Şimdi Ara

30000 Tl D Segment Araba Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler.
    30000 Tl bütçem ile araba almak istiyorum.
    Öncelikli kriterim güvenlik ve performans.
    2000 cc civarı araçlar bana makul geliyor.
    Kesinlikle dizel olmayacak ve otomatik vites olacak.
    Lpg ye uyumlu bir motor olmasına özen gösteriyorum.
    Aklımda bir kaç marka var ancak sizlerinde tavsiyelerinizi alarak bir karar vereceğim.
    Bu arada alacağım aracı en az 5-6 sene satmayacağım. (Acil bir durum olmadığı müddetçe)
    Aklımdaki markalar ise;

1 - Volvo S60 (2.0T ya da 2.0 T5)
    2 - Volvo S40 (Sadece 1.9 T4 ya da 2.0T)
    *Volvo hayranı olduğum için volvoda segment ya da sınıf önemli değil sadece yukarıdaki modeller.
    3 - Honda Accord (2003 üzeri)
    4 - Ford Mondeo (2003-2007 arası)
    5 - Peugeot 407 (2005-2008 arası)
    6 - Mazda 6 (2002 - 2006)
    7 - Subaru Legacy (2004 - 2006)

Her ne kadar bu modeller arasında kalsam da Volvo'ya ayrı hatta apayrı bir sempatim olmasından ötürü gözümü karartasım gelmiyor değil. Ancak sonrasında dur Aykut deyip mantıklı bir seçim yapmak için kendimi zorluyorum.
    Yazdığım araçlar içerisinden ya da kendi önereceğiniz bir aracı sebepleri ile beraber bana tavsiye etmenizi istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Biniciyseniz mazda 6 derim ama dediginiz gibi volvo da ayri bi albenili. Bu ikisiyle birlikte accord da ciddi anlamda kafa karistirdi bende. Bu uc arac icinden en temiz hangisini bulursam ondan yana tercih yapardim.
    Zor karar gercekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accord alırdım ben ama legacyde akıl çeler.
    Mondeo almazdım.
    407de alamam.
    Mazda6 yüzü çok eski geliyor bana.
    Volvolar güzel seçenek bence.
    Accord ile volvolara bakın gerisini atın bir kenara gitsin.
    Listeye
    Renault Laguna eklenebilir.
  • Bende volvo ve accord arasındayım aslında. laguna şahsi kanaatimce bu araçların yanına girecek araba değil. Birde içlerinde ikinci eli en kuvvetli olan hangisi?
  • ultrAykut18 U kullanıcısına yanıt
    Arkadasim 2003 s60 2.0T kullanicisiyim, dediğin arabalardan Accord umda vardı bir ara.

Daha önce de S60 im vardı iki haftada güzel karla sattım.

Sormak istediğiniz birsey varsa yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle ki otomatik kombinasyonlarında bir Honda öne çıkar şanzıman başarısı konusunda bir de Volvo öne çıkar. Piyasası biraz daha ağır gittiği için Volvo'nun diğer araçlardan daha kalitelisine ulaşabilirsin. Bu parayla Volvo'nun eski kasasına bakma S40 için konuşuyorum. Bakımlı ve şanzımanı sağlan S60 sevindirir, rahat ettirir Accord'a göre ama iyi araçtır. Belli modellerde otomatikte sorun yaşanmıştı Volvo'cu arkadaşlar daha açıklayıcı bilgiler verebilir. Accord'un da piyasının pek iyi olduğu söylenemez, S60'a göre sönük kalacaktır fakat biraz daha mantıklı bir seçenek gibi.. Bilmiyorum bir iki sene önce 2.4'leri bulunabiliyordu bu fiyatlara 2.4 daha iyi olur. Çok daha performanslı ve yakıt tüketimi 2.0'den pek farklı değil. Kasko değerinin düşüklüğü dolayısıyla da 2.0 vergisi ödeyebiliyorsun onu da araştır belli düzenlemeler getirdiler fakat halen bunu yapabilmen mümkün galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Arkadasim 2003 s60 2.0T kullanicisiyim, dediğin arabalardan Accord umda vardı bir ara.

Daha önce de S60 im vardı iki haftada güzel karla sattım.

Sormak istediğiniz birsey varsa yardımcı olabilirim.

Merhaba Tez_tex,

İki arabayı kıyasladığında bakım maliyetleri ve sorunsuzluk açısından hangisini daha ön planda tutarsın? S40 1.9 T4 kullandım ama kullandığım düz vitesi idi. Otomatikleri hakkında bilgim sınırlı. S60 volvo hayranlığımdan dolayı, accord ise klasik honda sorunsuz şanzumanı ve motor mükemmeliyetçiliği açısından ön planda bende. Birde S60 180 Hp, Accord 155 Hp. Acaba gözü biraz daha karartıp s60 2,3 t5 250 hp ile accord 2,4 190 hp 'yi de düşünmeli miyim? Bir de volvo turbolu olduğu için korkuyorum acıkcası...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Accord alırsanız 2004 model(2005 değil o vergi indirimine girmiyor) 2.4 alın. 2.0 dan daha performanslı, LPG de yakıt konusunda 2.0 ile hemen hemen aynı ve vergi indirimi ile de 2.0 ile aynı miktar vergi ödersiniz. Şahsen ben 2.0 accordun yüzüne bakmam bu şartlar altında
  • O fiyata 2003-2007 model aralığında mazda 6 bulabilirsin, uzun vadede sorunsuzluğu ile seni üzmeyecektir...

Mazda hakkında bilgi almak için buyrun;

http://www.mazdaclubtr.com/forum/
  • ultrAykut18 U kullanıcısına yanıt
    Sorunsuzluk bu yaştaki arabalar icin biraz şans isi. Benim kullandığım accord da s60 da gayet sorunsuzdu. Yalnız 2005 oncesi s60 larda sanzuman sorunu çıkma olasılığı var. Gerçi sorunlu bile alsanız 2500 liraya halloluyor.
    Arabayı alırken en cok dikkat etmeniz gereken husus sanziman. Test sürüşünde dikkat etmeniz gereken hususlar olacak ustaya falan göstermeden önce. Onları isterseniz ayrıca yazarım. Birde Ankara daysaniz özel servis tavsiye edebilirim ekspertiz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensiz bence iyi bir seçim olur
  • buyrun kendiniz karar verin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.