Şimdi Ara

3. kez sınava hazırlanmak mı.. asla... !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
5.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş 20. 3.senedeyim sınava hazırlanmada. durumumuz kötü. asgari ücretle geçinen bi aileyiz. neyse. ailede sevgi saygı yok parasızlktan. fakir ama mutlu aileler olamadım işte. ben bu sene kendimi çok motive şekilde hazırladım . ailemle de konustum. beni benimle başbasa bırakın bu evde. kimse bana ufacık şeyde gelmesin. bana kızmayın. ben hata yapmam. sizden paranızı istemem . istersem 3 lira 5 lira. onun bana lafını yapmayın. ben en ince detayına kadar herşeyi sorgulayan biriyim. dedim.

ama olay çığırından çıktı. annemle her gün kavga ediyorum. neden yazın bi işte çalısmadın. neden eve para getirmedin. neden neden neden. akrabalar bi yandan. elalem bir yandan. ben ki hayatımda daha hiç bir olaya bulasmamıs herkes tarafından sevilen bir insaken 3.sene me kaldım diye hayırsız bir evlat ilan edildim bu evde. bu akrabalarda. ben akraba seven bir insan değilim , akrabalık ilişkilerine gram inanmam. herşey yalan sahte ve menfaat üzerine kurulu bizim sülalade.ya her gidelen yerde beni niye konusuyolar ki ben yolda görsem selam vermem ama hep muabbetim geçiyomus. e sizin oglan nabıyo ? ya sizene arkadasım siz annemle ilgilenin sizin akrabanız o ben değilim . he bide öyle bir lüksleri var ki benim hakkımda kötü yorumda yapabiliyor. anneme karşı. ya siz kimsiniz ulan. neyin nesisiniz akraba bozuntuları. sadece bayramdan bayrama gördüğüm insanlar benim analizimi yapıyor size bu hakkı tanıyan dünya işleyşine ... tenzi ediyorum baska akrabalarıyla can ciğer olan ailelere çok ozenmişimdir ama biz öyle olamadık. ben öyle olamadım. annem babam halen beni tesfik eder yönlendirmek ister yok şöyle geçin yok şöyle yap ya yapmak istemiyorum ya ben 20 yaşında düşünebilen adamım zorlamayın artık beni... ama anlamıyolar..

annem ; çok temizlik hastasıdır. heryer illa temiz olacak. ve 1 kuruşun cidden bir kuruşun abartmıyorum hesabını yapan bir insan 4,99 sa bimden 1 kuruş işter para üstü.
    babam ; rahat.. zaten yemekten yemeğe görürüm. pek içli dıslı olmayız. o tv izler işe gider uyur.onceden durumuzun iyi olması rehavetindedir halen. para hesabı yapmaz. kendine 50-100 neyse alır yanına hiç bişiyle ilgilenmez. ama para yetmediğinde sorgular annemi.
    kardeşim ; çalıskan 2000 li güzel bir lisede onla aram iyi. evde sevilir.

ailemiz boyle. dogal olarak her sorunum annem ile. yediğim peynirin büyüklüğünden , ictiğim suyun cokluguna , yeni temizlediği odada koltuga yattıgımdan , haftalık bana 5 lira verip daha geçen gün vermedimmi çok para harcıyon sen demesine kadar her şeyi başıma kakar. banyoda yerleri ıslatma ıslattıgımdada bagarır. ders calısırım silgiyi güzel silmiyormusum heryeri pis yapıyormusum diye kızar... bende her zaman onu uyarırım. bazen sesim yükseler bazen kabalısırım. bana bunları söyleme diye. ya ben zaten kendimle iç savaş yaşıyorum.. içimde burukluk var. bana motive olcagına halen cocuk gibi yönlendirmeler... ayıp ya. yemek ne yapayım der söylerim hee cok beklersin der kendi bildiğini yapar e bana niye soruyosun o zaman ?

arkadaslar cok bunaldım. attıgım adımın , aldıgım nefesin hesabı sorulur oldu evde.. neden böyle ? benmi kötüyüm ? hayırsız evlat olmayı ben seçmedim? seçtirildim ... ben durumumuzaa göre 2 aydır dısarı cıkmayan 2 yıldır ayakkabı almayan bu sene dershaneye gitmemeye tercih eden , kıyafet almayan 4 ayda bir kontor 3 ayda 1 saç trası olan insanım para muabbetleri bana dönmesin diye..

ben aileme seven biriyken neden hergün tartışmalar var. neden hergün benim gözlerim doluyor arkadaslar? ben ideallerimin peşinde koşarken neden farkında değiller bu zamanlar üniversite okumanın bi artısı olmadıgını para getirecek mutlu olcagın bi mesleği okumanın anlamlı oldugunu ? ben ki her yaz evine ekmek getiren her işte çalısan bir insandım. bir sene calısmadım yerden yere vuruldum. yazın ders calıstım bana dedikleri daha erken değil mi. değil işte... ilkokul mezunu oldukları için böyle belkide anlamıyorlar...

daha o kadar saçma şeylerden kavga çıkıyorki annemle aramda. ben bunaldım.. herşeyin kakılmasından bunaldım.. oda bunaldı sürekli babamla para kavgası yapmaktan. onla yapıo benle yapıo ama herşeyede burnunu sokuyor annem. diyorum ki annem sus azcık takıl evde yemeğimi ver suyumu ver yeter bana nolursun yalvarıyorum diyorum e hiç bişi denmicek mi sana diyor ben zaten dedirtmem kendinde bi huy olmus artık . her kavgamızda seni ben dogurdum lafını söylüyor. kafayı yicem arkadaslar. ellerimde sinirden titremeler başladı gece uykusuzluklar.. ben bu hengamede nasıl kazanıcam sınavı... çok kötü bir evladım ben. çooooook.....

siz siz olun.. kazanın gidin. 3. kez sınava kalmayın.. olmuyorsa bir kere daha deneyin ama 3. asla ve asla...sakın. hepinize selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarm. -- 30 Eylül 2014; 18:26:43 >

• Hepsini okudum gerçekten gözlerim doldu çok üzüldüm. Daha bugün okuldan geldim şikayet ediyodum kendi kendime bıktım bu üniversite sınavı maratonundan bıktım hepsinden (ki daha ilk senem) , bi de 408 puan yaptım diye moralim bozulmuştu kendi çapımda niye yükselmiyo tıp kazanamıcammı ilk senemde diye bugün piskolojim alt üst oldu sonra bu yazıyı okudum ve gerçekten sadece kendimden utandım.. şu an aslında morali bozuk olmayı hakeden bi insan değilmişim onu anladım :(
  • allah yardımcın olsun kardeşim bu yaştan sonrada anneni değiştiremezsin bu sene istediğin yeri kazanırsın inşallah onlarada boşa çalışmadığını gösterirsin
  • kbsan kullanıcısına yanıt
    değiştirmek istemiyorum , anne ve aile kutsaldır.. sadece beni anlasınlar istiyorum ve destek olsunlar. saol iyi dileklerin için..
  • utanma kardesım.. herkesin her çektiği dert tasa farklı etkiler yaratır bünyede , herkesin yaşadıgı hayatlar farklı... başarıların devamı dilerim.
  • biz 3 kişi olmamıza rağmen emekli maaşıyla eh işte geçiniyoruz.bir bölüm seçip kyk kredisi aldım,yazın starbucks'ta çalıştım part time olarak iyi de para birikti.

şimdi kyk + yaz çalışma sonucu hem para almıyorum hemde evin ihtiyaçlarını satın alabiliyorum.bu sırada da tekrar sınav için çalışıyorum.

hiçte yorucu geçmiyor aksine daha da açılıyorum çalıştıkça.çalıştıkça sınava girme ihtiyacım daha da artıyor.evde oturup çalışmaya çalışsam yapamam gerçekten.part time şimdi iş arıyorum okul olmadığı günler çalışayım diye.

işin özü annen o kadar haksız değil fakat o kadar haklı da değil,20 yaşında delikanlı olarak çalışmaya başlaman lazım.öyle sınavım var evde oturup çalışayım olmaz o yaştan sonra.iş çıkışı çalışmalısın ya da iş yerinde koy notlarını aralarda bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken B.

biz 3 kişi olmamıza rağmen emekli maaşıyla eh işte geçiniyoruz.bir bölüm seçip kyk kredisi aldım,yazın starbucks'ta çalıştım part time olarak iyi de para birikti.

şimdi kyk + yaz çalışma sonucu hem para almıyorum hemde evin ihtiyaçlarını satın alabiliyorum.bu sırada da tekrar sınav için çalışıyorum.

hiçte yorucu geçmiyor aksine daha da açılıyorum çalıştıkça.çalıştıkça sınava girme ihtiyacım daha da artıyor.evde oturup çalışmaya çalışsam yapamam gerçekten.part time şimdi iş arıyorum okul olmadığı günler çalışayım diye.

işin özü annen o kadar haksız değil fakat o kadar haklı da değil,20 yaşında delikanlı olarak çalışmaya başlaman lazım.öyle sınavım var evde oturup çalışayım olmaz o yaştan sonra.iş çıkışı çalışmalısın ya da iş yerinde koy notlarını aralarda bak.

Durumlarımız farklıı.. Benım senin gibi lükslerim yok mesela.. Üniversteye basvurup kyk kredisi almayı düşündüm ama okul puanımı harcayamazdım. Yaşadıgım ilçede part time iş bulmak çok zor hatta yok. Ben günün 3-4 saatini derse değil yaklasık 9-10 saatini derse ayıran bir insan oldugumdan bir işte çalısma giibi engel koyamazdım kendime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Hepsini okudum eğer sen hayırsız evlatsan ben 1000 kat daha hayırsızım. Ben 93'lüyüm üniversite bıraktım geldim sınava 3. girişim olacak ailemin bu konuda yorum yapmasına bile izin vermedim hiç çalışıp para kazanmadım hala baba parası yiyorum çoğu istediğimi yaptılar ama yine de bazen isyan ediyorum keşke başka ailede doğsaydım diye. Yazdıklarını okuyunca kendimden utandım. 3. yıla kalmakla alakalı değil senin sorunun ailenle alakalı umarım sorunlarını çözüp iyi bir yer kazanırsın.

Bendende sana bir tavsiye dostum ; aileni üzme .

• dostum bence asgari ücretle geçiniyorsanız annenin o kuruşları hesaplaması doğal ama sana o kadar karışması değil elbette 3.seneye kalmakta asla anormal bir durum yok ben 95 liyim bizim dershanede grupta 91 li çocuklar ftr mühendislik felan bırakıp gelmiş yani okumanın yaşı olmaz sen kafana takmamaya çalış tek derslerini kafana takarsan ve iyi bir bölüme yerleşirsen hem akrabalarına ders vermiş olursun hemde sizin aile huzurlanmaya başlar şunu unutma ALLAH asla kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermez kolaylıklar gelsin kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

dostum bence asgari ücretle geçiniyorsanız annenin o kuruşları hesaplaması doğal ama sana o kadar karışması değil elbette 3.seneye kalmakta asla anormal bir durum yok ben 95 liyim bizim dershanede grupta 91 li çocuklar ftr mühendislik felan bırakıp gelmiş yani okumanın yaşı olmaz sen kafana takmamaya çalış tek derslerini kafana takarsan ve iyi bir bölüme yerleşirsen hem akrabalarına ders vermiş olursun hemde sizin aile huzurlanmaya başlar şunu unutma ALLAH asla kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermez kolaylıklar gelsin kardeşim

Saol kardeşim güzel bir cevap yazmışssın tekrar saol

• Benimde durumum aynı , ama her yıl calistigimdan dogru durust bi hazirlanma olayim olmadi , 95liyim bu yil evde hazirlanmayi dusunuyorum ama kafam daha ilk gunden dagildi, evde surekli bi kavga ortami var ve evden uzaklasmak istiyorum , umarim sinava kadar dayaniriz .

• airnavy kullanıcısına yanıt
    Ummalıyız..

• İlk okul mezunu insanın seni anlamasını bekleme. Geleceğini onlara bırakma bence bunun için mücadele et. Ayrıca kazanamadın mı hiç, yoksa gitmedin mi puanlar ne alemde hangi bölümü istiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir seyi gercekten, tutkuyla istersen yapabilirsin, Allah yardimcin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiracFR

İlk okul mezunu insanın seni anlamasını bekleme. Geleceğini onlara bırakma bence bunun için mücadele et. Ayrıca kazanamadın mı hiç, yoksa gitmedin mi puanlar ne alemde hangi bölümü istiyorsun

Ticaret meslek mezunyum ben 2 yıllıklarda gözüm olmadı ama 12. Sınıfda aklıma geldi üniversitenin önemim o yüzden ilk sene olmadı mezuna kaldım lys de takıldım şimdi hedefim kocaeli veya sakarya elektrk elektronik veya metalurji malzeme. İlk 2 sene 200-240 araı yapıyordum suan 290 - 340 arası ygs lysde çalısıyorum

• Bak sevgili kardeşim, beni çok iyi dinle. Bende 22 yaşındayım. Benimde ailem ayrı, yok sayılır.

Sakın aileni dinleme... Bıraksan 800 liraya 12 saat eşşek gibi çalıştırırlar seni, tüm işleri elaleme "ehh bizimki de çalışıyor işte napsın..." demek için. Benim ailem 900.000 TL Dolandırıldı. İşten çıktım. Üniversiteyi 4.sınıf başında dondurdum. Şimdi Öğretmenlik için tekrar hazırlanıyorum. Çünkü bölümü bitirdiğim zaman elime meslek geçmeyecek. Bende hiçkimseyi dinlemeden tekrar dersaneye yazıldım. Ama evden para falan alamıyorum bu yaştan sonra doğal olarak, utanıyorum yani.

Ama biliyorum, olacak. Çünkü umudumu yitirmedim. İflas ettik, 5 yıllık kız arkadaşımdan ayrıldım, aile hayatı yaşayamadım senin bahsettiğin baskı ve stres yüzünden 5 yıl uyuşturucu kullandım, kötü arkadaşlıklar edindim. Şimdi herşeyden ve herkesten sıyrıldım.
    Ailemden, arkadaşlarımdan, nefret ettiğim işim ve okulumdan. İflasımıza rağmen kimse olmadan tek başıma istediğim hayata erişmek için çabalıyorum ve böyle büyük birşeye kalkışmama rağmen yaptığıma saygı duymayanlara yüz çeviriyorum.

Çünkü biliyorum ki bunu yapmazsam hayatım boyunca içimde kalacak ve kendimi özgüvensiz ve cesaretsiz sayacağım.

Haydi yolun açık olsun, sormak istediğin, konuşmak istediğin birşey olursa PM at bana her zaman.

• Kardeş Allah yardımcın olsun
  • Bu yazdıklarını ailene okut bence.

Ve benim ailem de para basmıyor. Ben de çalışmak için alacağım kitapları alamıyorum ama kızım artısı ondandır belki. Çalışmam için zorlamıyorlar. Ama ders çalışmam için zorluyorlar.

Anne evde para dengesini koruyan insandır. Senin harcadığın parayı kendi harcayacağı parayı o hesaplamazsa yiyecek ekmek kalmaz sonra. Annen ne yapsa haklıdır. Mazur göreceksin. Sık dişini çalış 1 sene kazandığın okula git sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiracFR

İlk okul mezunu insanın seni anlamasını bekleme. Geleceğini onlara bırakma bence bunun için mücadele et. Ayrıca kazanamadın mı hiç, yoksa gitmedin mi puanlar ne alemde hangi bölümü istiyorsun

İlkokul mezunu insanın seni anlamasını bekleme nasıl bir aşağılamadır ya. Benim annem de ilkokul mezunu. Aptal mı? Cahil mi?

• yok ya okutsam bu ne derler filan bi de ordan kavga.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.