arkadaşlar merhaba. 91 model aracımız var. yavaş yavaş topluyoruz mesela gaza biraz bastığımda 120 den sonra ayagımı cekince inanılmaz titriyoruz içerde. motor bütün yükünü kasaya veriyor gibi. ozellikle 160-170 le giderken ayagimi gazdan çektiğim anda çok daha kötü oluyor. rolantide gaza bastığımda pek hissetmiyorum ama 110 120 den sonra çok can sıkıcı olmaya başlıyor bu durum. içeri çok çok fazla titreşim ve ses alıyor.
tahminimce motor kulakları sıkıntılı. sanayide tanıdığım usta hiç yok. ve zamanım yok açıkcası. o yüzden gittiğimde halletmek istiyorum ve kazıklanmak istemiyorum. neden böyle birşey yaşıyorum ?
ilk akla gelen motor ve şanzuman kulakları. Araba durduğu yerde rölantide çalışırkende titremesi lazım motor kulağında sıkıntı varsa. Arabanın ne marka model olduğunuda yazarsan daha kesin cevaplar gelecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903
ilk akla gelen motor ve şanzuman kulakları. Araba durduğu yerde rölantide çalışırkende titremesi lazım motor kulağında sıkıntı varsa. Arabanın ne marka model olduğunuda yazarsan daha kesin cevaplar gelecektir.
rolantidede titriyor ama o hızlarda oldugundan çok daha az. yoksa rolantidede titriyor. kasaya veriyor gibi bütün yükünü. araç hyundai sonata
quote:
Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..
quote:
Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903
rolantidede titriyor ama o hızlarda oldugundan çok daha az. yoksa rolantidede titriyor. kasaya veriyor gibi bütün yükünü. araç hyundai sonata
Kardeşim büyük ihtimal motor kulağından en az bir tanesi gitmiş. Sonatada kulak nerelerde bilmiyorum ama birçok araçta kulaklar üstten bakınca görülür. Dikkatlice lambayla bakarsan görürsün yırtılmış kopmuş kauçukları. Emin olmak için hyundai ustasınada gösterebilirsin. Fiyatlar hangi kulak olduğuna göre değişiyor. Usta kopmuş derse hem sanayiden hem netten fiyat araştırması yapıp yenisiyle değiştirirsin.
Buji aksanı olabilir.
muhtemelen aracınız'da
bjkkarakartal1903 dediği gibi, motor veya şanzuman kulak takozları kopuk.bu ilk ihtimal.?.
2) aracın lastiği veya jantı sorun'lu olabilir.?
3) aracınız beyinli bir araçsa eksantrik sensörün den'de olabilir çünkü 3000 devirden sonra
silkeleme yapar.
efsanemüğhendis..zkz
motor veya şanzıman kulakları çok yüksek ihtimalle. çözdüğünüzde burayı da bilgilendirin