Şimdi Ara

3000 liranın büyük bir para olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1400 lira asgari ücreti geçtim günümüzde 3000 lira bile öyle perfect bir para değil

En dandik arabalar 15 binden başlıyor büyükşehirlerde kiralar 800 900 lira en dandik akıllı telefom bile 1000 lira
    bir oyun bile 150 200 lira etin kilosu 50 lira kışın gaz faturası en az 200 300 lira markete gitsen et almasan bile aylık 700 800 lira tutar toplamda en az 2000 lira civarı temel giderler tutar aylık sadece 900 1000 lira kenara koymak için kalır araba alsan en dandigi 15 binden başlıyor samsung iphone falan almak istesen en az 8 9 ay para biriktirmen gerek

Daha bu sadece bekar bir kişinin gideri

Evliyse falan zaten hiç geçinemez bu paraya

Üstelik 3000 lirayı bildiğim kadarıyla sadece üniv mezunları falan kazanabiliyor istisnalar dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EbuSerkan -- 6 Ekim 2017; 16:4:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alan için az veren için çok olan miktar...
  • Evet malesef cok bir para degil...
  • 3000 lira maaş vergiler ve sigortayla patrona 4000-4500 arasına geliyor.
  • Kime göre az ? O parayı kazanmak kolay değil bu ülkede.

• 3000 lira çok para değil ama 3000 euro çok para, ama o da Almanya'da.

Hani bizi kıskanıyorlardı ya, o bakımdan söyledim.
  • kimine 7 bin lira az (milletvekillerine sorsan 20bin lira az para,zor geçiniyorlarmış )

kimine göre 1400 lira çok para

sana görede 3000 lira büyük bir para değilmiş.Bunu öğrendik...bunun donanimhaber takipçilerine ne faydası oldu bilmiyorum artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

3000 lira maaş vergiler ve sigortayla patrona 4000-4500 arasına geliyor.

Oyle birsey yok.

O patronun elinden cikan para senin brut maasin. Brut maas ile senin eline gecen arasindaki fark devletin haraci.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayette büyük para, 4 kişilik bir aileyi 2-3 ay geçindirmeye çok rahat yeter. Biraz kısarsanız (her gün et değil de bir gün tavuk, bir gün balık, bir gün kırmızı et yerseniz) ayda 300 liraya çok rahat yaşarsınız. Oturun şükredin ki tarım ve hayvancılık ülkesiyiz, kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biriyiz. 2002 öncesi ekmek 1.000.000 Liraydı, yaşamayan anlamaz bugünlerin kıymetini.
  • Elimin artık kiri olmuş bir meblağdır şöyle ki

2.0 8 yaşındaki arabamın yıllık sadece mtv sidir.

Ben mi çok zengin adamın. Orta alt tabaka marabayım.

• yaban arısı Y kullanıcısına yanıt
    Kendi kendine yetebilen? Yerli tohum kullanman yasak, bugday ithal, saman ithal, tarim bitmis. 3000 TL nasil 4 kisilik aileyi gecindirmeye yeter?

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.522,58 TL,
    Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.959,54 TL oldu.
    Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.901,08 TL olarak gerçekleşti.

http://www.tes-is.org.tr/news-detail/35/HAZ%C4%B0RAN-2017-A%C3%87LIK-VE-YOKSULLUK-

• Para mevzusu kişiye göre değişir. Ben yalnız yaşayan,haftada 3 gün içen, etten başka hiç bir şey yemeyen biri olarak o para bana yetmez. İçkisi olmayan,vejetaryen, dışarı çıkmayan sadece evden işe geçen birine ise gayet yeter hatta artar bile. Burada kısas bu yaşamak mı demek değil tercih meselesi. Benden daha yüksek maaş alıp sadece evinde kendi yaptığı yemeği yiyen kişiler tanıyorum. Aynı şekilde alışveriş haricinde dışarı hiç çıkmayan, tatlıdan nefret eden bir kardeşim var. Daha çok parası olsa hayatını değiştirmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

Kendi kendine yetebilen? Yerli tohum kullanman yasak, bugday ithal, saman ithal, tarim bitmis. 3000 TL nasil 4 kisilik aileyi gecindirmeye yeter?

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.522,58 TL,
    Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.959,54 TL oldu.
    Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.901,08 TL olarak gerçekleşti.
    http://www.tes-is.org.tr/news-detail/35/HAZ%C4%B0RAN-2017-A%C3%87LIK-VE-YOKSULLUK-

Ben okurken coğrafya ders kitabında Türkiye kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biri diyordu, ben onu dikkate alarak söyledim. O kitaplar çok değerli bilim insanları tarafından yazılıyor, kesin doğrudur.

O attığın link ve paylaştığın bilgiler yalan, inanma. Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkanlar hariç hiçbir şeye inanma.

Ekleme: 8 kişiyiz sadece 1 kişi asgari ücretle çalışıyor ve çok rahat geçiniyoruz, hatta her ay 200-300 lira kenara koyabiliyoruz. Bol bol ette yiyoruz bu arada, kurbandan kalan etleri. Meyve sebze zaten kilolarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaban arısı -- 7 Ekim 2017; 15:10:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Gayette büyük para, 4 kişilik bir aileyi 2-3 ay geçindirmeye çok rahat yeter. Biraz kısarsanız (her gün et değil de bir gün tavuk, bir gün balık, bir gün kırmızı et yerseniz) ayda 300 liraya çok rahat yaşarsınız. Oturun şükredin ki tarım ve hayvancılık ülkesiyiz, kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biriyiz. 2002 öncesi ekmek 1.000.000 Liraydı, yaşamayan anlamaz bugünlerin kıymetini.

Tarım ve hayvancılık ülkesi olduğumuz için dışarıdan ithal ediyoruz herşeyi...

Saman ithal ettik yahu saman !!! Kafayı mı yediniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Gayette büyük para, 4 kişilik bir aileyi 2-3 ay geçindirmeye çok rahat yeter. Biraz kısarsanız (her gün et değil de bir gün tavuk, bir gün balık, bir gün kırmızı et yerseniz) ayda 300 liraya çok rahat yaşarsınız. Oturun şükredin ki tarım ve hayvancılık ülkesiyiz, kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biriyiz. 2002 öncesi ekmek 1.000.000 Liraydı, yaşamayan anlamaz bugünlerin kıymetini.

Tarım ve hayvancılık ülkesi olduğumuz için dışarıdan ithal ediyoruz herşeyi...

Saman ithal ettik yahu saman !!! Kafayı mı yediniz ??

Saman mı ithal ettik Doğan Medya kafa yapmış heralde. Yukarıda yazdım, bizzat cumhurbaşkanım onaylamadıkça hiçbir şeye inanmıyorum, aynısını size de tavsiye ederim. Yoksa yalan haberlere inanmak çok kolay maalesef ki. Ben dışarıdan ithal ettiğimiz bir şey göremiyorum, aldığım meyve sebzelerin hepsi Türk etiketli.

• Yaşam standardına bağlı olarak değişir az/çok para olup/olmadığı.

Bu tip kıyaslamalarda TÜİK verisini baz alırım her zaman. 4 kişilik bir ailenin aylık yoksulluk sınırı 4750 TL civarıydı en son hatırladığım kadarıyla. Yani 4 kişilik ailenin evine 3000 TL giriyorsa bu aile yoksuldur. Basit bir çıkarım.

Kaba hesap 4 kişi 4750 TL ise 3 kişi 3500 TL civarı olur (aslında net böyle hesaplanmaz da kaba hesap dediğim gibi). Yani 3000 TL ancak 2 kişilik bir ailenin yoksul olmadan yaşaması için gereken paradır, 3 kişiyi bile kurtarmıyor. TÜİK'e göre tabii.
    Yalancıyı sevmiyorlar ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar gelirse, o kadar gider kardeşim. Sana 3000 yetmez, bir başkasına 15000, bir diğerine 1000000. Bu iş böyle. 3000 tl alıyorsun, maaşını 10000 yaptım, hemen sağa sola bakıp en üst düzey telefon ilanlarına, 1+1 de oturuyorsan, havuzlu site ilanlarına, renault clio dan passat,audi,bmw ilanlarına bakmayacak mısın? Kandırmayalım birbirimiz.
  • Bugday ithal saman ithal at yalani ya tutarsa diyorlar eh iste tutuyor

Sosyal medyada ayni haber kaynaklarini, gorsel ve yazili basinda ayni kaynaklardan beslenme kaynakli kronik hatalar silsilesi..

Okuyun, arastirin, aslini ogrenin

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.