Şimdi Ara

3 Yıl okuduğun bölümü bırakmak,ve tekrardan hazırlanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanca tercümanlık okuyorum,hazırlıkta kaldım,detay isteyen özelden sorsun lütfen.

Ama evdekilere söyleyip tekrardan sınava hazırlanamam...Sakarya'da okuyorum orada kendim ygs'ye çalışacağım hem de bir dershaneye gitmeye çalışacağım malum evdekilerin haberi olmayacağı için para sıkıntı olacak.Marmara Üniversitesi Turizm Rehberliği okuyacağım 2 yıllık, ygs3 den alıyor,bu sene 330 civarı puan'dan almış...Çok iyi sınava hazırlanmayı,ve kendimi testlere vermeyi düşünüyorum,matematik,ve fen'den hiç altyapım yok maalesef.Lisede dil bölümünde okudum,ama 3 yıldırda hiç ingilizce çalışmadığım için ne durumda olduğumu bilmiyorum,ama iyi bir çalışma ile Dil1 sınavına da hazırlanabilirim herhalde.Öncelikle şuanda kafamda bu var Türkçe,ve Sosyal ile ygs3'den bu puanı alabilir miyim,ona göre umutlanayım yada umutlanmayayım,yada kendime nasıl bir yol çizsem,bir dil bölümü okuyacağım diğer bölümler hiç ilgimi çekmiyor,ve zaten bir çok baba bölümede girecek puanı yapamam...Varsa aynı durumlarda olan özelden ulaşsın,konuşalım,dertleşelim.

• bölümden neden memnun değilsin ?
  • Almancayı mı sevmiyorsun? Çünkü almanca tercümanlık okuyarak da rehberlik yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlonunkedisi

bölümden neden memnun değilsin ?

Almanca'dan daha önceden hiçbir altyapım olmaması ilk etken olsada sonuçta orada hazırlık okuyoruz,ama ben işi ilk baştan sıkı tutmadım sorun orada,Sakarya'ya hiç alışamadım,ondan sonra ipin ucu kaçtı,ve sorunlar üstü üstüne geldi,ben de saçmalayıp durdum,ama illa ki bir gün Almanca'yı öğreneceğim,çünkü şuanda altyapım,ve bilgi birikimim var.Genelde turizm rehberliği bölümlerinde de 2.dil olarak Almanca var zaten,oradan birşeyler yapmak istiyorum.Ama sıfırdan bir dil öğrenmenin ne kadar zor olduğunu anlatamam,çok çalışmak gerekiyor,bende şuanda akıllandığımı düşünüyorum,birşeyler yapmaya açım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 23 Ağustos 2015; 15:23:21 >
  • 3 senedir hazırlıkta kaldım,ve hep kendi salaklığımdan,dün bir sertifika sınavına girdim telc b1 diye o sertifikayı alırsam seneye bölüme 1.sınıftan başlayabiliyorum,ve bu sefer eski hatalarımı yapmayacağım,hayatımı Almanca'ya çevireceğim...Ama ben şuanda kendimi o sertifikayı alamadığımı düşünerek kendime plan yapmaya çalışıyorum :( alamazsam o sertifikayı gerçekten inanılmaz üzüleceğim,alırsam benden mutlusu yok bölümde gerçekten iyi bölüm yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 23 Ağustos 2015; 15:26:09 >
  • Almancani çok iyi bir şekilde gelistirisen iyi miktarda paralar kazanabilirsiniz dil üniversiteden çok senin kendini geliştirmene bakar

• O zaman ben olsam şu anda bu forumu kapatır deli gibi almanca çalışırdım. Şu anda biz ygs lys öğrencilerinin yapması gereken gibi aslında :D eğer almancayı seviyorsan ve bir şeyler yapabileceğini düşünüyorsan neden böyle bir bölümü bırakıp 2 yıllık rehberlik okuyasın ki? Git ve al sertifikanı bence :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

O zaman ben olsam şu anda bu forumu kapatır deli gibi almanca çalışırdım. Şu anda biz ygs lys öğrencilerinin yapması gereken gibi aslında :D eğer almancayı seviyorsan ve bir şeyler yapabileceğini düşünüyorsan neden böyle bir bölümü bırakıp 2 yıllık rehberlik okuyasın ki? Git ve al sertifikanı bence :)

Dün sınava girdim işte,şuanda bıraktım herşeyi şu sınav açıklanana kadar..Eğer ki sertifikayı alamazsam ne yapacağımı düşünüyorum,galiba bu sene de kalırsam bölümden atıyorlar,ama tam eminde değilim yani.Yada atılma yoksa bir daha sınava girebilirim 2.döneme 1.sınıftan başlayabilirim..Bilmiyorum ne yapacağım. :(
  • O zaman yine de almanca çalışabilirsin ve eğer atılmıyorsan ya hazırlığı geçersin ya da sertifika için tekrar sınava girersin. Ama belki de şimdi bile kazanmışsındır o ihtimali sen daha iyi bilirsin sınav naaıl geçti felan diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: will-graham

Almancani çok iyi bir şekilde gelistirisen iyi miktarda paralar kazanabilirsiniz dil üniversiteden çok senin kendini geliştirmene bakar

Kesinlikle katılıyorum.Bakalım dün girdiğim sınavda başarılı olamazsam mecbur bırkacağım bölümü.Çok üzülüyorum,ama kendim ettim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

O zaman yine de almanca çalışabilirsin ve eğer atılmıyorsan ya hazırlığı geçersin ya da sertifika için tekrar sınava girersin. Ama belki de şimdi bile kazanmışsındır o ihtimali sen daha iyi bilirsin sınav naaıl geçti felan diye.

Fena geçmedi sınav,ama çok ayrıntılı bir sınav olduğundan nasıl bir puan çıkacak bilmiyorum,içimde bir umut var yani,ama bir yanımda boşuna umutlanma diyor,sonun hüsran diyor. :)
  • 3 senedir hazırlıkta kalmışsınız bence boşverin ygs lysyi kendinize hiç bir şey katamamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airmax

3 senedir hazırlıkta kalmışsınız bence boşverin ygs lysyi kendinize hiç bir şey katamamışsınız.

wow çok sertsin belli ki en fazla 16-17 yaşındasın
  • up
  • yaş kaç?bence devam edebiliyorsan et anladığım kadarıyla bölümü istiyorsun ama başarısız olduğun için bırakmayı düşünüyorsun.eğer bölümü sevmeseysin bırak derdim bende bölümü girdikten sonra sevmedim ve aynı durumda bıraktım başka bölüme girdim biraz aile+çevre baskısı var açıkcası herkes mezun olmana 1 yıl kaldı niye bıraktın,şimdi sil baştan başlayacaksın diyip duruyoryaşça küçüklerle okuyacaksın vs...yinede sevmediğin bölümü okuyacağına değiştirmek en iyisi zararın neresinden dönsen kardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.