Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 345.dönem olarak yaşadıklarım şunlar arkadaşlar acemiliği ankara mamak mebs okulunda yaptık .oranın şartları çok iyi spor yapmıcaksınız yemekler sodexo şirketi tarafından dışardan getiriliyor ve yemekler güzel .komutanlar gayet iyi davranıyorlar.ama iş usta birliğine geldiğinde değişiyor.Ben Mardin midyata geldim.yemekler rezalet.herkeste bi devrecilik merakı almış başını gitmiş .hersabah illa spor .Asker az nöbetler sarkabiliyor faan filan.Düştüğünüz yer çok ama çok önemli .bi yer cennet bi cehennemi andırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

Orijinalden alıntı: Cindoruk

Arkadaşlar,

ben 1-9 Ağustos tarihleri arasında maalesef yurtdışında zorunlu olarak bulunacağım. Sınava girme hayalim resmen alt üst oldu. Sınava girmesem şayet, asker kaçağımı olacağım. 29Haziranda başvurumu yaptım ama keşke yapmasaydım dedim yani...

askerlik şubesine tel ile sorarsan iyi olur

bende bir aksilik olmazsa ağustosta askerim inşallah..yaş 28 oldu ancak gidebiliyorum :) hepimizin Allah yardımcısı olsun

sende sarı zarfı alanlardansın o halde :)
  • quote:

Arkadaşlar,

ben 1-9 Ağustos tarihleri arasında maalesef yurtdışında zorunlu olarak bulunacağım. Sınava girme hayalim resmen alt üst oldu. Sınava girmesem şayet, asker kaçağımı olacağım. 29Haziranda başvurumu yaptım ama keşke yapmasaydım dedim yani...

Sarı zarfı aldınız mı peki ? Aldıysanız sınava girmediğinizde bakaya kalıyomuşsunuz. Bende sormuştum sınava girmezsem ne olur diye. Para cezası varmış ayrıca bu dönem askere gidemiyorsun dedi askerlik şubesindeki yetkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cega

quote:

Orijinalden alıntı: snnclk

345.dönem Jandarma komando asteğmen komutanınızdan selamlar arkadaşlar. :))

Way be :)) nisan ayında bende böyle heycanla buraları aşındırıyordum ..

Simdi aklınızda bınlerce soru bınlerce heycan :)

Sınav bı işe yaramaz rahat olum İzmir foça jandarma komanda okulunda biz 100 astegmen adayı idik içimizde 10 15 kişi istemişti uzun donem

Kimisi sorularu ful yaptı kımısı yapmadı kımısı salladı yanı sınav boş...

Uzun cıkarsa uzulmeyın ben uzuldum basta ama suan memnunum cunku subaysınız unutmayın er degılsınız he dipnot

İzmir foça jandarma komando astegmen olan arkdşlara tavsıyem daglarda uyumayı gecenın korunda biksiyle uyanmayı :) hergun 5 bın koşmaya alışın

Daglar meskenınız olacak ancak!!! bu zulum bıle bazen zevklı oluyor unutmayın subay olucaksınız...

Durmadan mi 5 km kosturuyorlar ? Ben zorlanmamak adina gecen hafta kosuya basladim. Araliksiz 2 km kosabiliyorum. Bugun 3 km deneyecegim bakalim.

Sıkıntı yapmayın hayatındakı tek sporun yolda yuremek olan ınsanların 13 hafta sonra olimpiyatlara yolluyorlar :)) eğitimi anlatmaya gerek yok bıtmez cunku

Rahat olun hayatınızda yasayamıcagınız deneyım ızdırap ve guzel dostluklar edınıceksınız eğitimler inanılmaz zordur kendınızı tanıyamazsınız gunde 12 saat yurur 30 40 km arazıde yol alırsınız ve bu fragmandır. :):):)

..Astegmen olarak foca yada eğirdire düşerseniz eğitim sizi cok zorlar ancak imkanlarınız ıyıdır kısa donem cıkarsa sıkıntı yasamanız cok buyuk olasılık er gibi muamele gorursunuz..

Foça ya düşenlere allah yardım etsin ızdıraba hoş geldiniz beyler ancak foça guzle bır tatıl beldesıdır ızınlı oldugunuz zamanlarda keyfıne doyamazsınız herseyı takmayın sonucta askersınız yanı yapcak bısey yok korkucak bıseyde rahat olun..

Bana sorarsanız ben cok zevk aldım beyler her zorlugun guzellıgı var gıdınce cden anlıcaksınız foça ya düşenlere uzulmesin cdden guzel seyler yasıcaksınız bı avantajıda su egıtımler azaldı focada astegmneler doguya gtmıyor en uzak hatay artık o yuzden egıtımler hafıfledi ve turkıyenın tek rütbeli yetiştiren komando okuluna gıtmek ayrıcalıktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: painless11

quote:

Arkadaşlar,

Sarı zarfı aldınız mı peki ? Aldıysanız sınava girmediğinizde bakaya kalıyomuşsunuz. Bende sormuştum sınava girmezsem ne olur diye. Para cezası varmış ayrıca bu dönem askere gidemiyorsun dedi askerlik şubesindeki yetkili.

yurtdışı kesin olduğu için maalesef almamıştım ama iyi ki almadık o halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: breezere18

şimdi genelde pek bişey götürmeyin deniyorda izin kullanmayacaklar çarşı izinlerinde giymek için kıyafet olarak sadece üstümüzdekini kullanmayacagız sonucta 2,3 kazak gömlek götürmeliyiz, ustalık kışa geliyo çünkü. ayrıca acemilikten sonra usta birliğine teslim olurken elizde baya bi eşya olacak kamuflaj.botlar falan bunları koymak içinde uygun büyüklükte bir bavul götürmek gerekmiyormu sizce

Acemi birligine giderken bisey goturmene gere yok zaten 3 gun falan dagitim iznin olacak.O sure icerisinde memlekete gider asil bavulunu hazirlarsin.Kamuflajini ve botlarini da bu bavula koyarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 339. dönem asteğmen dedenizden selamlar
  • tertipler günler geçtikçe heyecanda artıyor :)

inşallah uzun dönem çıkmaz ve inşallah kıbrısa düşmeyiz :D kıbrısta askerlik yapanlar nalet ediyor. hepimiz için hayırlısı olsun açıklandığı gün ayrı bir heyecan olacak
  • Acemiliğe kitap götürmeyi düşünen var mı?
  • Benim kafam karıştı. Şimdi biz acemilikten sonra memlekete gelecek miyiz yoksa dogrudan usta birligine mi gidecegiz. 2-3 gün için falan mecburi degilse ben direk usta birligine gitmek istiyorum.
    Ona göre kış için yanıma kazak vs alacagım.

• valla ben 3 tane kitap alıcam yanıma içeri alırlarsa ve okumaya zaman kalırsa iyi olur olmazsa sağlık olsun. acemiliğe sadece sırt çantamla gidicem don atlet kişisel bakım malzemeleri olacak o kadar. birde acemiliğe direk eşofmanla gidicem sırtımda çantam ve kitaplarım o kadar hiç yük taşıyamam valla :D bişi olursa evden isteriz acemilik bitince getirirler veya dısardan kendim alırım.

zaman az kaldı beyler yiyin için sıcın dolasın vurabildiğiniz kadar mala vurun :D yapın bişiler zaman daraldı
  • ben de dün aldım sarı zarfı. ekleyin beni de listeye. İzmir'deyim bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: APC

ben de dün aldım sarı zarfı. ekleyin beni de listeye. İzmir'deyim bu arada.

bu zarfı alırken kimlik yeterli mi?yoksa 3-5 fotokopisini çektireyim mi?
  • kendi şubenden alacaksan tek kimlik yetiyor. yabancı şube ise diploma vs. de isteniyor sanırım. onları tam olarak bilemeyeceğim
  • hımm ben yabancı şubeden alacağım,sorun olmaz inşallah
  • arkadaşlar ben yedeksubay adayıyım ancak seçeneklerde komando kısmını seçmedim eğer uzun dönem subaylık çıkarsa biz acemilik eğitimini nerede alacaz?birde komando subaylıktan ne farkları var? bilen arkadaşlar anlatırsa iyi olur
  • Benim bildiklerim tuzla piyade okulu, bir de istihkam olursanız izmirdeki istihkam okulu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ofdg24

ben 345 den uzun dönem yapıyorum şu an..eğirdirde acemilik bitti..şunu söliim aklınız varsa uzun dönem yapın..askerlik hiç de anlatıldığı gibi kötü ve sıkıntılı değil..gayet eğlenceli..eğirdirde hayatımızda hiçbir zaman yapma şansımız olmayan şeyleri yaptık..güzel arkadaşlıklar kazandık..umarım bundan sonra da böyle güzel devam eder askerlik..

merhasba, hocam hangi bölümden mezunsun?
  • 63 sayfaya baktım ama detaylı göremedim. tecilim 31 temmuzda bitiyo, uzun dönem yapmak istiyorum ing öğrtm mezunuyum.. daha şubeye gitmedim, götürmem gereken tüm belgeler ( bu arada yabancı şubede işlem yaptırıcam) ve form doldururken işaretlemem ve işaretlememem gereken yerler var mı ve varsa nelerdir? bilgisi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum... selamlar
  • ağustos celbinde bizlere kısakollu yazlık kıyafetmi vercekler? yoksa uzun kollumu vercekler?,

sonuçta ağustos sonrası ufaktan hava serinleşmeye başlar
    yoksa bizmi seçeceğiz ?
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.