Şimdi Ara

3000 tl'ye sessiz klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler 3000 tl civarına tavsiye edebileceğiniz 12000 BTU luk sessiz olması göz önüne alındığında hangisi uygun olur

    Panasonic KIT- UE12 RKE 12000 BTU Inverter bu bahsettiğim kategoriye girer mi?



  • enerji sınıflandırmasına bakarsanız lg sirius smartın daha avantajlı olduğunu görebilirsiniz. fiyatı 2.800 civarı.
  • Hocam bence bütün klimalar ses yapar önemli olan hangi ayarlarda sürekli çalıştırmanız yüksek ayarlarda illaki ses yapacaktır ama düşük ayarlarda çoğu klima sessiz çalışır.
  • Selam ben de MS ZEN serisi var, sessiz fanda gerçekten çalıştığı anlaşılmıyor bile, fakat gelen MS teknisyeni sessiz fanda sadece yatarken kullanmanın uygun olacağını söyledi, belki @Ado bunun açıklamasını yapar.
  • Antiseptiq A kullanıcısına yanıt
    Bunun teknik açıklaması şu. (Aslında biraz birbiri ile bağlantılı bazı konular bunlar)

    Şöyle değerlendirmek lazım (En basit böyle anlatabilirim sanırım)

    A noktasından 6 derece olarak soğutulmuş gaz B noktasında bu soğuğu 8 derece olarak ortama bırakır ve C noktasına tekrar geriye gelir yeniden soğutulmak üzere ki döndüğünde muhtemelen 15 derece dolaylarına yükselmiştir.

    A noktası ile C noktası arasındaki fark ne kadar büyük ise, kompresörün çalışma frekans aralığı o kadar yüksektir ki buradaki ana amaç ortamı mümkün olduğunca çabuk istenen seviyeye çekmektir. Buna paralel aradaki fark ne kadar küçük ise kompresör de o derece alt frekansta çalışır ki bunu biz sadece MUHAFAZA konumunda makul karşılarız ve olmasını istediğimiz de bu dur. Yani edinilmiş soğuk veya sıcak havayı kaybetmemektir amaç.


    Ancak bazı durumlarda şöyle bir negatif etken söz konusu olur.

    Ultra Meha Hiper Süper artık adı ne ise o sessiz mod için aslolan rüzgar sesini kesmektir, bunun için de cross fan devrini düşürürsünüz. devirin düşmesi demek evaptan geçen hava debisinin azalması, hava debisinin azalması demek evaptaki soğuğun tam olarak alınamaması, soğuğun tam olarak alınamaması ise A noktasından 6 derece çıkan akışkanın, C noktasına gerisin geri dönmesi anlamına gelir ki bu durumda sistem ''Vay arkadaş içerisi dmeke ki buzhane olmuş ki sistem artık benim soğuttuğum havayı bile çekemeyecek durumda, o halde kompresörü en alt frekansa çekeyim'' der.

    Bu durumda klimanın üfleme sıcaklığı 30 lu seviyelere gelir ki eğer ortam istenen konfor koşuluna gelmemişken klima bu komutu verirse bu sefer klima çalışır ancak içerisi soğumaz, sonuç olarak bunaltıcı bir ortam oluşturur sizlere.


    ''Peki madem bu durum iyi değil o halde neden var?'' sorusu gelebilir aklınıza.

    Bakınız bazen yazıyoruz çiziyoruz bile gülenler oluyor lakin inanın klima denen bu aleti kullanmayı bilmek lazım. Hangi koşulda hangi ortamda hangi klimayı nasıl kullanacağımızı bildiğimiz takdirde bu marka model ve benim klimam senin klimanı döver kavgalarıda son bulacaktır.

    Bu paralelde sorunuzun yanıtı ise şu.

    İnsanlar uyurken vücut ısıları düşer ki bu doğal bir olaydır. vücut ısısının düşmesi demek insanın üşüme hissine de kapılması anlamına gelir. Bu nedenle UYKU MODU dediğimiz bu modda sistem bulunduğu ortamı süper soğutma düşüncesinde değildir. Kodlama tekniğine göre zaten siz uyku moduna 25 derecedeyken aldığınızda birincisi çıkış ısısı ile dönüş ısısı arasındaki senkronizasyonu uyku modunda olması nedeniyle kendisi sağlayacaktır. ikincisi 25 derecede 1 saat çalıştıktan sonra otomatikman 26 ya kendisi yükseltecektir, 1 saat sonra 27 yapacaktır ve toplamda 6 saat bitiminde ise sistemi tamamen kapatacaktır (Bu senaryo zamansal anlamda marka modele gör değişkenlik gösterir)

    Bu sebeplerden ötürü uyku modu ultra sessiz diye geçer veya ultra sessiz özellikleri bu nedenle sadece uyurken kullanılır




  • "Klimayı kullanmayı bilmek gerekiyor" bu lafınızı tuttum, çok doğru. Ofiste klima konusunda bir polemik yaşadık, "klimayı kullanmayı bilmiyorsunuz" lafı üzerine bir arkadaşım "düğmeyi açıp kapamayı mı öğreneceğiz" demişti, yanıtınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.