Maximum 30.000 tl'ye araç bakıyoruz ama pek fazla bilgimiz yok.İlk aracımız olacak inşallah.Tercihlerimiz şöyle.
-Sedan araç istiyoruz.(aile arabası olacak) -Dizel olması işimize gelir benzinli de olabilir ama LPG takılacak.Akaryakıt fiyatları malum. -Fazla yaşlı olmamalı.2006+ ve 100.000 altı mümkünse. -Bakım ücretleri ve parçaları uygun,servisi yaygın.
Önerileriniz önemli arkadaşlar.Yardımcı olursanız sevinirim.
O paraya sıfır araba bile alınır.
Sıfırda alınabilir ama linea ya da era gibi modeller ve baz araçlar.Focus ya da Megane II tarzında araç düşünüyoruz.
Focus Güzel Tercih İlk Arabanız Olacaksa,Yol Tutuşu İyi 2. Eli Mükemmel Servis Ağı Yaygın Tabiiki Ama Parçası Ucuzmu Bilmiyorum.1.6 Benzinli Alıp Lpg Taktırmak Çok Mantıklı Olur.
quote:
Orijinalden alıntı: r0x
Focus Güzel Tercih İlk Arabanız Olacaksa,Yol Tutuşu İyi 2. Eli Mükemmel Servis Ağı Yaygın Tabiiki Ama Parçası Ucuzmu Bilmiyorum.1.6 Benzinli Alıp Lpg Taktırmak Çok Mantıklı Olur.
Eyvallah.Acaba LPG uyumları nasıl Focusların?Taktırma çok pahalıya mal olur mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
quote:
Orijinalden alıntı: r0x
Eyvallah.Acaba LPG uyumları nasıl Focusların?Taktırma çok pahalıya mal olur mu?
Valla Onu Hiç Bilmiyorum Bilen Biri Yazar Nasıl Olsa :)
hocam 2007 model megane II 1.5 dizel motor araç sahibiyim. 80binlerde birtane bul ve gözün kapalı al. hem yedek parça çok ucuz, hem araç konforlu hemde araba çok az yakıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: caadaass
hocam 2007 model megane II 1.5 dizel motor araç sahibiyim. 80binlerde birtane bul ve gözün kapalı al. hem yedek parça çok ucuz, hem araç konforlu hemde araba çok az yakıyor.
Megane II çok güzel 2.elide süper fakat o temizlikte bir araç bulmak zor 2007 ve 100.000 altı okyanusta inci Bir de bu aralar sahibinden fiyatlar uçmuş resmen
Toyota Verso ( 7 kişilik )
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
quote:
Orijinalden alıntı: caadaass
Megane II çok güzel 2.elide süper fakat o temizlikte bir araç bulmak zor 2007 ve 100.000 altı okyanusta inci Bir de bu aralar sahibinden fiyatlar uçmuş resmen
hocam gel benim arabayı vereyim sana ?? :)
Skoda Octavia oldukça konforlu ve sağlam bi' arabadır. Kolay kolay sorun çıkarmaz, yolda bırakmaz. Şeklini şemalini beğeniyorsanız Octavia'ya yönelin bence.
bence astra ve focusun sedanları ideal sizin için...
Focusların LPG uyumu konusunda sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum. Kimsede de duymadım zaten.. Piyasadaki benzinli focusların büyük çoğunluğu LPG'li. Maliyetini bilmiyorum. Biri yazar nasıl olsa :D
1.5 sene once 2007 model focus almistim. 33.000kmdeydi boya degisen hicbir sey yoktu. Ghia donanimdi ama manueldi. 28.000'e aldim.
Kesinlikle tavsiye ederim. Ghia donanimlisini bulursaniz gercekten tadindan yenmiyor. Tup taktitmadim ama siknti cikarmiyor atmosferik motor nede olsa maksimum 1500tl ye taktirirsiniz lpg.
Sağolun tavsiyeleriniz için.Focus-Megane-Astra muhteşem üçlüsünden biri muhtemel gibi.Fakat bir de Cruze cazip görünüyor.Var mı aranızda kullanan 30.000 altında temiz bir benzinli mümkünse hazır LPGli bulunur mu?Memnun musunuz bu araçtan yol tutuşu,yakıt tüketimi,bakım maliyetleri nasıldır??
Dizel alırım diyorsan ve performansa önem veriyorsan megane ve astra focus la kıyaslanamayacak kadar güçsüz(megane 85hp, astra:90, focus 109 hp). Tabi bu sadece kıyaslama amacıyla yazdığım bir düşünce. Yoksa aracın dizelse 85 beygir de rahatlıkla iş görür. Yakıt olarak megane ve astra focus a göre az yakar ama ciddi bir fark çıkmaz ortaya. Megane ile şehir içi 25 kuruş yakarsan, focus ile 30 kuruş yakarsın. Şehirler arası ise sakin kullanımda hepsi aynı yakar.
Benzin+lpg li kullanacaksan zevkine hitap edeni al. Hemen hemen hepsi aynı performansı gösterecek ve benzer miktarlarda yakıt tüketecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: muhibbi1
Dizel alırım diyorsan ve performansa önem veriyorsan megane ve astra focus la kıyaslanamayacak kadar güçsüz(megane 85hp, astra:90, focus 109 hp). Tabi bu sadece kıyaslama amacıyla yazdığım bir düşünce. Yoksa aracın dizelse 85 beygir de rahatlıkla iş görür. Yakıt olarak megane ve astra focus a göre az yakar ama ciddi bir fark çıkmaz ortaya. Megane ile şehir içi 25 kuruş yakarsan, focus ile 30 kuruş yakarsın. Şehirler arası ise sakin kullanımda hepsi aynı yakar.
Benzin+lpg li kullanacaksan zevkine hitap edeni al. Hemen hemen hepsi aynı performansı gösterecek ve benzer miktarlarda yakıt tüketecektir.
Benim icin önemli olan dayaniklilik.2-3 yil kullanilacak sonucta.20 hp cok onemli bir fark yaratir mi?Bir de bu tarz araclarda kac km ye kadari makuldur.Millet 100.000 bakimindan kurtulmak icin satiyor.Cruze hakkindaki goruslerinizi de paylasirsaniz sevinirim.
cruze sedan
quote:
Orijinalden alıntı: snowZi*
cruze sedan
LPG dönüşümü ne kadardır ve verimli midir?Performansı ölür mü dönüşümden sonra?