Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün askerlik icin alışveriş yaptım traş köpügü,minik ayna(trasta sıra varsa kullanmak icin),pişik kremi,ayak icin lapitak die kremler var tavsiye ederim uzun süre botta ve ayakkabıda havasız kalan ayaklar icin cok faydalı birşey,tırnak makası, bot vurmasına karsı jel bant,koltuk altı rollon,minik cebe sıgacak özellige sahip tuvalet kagıdı süper bişey tavsiye ederim ve duş jeli(sabunlanmayla zaman kaybetmemek icin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar,

Listeye benide ekleyin. Sınava Narlidere'de giren varmı benden başka?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncbozkurt

Arkadaslar herkese selamlar. Bende 347. donemle askere gidiyorum. Gozlerim bozuk oldugu icin numarali lens kullaniyorum. Lens icin gerekli solusyonu fln olm giriste sokarken sikinti olur mu?

Bende aynı dertten muzdaripim..aylık lens kullanıyorum ve numaralı bunlar mecbur takıcam yoksa herşey bulanık izin vermeleri lazım..
  • slm arkadaşlar bende ağustos 12 de askerim 1 ağustosta girmeyi düşünüyorum sınava..herkese şimdiden hayırlı tezkereler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiKaNTRoF -- 19 Temmuz 2012; 2:56:58 >
  • ben anlamıyorum bazı arkadaşlar yazıyor kışlaya girişte traş kolonyasımış, dedorantmış, koltuk altı spreyimiş ,pudraymış vb içeri alınmıyor yasak, toplanıyor deniliyor ne alaka! Askere gidip son dönemde bunu yaşıyanlar tabiri caiz olarak dedeler konuyu netleştirirse sevinirim. Her kışlada ,bölgede bölemi yada yerine göre mi öle yada tamamen indiregandi durumumu?
    sonuçta neden topanıyorsa içerde pudra kolanya vb satıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: balki1721

ben anlamıyorum bazı arkadaşlar yazıyor kışlaya girişte traş kolonyasımış, dedorantmış, koltuk altı spreyimiş ,pudraymış vb içeri alınmıyor yasak, toplanıyor deniliyor ne alaka! Askere gidip son dönemde bunu yaşıyanlar tabiri caiz olarak dedeler konuyu netleştirirse sevinirim. Her kışlada ,bölgede bölemi yada yerine göre mi öle yada tamamen indiregandi durumumu?

Tıraş kolonyası, deodorant vb. yanıcı maddelerle ilaçların girişte alındığı net. ASAL'ın sitesinde yazıyor hangi ürünlerin alınmayacağı. Ancak giden arkadaşların anlattığına göre kimi yerlerde girişteki bu denetim çok sıkı yapılırken, kimi yerlerdeyse tam aksine yüzeysel yapılıyor ya da hiç yapılmıyor. Gidilecek olan yere göre değişiklik gösterebilecek bir durum. Pudrayı duymadım ben, onu özellikle yanınıza alın mutlaka diyorlar hatta, belki kontrol ediliyordur toz şeklinde başka bir madde olmaması açısından ama içeri sokulmuyor diye bir şey yok. Sonuçta bir çoğu kantinde satılıyor olacak dediğin gibi, bazı bireysel olaylar da olabilir tabi. Nereye gideceğimiz belli olmadan net bir şeyler öğrenemeyeceğiz sanıyorum.

• evet sölediklerinde haklısın,cevap için teşekkür dostum. nebilim böle saçma düşündükleri için topladıklarını hesaba katmamıştım sonuçta yanıcı maddeyse herkesin elinde çakmak var oda tehlikeli ama neye göre tehlike oda tartışılır neyse amaç dışı şeyler işte maksat yeşillik olsun diye kural koymuşlar .
  • boy 190,kilo 87. normalde boy kilo oranına göre aa arızalı olmam gerekmiyomu?? ben ae gözükmüşüm .komando olmak istemiyorum dedim ama bakalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eleskirt

ağustos celbinde bizlere kısakollu yazlık kıyafetmi vercekler? yoksa uzun kollumu vercekler?,

sonuçta ağustos sonrası ufaktan hava serinleşmeye başlar
    yoksa bizmi seçeceğiz ?

Ben nisan celbinde gitmiştim hem uzun kol hemde kısa kol(nano teknolojisi olanlardan:D) gömlek falan verilmişti merak etme senin isteğine birşey bırakmazlar ne verirlerse onu alacaksın elin mahkum
  • quote:

Orijinalden alıntı: balki1721

ben anlamıyorum bazı arkadaşlar yazıyor kışlaya girişte traş kolonyasımış, dedorantmış, koltuk altı spreyimiş ,pudraymış vb içeri alınmıyor yasak, toplanıyor deniliyor ne alaka! Askere gidip son dönemde bunu yaşıyanlar tabiri caiz olarak dedeler konuyu netleştirirse sevinirim. Her kışlada ,bölgede bölemi yada yerine göre mi öle yada tamamen indiregandi durumumu?

Walla ben giderken sırt çantama deodorant parfum vs herşeyimi koymuştum aramada yapmışlardı almamışlardı bilmiyorum aramadaki adamların kıllığına bağlı biraz sanırım.Sonuçta götüreceğin şeyler orda içerde de satılıyor onları alan adamın aklından şüphe duymak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: ofdg24

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: ofdg24

ben 345 den uzun dönem yapıyorum şu an..eğirdirde acemilik bitti..şunu söliim aklınız varsa uzun dönem yapın..askerlik hiç de anlatıldığı gibi kötü ve sıkıntılı değil..gayet eğlenceli..eğirdirde hayatımızda hiçbir zaman yapma şansımız olmayan şeyleri yaptık..güzel arkadaşlıklar kazandık..umarım bundan sonra da böyle güzel devam eder askerlik..

Eğer dışarda bekleyeniniz yoksa(evlilik nişanlılık durumu) ve yeni mezun iseniz uzun dönem düşünebilir

kişisel düşüncem..dışarda seni ne bekliyor olursa olsun uzun dönem kısa dönemden iyidir..+5.5 ay kimseye bişey kaybettirmez , kazandırır..şahsen ben nişanlıyım.

Yere bağlı kardeş yere bağlı Ankara Beytepede yaptım uzun dönem 5bin lira maaş verseler yinede yapmam ordaki sıkıntılara katlanmam 5 para etmez adamlara resmen uşaklık yapıyorsun adam yerine konulmuyorsun daha bir sürü şey varda saymakla bitmez.Bu işler kısmet işi hiç belli olmuyor mesela bi arkadaşım balıkesirde yaptı fıstık gibi geçti diyor ama büyük iller dışına uzun dönem çıkma ihtimali düşük.Ankarada Astek olarak yaptınmı görürsün ozman ne demek istedğimi kardeşim. Hemen hemen erlerle aynı statüde gibisin neden diyecen çünkü Koccaman kışla elini sallasan rütbeliye değiyor 100 asker varsa 1000den fazla albay yarbay binbaşı yüzbaşı vs vs vardır.Astegmeni adam yerine koymuyorlar nerde pis işler gömüp duruyorlar çok gördüm çokkkk ve çok dua ettim uzun dönem çıkmadığı için.
    Bazı şeyler paraynan maraynan olmuyor dostum insanda huzur bırakmalılar adam yerine koyulmadıktan sonra yemişim parasını bilmiyorum benim düşüncem bu haa senin düşüncenede saygı duyarım seninki de farklı bi yaklaşım.
    Herkesin hakkında hayırlısı dostlar...

• arkadaslar herkese s.a. Uzun suredır takıp edemıodum formu bakıorumda yıne su arızalı durumları konusuluo:)ufak bı arastrma yaptm ve sole bı kanıya vardım ne denlı dogru bılmıyorum:)boyunuzn karesını alıp kılonuzu bu sonuca boldugunzde 25 den yukarı cıkıyorsa arızalısınz demektr ben gıbı:)saglk bakanlgnın reklamlarıda var zaten tamamyla bunla alakalaı

• quote:

Orijinalden alıntı: l EFE l

Benim kafam karıştı. Şimdi biz acemilikten sonra memlekete gelecek miyiz yoksa dogrudan usta birligine mi gidecegiz. 2-3 gün için falan mecburi degilse ben direk usta birligine gitmek istiyorum.
    Ona göre kış için yanıma kazak vs alacagım.

Şimdi durum şu şekilde;

Yemin töreni oluyor sonra ailesi gelenler askeri evci iznine çıkarabiliyor(Cuma saat 10-11 gibi çıkış yapılıyor pazar günü 5gibi dönüş yapılıyor ve bu askerlikten sayılıyor)
    Pazar günü dönüşünü yaptıktan sonra o hafta yada diğer hafta direk sizi usta birliğine gönderiyorlar.
    Tabii dileyenler izne gidebiliyorlar ama pek tavsiye edilmez önünde 4 aydan fazla bi süre var daha sonra kullanılabilinir yada mümkünse hiç kullanmadan bitirmek lazım

• askerdeki para konusuna kafam takıldı. bi arkadasla konustum boluda yapıyor askerliği ayda 150 lira harcıyorum yetiyor diyor daha sonra kısa dönem aralıkta yapan arkadasla konusuyorum valla ayda 400 lira harcıyodum diyor anlamadım gitti. ayşık askerde 400 lira çok fazla değil mi ya sivilde o kadar yemiyorum nerdeyse :D

askerde aylık 200 lira bütçe yeter mi beyler yapıp gelenler cevaplarsa sevinirim
  • Askerde harcayacağımız paraları da birlikte kantinden temin edeceğimiz (6 lira karşılığında) karta yükleyerek harcayacakmışız. Her birlikte aynıdır diye düşünüyorum. Hatta ben ilk günlerde kantinde yoğunluk olur diye bir tanıdığım vasıtasıyla bir orduevinden aldırdım. İçine de biraz para yüklettim.
    Bilgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orthomike -- 19 Temmuz 2012; 11:12:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

askerdeki para konusuna kafam takıldı. bi arkadasla konustum boluda yapıyor askerliği ayda 150 lira harcıyorum yetiyor diyor daha sonra kısa dönem aralıkta yapan arkadasla konusuyorum valla ayda 400 lira harcıyodum diyor anlamadım gitti. ayşık askerde 400 lira çok fazla değil mi ya sivilde o kadar yemiyorum nerdeyse :D

askerde aylık 200 lira bütçe yeter mi beyler yapıp gelenler cevaplarsa sevinirim

Bence çok rahat yeter bi tost bi lira bile değildi kola 95 kuruş su 15kuruş bisküviler yine ucuz 1liralık bisküvi orda 60-65 kuruş falan burçak mesela 60mı 75 kuruşmuydu neydi öyle birşey.
    Walla genel itibariyle herşey ucuz orda ama iş sende bitiyor biraz tutumlu olman lazım yemekleri genelde güzel çıkıyordu bizim orda ben pek para harcamıyordum aylık 30-40 lira harcıyordum askeriyenin içinde.Tabi benim sigaram falan yok sigara kullananlar için masraf çok olur:D
    Bide çarşıda para harcanıyor biraz git gel en iyi 10 lira yol masrafın oluyor her gittiğinde(genelde haftada bir yada 2 haftada bir çarşı izni olur yerine göre değişir) de minimum 50lira harcarsın artık kafanda bi hesap yapabilirsin:D

• quote:

Orijinalden alıntı: orthomike

Askerde harcayacağımız paraları da birlikte kantinden temin edeceğimiz (6 lira karşılığında) karta yükleyerek harcayacakmışız. Her birlikte aynıdır diye düşünüyorum. Hatta ben ilk günlerde kantinde yoğunluk olur diye bir tanıdığım vasıtasıyla bir orduevinden aldırdım. İçine de biraz para yüklettim.
    Bilgilerinize...

Alla alla bunu ilk defa senden duyuyorum kardeş 339. dönemde askerlik yaptım öyle birşey yoktu herşey keşş paraylan veriliyordu sadece pastanede kredi kartı falan geçiyordu okadar.
    Bu dediğin yeni çıkmış olabilir yada düştüğün yere bağlı birşeyde olabilir
  • quote:

quote:

askerdeki para konusuna kafam takıldı. bi arkadasla konustum boluda yapıyor askerliği ayda 150 lira harcıyorum yetiyor diyor daha sonra kısa dönem aralıkta yapan arkadasla konusuyorum valla ayda 400 lira harcıyodum diyor anlamadım gitti. ayşık askerde 400 lira çok fazla değil mi ya sivilde o kadar yemiyorum nerdeyse :D

Bence çok rahat yeter bi tost bi lira bile değildi kola 95 kuruş su 15kuruş bisküviler yine ucuz 1liralık bisküvi orda 60-65 kuruş falan burçak mesela 60mı 75 kuruşmuydu neydi öyle birşey.
    Walla genel itibariyle herşey ucuz orda ama iş sende bitiyor biraz tutumlu olman lazım yemekleri genelde güzel çıkıyordu bizim orda ben pek para harcamıyordum aylık 30-40 lira harcıyordum askeriyenin içinde.Tabi benim sigaram falan yok sigara kullananlar için masraf çok olur:D
    Bide çarşıda para harcanıyor biraz git gel en iyi 10 lira yol masrafın oluyor her gittiğinde(genelde haftada bir yada 2 haftada bir çarşı izni olur yerine göre değişir) de minimum 50lira harcarsın artık kafanda bi hesap yapabilirsin:D

ooo hocam dediğin gibiyse aylık 200 tl yeterde artar bile :D

• Arkadaşlar ben de 12 ağustosta yedek subay adayı olarak aranızdayım. Merak ettiğim birşey var: Askeriyede ucuz sigaralar hemen bitiyor deniliyor ki bende bi tek mavi LM yada kaçak sigaraların hafiflerinden içebiliyorum. Her türlü ihtimale karşı bir iki karton sigarayla gitsek herhangi bir problem olur? Yada en basitinden kaçak sigara atsak çantaya bir problem çıkar mı?
  • quote:

quote:

quote:

ooo hocam dediğin gibiyse aylık 200 tl yeterde artar bile :D

Tabii canım yeter yanii biraz dediğim gibi senin elinde herşey.
    Çay 15 kuruş nescafe 20 kuruş küçük su 15kuruş büyük(1,5LT genelde bunlardan alınırdı ama talep çok oluyordu:) ) 30kuruş sodada 25 kuruş idi sanırım gayet ii fiyatlar aklıma gelenleri yazıyorum magnum 1,25 maraş usulü ufak kutulardaki dondurmalar 75 kuruştu max 50kuruştu falan filan işte gayet ucuz yanee annayacaan.
    Bide yemekhaneden nevalede kendine ayarlayabiliyorsun mesela kavun karpuz götürüyoduk gün geliyodu kasayla şeftalı muz armut götüryoduk yatakhanede bi boş dolapta zulalayıp daa sonra gece mece falan alem yapıyoduk:D
    Almasak çöpe atıyorlar yaa:S
    Sabahları finduk veriyorlardı cepleri dolduruyorduk fazla fazla geliyordu herşey

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.