Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağolun arkadaşlar evet 22 ağustos zaten vermezler diye tahmin ediyordum onun dışında gelinceye kadar izin kullanmayı düşünmüyorum aksilik olmazsa en 18 ocakta geliriz önceleri giden arkadaşlarım bir yere düştüğünde heyecan yapardım ben nereye gidecem diye ama şuan hiç heyecan yok neresi olursa gidecem eğitim kötü yer kötü farketmez öyle yada böyle yapacaz arkadaşlar sizde öyle yapın kötüsüne hazırlanıp iyisini düşünmek her zaman iyidir tek istediğm uzun donem çıkması ve maçları izleyebilmek :):):). Yeni uzun donem gelen arkadaşım hatay serinyol size çok çıkıyor. Diyor serinyola düşeceğine kötüyola düş dedi hatta :) ama farketmez bence bulunduğumuz durumdan zevk almayı bilmeliyiz herkese hayırlısı şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: zebellah35

sağolun arkadaşlar evet 22 ağustos zaten vermezler diye tahmin ediyordum onun dışında gelinceye kadar izin kullanmayı düşünmüyorum aksilik olmazsa en 18 ocakta geliriz önceleri giden arkadaşlarım bir yere düştüğünde heyecan yapardım ben nereye gidecem diye ama şuan hiç heyecan yok neresi olursa gidecem eğitim kötü yer kötü farketmez öyle yada böyle yapacaz arkadaşlar sizde öyle yapın kötüsüne hazırlanıp iyisini düşünmek her zaman iyidir tek istediğm uzun donem çıkması ve maçları izleyebilmek :):):). Yeni uzun donem gelen arkadaşım hatay serinyol size çok çıkıyor. Diyor serinyola düşeceğine kötüyola düş dedi hatta :) ama farketmez bence bulunduğumuz durumdan zevk almayı bilmeliyiz herkese hayırlısı şimdiden

Evet en kötüsüne hazır olmak en iyisi genelde daha ii bi yer çıkar çünkü ve mutlu olur insan.
    18 Ocak değil en kötü 17 Ocak çıkış tarihiniz
    Maçları da her türlü izlersiniz bi aksilik olmazsa

• Arkadaslar bunu bır kac arkadas daha soylemıs ama daha denızcımı karacımı havacımı oldugunuzu bılmeden ıc camasır alısverıslerınızı yapmanın ne anlamı var.
    Paranızı toptan çöpe atacağınıza son günü bekler ürün başı 1 tl verip işinizini garanti altına almanız daha mantıklı değilmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim1903

Arkadaslar bunu bır kac arkadas daha soylemıs ama daha denızcımı karacımı havacımı oldugunuzu bılmeden ıc camasır alısverıslerınızı yapmanın ne anlamı var.
    Paranızı toptan çöpe atacağınıza son günü bekler ürün başı 1 tl verip işinizini garanti altına almanız daha mantıklı değilmi.

doğru tespit!

• quote:

Arkadaslar bunu bır kac arkadas daha soylemıs ama daha denızcımı karacımı havacımı oldugunuzu bılmeden ıc camasır alısverıslerınızı yapmanın ne anlamı var.

HAklısın kardeşim ama alanlarda değiştirir herhalde sorun olmaz bence en kötü ihtimal götürür durumu kötü olan birine verirler ben çokça en ucuzundan alıp 2 günde bir don çorap atacam acemilikte yıkamak zor olur kurutma falan
  • quote:

Güzel bi nokta bunu hiç düşünmemiştim ben sınavdan önce almıştım direk herşeyi yeşil
  • izin konusunda sizlere şöyle tüyolar verebilirim. acemiliğinizini bitmesine yakın sizlere dağıtım izni kullanmak isyetenler isimlerini yazdırsınlar denilecek. aranızda hemen şu dedikodular olacak ; biz bu izni kullanırsak askerlikten sayılıyo mu? her kafadan ses çıkacak ve çoğunluk bilmediğiniz için doğal olarak evet askerlikten sayılıyomuş o yüzden ben kullanacağım diyenler çok olacak göreceksiniz. bizde öyle sanıp kullananlar ve bin pişan olanlar çok oldu :)) sizlere tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle acemiliğnizin bitiminde dağıtım izni kullanmayın. çünkü zaten 20 günlük askersiniz. zor bela alışmışsınız. kullanırsanız tekrardan o alışma sürecini o sendromları tekrardan yaşayacaksınız. o yüzden birakın kullanmayın dağıtım iznini. çünkü usta birliğinize gittiğinizde ne demek istediğimi çok çok iyi anlayacaksınız. sizler kısa dönem askerlersiniz. birim yerlerine ilk önce torpilliler alınır. sonra bi kaç uzun dönem asker dışında hep kısa dönemler alınır. o yüzden bi an önce dağıtım izni kullanmadan usta birlğinize katılın. çok çok faydasını göreceksiniz. emin olun. usta birliklerinde birim yerleri boşalmış ise ilk gelenlerden hemen yerleştirmeler yapılır. bazı birliklerde hepsinin gelmesi beklenir ama bizde hemen yerleştirildiler ve gelen kısa dönemlere pek fazla sabit görev kalmamıştı. onları da boşta bırakmadılar tabi ki ama güzel yerler kapılmıştı yani. işte bu bahsetmiş olduğum detaylar size çok iyi yol gösterici olacak emin olun. hepimiz izin kullanmam ne işim var zaten 5 aylık bi süreç bitirir gelirim psikolojisiyle gittik :)) ama içeri girince pek te öyle olmuyo :)) ben şahsen izin kullanmadım ama kulanacak arkadaşlara şu tüyoları vermek isterim ; birinci olarak izin kullanmak isteyenler için çok şanslı bi dönemdir ağustos celbi. çünkü iki kere yol izni alma hakkınız var. yani şöyle açıklayayım ; 2013 yılına girmeden izin kullanırsanız ve tamamlarsanız doğal olarak size izin günü artı yol hakkı diye verilecektir. işte 2013 ten hiç bi şekilde gün almadan izninizi alır ve tamamlarsanız, sizlere terhis olacağınız zaman tekrardan yol izni verilecek. çünkü terhis gününüz 2013 yılı içerisinde olacağı için. ikinci olarak vereceğim tüyo şudur ; izin kullanmak istediğinizde ikamet adresinizdeki yeri adres olarak göstermeyebilirsiniz. yani bi zorunluluğunuz yok. istanbula iki gün yol izni verilir. izmire 3, vize saray civarı 3 tür. izin kullandığınızda izmirde ya da yol izni fazla olan bir ilde tanıudığınız akrabanız var ise onun adresini verin ve fazladan toplamda iki gün yol izni alın. yani 2 gün daha az askerlik yapmış olursunuz. ama terhiste işler değişiktir. terhis işlemleri ikamet adresiniz üzerinden yapılır. künye defterine işlenir. terhisde yapabileceğiniz bi şey yoktur. mesela bizde bir arkadaş izin kullanmıştı izmirde oturuyodu. ikamet adresi izmirdi. 7 gün izin artı 3 gün yol izni verildi. yani toplamda dönüşünü de hesaplarsak 7 artı 6 gün de yol izni toplamda 13 gün izin kullanmış oldu. buunun 6 günü askerlikten sayılmış oldu yol izni olduğu için. ben izin kullanmaddım ve ondan evet bir hafta önce çıktım ama genelinde düşünürsek o benden 6 gün daha az askerlik yapmış oldu. üçüncü olarak şunu söylemek isterim ; izin kullanmayanlar, izin kullananlardan erken çıkış yaptığı zaman, izin kullananlara evlat acısı gibi koyar. o durum o psikoloji gerçektende anlatılmaz...düşünün adam 5 ay dayanmış askerliğe ama devreleri gittiği için o bir hafta ya da kaç günse ızdırap - işkence olur onun için. iyi düşünüp kara verin. karar sizlerin...

• Arkadaslar herkese selamlar. Bende 347. donemle askere gidiyorum. Gozlerim bozuk oldugu icin numarali lens kullaniyorum. Lens icin gerekli solusyonu fln olm giriste sokarken sikinti olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerine göre değişir ama girişte pek arama yapılmıyor. traş kolonyası parfüm deodrant yasak normalde ama çantada iyice saklarsan sorun olmaz zaten binlerce kişinin çantasını ayrıntılı aramazlar sen yine götür şansını dene
  • ben 345 den uzun dönem yapıyorum şu an..eğirdirde acemilik bitti..şunu söliim aklınız varsa uzun dönem yapın..askerlik hiç de anlatıldığı gibi kötü ve sıkıntılı değil..gayet eğlenceli..eğirdirde hayatımızda hiçbir zaman yapma şansımız olmayan şeyleri yaptık..güzel arkadaşlıklar kazandık..umarım bundan sonra da böyle güzel devam eder askerlik..
  • beyler komando olup refüze olsanız bile askere yedek subay olarak devam ediyorsunuz değil mi? Biraz saçma bir soru oldu galiba kusura bakmayın biraz aradım ama bulamadım cevabı

sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofdg24

ben 345 den uzun dönem yapıyorum şu an..eğirdirde acemilik bitti..şunu söliim aklınız varsa uzun dönem yapın..askerlik hiç de anlatıldığı gibi kötü ve sıkıntılı değil..gayet eğlenceli..eğirdirde hayatımızda hiçbir zaman yapma şansımız olmayan şeyleri yaptık..güzel arkadaşlıklar kazandık..umarım bundan sonra da böyle güzel devam eder askerlik..

Eğer dışarda bekleyeniniz yoksa(evlilik nişanlılık durumu) ve yeni mezun iseniz uzun dönem düşünebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: get_low

beyler komando olup refüze olsanız bile askere yedek subay olarak devam ediyorsunuz değil mi? Biraz saçma bir soru oldu galiba kusura bakmayın biraz aradım ama bulamadım cevabı

sevgiler

Evet arkadaşıma uzun dönem Isparta dağ komando çıktı gitti 2gün sonra refuze oldu geldi tuzlada 3 ay takıldı ondan sonra balıkesirde fıstık gibi askerlik yaptı walla:D
    sabah 8 akşam 5 memur gibiydi.
    3 arkadaş ev tutmuşlar dışardan akşam 5den sonra dışarda takılıyorlar dışarda yaşıyorlardı.Bi bakıma aslında uzun dönem de güzel olunabilir ama yine sonuçta emir altındasın askeriyenin malısın er değilsin ama yine üstünde heran fırça yiyebileceğin biri olduğu için bana ters aga

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: get_low

beyler komando olup refüze olsanız bile askere yedek subay olarak devam ediyorsunuz değil mi? Biraz saçma bir soru oldu galiba kusura bakmayın biraz aradım ama bulamadım cevabı

sevgiler

Evet arkadaşıma uzun dönem Isparta dağ komando çıktı gitti 2gün sonra refuze oldu geldi tuzlada 3 ay takıldı ondan sonra balıkesirde fıstık gibi askerlik yaptı walla:D
    sabah 8 akşam 5 memur gibiydi.
    3 arkadaş ev tutmuşlar dışardan akşam 5den sonra dışarda takılıyorlar dışarda yaşıyorlardı.Bi bakıma aslında uzun dönem de güzel olunabilir ama yine sonuçta emir altındasın askeriyenin malısın er değilsin ama yine üstünde heran fırça yiyebileceğin biri olduğu için bana ters aga

Cevap için teşekkürler. Ben komando olmak istiyorum ama gözlerim bozuk olduğu için olsam bile muhtemelen refüze ederler çıksa bile. Yine de bir umutla bekliyorum bakalım.

Cidden şaka gibi bir sistem yani. Komando olmak istemeyen yüzlerce adamı komando yapıyorlar, olmak için can atanları ise KD yapıyorlar.

Herkesin gönlüne göre olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi final boss -- 18 Temmuz 2012; 17:57:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: ofdg24

ben 345 den uzun dönem yapıyorum şu an..eğirdirde acemilik bitti..şunu söliim aklınız varsa uzun dönem yapın..askerlik hiç de anlatıldığı gibi kötü ve sıkıntılı değil..gayet eğlenceli..eğirdirde hayatımızda hiçbir zaman yapma şansımız olmayan şeyleri yaptık..güzel arkadaşlıklar kazandık..umarım bundan sonra da böyle güzel devam eder askerlik..

Eğer dışarda bekleyeniniz yoksa(evlilik nişanlılık durumu) ve yeni mezun iseniz uzun dönem düşünebilir

kişisel düşüncem..dışarda seni ne bekliyor olursa olsun uzun dönem kısa dönemden iyidir..+5.5 ay kimseye bişey kaybettirmez , kazandırır..şahsen ben nişanlıyım.

• Arkadaşlar,

ben 1-9 Ağustos tarihleri arasında maalesef yurtdışında zorunlu olarak bulunacağım. Sınava girme hayalim resmen alt üst oldu. Sınava girmesem şayet, asker kaçağımı olacağım. 29Haziranda başvurumu yaptım ama keşke yapmasaydım dedim yani...
  • sonunda bende bgun bende sarı zarfımı aldım 11.25 tl iaşe parasıyla birlikte sultanbeyli ask. şub. den sınav yerim tuzla piyd. okulu :)
  • şimdi genelde pek bişey götürmeyin deniyorda izin kullanmayacaklar çarşı izinlerinde giymek için kıyafet olarak sadece üstümüzdekini kullanmayacagız sonucta 2,3 kazak gömlek götürmeliyiz, ustalık kışa geliyo çünkü. ayrıca acemilikten sonra usta birliğine teslim olurken elizde baya bi eşya olacak kamuflaj.botlar falan bunları koymak içinde uygun büyüklükte bir bavul götürmek gerekmiyormu sizce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: breezere18

şimdi genelde pek bişey götürmeyin deniyorda izin kullanmayacaklar çarşı izinlerinde giymek için kıyafet olarak sadece üstümüzdekini kullanmayacagız sonucta 2,3 kazak gömlek götürmeliyiz, ustalık kışa geliyo çünkü. ayrıca acemilikten sonra usta birliğine teslim olurken elizde baya bi eşya olacak kamuflaj.botlar falan bunları koymak içinde uygun büyüklükte bir bavul götürmek gerekmiyormu sizce

Bildiğim kadarıyla askeri çanta veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cindoruk

Arkadaşlar,

ben 1-9 Ağustos tarihleri arasında maalesef yurtdışında zorunlu olarak bulunacağım. Sınava girme hayalim resmen alt üst oldu. Sınava girmesem şayet, asker kaçağımı olacağım. 29Haziranda başvurumu yaptım ama keşke yapmasaydım dedim yani...

askerlik şubesine tel ile sorarsan iyi olur

bende bir aksilik olmazsa ağustosta askerim inşallah..yaş 28 oldu ancak gidebiliyorum :) hepimizin Allah yardımcısı olsun
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.