Şimdi Ara

3 Kademeli Anahtar Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 3 kademeli ve 3 bağlantı noktası olan bir anahtar ve üzerinde bir diyot var. Bu anahtarı 12V 500W’lık bir yükte kullanacam. İstiyorum ki ilk kademe OFF durumunda olsun, ikinci kademe direkt bağlantı olsun, üçüncü kademe diyot üzerinden gitsin çünkü akımın biraz düşmesini istiyorum. Bağlantıları yapamadım.

(Not: 2.kademe diyot üzerinden, 3.kademe direkt bağlantı şeklinde de olabilir.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle olmaz işte. Diyot ac akımda işe yarar. Sinüs dalganın tek yön tarafını kırpar. Sadece tavşan zıplaması gibi bir sinüs dalga kalıyor geriye. Bu da aslında . Modifiye pwm gibi bişey oluyor

12v 500w güç için , sağlam regülatör lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Tamam, teşekkür ederim..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cym247 C kullanıcısına yanıt
    Şevkiniz kırılmasın.. bu ben olmaz dedim diye olmayacak bişey değil.

Yapacağınız şeyi tam olarak anlatın. Ona uygun çözümler bulalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen bir vantilatör gibi bir cihazdan çıkardınız bu anahtarı. Devir ayarı yapmak için birinci kademede diyot ile sinüs eğresinin bir tarafı kesilip yaklaşık 110 Volt civarında çıkış gerilimi alınırken ikinci kademede tam sinüs dalgası geçirilerek 220 Volt civarında bir geilim elde ederseniz. Amacınızı tam olarak anlatırsanız neye ihtiyacınız olduğu konusunda yardımcı olunabilir.

• Bu anahtarı muhtemelen saç kurutma cihazından çıkarmışımdır.
    Kullanmayı düşündüğüm yer 12Vdc ile çalışan yaklaşık 500W’lık bir buji’yi veya yük diyelim, 2 adet seri 18650 pille çok kısa sürede ısınıyor, onu başardım. Ucuna bakır aparat takarak kablosuz havya yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cym247 -- 8 Ağustos 2021; 19:5:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aeronics kullanıcısına yanıt

diyotla ac verildiğinde yan, elektriğin yarım dalgası kesildiğinde gerlim yarıya düşmez. rms değerini hesaplamak gerekir. 155 volt civarına düşer. Yarım dalga gerlimde değil enerjide yarım demek olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    golf 4 te kilit sorunu
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cym247 C kullanıcısına yanıt

DC'de işler AC gibi yürümüyor. Saç kurutma makinesi ve vantilatörlerde benzer sistem olduğundan diyot ile AC'nin sinüs eğrisini kırpmak suretiyle motor ve ısıtıcıya giden gerilimi azaltmış oluyorsunuz. 500W biraz fazla iddialı bir güç bu arada. Sanırım dizel ısıtma bujisi kullanmak istiyorsunuz. Pil ile BMS arasına anahtar koyacaksanız diyodu iptal etmeniz lazım.

• aeronics kullanıcısına yanıt
    Evet, istediğim cevap bu. Isıtma bujisi. Çok teşekkür ederim...

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim...

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim!...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.