durum bu arkadaşlar ben aralık celbi ile askere gitmeyi çok istemiştim. Tüm arakadaşlarım aralık ayında gidiyor tek başıma kaldım. Yok mu bu arlık celbi ile askere gitmenin bi çaresi. Üniversiteye bak sen yaw kendi kafasına göre benim askerliğimi tecil etmiş.

Dostum inan çok üzücü bir durum ama bir de şu açıdan bak belkide bu dönem gitmemen senin için daha hayırlısıdır denilcek başka bişey yok hakkında hayırlısı olsun sıkma canını...

• quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xenyjr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bm34

343 tertiplerin konusunda rastlağım bilgiler var tertipler. Ordakiler resimde çekmiş buyrun.

"1" ; soldan sağa : (3)uzun kollu,uzun paçalı iç çamaşırı , (4)kısa kollu,boxer iç çamaşırı , (2)askı , (7)Thermoform siyah uzun çorap , (2)elbise poşeti , polar eldiven , polar boyunluk , (2)vatka , mavi el havlusu , cüzdan , dikiş takımı , kirli-temiz çamaşır torbası , çamaşır yıkama filesi.

Tertip şöylede not düşmüş

quote:

Eksiklerim : Türk Telekom Aile Kart , El kremi , bot-dolap kilidi , mini el feneri , tırnak makası , ufak askılı ayna , pudra , silikon tabanlık.

bunu askeriyemi vemiş acaba yoksa dışarıdanmı alınmış

dışardan alınmış olması lazım.

anlamıyorum ki bi kesim bişey götürmeyin orada hepsini zaten alacaksınız diyor diğerleride getirmekte fayda var diyor nasıl il anlamadım
    içeri sokarlarsa almakta fayda var tabi

Dışardan almış. Zaten askeriyeden verilenler yetmedigi için alınıyor tertipler. Orda veriliyor normalde. En önemlisi iç çamaşırı

bu resim de dışarıdan takip edenlere yardımcı olur herhalde..

• quote:

Orijinalden alıntı: cheem

quote:

quote:

quote:

Eveett nihayet misafirlerimiz oturmaya karar vermiş ki başabaş gidiyoruz artık

17 kayıtlı üye, 17 misafir

Sınavın açıklandığı zaman kaça kaç olacak acaba?

Site kafayı yemezde sağlıklı bir şekilde forumu kullanabilirsek (Sanmıyorum ki böyle olsun, kesin site kafayı yer) 250 kayıtlı üye 50 misafir olur tahminimce.

tertip az demişsin 448 sayımız var... en aşağı 400 kişi forumda olur geri kalanalrda izleyici takımı 48-50 :D

iyi geceler. gss 1140 olayı ne oldu bu arada bir gelişme oldumu tertipler... sildirebildiniz mi? acaba?

Tamam haklısın tertip ama herkes internete giremeyebilir, herkesin elinin altında pc vs. olmayabilir. Hadi gel şunu 350 yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: dobermann

quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

bu sabah itibariyle sınav zarfımı güngören şubesinden aldım. neredyese hiç kimseler yoktu . sınava 3 aralıkta çorluda gireceğim . 29.40 tl yol ve iaşe parası aldım.

Bende tam şu anda yeniköy şubeden almak için kuyruğa girdim. Önümde 4-5 kişi var iyiki sabah gelmemişim ;-)

Bu arada sınav yerim küçük yalı olacakmış...

3. Gün gideceğim...

Bana 11.40 verdiler, memur 40 liranın üstünü çizdi anlamadım cebe mi attı nedir

Ayrıca bende sadece yemek parası olarak gözüküyor..

Formunda 40tl yazıyormuydu yani

evet 40 küsuratlı bir şeydi, memur onu çizdi, diğer çizelgede ama 11.40 yazıyordu.

Markete gittim çıkışta harca harca bitmedi

Bu arada bazı arkadaşlar buraya şöyel bir şey yazmış:

Burda alacağımız saati konuşmayalım burda önemli şeyleri konuşalım vs vs

Arkadaşım burda memlekete kurtaracak değiliz ya, forum burası...

Bırakalımda millet hevesini alsın, zaten askerde yeterince canları sıkılacak!

Neyse ben koşuya çıkıyorum

Evden tarabya merkeze ordan yeniköy'e kadar koşacağım 3.800 x2 metre

nerde oturuyorsun tertip kireçburnu cayırbaşı büyükdere ? Sabahlari koşuyorsan görüyorumdur seni büyük ihtimal. 30kasıma kadar çalışıyorum 7buçuk 8 gibi falan gibi geçiyorum tarabya ve yeniköyden kolay gelsin valla en güzelini yapıyorsun askerde başlarda sıkıntı çekmemek için biraz kondisyon şart

Acaba cebe atmış olabilir mi? Neyse olumlu düşünelim tertip, atmamıştır inşallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

arkadaşlar 2013 ağustosunda askerlikle ilgili yeni sistem geliyormuş yeni sistem hakkında bilgisi olan var mı?
    neler değişecek nasıl olacak hakkında ???

yada şöyle söyleyeyim aöflü yeni sistemde yedek subay olma şansı biraz daha mı artar yoksa hiç mi olmaz bilgisi olan var mı?

tektip askerliğin yeni sistemle alakası var mı?

Celp dönemleri 3'ten 4'e çıkacak. (Şubat-Nisan-Ağustos-Kasım) Yedek subaylık sınavı kalkacak ve merkezden kimin ne olacağı belirlenecek.

Bence zaman içinde yedek subay ihtiyacı en az seviyeye indirgenecektir. Çünkü Tsk hem tek tip askerlik hemde profesyonel ordu görüşünde. Dışarıdan yedek subay almak yerine bu ihtiyacı içeriden karşılayabilirler.

Tertibim şubat ta gidecek olanlar hangi tarihe kadar başvurmak zorunda, nasıl olacak, daha ayrıntılı bilgin var mı?

Tertip o kadar bilgim yok. Ben de asal'ın sitesinde okumuştum.

Heralde Kasım ve Aralık ayında başvuru yapılır. Son gün ise muhtemelen 31 Aralık olur. Ocak ayında da değerlendirmeler yapılır. İlerleyen zamanlarda asal'ın sitesinde daha ayrıntılı açıklama yapılır diye tahmin ediyorum.

http://www.asal.msb.gov.tr/

Tertip daha önce bakmıştım şimdi tekrar baktım ama ben mi göremedim ya:( Şubatta mı gitsem, şubata kadar da düğünü yaparım

http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/sevk_islemleri.htm

Tertip 2014 Şubat olacak, 2013 değil.

2013 Ağustos ayında değişiklik olacak. Belki 2014 te yürürlüğe bile giremeyebilir.

Aynen tertip 2014 içinmiş o, benim hesaplar yine yattı

Tertip bence 2013 Haziran ayında düğünü yap. Askerden gelir gelmez evlenirsin ve balayına çıkarsın. Hem askerliğin vermiş olduğu yorgunluğu atarsın hemde eşinle balayının tadını çıkarırsın.

Senin yerinde olsaydım askerden sonraya bırakırdım düğünü.

Haklısın tertip mantıklı olan dediğin gibi yapmak, öyle yapacağım inşallah.
    Birde askerden gelir gelmez düğün sıkıntı olur mu, işe ha girdim ha giriyorum derken...

Sizin düşünceleriniz fikirleriniz ne tertibim ve tertiplerim? Aklım karıştı

Askerden sonra işin garantiyse asker dönüşü hemen düğünü yap. Sonra eşinle bir güzel tatilini yap. Ondan sonra işine gücüne bakarsın.

Eğer asker dönüşünde iş garantin yoksa bence iş bulduktan sonra düğünü yap. Sonra iş bulmakta sıkıntı çekersen evliliğin en güzel günlerinde kafanda hep bir sıkıntı olur.

Seni askerdeyken bekleyen kişi iş bulacak kadar da bekleyebilir.

Her şeyin dört dörtlük olmasını da beklememek gerekir ama işini garanti altına almak önemlidir.

Hocam işyeri ile bir sıkıntım yok ama doğal olarak yazılı kağıt vermiyorlar, dönüşte yine şuan çalıştığım yere geleceğim hayırlısıyla. Ailemde ya işe giremezsen ya öyle olursa ya böyle olursa diyor, olumsuz ihtimalleride düşünüyor. Düğünü askerden geldikten sonra yapayım desen en az 2-3 ay atar, zaten temmuzun 6sında ramazan başlıyor, ramazanda düğün olmaz, sonrasına kalıyor. Ben bir an ince hayatımı düzene sokmak istiyorum, bu benim için önemli (bazı arkadaşlar evliliği özgürlüğü kısıtlayıcı bir hareket görüyor!).

Tabiki muhakkat bekler tertibim ama ben erteleme hakkımı kullandım fazlasıyla, okul bitince dedim olmadı, askere gidip gelince dedim şimdi o da yalan oluyor, bir de işe gireyim onda sonra diyeceğim, karşı taraftan önce ben sinirleniyorum

Off offf

• quote:

Orijinalden alıntı: YoL GEZER-

quote:

Bu haberi buldum tertip...

Celp Dönemleri Değişiyor mu?

Milli Savunma Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bildirilerde celp dönemleri ve tecil hakkı konularına da değindi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde “Yedek Subay, Askere Sevk İşlemleri” bölümünden yayınladığı metinde, celp dönemlerinin 2013 Ağustos döneminden itibaren değişeceği, test ve mülakat sürecinin de kaldırılacağını açıkladı.

Bakanlığın sitesinde yer alan yazılı metinin ilgili bölümünde konuyla ilgili şu satırlara yer verildi:

‘Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren test ve mülakat faaliyetleri kaldırılacağından yeni celp dönemlerine sevk tarihleri güncellenecektir.’

‘Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren celp dönemleri üçten dörde (şubat, mayıs, ağustos, kasım) çıkarılacak (tıp doktorları ve karışık sınıflar dâhil) test ve mülakat faaliyetlerine son verilecek ve seçim ve sınıflandırma işlemleri Millî Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı tarafından icra edilmeye başlanacaktır.’

Milli Savunma Bakanlığı sitesinden yayınladığı bir diğer duyuruda ise “Yeni Askerlik Kanunu” Hakkında bilgi verdi. Siteden yazılan metinde Öğrenimini sürdüren ve tecil yaşı gibi konular şu şekilde açıklandı:

‘ÖĞRENCİLERİN ASKERLİKLERİ 29 YAŞ SONU ESAS ALINARAK OKULDA OKUDUKLARI SÜRECE; DEVAM MECBURİYETİ VEYA AÇIK ÖĞRETİMDE AYNI SINIFTA ÜST ÜSTE İKİ YIL KALMA GİBİ ŞARTLAR ARANMAKSIZIN ERTELENECEKTİR.’

‘29 YAŞINDAN BÜYÜKLER İLE YOKLAMA KAÇAĞI VEYA BAKAYA KALDIKTAN SONRA OKULA KAYIT YAPTIRANLARIN ASKERLİKLERİ ÖĞRENCİLİKLERİ NEDENİYLE ERTELENMEYECEKTİR.’

03 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve “1111” sayılı Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapan “6318” sayılı Kanuna ilişkin açıklamalarda yer alan “Yükseköğrenimini sürdürenler ve askerlik tecil yaşı gibi konuları kapsayan düzenlemelerin detaylarını burayı tıklayarak öğrenebilirsiniz

Celp dönemleri ve askere sevk işlemleri ile ilgili açıklanan metnin detaylarına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz

http://www.egitimnerede.com/haber_detay.php?haber_id=2400

Arkadaşlar bu şu mu demek yani okuyan öğrenci olanın 29 yaş sınırı kalkıyormu yani tekrardan

İster oku ister başka birşey yap, 29dan sonra mecbur askere gideceksin diyor tertip

• Günaydın tertipler biraz daha umutlansak mı ?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21976926.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

Günaydın tertipler biraz daha umutlansak mı ?

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21976926.asp

bu haberi bende okudum. Öncelikle hakkımızda hayırlısı olsun. Mantıklı olanda buydu zaten 3 günlük eğitimle sıcak çatışmaya girmenin amaca yönelik bir hareket olduğunu zaten düşünmüyordum. Birde zaten gittiğimiz dönem aralık celbi olduğu için kış mevsimi nedeniyle bu tip terör olaylarının en aza indiği dönem oluyor.

• sofya teknik üniversitesinde endüstri mühendisliği bitirdim 2010 senesindede 2 yıllık bilgisayar programcılığının üzerine dikey geçiş yapıp aöf işletme bitirmiştim nede olsa her mühendisin yönetimle alakalı bi bölüm bitirmesi gerekir diye düşünüyorum hoş aöf eğitim açısından pek bişey vermiyo ama herneyse askere giderken işlemleri aöf üzerinden yaptım henüz endüstri mühendisliği diplomamın denkliği olmadığı için 86.maddeden karar aldılar yurt dışında okuduğum okul her sene tecil ettirdiği halde konsoloslukta öğrenci dosyam olduğu halde eğer aöf üzerinden işlem yaptırırsan böyle dediler yoksa 15 ay gidersin dediler dünde eve kağıt göndemişler 500 tl ceza kitlemişler 86.maddeden karar aldırdığım için bakaya cezası.ulan adam allem ediyo kallem ediyo bedelli yapıyo biz 5 sene yurt dışında kaldık dönmeme gibi bi imkan varken yinede gidip yapalım dedik delikanlı gibi Allah başımıza daha kötü bişey çıkartır harpten kaçmak en büyük günahlardan biridir Allah katında dedik askeriyenin yaptığına bak çok dokundu kanıma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: castleder

quote:

Orijinalden alıntı: NoName!

sizce bu saat nasıl orjinal midir acaba...
    http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/casio-klasik-f-91w-kol-saati-ucretsiz-kargo-65368874

tertip buda 3tlhttp://www.sanalpazar.com/Toptan-Casio-F-91-Saat__isp4926344

bu fiyata orjinal olma olasığı sıfırın altında heralde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: castleder

quote:

sizce bu saat nasıl orjinal midir acaba...
    http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/casio-klasik-f-91w-kol-saati-ucretsiz-kargo-65368874

tertip buda 3tlhttp://www.sanalpazar.com/Toptan-Casio-F-91-Saat__isp4926344

bu fiyata orjinal olma olasığı sıfırın altında heralde

saat olarak ben bunu aldım. Orjinali olan bu arkadaşlar. Saatteki sağ alt köşesinde resist yazan yerin altında "japan u" yazıyorsa çakma oluyor. Sadece "u" yazması gerekiyor.

http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/casio-f-91w-orjinal-garantili-kutulu-efsane-saat-65336110

• 
Sayfa: önceki 630631632633634
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.