Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: koyar olm

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

quote:

Orijinalden alıntı: outside

dağıtım iznini kullanmamanın en büyük avantajı iyi görevleri hemen kapmak oluyor. ilk giden bendim. o yüzden bu konuda çok şanslıyım. görevim icabı hafta içi 5 gün, günün yarısından fazlasında dışardayım. saat 1 gibi kışlaya dönüyorum. bazen de 1-2 tam gün dışardayım. sabah sporuna çıkmıyorum, gece-gündüz nöbeti tutmuyorum. canım sıkılırsa yazıcıya kendime nöbet yazdırıyorum. :)

bende izin kullanmayı düşünmüyorum hiç bu görev kapma olayını anlamış değilim , orda görevleri nasıl seçiyoruz bize hangisini istiyorsun diye mi soruyorlar ? yoksa asker gel bu görev senin hadi şimdi topukla bakayım mı diyorlar

evet bu konuya bir açıklık getirmek lazım. Orada iş seçimi nasıl oluyor ve neye göre yapıyorlar. Mesela oraya giden asker yalan söyleyebilir, rahat olsun diye yapmadığı bir işi "Ben bu işi yapıyorum diyebilir". Diyelim ki adam az çok bilgisayar kullanmayı biliyordur, ben iyi bilgisayar kullanıyorum vs bir şey deyip bilgisayarın başında askerliğini geçirebilir. birde şöyle bir şey oldu yakın zamanda. Bizim işyerinde çalışma arkadaşım askere gitti, kendisi aşçı fakat askere gittiğinde aşçı olduğunu söylemedi. Bonservis Vs bir şeyde götürmedi, askerde de farklı bir iş yaptı.

Birde şöyle bir olay oldu. Yine aynı işyerinde daha yeni garson olmuş birisi, (yani tam garson değil) gitti kırtasiyeden bonservis aldı kendi doldurdu kendi imzaladı öyle gitti askere. Askerde ordu evinde garson yapmışlar paşa gibi askerlik yapmış, o öyle anlatıyor yani. Bu iş meselesine bir açıklık getirebilecek birisi var mı?

Kendi yaşadıklarıma göre yazıyorum.Usta birliğinize gittiğinizde kayıt yapacaklar.Orada sivildeki mesleğinizi soruyorlar.Herhangi bir belge istemediler bizden.Yani işsiz olup atom mühendisiyim bile desen oradaki asker bilgisayara o şekilde yazıyor.Daha sonra bizim alayın alay komutanı o celpte gelen tüm kısa dönemleri toplayıp herkesle tek tek kısaca ilk kayıtta yazdırdığı mesleği ile ilgili görüşme yaptı.İşine yarayacak olanları gerekli yerlere dağıttı.Bazılarının bölüğünü bile değiştirdi.

Herkes sabit bi görev yapmak zorunda değil askerde.Ki bana göre sabit bi görevin olmaması çok daha iyi.Çünkü askerde ne kadar az sorumluluk o kadar rahatlık.Yapabilen herkes bölükte kalmaya çalışsın.Sabah 7 akşam 5 tüm eğitimlere çıkarsınız ama akşam 5ten sonra eşofmanı giyer ense yaparsınız.Bu sırada bilgisayarı iyi biliyorum diye çakallık yapan yazıcı hala mesai yapıyor olur.Bana eğitime çıkmak daha zor gelir ben bilgisayar başında olayım yada kantinde gazinoda olayım ama 12 ye kadar mesai yaparım derseniz ona göre meslek yazdırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

quote:

Orijinalden alıntı: koyar olm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: outside

dağıtım iznini kullanmamanın en büyük avantajı iyi görevleri hemen kapmak oluyor. ilk giden bendim. o yüzden bu konuda çok şanslıyım. görevim icabı hafta içi 5 gün, günün yarısından fazlasında dışardayım. saat 1 gibi kışlaya dönüyorum. bazen de 1-2 tam gün dışardayım. sabah sporuna çıkmıyorum, gece-gündüz nöbeti tutmuyorum. canım sıkılırsa yazıcıya kendime nöbet yazdırıyorum. :)

bende izin kullanmayı düşünmüyorum hiç bu görev kapma olayını anlamış değilim , orda görevleri nasıl seçiyoruz bize hangisini istiyorsun diye mi soruyorlar ? yoksa asker gel bu görev senin hadi şimdi topukla bakayım mı diyorlar

evet bu konuya bir açıklık getirmek lazım. Orada iş seçimi nasıl oluyor ve neye göre yapıyorlar. Mesela oraya giden asker yalan söyleyebilir, rahat olsun diye yapmadığı bir işi "Ben bu işi yapıyorum diyebilir". Diyelim ki adam az çok bilgisayar kullanmayı biliyordur, ben iyi bilgisayar kullanıyorum vs bir şey deyip bilgisayarın başında askerliğini geçirebilir. birde şöyle bir şey oldu yakın zamanda. Bizim işyerinde çalışma arkadaşım askere gitti, kendisi aşçı fakat askere gittiğinde aşçı olduğunu söylemedi. Bonservis Vs bir şeyde götürmedi, askerde de farklı bir iş yaptı.

Birde şöyle bir olay oldu. Yine aynı işyerinde daha yeni garson olmuş birisi, (yani tam garson değil) gitti kırtasiyeden bonservis aldı kendi doldurdu kendi imzaladı öyle gitti askere. Askerde ordu evinde garson yapmışlar paşa gibi askerlik yapmış, o öyle anlatıyor yani. Bu iş meselesine bir açıklık getirebilecek birisi var mı?

Kendi yaşadıklarıma göre yazıyorum.Usta birliğinize gittiğinizde kayıt yapacaklar.Orada sivildeki mesleğinizi soruyorlar.Herhangi bir belge istemediler bizden.Yani işsiz olup atom mühendisiyim bile desen oradaki asker bilgisayara o şekilde yazıyor.Daha sonra bizim alayın alay komutanı o celpte gelen tüm kısa dönemleri toplayıp herkesle tek tek kısaca ilk kayıtta yazdırdığı mesleği ile ilgili görüşme yaptı.İşine yarayacak olanları gerekli yerlere dağıttı.Bazılarının bölüğünü bile değiştirdi.

Herkes sabit bi görev yapmak zorunda değil askerde.Ki bana göre sabit bi görevin olmaması çok daha iyi.Çünkü askerde ne kadar az sorumluluk o kadar rahatlık.Yapabilen herkes bölükte kalmaya çalışsın.Sabah 7 akşam 5 tüm eğitimlere çıkarsınız ama akşam 5ten sonra eşofmanı giyer ense yaparsınız.Bu sırada bilgisayarı iyi biliyorum diye çakallık yapan yazıcı hala mesai yapıyor olur.Bana eğitime çıkmak daha zor gelir ben bilgisayar başında olayım yada kantinde gazinoda olayım ama 12 ye kadar mesai yaparım derseniz ona göre meslek yazdırın.

sağolasın kardeşim . valla benim diyebileceğim tek şey bil. donanım ve web tasarım s.ctık o zaman

• quote:

sağolasın kardeşim . valla benim diyebileceğim tek şey bil. donanım ve web tasarım s.ctık o zaman

Merak etme üniversite mezunu olupta bilgisayardan anlamayan adam yok.O yüzden herkes bilgisayar biliyorum diyor, bi değeri kalmıyor :)

Ama acemilikte donanımcı olan bi arkadaşım vardı gerçi torpilliydi ama adam devamlı rütbelilerin bilgisayarlara bakım yaptı format falan attı.Öyle yedi acemiliği
  • quote:

Bilgisayar başında iş yapmayı tercih ederim ama yazıcı olunca tam ne iş yapılıyor hâlâ çözemedim :)
    Birisi yazıcı ne iş yapar detaylı anlatabilir mi? Ona göre bilgisayar bilen var mı diye soracak olurlarsa sessiz mi kalsam yoksa ortaya atlasam mı ona karar vereceğim.

(Mesleğim endüstri mühendisi olduğu için ne yaptığım anlaşılmıyor, ben nereye çekmek istersem oraya gider diye düşünüyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Scaevola

quote:

Bilgisayar başında iş yapmayı tercih ederim ama yazıcı olunca tam ne iş yapılıyor hâlâ çözemedim :)
    Birisi yazıcı ne iş yapar detaylı anlatabilir mi? Ona göre bilgisayar bilen var mı diye soracak olurlarsa sessiz mi kalsam yoksa ortaya atlasam mı ona karar vereceğim.

(Mesleğim endüstri mühendisi olduğu için ne yaptığım anlaşılmıyor, ben nereye çekmek istersem oraya gider diye düşünüyorum.)

Yazıcı alay içerisindeki,tabur içerisindeki ve bölük içerisindeki yazışmaları takip eder.Bu yazıları gerekli yerlere getirir-götürür,imzalattırır.Günlük nöbet çizelgelerini hazırlar.Kıbrıs'ta askeriye içinde sigara satılmadığı için her ay 2 karton sigara hakkımız vardı.Vergisiz fiyattan alıyorduk.Herkes o ay alacağı sigarayı gidip yazıcıya yazdırır parasını verir.Ayın 20 sinde sigaralar gelincede yazıcı bunları dağıtırdı.Örnek vermek gerekirse kısa marlboronun kartonu 12,5 TL idi. Bu tarz işler yani.

Ekleme:Bizim alayda yazıcıları genelde uzun dönem askerlerden seçerlerdi.Ama kısa dönemlerden de yazıcıya yardımcı olması için görevlendirilen arkadaşlar vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evolution -- 19 Temmuz 2012; 14:18:01 >

• ARKADAŞLAR GİDECEĞİMİZ ZAMAN ÇANTAYA Bİ KAÇ PAKET SİGARA ATSAK GİRİŞTE ALIRLARMI SIKINTI OLUR MU?
  • Kısa dönemlere öyle zorlu iş yüklemiyorlar, gerçi düşeceğiniz bölüğün önemi çok ama rahat edersiniz büyük ihtimalle, diğer kısa dönem arkadaşlarım içinde çok zorlanan birini görmedim. Zaten düştüğünüz bölükteki insanlar iyi ise, ki ben bu konuda çok şanslıyım; hiç sorun yaşamıyorsunuz; "ulan poşet yedin bitirdin askerliği bee" lafları ile geçiyor günler...

58 batıyor bu arada, ayak seslerinizi duymaya başladık, gelinde gidelim.

• Konyada olupta agustosta askere gidecek var mı?
  • kardeşim selam..aldığın havlu setini hangi renk aldın acaba o tarz şeylerde de renk ayrımı yapılıyormu bende alıcam kafama takıldı bi sorayım dedim:)
  • bende askeri yeşil renginde aldım havluyu sadece el havlusu aldım ben boy havlusuna gerek yok heralde oda veriolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: streptokokk

Konyada olupta agustosta askere gidecek var mı?

Ben Konya dan gideceğim kardeş giden üç-dört kişi daha var forumdan bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCR

quote:

Orijinalden alıntı: holden12

quote:

bugun gidip asker alışverişimi yapmış bulunmaktayım..Aldıklarımı ve toptan fiyatını belirticem.

Ama öncelikle aldıgım yerdeki bayanın dediklerini : Alışveriş işini son 2 3 güne bırakılmamalıymış (yani yerler belli olduktan sonra) inanılmaz derecede kalabalık oluyormuş her dükkan ve istedigini bulamayan çok kişi oluyormuş..Bu bilgilerden benim aklıma gelen ise son 2 3 gün fayatların daha fazla olacagıdır..

Yukarıdaki bir arkadaş yerlerniz belli olmadan almayın demiş. Haklı olarak bende öyle düşünerekten yani çekinerekten gittim.Karacı renkte iç giyim alırsın sonra bi bakarsın havacı olmuşsun vs..Öyle bir durum olursa ilk gün sabahtan gel hemen degiştirelim dedi malum kalmama ihtimali var..

Son olarak kendi düşüncem şimdiden gidip alın.Hem kalabalık degiller hem de son 2 3 güne göre daha ucuz olacagını düşünüyorum..

Aldıklarım;

4 set iç giyim.
    10 Adet dikişsiz çorap
    havlu seti (al,yüz,banyo)
    2 çift vatka
    1 adet silikon tabanlık
    1 adet mach 3
    1 adet arko men tranş kolanyası
    1 adet arko traş köpügü
    1 adet büyük boy bot boyası
    1 adet parlatıcı
    1 adet casio saat (kadın ogluna giderken orjınal casıo almış ama 1 haftada çalınmış o yuzden direk sahtesinden verdi)
    1'er adet kirli çamaşır,temiz çamaşır,yıkama filesi
    1 adet boyundan askılı cüzdan
    2 adet kamuflaj ve sivil elbiselerin kirlenmemesi için elbise koruyucu (adını çıkaramadım şu takım elbiselerin konuldugu şey :) )
    1 adet çengel ignesi seti
    1 adet dikiş seti
    1 adet küçük ayna
    1 adet kan kalemi (kan taşı)
    1'er adet bot ve çanta kilidi
    1 adet trnak makası
    1 adet traş çantası

Toplam fiyat : 128.75 tl arkadaşlar...

Herkese iyi günler

kardeşim selamlar,
    bende kişisel bakım ürünlerini watsons'dan aldım.iç çamaşırları sona bıraktım.
    yalnız silikon tabanlık bulamadım.senin aldıgın tabanlıgın fiyatı ne ve nasıl bişey?benim bulduklarım kimi yalnız topuk için kimisi ön ksıım için,ben komple bi tabanlık arıorum.

kolay gelsin.

komple tabanlık benimkisi..Fiyatıda 20 tl..Medikalcilerden almaya kalkarsann 35 tl den aşagıya bulamassın dedi..Aldıgım yer Ankara / Tandoğan...eger ankarada isen askeri malzemelerin satıldıgı yer burası..

Kardeş bende ankaradan alıcamda tam olarak tandoğanın neresinde.ya da ankaraydan inince tam olarak ne tarafa gitmek gerekiyor tam bilmiyorum oraları pasaj falan mı var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: nignig

quote:

Orijinalden alıntı: streptokokk

Konyada olupta agustosta askere gidecek var mı?

Ben Konya dan gideceğim kardeş giden üç-dört kişi daha var forumdan bildiğim kadarıyla

ben varım efe var sanırım. ana sayfadaki listede 4-5 kişi var..
  • kardeş tren garına gir.ordan pasaja geçiş var.sor birine gösterirler.pasaj tünel gibi biyerde.bi ucu tren garına cıkıo,diğer ucu tandoğan a..
  • quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

quote:

quote:

quote:

bugun gidip asker alışverişimi yapmış bulunmaktayım..Aldıklarımı ve toptan fiyatını belirticem.

Ama öncelikle aldıgım yerdeki bayanın dediklerini : Alışveriş işini son 2 3 güne bırakılmamalıymış (yani yerler belli olduktan sonra) inanılmaz derecede kalabalık oluyormuş her dükkan ve istedigini bulamayan çok kişi oluyormuş..Bu bilgilerden benim aklıma gelen ise son 2 3 gün fayatların daha fazla olacagıdır..

Yukarıdaki bir arkadaş yerlerniz belli olmadan almayın demiş. Haklı olarak bende öyle düşünerekten yani çekinerekten gittim.Karacı renkte iç giyim alırsın sonra bi bakarsın havacı olmuşsun vs..Öyle bir durum olursa ilk gün sabahtan gel hemen degiştirelim dedi malum kalmama ihtimali var..

Son olarak kendi düşüncem şimdiden gidip alın.Hem kalabalık degiller hem de son 2 3 güne göre daha ucuz olacagını düşünüyorum..

Aldıklarım;

4 set iç giyim.
    10 Adet dikişsiz çorap
    2 çift vatka
    1 adet silikon tabanlık
    1 adet mach 3
    1 adet arko traş köpügü
    1 adet parlatıcı
    1 adet casio saat (kadın ogluna giderken orjınal casıo almış ama 1 haftada çalınmış o yuzden direk sahtesinden verdi)
    2 adet kamuflaj ve sivil elbiselerin kirlenmemesi için elbise koruyucu (adını çıkaramadım şu takım elbiselerin konuldugu şey :) )
    1 adet dikiş seti
    1 adet küçük ayna
    1 adet trnak makası
    1 adet traş çantası

Herkese iyi günler

kardeşim selamlar,
    yalnız silikon tabanlık bulamadım.senin aldıgın tabanlıgın fiyatı ne ve nasıl bişey?benim bulduklarım kimi yalnız topuk için kimisi ön ksıım için,ben komple bi tabanlık arıorum.

kolay gelsin.

komple tabanlık benimkisi..Fiyatıda 20 tl..Medikalcilerden almaya kalkarsann 35 tl den aşagıya bulamassın dedi..Aldıgım yer Ankara / Tandoğan...eger ankarada isen askeri malzemelerin satıldıgı yer burası..

Kardeş bende ankaradan alıcamda tam olarak tandoğanın neresinde.ya da ankaraydan inince tam olarak ne tarafa gitmek gerekiyor tam bilmiyorum oraları pasaj falan mı var acaba?

Maltepe durağında ineceksin tcdd ankara gari çıkışından çıkacaksın tandoğana doğru yürürken aynen metro girişi gibi alt geçidin yani tandoğan asker çarşısının girişi var. Oradan gireceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: usluçocuk06

quote:

quote:

quote:

Aldıklarım;

4 set iç giyim.
    10 Adet dikişsiz çorap
    2 çift vatka
    1 adet silikon tabanlık
    1 adet mach 3
    1 adet arko traş köpügü
    1 adet parlatıcı
    1 adet dikiş seti
    1 adet küçük ayna
    1 adet trnak makası
    1 adet traş çantası

Herkese iyi günler

kardeşim selamlar,

kolay gelsin.

Maltepe durağında ineceksin tcdd ankara gari çıkışından çıkacaksın tandoğana doğru yürürken aynen metro girişi gibi alt geçidin yani tandoğan asker çarşısının girişi var. Oradan gireceksin.

eyvallah kardeş saolasın

• quote:

kardeş tren garına gir.ordan pasaja geçiş var.sor birine gösterirler.pasaj tünel gibi biyerde.bi ucu tren garına cıkıo,diğer ucu tandoğan a..

eyvallah kardeş sen de saolasın
  • bende karsta öğretmenim, istanbulda sınava giricem inşallah, hepimizin Allah yardımcısı olsun.

iznimizi ustalıkta kullanabiliyoruz değil mi, mesela eylül sonu ben 1 hafta izin alabiliyorum?
    dağıtım iznine çıkmaktan daha mantıklı geliyo bana, hem usta birliğimizi de görüp izne ayrılmak eğer böyle bi hak varsa
  • slm arkadaşlar mehmetçik dersaneleri kapatıldı diye bir söylenti var doğruluğu nedir acaba. özellikle ağustosta askere gidecekler için çok önemli bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orthomike

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Orijinalden alıntı: orthomike

Askerde harcayacağımız paraları da birlikte kantinden temin edeceğimiz (6 lira karşılığında) karta yükleyerek harcayacakmışız. Her birlikte aynıdır diye düşünüyorum. Hatta ben ilk günlerde kantinde yoğunluk olur diye bir tanıdığım vasıtasıyla bir orduevinden aldırdım. İçine de biraz para yüklettim.
    Bilgilerinize...

Alla alla bunu ilk defa senden duyuyorum kardeş 339. dönemde askerlik yaptım öyle birşey yoktu herşey keşş paraylan veriliyordu sadece pastanede kredi kartı falan geçiyordu okadar.
    Bu dediğin yeni çıkmış olabilir yada düştüğün yere bağlı birşeyde olabilir

TSK AKILLI KART

2007 aralıkta giden arkadaşım "bu kart sistemi yeni oturtuluyordu" demişti. 345.dönem arkadaşlarım Samsun sahra sıhhiyede bu kartı almak için 3-4 gün beklemişler. Cash para geçmiyor dediler. Tabi bu o birliğe özel midir bilmiyorum. Bu kartla başka nerede harcama yapabilirsin? Her türlü askeri kantin, pastane, orduevi gibi yerlerde bu kartla ödeme yapabilirsin. Bu kartlar ön ödemeli, yani önceden para yüklüyorsun.

Bu kartı açıklayan bir sayfa buldum.

Dediğim gibi her yerde bu sisteme geçilmemiş olabilir. Benim gideceğim birlikte geçilmiş.

tüm karadenizde var bu sistem hatta trabzonda bende kullandım ama başka yerlerde varmı bilmiyorum fakat tüm kardenizdeki askeri birlikler böyleydi öyle haber gelmişti yani nakit para kantinde geçmiyor

edit: erler için değil yedek subaylar için konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cntk -- 19 Temmuz 2012; 21:36:32 >

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.