Şimdi Ara

347. DÖNEM (AĞUSTOS 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI-Güncel Liste ilk Mesajda (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.743
Cevap
96
Favori
728.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jay jay jem

quote:

Ben bugün üsküdardan sevk evraklarımı aldım.
    Bazı kişilerde normal boyutlu küçük sarı zarflar vardı, bana da A4 dosya kağıdı boyutundan bile daha büyük bir zarf vediler.
    Ayrıca bazı arkadaşlar aa arızalı veya askerliğe elverişli ibarelerinin yazılı olduğunu söylediler, ben buna dikkat etmedim.Bunu nereden gördünüz?

Arkadaşlar buna bir cevabı olan yok mu?
    63 sayfa forumun tamamını okudum, böyle birşey yazan hiç görmedim?

Bende de küçük bir zarf ve büyük zarf var ayrı ayrı verdiler sorun değil. Büyük zarfta optik forum var küçük zarfta sevk kağıdı falan var yani endişen olmasın herhangi bir eksiğin yoktur sanmıyorum. aa veya ae durumu sevk kağıdında yazıyor oradan bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arafinwe

quote:

quote:

Bazı kişilerde normal boyutlu küçük sarı zarflar vardı, bana da A4 dosya kağıdı boyutundan bile daha büyük bir zarf vediler.
    Ayrıca bazı arkadaşlar aa arızalı veya askerliğe elverişli ibarelerinin yazılı olduğunu söylediler, ben buna dikkat etmedim.Bunu nereden gördünüz?

Bende de küçük bir zarf ve büyük zarf var ayrı ayrı verdiler sorun değil. Büyük zarfta optik forum var küçük zarfta sevk kağıdı falan var yani endişen olmasın herhangi bir eksiğin yoktur sanmıyorum. aa veya ae durumu sevk kağıdında yazıyor oradan bakabilirsin.

Sağolasın kardeşim.Doğrudur büyük zarfta tek optik yok sanırım.
    Haziran ayında başvuru yaptığımızda ''Tasnif Dışı'' yazan bir kağıdın dışında elimde açıkta başka bir belge yok.
    Orada da aa veya ae yazısını göremedim. Bir problem çıkmaz inşallah sınav günü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haziran ayında başvuru yaptığımızda ''Tasnif Dışı'' yazan bir kağıdın dışında elimde açıkta başka bir belge yok.

yok yok merak etme optik forumla aynı zarfa koymuşlardır seninkisini tahminimce. sorun çıkacağını sanmıyorum. istersen aç yırtmadan bak ben öyle yaptım sonra tekrar bantladım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok yok merak etme optik forumla aynı zarfa koymuşlardır seninkisini tahminimce. sorun çıkacağını sanmıyorum. istersen aç yırtmadan bak ben öyle yaptım sonra tekrar bantladım :)

Hee iyi o zaman öyledir diyorsan açmayayım hiç, benim elim dengesizdir yırtarım kesin ;)

• Arkadaşlar biz şimdi ağustosun 12 sinde asker mi oluyoruz? Benim bildiğim 9unda nereye düşeceğimiz belli oluyor herhalde 12sinde askeriz diye biliyorum doğrumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboandibo

Arkadaşlar biz şimdi ağustosun 12 sinde asker mi oluyoruz? Benim bildiğim 9unda nereye düşeceğimiz belli oluyor herhalde 12sinde askeriz diye biliyorum doğrumudur?

doğrudur...
  • arkadaşlar askerde maç izleme şansımız var mi fanatik biri olarak maçları izleyemezsem çok üzülürüm :)
  • 9 ağustos gecesi 23:30 ile 10 ağustosun ilk saatleri 00:30 arası açıklanıyormuş genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebellah35

arkadaşlar askerde maç izleme şansımız var mi fanatik biri olarak maçları izleyemezsem çok üzülürüm :)

Vardır vardır rahat ol Bütün lig Avrupa maçlarını izlemiştik 339. kısa dönem olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

quote:

Orijinalden alıntı: iboandibo

Arkadaşlar biz şimdi ağustosun 12 sinde asker mi oluyoruz? Benim bildiğim 9unda nereye düşeceğimiz belli oluyor herhalde 12sinde askeriz diye biliyorum doğrumudur?

doğrudur...

Hayır yanlış biliyorsunuz sınavın başlangıç gününden itibaren asker sayılıyorsunuz 1 Ağustos yanee
  • Kayseriden selamlar benide yazın . İnşallah uzun dönem çıkar :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebastian38 -- 18 Temmuz 2012; 15:18:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

arkadaşlar askerde maç izleme şansımız var mi fanatik biri olarak maçları izleyemezsem çok üzülürüm :)

Vardır vardır rahat ol Bütün lig Avrupa maçlarını izlemiştik 339. kısa dönem olarak

Inşallah kardeş zaten maçı 12 ağustosa aldılar içim yanıyor :)
  • Gözününüzü korkutmak gibi olmasın ama kıbrısta askerlik gerçekten zor hele ağustosta gidenler için. Ben 341 kd olarak geçen sene ağustosta gittim. kısa dönemlere hiç ayrıcalık yok varsada gece geç saatlere kadar elle yazı yazdırıyorlar size uzun dönem asker ise televizyon izliyor yada dinleniyor yani kısaca kısa dönemlere biraz daha ağır sorumluluk veriliyor ve uzun dönem askerler gibi yine nöbet spor tuvalet temizliği yeri gelince bulaşık yıkama ot yolma vs. ben revirci olduğum halde bulaşık yıkama kazma kürekle çalışma vs bi sürü iş yaptım. sınıf öğretmeni bir tertibimiz 4 saat ayakta çapraz nöpet tuttu ama rekor yinede inşaat mühendisi tertibimde aralıksız 5 saat çapraz nöbet tuttu. benim yine azdı sadece bir ara 3 saat tutmuştum Allah herkese hayırlı askerlik nasip eder ve en önemlisi vatanı için faydası olacak görevler yaparak askerlik nasip etsin...

• Arkadaşlar şimdi bizim şafak 156dan mi başlayacak ve 1 ağustostan sonra mi başlayacagiz saymaya 12 ağustostan mi ? Bir sorum daha var 12sinde teslim olacaz nasipse benim kuzenin 22sinde düğünu var 10 günlük askere izin vermezler değil mi davetiye falan atsalar soyad tutmuyor dayı kızı çünkü ?
  • quote:

Arkadaşlar şimdi bizim şafak 156dan mi başlayacak ve 1 ağustostan sonra mi başlayacagiz saymaya 12 ağustostan mi ? Bir sorum daha var 12sinde teslim olacaz nasipse benim kuzenin 22sinde düğünu var 10 günlük askere izin vermezler değil mi davetiye falan atsalar soyad tutmuyor dayı kızı çünkü ?

10 günlük toplamda iznin var kardeş.Hepsini bi arada kullanabilirsin bide yol izni veriyorlar sanırım toplamda 12gün alırsın en kötü 11 gün verirler.Ama hangi ayın 22sinde ağustosun 22sindemi
    Ozaman zor verirler usta birliğinde sıkıntı olmaz alırsın ama gider gitmez direk 2. haftada izin verirlermi bilemem.
    1inden itibaren askersin 16 Ocakta terhis olacaksın artık gününü sen hesapla herkes aynı gün yapmıyor ayların çekiş gücüne bağlı olaraktan değişiyor(Şubat 28 çekiyor mesela şubata denk gelenler daa az askerlik yapıyor)

• kısa dönem 6 aydır(180 gün). yani 1 ağustosta başlar sınav ve sınav bekleme süresi askerlikten sayılır. her ay için 2 gün izin hesaplanır bide.

sen yine 12 ağustos hesapla.buna göre. 168-12 = 156 .terhis tarihin yol izni 2 gün olduğunu varsayarsak 16-17 ocak 2013 .acemilik bitiminde 1 haftalık izin kullanırsanız 22-23 ocak olur tahmini
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44

quote:

Inşallah kardeş zaten maçı 12 ağustosa aldılar içim yanıyor :)

Rahat ol kimse kaçırmaz o maçı orda da izlerler sizde nasiplenirsiniz büyük ihtimal

• senin bahsettiğin 22 ağustos ise malesef izin olmaz. ilk iznini acemilik bitişi kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascha1602

quote:

Orijinalden alıntı: PCR

quote:

Orijinalden alıntı: pascha1602

Evet Gelelim en önemli konuya arkadaşlar.. 36 derece sıcaklıkta bugün hem Kadıköy hemde Eminönüne gittim, merak ettiğiniz herşeyin fiyatlarını öğrendim ve birazcık hayalkırıklığı yaşamakla birlikte az çok ne alacağım konusunda fikir sahibi oldum.

Kadıköy Piyasası Hk:

Adres: Akmar Pasajının arkasında.. Kadıköy starbucks'ın ilerisinde solda Kadıköy Çarşısı içinde..

Şuan dükkanlar bomboş ve sizi kafalamak adına binbir takla atıyorlar.. Şuan fiyatlar oldukçada uçuk arkadaşlar..

Don ve atlet = 5 lira (parça başı 2.5 lira markası Titiz ) ama alt kata inmeniz gerekiyor.. giriş katı oldukça pahalı.. iki dükkana daha sordum bir tanesi 8.5 lira diğeri 6.5 lira fiyat çekmiş takımına..
    bot kilidi:5 lira (sarı renkte olanı) dandik olanı var o da 2.5 lira ( gerçi ikiside aynı b*kun farklı renkleri )
    bavul kilitleride en ufakları, kadıköyde 2.5 lira tanesi, eminönüde 1.5 lira (kilidi eminönüden alabilirsiniz )
    Bu arada arkadaşlar, bot kilitleri ve ufak bavul kilitlerinin anahtarları birbirini açıyor.. made in china olması ve tek tip olması malumunuz üzere maliyeti açıyor. ( Bu bahsettiğim kilitler sarı renkte olmayan için geçerli.. Sarı renkte olanları deneyebilirsiniz almadan önce. )
    çorap: 2.5 lira ( alınır bence.. eminönündeki çoraplar bana çook dandik geldi tavsiye etmiyorum eminönü çoraplarını.. eminönüdede 2 lira )
    iç çamaşırlarda 50kuruş dahi inmiyorlar, bilgilerinize.. diğer araç gereçlerdede 15% indirim yapıyorlar buşştlar )
    Dananın kuyruğunun koptuğu noktaysa, ayakkabı silikon tabanlıklarda.. 20 liradan 50 liraya kadar var.. ciddi anlamdada kalite farkı var arkadaşlar.. bu arada askeri botu kontroletme fırsatım oldu.. askeri botun içi bildiğiniz beton.. vurduğunuzda tık tık sesi bile gelmiyor o derece sert.. Kadıköyde bi silikon tabanlık buldum 45 lira tanesi ama 30 liraya bırakıyor. Ciddi anlamda iyi.. Eminönündeki silikon tabanlıklar dandiklerinden var ve fiyatları 20 lira. Hee değer mi eminönüdekiler diye sorarsanız bence hiç değmez.. )
    Tüyo: ayakkabı silikon tabanlarınızı askerde içinden söküp yastığınızın altına koyarak uyumanız gerekiyormuş yoksa askeriyede çok değerli sayıldığı için sabah bulma ihtimaliniz 0% yani olasılık bilenler içinde 1 diyeyim onlar anlar nedemek istediğimi.
    Devam edelim..
    Utalk diye pudra 15 lira ( eminönü'de 1 lira ama farklı marka )
    Lapitak diye ayak bakım kremi 8.5 lira (eminönü satmıyor. adamlar pek ilgilenmemiş olsa gerek kremle yada pek gitmediği için tezgahlara koymamışlar )
    Havlu takımı, el, yüz, ayak,banyo = 15 lira
    çamaşır filesi ve temiz çamaşır poşeti =5 lira ( bi *oka yaramayan cinsten fakat parayı buradan götürdükleri ürünler )

şimdi arkadaşlar 1 düzine don atlet takımı 60lira
    bi düzine çorap 30 lira
    bi silikon tabanlık 30 lira
    total de 120 lira (kremi pudrası kilidide hariç )

Eminönü Piyasası;

Adres: Mercan yokuşu olarak geçmekte. Yeni camiinin arkasından kaptırıyorsunuz yukarı doğru.. mehmet efendi kurukahvecisini devam ediyorsunuz yukarı doğru oradan 30 metre sonra sağa çark yapıyorsunuz , çark yaptıktan sonra soldan 4. sokak ötede.. Simitçilere yada esnaflara sorun genelde pek züklememelerine rağmen adresi tarif eden çıkıyor arada bir.. Onlar yönlendirir sizi..

Evet Don ve atlet takımı 6.5 lira.. 5 lira olanlar var kendi imalatları fakat beş para etmez.. üzerinde etiketi dahi yok.. 6.5 lira olan mekandan alınır, gözümün önünde suyu atletin üzerine döktü, su yumak halinde içine çekmedi.. nano atlet diyorlar.. aslında 5 lira dese kromozon alacağım fakat inmedi..
    kilitler kadıköye nazaran 1-1.5 lira daha ucuz.. pudra krem vs eminönünden alınmaz.. Esnaflar gayet kurt.. bu arada kadıköydeki esnafta gayet kurt.. Bu konuda işimiz çok zor arkadaşlar.. Silikon tabanlık 20 lira ama ben birşeye benzetemedim ne yalan söyliyeyim.. Eminönü ucuz diye gidiyorsunuz fakat gayet hem kalitesiz ürünü çok hemde ucuzda değil.. Eminönüde şu işleye bilir fakat; bahsettiğim çamaşırlar için 3-5 kişi beraber giderse adam kesin 4 liraya kadar takımını indirir..

Kendi İzlenimlerimin Sonucunda:

Kadıköyden almayı planlıyorum fakat aşağıda sorularım olacak şuan askerde olanlar ve bitirenler için.. O sorulara verilen yanıtlara göre hareket edeceğim.. Adamlar parayı iç çamaşırlardan götürüyorlar.. muazzam para kazanıyorlar.. nanosuda bahanesi oluyor -na -duklarımın -cuklarının..
    Bana kremiydi pudrasıydı iç çamaşırıydı yok işte silikonuydu 150 yada 170 lira arasında tutacağa benziyor.. Ama eminönü bana sorarsanız tavsiye etmiyorum.. hele hele çoraplarını sakın almayın.. Kadıköydeki çoraplar hem uzun hem daha iyi dokunduğunuzda anlıyorsunuz..

Sorular:
    1- Askeriyenin içinde kantinde don , atlet ve çorap, parça başı kaç TL?
    2- Bize acemi birliğinde kaç atlet kaç don kaç çorap verecekler ( acaba ayrı ayrı sayılarını belirtirmisiniz?? )
    3- Ben bir düzine (12 tane ) don , atlet , çorap almayı düşünüyorum. Bu sayı normalmidir?? Yoksa donu biraz daha fazla alıp, atletimi aza indirsek? Fikriniz ve tecrübeniz nedir?? ( ağustosta gideceğimizi lütfen göz önünde bulundurun )

Şimdilik sorularım bunlar fakat bu soruların yanıtları cidden önemli ki ona göre alışveriş yapacağız.. 170 küsür TL lerden bahsediyoruz.. Vereceğiniz yanıtlarla bu rakam düşedebilir.. Benim aktaracaklarım şimdilik bunlar arkadaşlar.. Valla 36 derece sıcaklıkta İstanbul'da, gittik iyimi.. Sorularınız olursa replay yaparım ben..

Sayg.

Kardeşim seninle aynı yerde asker olmayı gercekten isterim.Çok yardım seversin Allah razı olsun senden.İnşallah askerde senin gibi insanlar karşımıza çıkar

Tşk Ederim Kardeşim..
    Yaş 28 , anlamlı paylaşımlar yapmaya çalıştım fakat burada millet 3-4 fotokopi derdine odaklandığı için ( normaldir de , herkesin ihtiyacı olan bilgi onlar için daha değerlidir bu anlamda. ) bende açıkcası o gördüğün paylaşımım sondu..
    Arkadaşlarımız gözleri kapalı bir alışverişe çıksınlar ceplerinden oluk olup 3-5 lira adı altında 200Tl ye kadar para aksın ve dandik mal alsınlar, ozaman gözleri kiminin açılacaktır.
    Senin aracılığınla son defa farklı bir paylaşımda bulunayım, mahalledeki sağlık ocağına gittim ve ayak bakım kremi, koku ve ter kremi , mantar kremi reçeteye yazdırdım ve eczaneden aldım.. hemde doktor hanım sağolsun her birinden 6 tüp yazdı.. he çoğu kişi askeriye almayacak diyecekler, ama baştan beri herkes demiyor mu yerine göre sistem değişiyor. eğer bunları sokabilirsem içeri ben rahat edeceğim sokamazsamda canım sağolsun.. içeride satın alırım.
    arkadaşlar watson's denilen mağazalardan bu söylediklerimi hem bulamayacaklar hemde genel bakım altında alacakları ürünlerede en az 30-40tl arası ücret ödeyeceklerdir..
    aldığım kremlerin markasını merak edenler olursa özelden pm atsın onlara yazarım.. gitsinler aile hekimine, askere gideceğim desinler, doktorlar sağolsunlar tüp tüp yazıyorlar.. başka nelazım diye soruyorlar..
    millet ağaca odaklanmaktan ormanı göremiyor..
    herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum, AEO.

Aramızda 6 yaş varmış abimsin :) en başından beri güzel paylaşımlar yaptın tekrardan teşekkür ediyorum kendi adıma.Bu paylaşımdan yararlanmak isteyen olur yada olmaz ama sen çok iyi şeyler yaptın.Belli mi olur belkide aynı yere düşeriz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uniceff

kısa dönem 6 aydır(180 gün). yani 1 ağustosta başlar sınav ve sınav bekleme süresi askerlikten sayılır. her ay için 2 gün izin hesaplanır bide.

sen yine 12 ağustos hesapla.buna göre. 168-12 = 156 .terhis tarihin yol izni 2 gün olduğunu varsayarsak 16-17 ocak 2013 .acemilik bitiminde 1 haftalık izin kullanırsanız 22-23 ocak olur tahmini

Aynen Torunuma katılıyorum
    Düştüğünüz yere bağlı olaranktan yol izni veriliyor mesela kendimden örnek vereyim istanbulda yaşıyorum ankaraya düştüm yol iznim 1 gün oldu 17sinde çıkmıştım.Ama bazı arkadaşlar 16sında çıkmıştı.Bi tane eleman vardı 15inde çıkmıştı 3 gün yol izni vermişlerdi çünkü böyle değişiklikler olabiliyor

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.