Yüzbaşı
27 Temmuz 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 130 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Merhaba öğretmenlik alımı merkezi atamadan çıkartılarak mevcut durumda mülakat ve güvenlik soruşturmasına tabi tutuldu şuan. Sorum şu benim 2 hagb 2 de adli sicil kaydım var. Kağıt üstünde memur olabiliyorum HAGB hüküm değil diye. Ve 1 yılın altında diye.
10 ay erteli hapis cezam var. Ve hırsızlıktan HAGB var. Soruşturma mutlaka olumsuz çıkar mı şuanda ? Dava açılabilir mi ?
Merhaba,

2014 Yılında Ruhsatsız Silah Taşıma suçundan 10 ay Hapis 500 TL adli para cezası almıştım
Sabıkam olmadığı için HAGB Kararı uygulandı.

Daha Sonra 2015 Yılında alkollü araç kullanırken yakalandım ve Mahkeye çıktım HAGB olduğu için
hakim tekrar HAGB vermeyip 500 TL Adli para cezası verdi, bu para cezasını ödedim.

Trafikten adli para cezası aldığım için diğer mahkeme tekrar açıldı.
Sormak istediklerim:

-Hüküm aynen açıklanır mı yoksa ertelenip seçenek yaptırımlara çevrilir mi ?
(Yasada kasten yeni bir suç işlersek hükmün aynen açıklanacağına fakat denetim tedbirlerini ihlal edenlerin erteleme veya seçenek yaptırım-yeni bir hüküm kurulma ihtimaline- de değiniyor. Bu farkı anlamadım)
-Erteleme veya Yeni Hüküm vs uygulanır mı ?
-Bu cezanın yatarı var mıdır ?
-Adli SİCİL kaydından adli ARŞİV kaydına 10 ay sonra düşer mi ? İnfazdan sonra.
-Ben Öğretmenlik okuyorum, mesleğime girişte etki eder mi. Yüz kızartıcı bir suç değil ve 1 yılın altında.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba, 2015 tarihinde bir Restaurantta yemek yerken cep telefon buldum. Telefon Kapalıydı. Bende kalkarken telefonu aldım. Ertesi gün polis tarafıma ulaşıp elimdeyse teslim etmemi söyledi. Götürüp cihazı teslim ettim. Hiçbir şekilde kullanma-satma girişimim olmadı evde masanın üstüne bıraktım. Cihaz sahibine durumu izah ettim, cihazı teslim ettim. Daha sonra beni saldılar. Kendisi mahkemeye gelip telefonu masada unuttuğunu geldiğinde bulamadığını ifade etti. Şikayetçi olmadığını söyledi.

Şuan mahkeme 4. celsede. Hakim kamera kayıtlarını izleyip karar vereceğini söyledi. Mahkeme Kasımda.

Hakkında daha önce verilmiş denetimler var 2 tane. Yani hakimin gözünde pek temiz biri değilim. Zaten normal şartlarda Hükmün Açıklanması geri bıraklılır. Ama şuan durum içinden çıkılmaz bir halde.

Iyi bir ceza avukati 9-10 bin TL istedi

24 yaşındayım. Öğretmenlik okuyorum. Babam yok, kendi çabalarımla hem okuyup hep çalışıyorum üstelik annem ve kız kardeşimde benim himayemde. Eğer "hırsızlık" sabıkası alırsam hayatım biter. Öğretmen olamam, özel sektörde çalışamam. İş kuracak param da yok.

Sizce ne karar verilir ? Normalde Denetim verir diyorlar ama benim denetimim olduğu için ceza verir diyenlerde var. Ceza verip ertelese bile Mesleğimi kaybederim. Mahvolurum.

Darmadağın oldum. 20 kg verdim bu süreçte. Uyuyamıyorum. Ruh gibiyim. Rahmetli babamın silahını elime alıp duruyorum. Hayatta tutunacak başka hiçbirşeyim yok. Zaten yapayalnız biriyim.
Konu kapanabilir.
Merhaba ben bir restaurantta cep telefonu buldum, ve aldım.
Ertesi gün polis beni aradı kamera kayıtlarından bulmuşlar, götürüp teslim ettim. Sonra Hırsızlıktan dava açıldı. 2 yıldır mahkemeye çıkıyorum.

4 celsedir devam ediyor. 3.Davaya karşı taraf gelip şikayetten vazgeçti. Masada unutmuşum geldim yok dedi. Şikayetçi değilim dedi.

Ama hakim kamera kayıtlatını izleyeceğim deyip 4.celseyi açtı.

Ben Öğretmenlik 2.sınıf öğrencisiyim, çok korkuyorum.
Daha önceden Ruhsatsız silah taşımaktan ve hakaretten HAGB verilmiş suçlarım var, ve trafikten 500 tl adli para cezası almış idim. Yani beni temiz bir kimse olarak görmüyor galiba o yüzden uzattı.

Sizce Beraat verir mi ? Ya da HAGB kararı verir mi ?
Lütfen yardım edin çok korkuyorum. Bir avukata sordum 6 ay ile yargılanırsın dedi. Yüz kızartıcı bir suç alırsam ne yaparım ben, mahvolurum...

Sizce napmalıyım ? Nasıl bir savunma hazırlamalıyım ? Avukatla mı gideyim, kendim mi gideyim davaya lütfen yardım edin...
silinebilir
147.Yedek çıktı Akdeniz Üniversitesi.
sıra gelir mi acaba ? Gelmezse yurt, apart veya pansiyonlar kontrat-depozito isterler mi ?
TC kimlik girdiğim halde "Geçerli Bir TC Kimlik No Girin" diyor, ne yapmamız gerek arkadaşlar ?
Ya arkadaşlar bu KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlıyor cidden bilen birisi yok mu ?
Arkadaşlar sizce Üniversitede İlk Sene YURT mu EV mi ? Antalya' ya gidiyorum.
23 Yaşındayım. Tanımadığım biriyle eve çıkmak fikri pek hoş değil aslında.
Yurttada disiplin vardır, bana pek gelmez eşşek kadar adam oldum artık. Üniversite hayatı yaşanmaz bence.
Siz ne diyorsunuz ? Arafta kaldım açıkçası,
Birini bulup eve mi çıkayım ilk yıldan yoksa apart özel yurt falan kendimi soydurayım mı :)
Hakkında
Forum İmzası:
Safi ruhlar uçup diyarımdan gitti, bu şehrin ortasında bir lekeyim şimdi bittim...
Hakkımda:
Yemin ediyorum: Üçkağıtçının, pezevengin, teslimiyetin ve mihnetin yolu uğramayacak bana...
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.431
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 144.053 (Bu ay: 792)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 381 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.