Şimdi Ara

3200 cl16 ramlerimi 3200 cl14 yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl bi yol izlemeliyim ne yapmalıyım arkadaşlar ? 3200 cl16 ramlerimi 3200 cl14 yürütmek istiyorum nasıl yapıcam ? Forumda çokça ram zamanlama konuları var ama hiçbişey anlayamadım.

Ramlerimin kodunu söyleyim Gskill F4-3200C16-16GTZR

Cpu-zdan baktığımda ramlerimin samsung bellekli olduğunu görüyorum. Xmp açık 1.36voltajda sıkıntısız bi şekilde yürüyolar. Ama 3200 cl14 yapıp performansa etkisini çok merak ediyorum. Sistemim imzamda yazılı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Parkedeyim şuraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir değeri anlamıyorum hocam gerçekten birileri yardım etsin yavvv

• Bu kadar yıldızı geyik yaparak mı aldınız hocam.Ne cahiller var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 4 Ocak 2020; 7:14:35 >
  • Ram konularını okudumda hiçbişey anlayamadım bi keresinde denedim sistem boot olması bios resetledim. İşlemci ekran kartı envai çeşit donanımdan anlarım ama ramlerin içine hiç girmedim derinine. Aldım taktım xmp yaptım bitti yıldızla pek alakası yok

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Çakma samsung olabilirmi.Yani o meşhur olanı değilmi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle king -- 4 Ocak 2020; 8:24:42 >
  • Şu linklere de bi göz at bakalım ;)
    https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-memory-tweaking-overclocking-guide/
    www.overclock.net
    NEW!!! DRAM Calculator for Ryzen™ 1.6.2 (overclocking DRAM on AM4) + MEMbench 0.8 (DRAM bench) - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-6-2-overclocking-dram-am4-membench-0-8-dram-bench.html

JayP Tekyoutube
    How to maximize Ryzen 3000 memory performance and all things Zen - Typhoon Burner and DRAM Tool
    https://www.youtube.com/watch?v=Bwr7sl5eZUM

Technology Hiveyoutube
    How To Use The Ryzen DRAM Calculator
    https://www.youtube.com/watch?v=1GTekAB1Zzc&t=18s

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eve geçince bakıcam çok sağolun

• 3200 cl16 ramlerimi 3200 cl14 yapmak istiyorum

Bu ekrandayım ve hadi bana yol gösterin sadece bu seçenekler var

Sub timing confi
    Turn around timing confi gibi değerlerle oynayamıyorum anlamadım. Bide 3200 cl14 yapmak için xmpyi kapatıp 3200 olarak ayrıca kendimiz mi seçmemiz gerekiyor ?

• Şuan xmp kapattım ve memory try it kısmına girdim. Orda 3200 cl14-14-14-34 seçeneği var. Direk ona basıp boot etsem mi ? Voltage autoda duruyor.

• XMP yi kapadıysan Ram Voltajı 1.35 ve üzeri girmeyi unutma,
    Stabiliteyi Deneme yaparak bulacaksınız.

• Hocam 3200 mhz cl16 ramleri , 3200 MHz 14 çalıştıramazsın. Daha düşük frekansa alarak çalıştırabilirsin. Zaten o değerler üreticinin verdiği üst değerlerdir. Yada 3400 MHz cl16 yapabilirsin. Birazda voltaj vetirsen daha stabil olur. İşlemci BLCK değerlerini artırırsan biraz daha yukarı değerlere çıkabilirsin. Ayrıca Anakartın Z270 ve üzeri ise BLCK değerinide 102 üzerine çıkamazsın. Bende 3200 cl14 Samsung B-die var 3500 cl14 çalışabiliyor. İntel'in microcode engeli yüzünden BLCK artıramıyoruz ramleri oyüzden pek limit değerlerde çalıştıramıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THE OK. -- 9 Ocak 2020; 12:30:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz olay maalesef mümkün değil ayrıca belleklerinize overlockta işlemez o bellekleri sabit hızlarda kullanacaksınız heyecan aramaya gerek yok dediğiniz olay mümkün olsa cl 14 15 16 17 farklı farklı bellekler satışta olmazdı herkes tek tuşla istediği belleği istediği CL de çalıştırırdı.
  • Çok ilginç gerçekten... Birisi;

"Hocam 3200 mhz cl16 ramleri , 3200 MHz 14 çalıştıramazsın. Daha düşük frekansa alarak çalıştırabilirsin. Zaten o değerler üreticinin verdiği üst değerlerdir. Yada 3400 MHz cl16 yapabilirsin."

yazmış, bir başka arkadaşımız da;

"Dediğiniz olay maalesef mümkün değil ayrıca belleklerinize overlockta işlemez o bellekleri sabit hızlarda kullanacaksınız heyecan aramaya gerek yok dediğiniz olay mümkün olsa cl 14 15 16 17 farklı farklı bellekler satışta olmazdı herkes tek tuşla istediği belleği istediği CL de çalıştırırdı. "

Böyle yazmış

Banlar yanlış bilgiler. Bir ram modülü kullanılan çiplerine göre az veya çok overclock olabilir, bu hem hız hem zamanlama olarak gerçekleşebilir. Detaya girmeyeceğim ama aynı hızlarda daha düşük zamanalamalara da sahip olunabilir daha yüksek hızlara da çıkılabilir.

Buyrun 3200 CL16 olan ballistixler 3200 CL14 olarak günlük kullanıyorum.

3200 cl16 ramlerimi 3200 cl14 yapmak istiyorum

• sasuta kullanıcısına yanıt
    Hocam birde bunu oc diye koyuyorsun Cl 13-18-18 36 yapaydın da Cl 13 çalıştırmış olsaydın!!! Önemli olan 14-14-14 çalıştırabiliyor musun? Senin dediğin mantıkla benim ramler cl12-15-15 de çalışıyor ama gel gör ki traktör gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • THE OK. T kullanıcısına yanıt
    Haklısın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.