Şimdi Ara

300 TL Xiaomi AIoT AC2350 AC 2200 Mpbs 7x5dBi Qualcomm CPU Access Point/Menzil Genişletici/Router (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.946
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kararım netleşti sanırım

Vaktiniz olursa hayat standartınızı yükselten ve verimli olarak kullandığınız servisleri yazabilirseniz sevinirim. Çok dolu bir model zira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: peykani

2 yan odadaki 100 mbit fiber internet modemi (2.4 ve 5 ghz destekliyor modem) kablosuz olarak masaüstü bilgisayara aktarabilmek icin bu aleti mi almak gerek yoksa daha uygun çözümler varmıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Aklımdahttps://www.hepsiburada.com/tenda-a18-1200-mbps-kablosuz-ac-dual-band-harici-antenli-menzil-genisletici-p-HBV00000BGRUB
    Veyahttps://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-pm-HB00000MK46D vardı normalde emin olamadım hangisinin işe yarayacağından
    4a gigayı yeni aldım kullanıyorum ve memnunum.
    kablosuz alıp kabloyla masaüstüne verebilirsin.

• frzstate kullanıcısına yanıt
    O kadar kötü mü ya. Yurtdışı fiyatına bakınca avantajlı bir ürün gibi gelmişti. Hiç almayalım o zaman

• FormuLAkers F kullanıcısına yanıt
    Ftp smb media ve print server olarak kullanıyorum. Eskiden 10 mbit görünce sevindiğim en arka oda da 70 80 mbit alabiliyorum
    Önerilerim; Kurarken netmaster modemin mac adresini klonlamayın, kendi mac adresiyle stabil ve sorunsuz çalışıyor. Bir de wifi ağlarını geçmişle uyumlu modlarda çalıştırmayın ör: 2.4 ghz için b/g/n yerine n seçin. Benim fire stick sorun çıkardı b/g/n olunca. Reklam önleyici dns çok girdiğim bir sitenin girişinde sorun çıkarmıştı, kullanmıyorum. Aklıma gelenler bunlar, sevgiler.

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: MCErgun

O kadar kötü mü ya. Yurtdışı fiyatına bakınca avantajlı bir ürün gibi gelmişti. Hiç almayalım o zaman
    Malesef öyle.

• Yakınn zamanda xiaomi 4a router aldım,adsl olduğu için ttnet modemi bridge e alıp üzerine kurdum ( fiber olsa modemsiz de kullanılıyor sanırım) çekim gücü ve stabilitem çok arttı.
    Bu saatten sonra yükseltirsem 1-2 sene sonra wifi6 cihazlar için yükseltirim
    bu ürün de başarılıdır muhtemelen ama kullanıcısının artıp yorumlarını görmek en iyisi.
    Özellikle qualcom işlemci stabilite açısından iyi olmuştur ilk düşüncem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal-Drogba -- 31 Ağustos 2020; 12:0:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Christhof C kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim, iyi günler dileklerimle.

• Cihazın teknik özellikleri doğru değil bu arada. Ürün 4 çekirdek değil tek çekirdek, 512 MB değil 128 MB ram var ve Wifi6 yok.
  • isterse 135 tane anten taksinlar, görüntü kirliliginden baska birsey yapmaz. Önemli olan anten sayisi degil , 1 anten in dBi kuvveti.
    100 tane 5dBi anten yerine 2 tane 10dBi anten taksalar daha uzaga veya daha fazla duvar arkasina sinyal gönderebilir, önemli olan da budur zaten.
  • cihaz yarın elime ulaşacak, test eder bilgileri paylaşırım
  • Ürünü aldım ve bana ulaştı. Amazondan da tplink ac60 almıştım. İkisinide denedim. Modemle aynı ortamda denkler 5ghz ve 2.4 ghz değerleri aynı.

Bir duvar arkasında çekim kuvvetleri ve değerleri aynı.

Modemin çarpraz karşı odası girişinde değerleri hemen hemen aynı, tplink bir nebze daha iyi. O oda içerisinde tplink xiaomi den çok daha iyi. 5ghz de tp link odanın ortasında 30 mbs kadar hız verirken xiaomi 10-12 arasında kesintili veriyor, bazen çekim alanı bile oluşmuyor.
    Modeme en uzak olan yatak odasında girişte tp link sinyali görüyor 3-6 mbs arası hız veriyor. Xiaomi ise wifiları görmüyor bile.

Özetle anten ve özellik olarak tplink ac60 çok daha düşük görünsede çekim kuvveti olarak çok daha iyi, bunu elimde tutup xiaomiyi iade edeceğim.

Anlayan arkadaşların daha iyi bir tavsiyesi varsa sevinirim. Bu konularda pek bilgim yok. Mevcut tılgın modemin 5 ghz si olmaması nedeniyle bu tarz bir ürün arayışındayım. Ama uzak alanları tatmin edecek kadar kapsamıyor her ikiside.

Not: Evimiz 150 m2 civarı, internet hızımız 100 mbs. Değerlendirmeleri bu değerlere göre yapınız.

• gepe kullanıcısına yanıt
    Şundandır diyecek kadar bilgim yok ancak 100mps internette 5ghz bağlantıda aynı odanın içinde kayıp minimum olması lazım. 2 ürün de hayal kırıklığı olmuş. 2 farklı üründe düşük hız alıyorsanız büyük iht sıkıntı kablosuzun çekim gücünde değil.
    Modemi brdge alıp üzerine mi kuruyorsunuz, fiber şifresini alıp modemi aradan çıkarmayı deneseniz? Ya da hattınız/ internet sağlayıcınız mı kötü acaba.
    Öte yandan xiaominin yeni ürününün tplinkten kötü çekmesi üzdü.
    Eski ürünleri başarılıydı ,Yeni ürünlerinde çok daha iyi olacağını düşünmüştüm.

• Khal-Drogba K kullanıcısına yanıt
    Hocam modemin yanında ikiside 90 mbs üstünde hız sağlıyorlar, 2,4 ghz de ise 40-45 mb arasında hız veriyorlar. Ancak modemden uzaklaştıkça archer c60 100 mbs xiaomi 1000mbs özellikte olmasına rağmen tplink bağlantı yayımı daha iyi ve uzağa. Karşı oda da 30-35 e karşın 10-12 gibi bir verimlilik oluyor. Kaldıki biri 5 anten diğeri 7 anten. Malesef xiaomi yanına 10 tane daha anten koysa birşey değişmeyecek demekki.

Çok bilgili değilim, ancak netten bulduğum bilgilerle tılgını bridge mode a aldım, archer c60 a fiber kullanıcı adı ve şifrem ile kurulumu sağlayamadım. C60 da şifre ve pwdyi girecek menüye ulaşamadım hatta. O nedenle Şuanda tılgının wifisini kapattım c60 ı access point olarak kurdum, ip dağıtımını da tplink yapsın seçeneğini seçtim. Xiaominin wifi ağı odaya zor ulaştığı için onda denemedim bile, hoş denesem yine bridge modedda onuda bağlayamazdım sanırım. Özetle tılgını bridge modea alıyorumda elimdeki routerı menüsünden bridge modeda çalışacak şekilde nasıl kuracağım onu bilmiyorum. Hoş kursam bile wifi ağının çekimini artırmayacaktır diye düşünüyorum.

Teşekkürler cevabınız için.

Edit: ilk mesajımda değinmemişim modemin olduğu oda da hem tplinkle hemde xiaomi ile 90+, bir duvar arkasındaki 38 m2 lik salonun her noktasında 75+ mbs hız alıyorum. Hız konusunda ss de bir sıkıntı görmedim özetle. Ama salonun bir duvar yanındaki odanın ortasında biri 30-35 verirken xiaomi 10-12 zar zor veriyor, bazende wifiyı bile göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gepe -- 2 Eylül 2020; 1:4:4 >

• Bunun için demiyorum ama biraz ciddi paralar harcayacaksanız artık bu saatten sonra Wifi6 olmayana para vermeyin.
  • ürün bugün elime ulaştı, şebeke hızım 35 mbps modemin kendi bağlantısıyla 10-12 mbps çeken yerde 7 antenli bu cihaz anca 6-7 mbps hızına ulaşabildi. Anında geri gönderdim. Google aramasıyla bu ürün hakkında bilgi arayıp bu konuya ulaşan varsa kesinlikle almayın. 70-80 liralık ürünler bile bu üründen 2-3 kat daha kaliteli bağlantı hızı sağlıyor.
  • benimde gözüme taklıyor alıp koyayım diye ama kötüyse almayalım o zaman.
  • Ürünü yeni aldım amacım yüksek hızlı bir ağ elde etmek ve kablosuz hızımı evin her yerinde yakalayabilmekti.

Elimdeki modem Asus DSL-AC750 ile kablosuzda verimli bir dağılım alamadığımdan (5 ghz hızı 433 mbps) iş yerimde kullandığım c50 router ile (5 ghz hızı 867 mbps) devam ettim ancak verim alamadım. Özellikle iki ürünün de wi-fi başarımı aynı diyebilirim.

Evim 75 metrekare ve modem en uçta (salonda) olmasına rağmen ürünle 5 ghz de tam hızım olan 82 mbps yi evin her yerinde 65 üzeri alıyorum öncelikle. (duvarlarım çok kalın değil)

300 TL Xiaomi AIoT AC2350 AC 2200 Mpbs 7x5dBi Qualcomm CPU Access Point/Menzil Genişletici/Router

300 TL Xiaomi AIoT AC2350 AC 2200 Mpbs 7x5dBi Qualcomm CPU Access Point/Menzil Genişletici/Router

Çıkış hızı 1 gbps için ortalama 55-75 mb/s ağ hızlarına ulaştım. (Alıcı 876 mbps için)

İnternet hızlarım ise şöyle. (Duvarlarım çok kalın değil, yeni bina)

Aynı oda için

Arada 1 duvar var

Arada 2 duvar var

Arada 3 duvar var

Not: Tamamı 5ghz ağ üzerinden yapılmıştır.

Üründen çok memnun kaldım. özellikle asus modemimden ve tp link c50 routerdan çok daha stabil ve iyi sinyal iletimi gerçekleştiriyor. Ağ hızları da gayet yeterli geldi bana. Ürünün son hızını yakalamak çok zor (1.7 gbps) Çünkü piyasadaki alıcılar genelde 2 antenli ve 876 mbps de tıkanıyor. 4 antenli alıcı çok az ve 600 liranın üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesaire86 -- 1 Ekim 2020; 13:3:48 >

• Merhaba ben bu modemi almak istiyorum benim altyapım fiber vdsl destekliyor. Acaba bu modem vdsl destekliyor mu bilgisi olan var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mertsamaa kullanıcısına yanıt

Merhaba bu ürün modem değil router öncelikle. Bunu kullanabilmek için bir modeminizin olması lazım önce.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.