Ramazan dolayısı ile eğitimlerin ilk 1 hafta çok ağır yapılacağını zannetmiyorum ben açıkcası...
Ne kadar doğru düşünüyorum bilmiyorum ama... Tabi gidilen yere göre de değişir
Dostum zaten bi eğitim falan yokki acemilikte yaa öyle mal mal ayakta bekletiyolar sağa dön sola dön yerinde say uygun adım ileri marş marş falan fistan yanee. Formalite yaa acemi birliğindeki eğitimler.Yemin törenine kadar bunları yaparsınız(ki zaten yemin törenindeki 5 dakkalık yürüyüş için bu eğitimler) yemin töreninden sonra silah tanıma vardı galiba(kimisi yemin töreninden öncede gösterebiliyordu bizde 3haftada yemin törenine hazırlık yapıldı 1 haftada silahla ilgili eğitim verildi sonra 1günde atışa götürmüşlerdi) işte söküp takmayı örenceeniz sonra üjj bejj atışa götürecekler ve sonra finitooo:D
Ne bileyim sportif eğitimi kastedmiştim ben. Koşu, şınav, barfiks vs...
Ama sen tecrübeni söylüyorsun sonuçta:) sen ne dersen o paşam eyvallah :D
quote:
Orijinalden alıntı: gevezze
Ramazan dolayısı ile eğitimlerin ilk 1 hafta çok ağır yapılacağını zannetmiyorum ben açıkcası...
Biz 335ler olarak direkt ramazanın 2.günü acemi birliğine başlamıştık. Orucu namazı umursayan yoktu açıkçası.
Sabah5te kalkıp akşama kadar eğitim alanında 45 derece sıcakta dikiliyorduk. 3-4 litre su kaybediyordu vücut günlük. Oruç tutanları ayırmıyorlardı. Zaten patır patır bayılmaya başlayınca arkadaşlar oruç tutmayı bıraktılar.
Cuma namazına bile izin verilmiyordu bizim bölükte :) Hatta içtima vakti 2 eleman cuma namazına gitmişler komutandan izin almadan. Onlar dönene kadar 2 saat içtimada dikildik. Geldiklerinde yemedikleri laf kalmadı. Uzun dönem olsalardı muhtemelen eşek sudan gelene kadar dayak yerlerdi.
SİLAH ALDIĞINIZ GÜN VE SİLAHI BIRAKTIĞINIZ GÜN ÇOK MUTLU OLACAKSINIZ :)
Bir hevesle seviniyorsunuz silahlaırnız dağıtılınca, herkes kendini rambo sanıyor. Ama 1-2 gün sonra lanet ediyor o silaha :)
quote:
Orijinalden alıntı: duga999
quote:
Biz 335ler olarak direkt ramazanın 2.günü acemi birliğine başlamıştık. Orucu namazı umursayan yoktu açıkçası.
Sabah5te kalkıp akşama kadar eğitim alanında 45 derece sıcakta dikiliyorduk. 3-4 litre su kaybediyordu vücut günlük. Oruç tutanları ayırmıyorlardı. Zaten patır patır bayılmaya başlayınca arkadaşlar oruç tutmayı bıraktılar.
Cuma namazına bile izin verilmiyordu bizim bölükte :) Hatta içtima vakti 2 eleman cuma namazına gitmişler komutandan izin almadan. Onlar dönene kadar 2 saat içtimada dikildik. Geldiklerinde yemedikleri laf kalmadı. Uzun dönem olsalardı muhtemelen eşek sudan gelene kadar dayak yerlerdi.
Zaten emin olun oruç tutuyorum diye eğitimlerden sıyrılmak isteyen bir çok arkadaş ile karşılacağız :)
Şahsen ben eziyete dönüşmemesi için teslim olduğum günden itibaren oruç tutmayı bırakacağım. Kendine işkence etmesine hiç gerek yok insanın. Günahı sevabı herkesin kendisine.
quote:
SİLAH ALDIĞINIZ GÜN VE SİLAHI BIRAKTIĞINIZ GÜN ÇOK MUTLU OLACAKSINIZ :)
Bir hevesle seviniyorsunuz silahlaırnız dağıtılınca, herkes kendini rambo sanıyor. Ama 1-2 gün sonra lanet ediyor o silaha :)
Al benden de okadar :D Dediğin gibi aldığım gün çok mutlu olmuştum ama hemen ardı sıra bıkkınlığını yaşamaya başlamıştım:D Geri silahlığa koyması alması çok kötü yaa 250kişiydik acemi birliğinde herkes bianda gidiyor afedersiniz göt kadar silahlığa sırayla girde çık yarım saat:S Geldi geçti çok şükür yaaa
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: FaTaL_ErroR_44
quote:
Dostum zaten bi eğitim falan yokki acemilikte yaa öyle mal mal ayakta bekletiyolar sağa dön sola dön yerinde say uygun adım ileri marş marş falan fistan yanee. Formalite yaa acemi birliğindeki eğitimler.Yemin törenine kadar bunları yaparsınız(ki zaten yemin törenindeki 5 dakkalık yürüyüş için bu eğitimler) yemin töreninden sonra silah tanıma vardı galiba(kimisi yemin töreninden öncede gösterebiliyordu bizde 3haftada yemin törenine hazırlık yapıldı 1 haftada silahla ilgili eğitim verildi sonra 1günde atışa götürmüşlerdi) işte söküp takmayı örenceeniz sonra üjj bejj atışa götürecekler ve sonra finitooo:D
Ne bileyim sportif eğitimi kastedmiştim ben. Koşu, şınav, barfiks vs...
Ama sen tecrübeni söylüyorsun sonuçta:) sen ne dersen o paşam eyvallah :D
Haklısın aslında giderken tedarikli gideyim rahat olayım sıkıntı çekmeyeyim düşüncesinde oluyor insan ama gidince çokda tın olduğunu göreceksin:D Bi kere şınavdı barfiks ti falan trişka ister yaparsın ister yapmazsın kimse birşey demez sana zorla onu yaptırak insan yok askeriyede en azından kısa dönemlere yok ben kendimden biliyorum. Koşu falanda işte ara sıra günde bi kereye mahsus bi 15 dakkalık ısınmalar yaptırıp 1-2 tur koşturuyorlardı ama kimsenin yapası gelmiyordu niye diyeceksin çünkü kamuflajını 50 kere giydirip çıkarttırıyorlardı insanı yaptığına yapacağına bin pişman ettiriyorlardı Vel hasıl kelam öyle çok hevesli olarak gitmeni istemem kursağınızda kalıyor sonra çünkü üzülüyor insan neticesinde. Günde 10 kere üstümüzü değiştirdiğimizi hatırlıyorum yaa bi kamuflajı değiştirip eşofman giymek çok zor geliyor orda insana yaa gidince anlarsınız Sonuç olarak bence sıradan bi lacivert alt eşofman götürün bunun yanında bikaç tişört götürmenizde fayda var
quote:
quote:
Ben 339 dönem gitmiştim ramazanı çok rahat geçirmiştik bütün komutanlar yardımcıda oluyordu bu tamamen düştüğünüz yerde insanların bakış açılarıyla ilgili.Ama genel itibariyle kimse birşey demiyordu hoşgörüyle karşılıyorlardı ve inanın sivilden daha rahat tutuyorduk. Cumalarda rahatça cumaya gidebiliyorduk komutandan habersizde gitsek sesini çıkartmıyordu komutanlarımız kii çoğu zaten bizimle birlikte namaza geliyordu. Bırakın cumaları 5 vakit namaza bile kimse birşey demiyordu ama koca kışlada küçük bi mescit vardı.
337 kd olarak 2010 aralık celbinde askere gittim ve 2011 mayıs 16 da bitti askerligim.. 2200 tl gibi bi para cok rahat askerlik yapmamı sagladı.. askerde para gidiyor arkadaslar benim harcadıgım parada rahatca askerligimin bitirdi.. bence şimdiden hazırlyaın kendinizi..
quote:
Orijinalden alıntı: mali.
337 kd olarak 2010 aralık celbinde askere gittim ve 2011 mayıs 16 da bitti askerligim.. 2200 tl gibi bi para cok rahat askerlik yapmamı sagladı.. askerde para gidiyor arkadaslar benim harcadıgım parada rahatca askerligimin bitirdi.. bence şimdiden hazırlyaın kendinizi..
kardeş ne yaptın sen ya. sürekli dışardan yemek mi yedin . benim arkadaş en fazla 600 tl harcadım birader yetti de arttı bile diyordu daha geçen gün muhabetini yaptık .
quote:
Orijinalden alıntı: webmasterrizmir
quote:
kardeş ne yaptın sen ya. sürekli dışardan yemek mi yedin . benim arkadaş en fazla 600 tl harcadım birader yetti de arttı bile diyordu daha geçen gün muhabetini yaptık .
valla dostm siverekte yaptım askerligi alayın tam karsısında urfa kebap cısı vardı.. ordan bayagı söyledik yemek.. hafta sonlarıda kahvaltı salonundan patatesti tosttu .. sonrasında kantinde harcama yapıyorsun.. ondan sonra teskereye yakın akrabalar için hediyelikti vb gitti işte 2500 tlye gibi param :D
Way be :)) nisan ayında bende böyle heycanla buraları aşındırıyordum ..
Simdi aklınızda bınlerce soru bınlerce heycan :)
Sınav bı işe yaramaz rahat olum İzmir foça jandarma komanda okulunda biz 100 astegmen adayı idik içimizde 10 15 kişi istemişti uzun donem
Kimisi sorularu ful yaptı kımısı yapmadı kımısı salladı yanı sınav boş...
Uzun cıkarsa uzulmeyın ben uzuldum basta ama suan memnunum cunku subaysınız unutmayın er degılsınız he dipnot
İzmir foça jandarma komando astegmen olan arkdşlara tavsıyem daglarda uyumayı gecenın korunda biksiyle uyanmayı :) hergun 5 bın koşmaya alışın
Daglar meskenınız olacak ancak!!! bu zulum bıle bazen zevklı oluyor unutmayın subay olucaksınız...
Durmadan mi 5 km kosturuyorlar ? Ben zorlanmamak adina gecen hafta kosuya basladim. Araliksiz 2 km kosabiliyorum. Bugun 3 km deneyecegim bakalim.
quote:
quote:
quote:
Ben 339 dönem gitmiştim ramazanı çok rahat geçirmiştik bütün komutanlar yardımcıda oluyordu bu tamamen düştüğünüz yerde insanların bakış açılarıyla ilgili.Ama genel itibariyle kimse birşey demiyordu hoşgörüyle karşılıyorlardı ve inanın sivilden daha rahat tutuyorduk. Cumalarda rahatça cumaya gidebiliyorduk komutandan habersizde gitsek sesini çıkartmıyordu komutanlarımız kii çoğu zaten bizimle birlikte namaza geliyordu. Bırakın cumaları 5 vakit namaza bile kimse birşey demiyordu ama koca kışlada küçük bi mescit vardı.
Kardeşim sen USTA BİRLİĞİNDE denk gelmişsin Ramazana.
Fark burdan kaynaklanıyor. Acemi birliğinde eğitimlerden muaf etmezler oruç yüzünden kolay kolay
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: webmasterrizmir
quote:
valla dostm siverekte yaptım askerligi alayın tam karsısında urfa kebap cısı vardı.. ordan bayagı söyledik yemek.. hafta sonlarıda kahvaltı salonundan patatesti tosttu .. sonrasında kantinde harcama yapıyorsun.. ondan sonra teskereye yakın akrabalar için hediyelikti vb gitti işte 2500 tlye gibi param :D
Walla şimdi harcanmak istense 10binde harcanır 100binde bu kişiden kişiye değişir. Askeriyenin yemekleri çok kötü değildi bizim orda gayet iyiydi dışardan bi kere bile olsun yemek söylemedim harcama yapmadım hee onun dışında akşamları kantinden birşeyler alıyordum cips kola çikolata biskuvi tarzında çok para gitmez onlarada. Sonuç olarak ben 1000e yakın yemiştim ama istenirse 500TL ye bile rahat askerlik geçirebilirsiniz arkadaşlar aylık üç bes askeriyede veriyor zaten 100küsürde ordan geliyor
quote:
quote:
quote:
quote:
Kardeşim sen USTA BİRLİĞİNDE denk gelmişsin Ramazana.
Fark burdan kaynaklanıyor. Acemi birliğinde eğitimlerden muaf etmezler oruç yüzünden kolay kolay
Evet usta birliğine denk geldi ama acemi birliğinde de çok yormuyorlardı ki! Paso amele gibi ayakta bekliyosun 2 yürüyüş 3 sağ sol oldu bitti normal okullardaki dersler gibi 40-45 dakka falan sürüyordu 15-20 dakka bazen bi saat aralar veriliyordu acemi birliğinde.Günde toplasan 3 okul dersi kadar eğitim olurdu yada olmazdı geriye kalan zamanlarda serbesttik biz Tabii yerden yere fark yapar kısmet artık oda
hadi gelin de gidelim biz de. bitmiyor yahu. :)
quote:
Orijinalden alıntı: outside
Şafak kaç kardeşşş Bi şafak çekde serinlesin bi taraflarımız
quote:
quote:
59 :) 47'ler gelsin de biz de serinleyeceğiz :D
quote:
quote:
quote:
59 :) 47'ler gelsin de biz de serinleyeceğiz :D
Yanii bu işler öyle sizde onlara şafak çektireceeniz:D Neyse bitmiş yaw istanbula yaklaşmısınız Tekirdağ iidir iidr Allah sabır ve kolaylık versin kardeşim
Bir şey sormak istiyorum; Yedek subay çıkanlar eğitimlerinin ilk 3 ayında er statusünde mi görünüyor yoksa yedek subay olarak mı görünüyor?
quote:
Orijinalden alıntı: shady_cool
quote:
Orijinalden alıntı: painless11
quote:
Orijinalden alıntı: PCR
quote:
Orijinalden alıntı: painless11
Arkadaşlar bende AA-A grubu arızalı yazıyor. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?
Aynısı bende de yazıyordu.tam olarak ne demek oldugunu ögrenirsen bana da mesaj atarmısın?
Kimisi komando olamaz diyo herkes farklı birşey söylüyor. Boy kg orantısız olduğu için böyle demişler sanırım.
komando olmak istiyormusun diye soruyolar hayır dersen AA arızalı yazar ama benim gibi komando olmak istiyorum dersen AE askerliğe elverişli yazar.
yoo onunla alakası yok sanırım arkadaşta komando olmak istemiyorum dedi ama AE askerliği elverişli yazıyodu ;) Boy kg orantısız o yüzden büyük ihtimal.