Merhabalar, mevcut aracımı sattıktan sonra yeni bir araç alacağım. Düşündüğüm araçlar 2016-2018 civarı bir Peugeot 308 veya 2020 ve üstü F kasa olarak bilinen Opel Corsa. İkisinin farklı segmentler olduğunun farkındayım. Kıyaslamak istediğim öncelikler; Konfor, yakıt tüketimi ve sorun çıkarmaması. Aracı en fazla 3 kişi, genelde 2 kişi veyahut yalnız olarak kullanacağım. Aracı İstanbul içi kullanacağım için ufak tefek sürtmeler, park halinde takmaları falan dert etmeyeceğim bir aracı tercih etmek istiyorum. 308' de eat6 şanzıman varken Corsa'da eat8 şanzıman olması beni biraz Corsa'ya çekiyor. Bagaj hacmi ve arka koltukların darlığı benim için çok problem teşkil etmiyor. Ama öte yandan bir önceki aracım da 2009 model Peugeot 308'di. Ondan Corsa'ya geçtiğimde sürücü koltuğu dar gelir mi, bu konuda şüphelerim var. 1.80-85 kilo civarlarında biriyim. Tabi bunların dışında sonuç olarak 308'de C segment olarak iç alanın genişliği, 1.6 bluehdi motorun az yakması gibi avantajları var. 1.2T motorun yakıt tüketiminin de aşırı olmadığını gördüm yapılan incelemelerde. Kısaca sormak istediğim şey aslında, Corsa tercih edersem, 308 tercih etmemenin pişmanlığını yaşar mıyım? |