Şimdi Ara

3. köprü inşaatı başladı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
12.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bunun adı sadece karmaşa yaratarak oldu bittiye getirmektir. Ondan sonra bir bakmışsınız 3. köprüye yakın arsalar büyüklerin (bakanlar, başbakan vs.) yakınındaki insanlara gitmiş ve İstanbul halkı enayi yerine koyulmuş.

Böyle bişey olursa herkes karşı çıkar, bunu yapan bir daha belini doğrultamaz, güle güle gider. Bye bye deriz olur biter. Siyasete kayıyor gibiyiz fren yapalım... Ammman haaa...

Orijinalden alıntı: Duratorq

Orijinalden alıntı: set

Karayolları yetkilisi bir arkadaş bugün bi gazeteye röportaj vermiş,yeri konusunda yanlış yapıldığını söylüyor,fikirlerini de destekleyici şeyler öne sürüyor ki üzerinde düşünülmesi gerekli bana göre de.

Bizler gibi İstanbul'da yaşayıp da bu çileyi çeken hiç kimse 3. köprü yapılmasın demez,bu konuda herkes hemfikir ancak kimse kusura bakmasın da yer konusunda muhalefet yapıldığında 'yok hep böyle yapıyorsunuz,daha çözümünüz varsa söyleyin.' mantığı hiç hoş değil.Sonuçta bu ülke,ormanlar,kaynaklar onun bunun değil,hepimizin.Elbette konuşulacak,tartışılacak.

Not:Konu içinde siyasi mesajlara yer vermeyelim lütfen arkadaşlar

Kesinlikle haklısın. Elbette en uygun yer için tartışılacak, en az zararla yapılmalı bu inşaat.... Çünkü yapılan iş betonarme. Beton doğayı yok eder bu yüzden on kez düşünecek belki bin kez düşünecek ama bir kez yapacaksın.

Benim kızdığım nokta henüz yer olayı karara bağlanmış değil. Bu sebeple bunu tartışmak boş oluyor sanki... Yani boşu boşuna tartışıyoruz. Herkes fikrini söyler yer konusunda,tartışılır sonuca varılır. Zaten şu sıralar yer konusu tartışılıyor,karar verilmedi.

Anlamıyorum neden konu daha karar aşamasında iken birileri çıkar kafadan yer atıp işte burası der. Acaba söyledikleri yerlerde birilerinin arsası falanmı var, satışmı yapacaklar, doğrusu düşünmeden edemiyorum.

Kimse bilmiyorki nerden geçiyor bu köprü...

Bari banada söyleyinde ordan arsa kapatalım. :)

Şaka bi tarafa, bi söylensin yeri, burada tartışırız -siyasete girmeden- o güzergahın doğru olup olmadığını...

Ortada bişey yok.

Hocam en garibi de Gürsel Tekin bir güzergah ortaya attı 3.köprü için.Sonuçta bu sadece bir iddia idi ve beklenilmesi gerekti açığa çıkması için.

Arkasından Kadir Topbaş da bunu onaylayıcı sözler sarfetti,güzergahı yalanlamadı.Ve tartışmalar alevlendi.

Şimdi de olay kızışınca Başbakan daha yeri belli değil,helikopterle bakacağız bölgeye diyerek bir anlamda Topbaş'ı yalanlamış oldu.

Bu insanların hangisi doğru söylüyor ben anlamış değilim,anlıyorsanız bana anlatın bunu

Haklısın hocam, en güzeli beklemek, kimse bilmiyor ne olduğunu...

Hele bi açıklansın, yer uygun değilse bende karşıyım zaten.

Hayır yani yapılacaksa bilelimde bizde ordan arsa çevirelim biraz, olmassa ortak gireriz arsaya, varmısın hocam, at elini cebine kaç çıkarsa, bende atayım cebime elimi, koyarız ortaya paramızı, alırız arsa ordan... Köprü bitince köşe oluruz.

Hatta bak şöyle yapalım, tüm forum ortak arsa işine girelim, forumca köşe oluruz. Misss, kebab kebab...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Hocam en garibi de Gürsel Tekin bir güzergah ortaya attı 3.köprü için.Sonuçta bu sadece bir iddia idi ve beklenilmesi gerekti açığa çıkması için.

Arkasından Kadir Topbaş da bunu onaylayıcı sözler sarfetti,güzergahı yalanlamadı.Ve tartışmalar alevlendi.

Şimdi de olay kızışınca Başbakan daha yeri belli değil,helikopterle bakacağız bölgeye diyerek bir anlamda Topbaş'ı yalanlamış oldu.

Bu insanların hangisi doğru söylüyor ben anlamış değilim,anlıyorsanız bana anlatın bunu

Kimin yalan söylediğini tahmin etmemek çokta zor değil.Başbakan elbette. Helikopterle neye bakacal,boğazda villa alacak o na mı Bu işler öyle helikopterden bakım yer beğenme ile olmaz.Ciddi çalışmalar yapılır ondan sonra havadan bir bakarsınız güzergaha.Sadece resmin bütününü görmek için.Yoksa helikopter ile otoyol hattı belirlenmez.

• Zamanı gelince tartışılır.

Burada tartışmayalım, siyasete kayıyoruz, boş verin, burada biz otomobilleri konuşalım, zaten zamanı gelince kıyamet kopar, tartışılır her yerde...

Konu böyle giderse kilitlenir. Tartışmalar çünkü gerginliğe dönüşüyor. Daha önce bunu yaşamıştık...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Karayolları yetkilisi bir arkadaş bugün bi gazeteye röportaj vermiş,yeri konusunda yanlış yapıldığını söylüyor,fikirlerini de destekleyici şeyler öne sürüyor ki üzerinde düşünülmesi gerekli bana göre de.

Bizler gibi İstanbul'da yaşayıp da bu çileyi çeken hiç kimse 3. köprü yapılmasın demez,bu konuda herkes hemfikir ancak kimse kusura bakmasın da yer konusunda muhalefet yapıldığında 'yok hep böyle yapıyorsunuz,daha çözümünüz varsa söyleyin.' mantığı hiç hoş değil.Sonuçta bu ülke,ormanlar,kaynaklar onun bunun değil,hepimizin.Elbette konuşulacak,tartışılacak.

Kesinlikle haklısın. Elbette en uygun yer için tartışılacak, en az zararla yapılmalı bu inşaat.... Çünkü yapılan iş betonarme. Beton doğayı yok eder bu yüzden on kez düşünecek belki bin kez düşünecek ama bir kez yapacaksın.

Benim kızdığım nokta henüz yer olayı karara bağlanmış değil. Bu sebeple bunu tartışmak boş oluyor sanki... Yani boşu boşuna tartışıyoruz. Herkes fikrini söyler yer konusunda,tartışılır sonuca varılır. Zaten şu sıralar yer konusu tartışılıyor,karar verilmedi.

Anlamıyorum neden konu daha karar aşamasında iken birileri çıkar kafadan yer atıp işte burası der. Acaba söyledikleri yerlerde birilerinin arsası falanmı var, satışmı yapacaklar, doğrusu düşünmeden edemiyorum.

Şaka bi tarafa, bi söylensin yeri, burada tartışırız -siyasete girmeden- o güzergahın doğru olup olmadığını...

Ortada bişey yok.

Hayır yani yapılacaksa bilelimde bizde ordan arsa çevirelim biraz, olmassa ortak gireriz arsaya, varmısın hocam, at elini cebine kaç çıkarsa, bende atayım cebime elimi, koyarız ortaya paramızı, alırız arsa ordan... Köprü bitince köşe oluruz.

Hatta bak şöyle yapalım, tüm forum ortak arsa işine girelim, forumca köşe oluruz. Misss, kebab kebab...

O zaman ''3.Köprü Çevresi Arsa Edinme Dayanışma Konusu'' açıp üst konu yapmak lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ortada bişey yok.

O zaman ''3.Köprü Çevresi Arsa Edinme Dayanışma Konusu'' açıp üst konu yapmak lazım

Süper, tamam ben açıyorum hemen konuyu...

Sonunda zengin olacağız hocam, forumdan paraları toplarız önce, baktık köprü başka bi yere açıldı, o zaman forumdan kaçar yeriz bi güzel topladığımız paraları.

• quote:

Sonunda zengin olacağız hocam, forumdan paraları toplarız önce, baktık köprü başka bi yere açıldı, o zaman forumdan kaçar yeriz bi güzel topladığımız paraları.

Hocam özelden konuşalım bu konuları

Baştan söylersek destek alamayız

Şaka bir yana belli şeyler kamuoyuna açıklanmadan bu topiğin gidebileceği tek yer siyasi tartışmalardır,dikkatli olunması lazım

• quote:

quote:

Hocam özelden konuşalım bu konuları

Baştan söylersek destek alamayız

Şaka bir yana belli şeyler kamuoyuna açıklanmadan bu topiğin gidebileceği tek yer siyasi tartışmalardır,dikkatli olunması lazım

Tühhh, bak unuttum.
    Dur bari kimse görmeden sileyim yazdıklarımızıda özelden konuşalım,yoksa nasıl toplarız paraları.

Hocam aynen doğru söylüyosun, şaka bi tarafa dediğin gibi topiç siyasete tekrar girecek gibi,dikkatli olunması lazım, böyle olduğu an kilit vuracağız...
    Benim asma kilit hazır,sende hazırla,hangimiz görürse kilitlesin.

Arkadaşlar alınmasınlar ama siyasi tartışmalar sonuçta gerginliğe, kavgaya dönüşüyor. Bu sebeple kilitleyerek önlem almış oluyoruz. Mecbur kilitliyoruz yani... Geçmişte bu yüzden çok arkadaşımız ceza aldı. Böyle olmasın istiyoruz.

• kimin umrunda ki ağaç orman.. beton yığını olmuş her yer.. bu köprüye de öyle veya böyle yapacaklar.. çünkü hiç bir şey umurlarında değil..

sesini duyurmak isteyenleri de bir şekilde susturuyorlar..

köprüden güzel paralar da kazınalacak.. ohhh misss.. kim takar ormanı :)
  • Ne kadar ideolojik bakar olduk herşeye. Belliki iktidara kendini yakın hisseden arkadaşlar 3. köprünün yapılmasından, yakın olmayan arkadaşlar ise yapılmamasından yana.
    Ben Ankara'da yaşıyorum. Annem ve babam İstanbul'da yaşadığı için sık sık geliyorum. Her gelişimde, kadar yapılaşmaya rağmen şehrin halen ne kadar yeşil olduğunu gördükçe, İstanbula hayranlığım daha da artıyor. Ne kadar kolay değilmi, "3. köprü işimize yarayacaksa ağaçlar kesilsin" demek. Şaşkınlığımı anlatacak kelime bulmakta zorlanıyorum. Bu şekilde düşünen arkadaşların ya çocukları ya da gelecekle ilgili hiç bir endişeleri yok. Bugün yol için ağaçlar kesilir, yarın o yolun kenarına yapılacak alışveriş merkezi, akaryakıt istasyonu vb şeyler için. Bir bakmışsınızki, koca ormandan geriye hiç bir şey kalmamış.
    Bir arkadaşın dediği gibi taşımacılık ya demir ya da deniz yoluyla yapılmalıdır. Ama ne yazıkki bizde taşımacılığın çok büyük bir bölümü karayoluyla yapılıyor. Bu nedenle her sene, orta büyüklükteki bir ilimiz kadar kayıp, milyarlarca lira zarar ve yüzbinlerce yaralı veriyoruz trafikte. Ama biz her türlü taşımacılığı karayoluyla yapacağız ki, dünyanın bir çok araç üreticisi halen sürekli ürün satacak birilerini bulsun.
    Ufak bir anı benden size, seneler önce rahmetli Recep Yazıcıoğlu Erzincan Vali'si iken, il sınırları içinde 30 a yakın ölünün olduğu bir trafik kazasından sonra kendisine telefonla bağlanıldı. Vali inanılmaz üzgün ama bir o kadar da sinirli şekilde bu ülkede taşımacılığın karayoluyla yapıldığı sürece bu tür kazaların hiç bir zaman bitmeyeceğini anlatmaya çalıştı. Ne kadar ironiktir ki, kendisi de o yolda can verdi.
    Çocukluğumda Japonya ve Avrupada bir çok ülkenin hızlı tren rekorlarını izlerken ne kadar heyecanlanırdım. Yaşım 34 oldu, o trenler hala bizde yok, bizde olan hala bir kandırmaca olan yüksek hızlı tren. O tren de, sadece Ankara-Eskişehir arasında çalışıyor. Aradan 20-25 sene geçmiş, teknolojik olarak her şeye çok çabuk ulaşan ülkemiz bir türlü raylı sisteme geçiş yapamamamış. Sadece durup düşünmek gerekir, neden acaba diye.

Biraz uzun olduğunun farkındayım, ama bugünü yönetenlerin yarınlarımızı almasına bu kadar göz yummak, kusura bakmayın ama aptallık gibi geliyor. Hepimizin aptallığı......

• Benim anlamadığım şey neden köprülerin teker teker yapıldığı. Yumurtanın kapıya gelmesinden zevk alan bir tavuk tarafından mı yönetiliyoruz...

Koskoca boğazda iki tane mikroskobik köprü....

En az 6 tane daha köprüye ihtiyacı var İstanbul'un. Şu an otomobil yok lakin trafik dehşet, 8-10 yıl sonra haliniz nice olur Sayın Ultra Köy Halkı?

Öngörüm TC'nin reformlar karşısında daha fazla direnemeyeceği ve kullanılmış otomobil ithalatını serbest bırakmak zorunda kalacağı günlerin artık uzakta olmadığı...

Tek asgari ücretle 2 tane Şahin-Doğan-Tipo alınacak günler pek de uzakta değil... En fazla 8 yıl daha oyalayabilir, çürük otorite bu işi. Daha fazla dayanamaz, kafayı kopartır halk...

Quarantina Mod da her zaman Human kazanmaz...

3. köprü inşaatı başladı!

• İstanbul 2050

40 sene sonra ne köprü derdi olucak, ne de tüp geçit derdi.. Boğazın her yerine otoyol döşenebilir.. Torunlarımız ne kadar da şanslı..

Türk halkı, yaklaşmakta olan Nuh tufanına bodoslama dalıyorsun, orman ağaç CO2 umrunda değil, ve bu Nuh tufanını görebilen biri olarak beni oldukça üzüyor..

3. köprü inşaatı başladı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardousmen -- 24 Ağustos 2009; 1:37:35 >

• 3. köprünün trafiği rahatlatacağı kanısına nasıl varılıyor.. araştırılmış mı? köprülerden geçenlere mi sorulmuş, şuraya bir köprü yapsak ordan mı geçersiniz yoksa yine burdan mı diye..
    arkadaş 3. köprü diye bahsi geçen güzergah çevresindeki nufus yoğunluğu ne kadar ki.. ne kadar insan kullanacak ki 1. ve 2. köprüye derman olacak.. istanbulda nufus yoğunluğu kadıköy beşiktaş civarında yani güney kesimlerde değil mi? trafik yoğunluğu bu kesimlerde değilmi.. Allah aşkına kadıköyden beşiktaşa gitmek için sarıyerdeki köprüyü mü kullanacağım.. 1. köprünün yanına yaparlarsa 3. köprüyü işte trafik o zaman biraz rahatlar..

orman katliamı ve rant olayından başka birşey değil.. bana ne 20 yıl sonra memleket şu hale gelmiş yok böyle olmuş.. ben kesemi doldurmuş olacam gerisi banane mantığıdır yapılan herşey..
  • ben en çok şeyi merak ediyorum hadi 3. köprüye belli başlı şeyler söleyip karşı çıkılıyor..

1.ve 2. köprüye de aynı bahaneler sölenilerek karşı cıkılmıştı 10 sene sonrasını veya o anki hitiyacları görmekten aciz bir şekilde hemde..

şimdi sormak istiyorum cevabı pekte umrumda olmamakla beraber, 1. ve 2. köprü sizin gibi itiraz edenler yüzünden yapılmasaydı ne olacaktı??

milyonlarca istanbullu her gun nasıl gel git yapacaktı??

yani sonucta aynı itirazlar diger 2 si içinde yapıldı ve tamam siz haklısınız diyip bu köprüleri yapmasaydık ne olacaktı??
  • sorun trafik değil mi? evet öyle.. peki bu sorunun tek çözümü (çözüm olacağına inanmıyorum) sarıyer tarafında bir köprü mü?

veya şöyle söyleyeyim.. sarıyer tarafına yapılacak 3. köprünün getireceği trafik rahatlaması oradaki ormanları katletmeye değecek mi? ne verecez ne alacaz iyi etüd edilmeli bence..
  • quote:

ben en çok şeyi merak ediyorum hadi 3. köprüye belli başlı şeyler söleyip karşı çıkılıyor..

1.ve 2. köprüye de aynı bahaneler sölenilerek karşı cıkılmıştı 10 sene sonrasını veya o anki hitiyacları görmekten aciz bir şekilde hemde..

2. köprüye 90lı yıllarda ne diye karşı çıktılar?

Köprü çok sıkışık, o yüzden bir köprü daha yapmak zorundayız..

Adamlar dedi ki köprü yaparsanız o sadece orada yeni yapılaşmalar yaratıcak zaten köprü trafiğini onlar tıkayacak demişti.. Eee sonuç?? 1. köprü 90lı yıllarda da sıkışıktı, şimdi de sıkışık... Bir şey değişti mi?

Zannediyormusunuz ki 3. köprüyü yapmak isteyenler 1 ve 2deki sıkışıklığı düşünerek yapıyorlar.. Böyle düşünen varsa hala ne diyeyim artık..

Amerikalıların bir sözü vardır... ''If you build, they comes'' Eğer inşaa ederseniz, gelirler..

• quote:

Orijinalden alıntı: uselessness

ben en çok şeyi merak ediyorum hadi 3. köprüye belli başlı şeyler söleyip karşı çıkılıyor..

şimdi sormak istiyorum cevabı pekte umrumda olmamakla beraber, 1. ve 2. köprü sizin gibi itiraz edenler yüzünden yapılmasaydı ne olacaktı??

milyonlarca istanbullu her gun nasıl gel git yapacaktı??

yani sonucta aynı itirazlar diger 2 si içinde yapıldı ve tamam siz haklısınız diyip bu köprüleri yapmasaydık ne olacaktı??

sorum bu cevabı sizin verdiginiz cevap degil.. lütfen ya sorumu cevaplayın ya da cevaplarmış gibi yapmayın..

2. köprü yapılırken de istanbulun o taraflarında hiç bir sey yoktu ve napacak insanlar ordan gidip diye itiraz edildi ama şimdiki trafigi göruyorsunuz 2. köprudeki..

istanbul sürekli büyüyor. büyüklerimiz hep ne der 10 sene önce şurda hiç bir sey yoktu veya 20 sene önce burası boş araziydi.. şimdi fabrikalar evler yollar vs oldu..

istanbul önceler bi kaç semtte toplanmış şekildeydi belli baslı yerlerde insanlar yaşıyordu ama surekli buyuyor ve su anda 1 ve 2. köprü güzergahının oldugu yerde cok fazla yogunluk var bu yogunlugu dagatmak ve diger taraflara genişletmek adına çok önemli.. ayrıca duyanda köprü fizana yapılıyor sanacak. bağlantı yollarıyla birlikte 3. den 2. köprüye digiş 10-15 dakkanızı alacaktır.. trafikte 1 saat harcayacagınıza 3. köprüden daha rahat geçip bağlantı yollarıyla istediginiz yere gidebilirsiniz..

ayrıca orman orman diye tutturan insanlarda cok merak ediyorum dikili kaç tane ağacınız var. yeri gelir cevreci oluruz en kaplanından hemde..

orda kesilecek ağac olacaksa eger yerine devlet ağaç dikebilir cok mu zor istanbulu surekli ağaçlandırdırlar onbinlerce ağaç ekti belediye 15 senedir bir daha ekemeyecekmi yasakmı ağaç ekmek??

sorumun cevabını vermk isteyen varsa versin yoksa canınız sagolsun biz alışıgız bu tarz polemiklere...

• quote:

Orijinalden alıntı: hazardousmen

quote:

2. köprüye 90lı yıllarda ne diye karşı çıktılar?

Köprü çok sıkışık, o yüzden bir köprü daha yapmak zorundayız..

Adamlar dedi ki köprü yaparsanız o sadece orada yeni yapılaşmalar yaratıcak zaten köprü trafiğini onlar tıkayacak demişti.. Eee sonuç?? 1. köprü 90lı yıllarda da sıkışıktı, şimdi de sıkışık... Bir şey değişti mi?

Zannediyormusunuz ki 3. köprüyü yapmak isteyenler 1 ve 2deki sıkışıklığı düşünerek yapıyorlar.. Böyle düşünen varsa hala ne diyeyim artık..

Amerikalıların bir sözü vardır... ''If you build, they comes'' Eğer inşaa ederseniz, gelirler..

bu mantık kadar saçma bir sey yok. ne yani 2. köprü yapıldı diyemi oralara başka illerden göç oldu yoksa zaten olacaktıda gelenler oralaramı yerleşti??

bu mantıkla gidersen hiç bir yolu hiç bir köprütü hiç bir geçidi yapma cunku yaparsan gelirler amanın geliyolar kaçın...

ama haklısın mesela E5 hiç yapılmasaydı yani tüm E5 ten ve hatta tem yolundan bahsediyorum trafik falan olmazdı istanbul bu kadar kalabalık ve gelişmiş bir sehir olmazdı bizim köyden bir farkı olmazdı çünkü....

• quote:

bu mantık kadar saçma bir sey yok. ne yani 2. köprü yapıldı diyemi oralara başka illerden göç oldu yoksa zaten olacaktı da gelenler oralara mı yerleşti??

bu mantıkla gidersen hiç bir yolu hiç bir köprütü hiç bir geçidi yapma cunku yaparsan gelirler amanın geliyolar kaçın...

ama haklısın mesela E5 hiç yapılmasaydı yani tüm E5 ten ve hatta tem yolundan bahsediyorum trafik falan olmazdı istanbul bu kadar kalabalık ve gelişmiş bir sehir olmazdı bizim köyden bir farkı olmazdı çünkü....

If you build, they comes...

Bu lafın neresinde saçmalık..

Bugün 2. köprü olmasaydı, nüfus 5-6 milyonda sabit kalırdı, trafik de çok fazla artmazdı, çünkü zaten sınırını bulmuştu 1. köprü 90larda..

2. köprü yapıldı, nüfus 4-5 milyon daha arttı..

Sorun planlayanların şehrin nüfusunu kaç milyon olarak planladıklarıdır, zira planlamada esas alınan parametrelerden biri budur, hedeftir..

Ama şöyle bir gerçek var, biz planlama ne demek onu bilmeyiz pek, plana uymayı hele hele hiç beceremeyiz..

• Başka illerden millet göçecek diye sürekli köprü mü yapacağız yani? Sadece talep arzı doğurmaz, arz da talebi arttırır. Sorun trafik sorunu değil ki. Kaynak sorunu, hayat sorunu. Bu şehir daha ne kadar insanı kaldırabilir? Bütün İstanbul'un üzerine asfalt döküp yol yapsak trafik sorunu kalmaz mı sanıyorsunuz?
  • aydos tepelerini bilirmisin bilmiyorum pendiğin ve kartalın üst taraflarıdır.. insanlar gelmişler seneler önce yerleşmişler tağlara tepelere ne yol var ne su var ne elektirik hiç bir sey yok... kapamışlar arsayı kondurmuşlar gecekonduyu, olmuş oralar onların.. nasıl gelmişler bu insanlar hemde onbinlercesi ve yerleşmişler oralara ne yol var ne ulaşım..

ha şöle bir mantık doğrudur bende sölemişimdir hatta; eger o gelenleri direk kovsaydın yıksaydın kaçak evletini ve oralara yol su elektrik götürmeseydin oraların nufusu daha da artmazdı veya direk kovacaktın yıkacaktın evleri oralarda kimseler olmayacatı.. ama biz cok garip bi milletiz, öle yerleri tvlerde gösterip işte istanbulda rezillik ne yol var ne suyu var bu insanların istanbulun ortasında sefalet çekiyolar diye şeyler gösterildi..

belediyelerde bu illegal oluşuma legal hizmetler götürdü.. ama emin ol istanbul nufusu artmaya devam edecektir ve bunun köprüyle önune gecemezsin..

önune geçmek için baska seyler yapmak zorundasın ama bu köprü gibi hizmetleri egelleyerek olamaz olmamalı...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.