Şimdi Ara

30 yaşında mezun olup tecil hakkı kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , Şu an açıköğretim işletme 4. sınıftayım , eylül 1984 doğumluyum.
    1 ocak 2014'den itibaren yaş dolayısı ile askerliğim tecil olmadı ve geçen gün eve yoklama kaçağı kağıdı geldi.
    2012 temmuzda yurtdışında bilg. mühendisliği bitirmiştim ama lisans tecil hakkımı kullanmadım.

Sorum ise ,şu anda askerlik şubesine gidip, 2012 yılında bitirdiğim lisans diplomasını gösterip, tecil hakkımı kullanmak istiyorum desem ,bu tarihten itibaren tecil hakkım oluyor mu yoksa bitirdiğim seneden itibaren 2 yıl mı tecil veriyorlar?

• Benim lisans yurtdışı olduğu için işler biraz karışık.Mezuniyet tarihim konsolusluğun,türk yetkililere bildirdiği tarih ise o tarih : 2012 aralık oluyor ki , bu durumda 2014 aralığa kadar tecilim olması lazım.Bildiğim kadarı ile lisans mezunu olarak 2 yıl tecil almanın yaş sınırı yok.

2. merak ettiğim hususda aöf mezuniyeti bekleyip(mayıs-temmuz gibi) ,askerlik şubesine diploma ile gidip, 2 yıllık lisans tecil hakkımı kullanmak istiyorum dersem,ilk bitirdiğim üniversiteyi bir şekilde görüyorlar mı yada ilk bitirdiğim lisans o olduğu için onun mu mezuniyet tarihini baz alıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 19 Mart 2014; 16:41:17 >
  • şimdi lisanstan mezun olduktan sonra senin bizzat gidip tecil işlemini yapman gerekiyor. 2012 aralıkta mezun olduysan senin tecilini 2014 aralığa kadar yaparlar ki zaten o sürede geçmiş. İkinci defa 4 senelik üniversite okuman ise yeniden tecil almanı sağlamıyor. Yüksek lisans yapman gerekiyor yeniden tecil alabilmek için. Yüksek lisansa başlayınca üniversite 3 yıl 4 ay tecilini yapıyor. bu süre içinde mezun olursa eğer sana askerlik şubesinde 1 yıl daha tecil hakkı tanıyorlar ve bu süre bitmeden doktoraya başlarsan üniversite bu sefer 6 yıl tecil veriyor ama onda da 32 ya da 35 yaş sınırı vardı.

Yani sen 4 senelik lisans bitirmişsin üzerine yine dengi bir eğitim yapmışsın. Bu durumda tecil hakkın yok. Her zaman bir üst seviyeye geçmen gerekiyor diyeyim

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.