Şimdi Ara

3 Aydir Amerika'dayim, sorular? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
12
Favori
5.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gidesim geldi valla bu sene sdü inşaat mühendisliğine başlıyorum.Erasmus,farabi,wat ne varsa yapmayı düşünüyorum hayal mi kuruyorum acaba .Varmıdır şunu yap bunu yapma dedikleriniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Gidesim geldi valla bu sene sdü inşaat mühendisliğine başlıyorum.Erasmus,farabi,wat ne varsa yapmayı düşünüyorum hayal mi kuruyorum acaba .Varmıdır şunu yap bunu yapma dedikleriniz ?

Kimseyi dinleme, hepsini yap. Yapamayan adam karaliyor, yapan ise tekrar yapmak istiyor. Kendi deneyimini kendin edin. Hayal falan degil, neden hayal olsun :) artik herkes yapiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Unknown..

Bende suan tatil için amerikadayim suana kadar las vegas california ve minnesotaya gittim.california ve las vegas gerçekten çok pahalı 1 ayın 12 günü kaldı ama hakikaten istanbulu ve evimi özledim.

En pahali yerleri gezmissin birazda doguyu gez derim. New jersey, new york ve ozellikle tarih seviyorsan washington dc. 5 gununude bunlara ayir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: derSozialist

quote:

Orijinalden alıntı: ..Unknown..

Bende suan tatil için amerikadayim suana kadar las vegas california ve minnesotaya gittim.california ve las vegas gerçekten çok pahalı 1 ayın 12 günü kaldı ama hakikaten istanbulu ve evimi özledim.

En pahali yerleri gezmissin birazda doguyu gez derim. New jersey, new york ve ozellikle tarih seviyorsan washington dc. 5 gununude bunlara ayir :)

Şimdi havaalanındayım minnesotaya geri dönüyorum allah nasip ederse bayramdada new york ve miami'ye gideceğim.Ama şunu farkettim 3 sene önce de floridaya gelmiştim o zamanlar bu kadar pahalı değildi gerçekten fiyatlar cok artmış heryerde.

• Gelecek yaz bende gitmeyi düşünüyorum sizce başvuruyu ne zaman yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cruiser33

Gelecek yaz bende gitmeyi düşünüyorum sizce başvuruyu ne zaman yapmam gerekir?

En gec nisan diyorum

• Naber?

• quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

quote:

Havaalanindayim su an, donus ucagini bekliyorum. Memleketin gibisi yok derlerdi, inanmazdim,
    Merak ettikleriniz varsa, sorabilirsiniz.

Memleket gibisi yok valla. Hiç bi yerde alnına silah dayayıp para istemiyorlar ...

Amerikan yaşam tarzını seven insan vardır sevmeyen insan vardır. Genelde genç kesin tam bi amerikan tarzındadır. Daha orta yaşlı kesim için her yer trabzondur. Yaşlılar da memleket gibisi yok der ...

Yasim 20 ama burada hersey hizlandirilmis yasaniyor. Eglenceler, gezmeler, yeme-icme, ask.. Yasamaya uygun bir yer olmadigini dusunuyorum.. Ama tabiki para biriktirmek gibi bir derdin varsa birkac yil icin cekilebilir. Turkiye'ye cok buyuk paralarla donebilirsin. Ornek, bir insaat muhendisi ile tanistim adamin saatlik aldigi ucret $52. Inanilmaz :)

İşte tam benlik yaaaa. Her şey hızlı. Aksiyon macera. Ordan oraya arkadaş grubunla gez toz. Ne vakit geçer valla. Tam benlik tammmm. Ya iştahım kabarıyor sen böyle dedikçe Hele bi lise bitsin. Amerika da ya da kanada da üni okuyacağım. Her şey tam benlik sanki ya. Bi tanıdık var. O da kanada da yaşıyor. Bi anlatıyor. Tam benlik. Türkiye de durulmaz. Özellikle de gençlere söylüyorum. Şöyle amerikan filmlerindeki gibi bir hayat istiyorsanız gidin abd'ye. Ohh misss

3 Aydir Amerika'dayim, sorular?

• derSozialist kullanıcısına yanıt
    Seneye yine gelirsin artık buralara
  • Yaşam standartları nasıl ? Filmlerde ki gibi o kadar iyi mi ? Ve şu yan yana villalar bol mu
  • Ben sözel bölüm öğrencisiyim benimde gitme şansım olur mu Amerika'ya falan? Sanki hep sayısal ve TM'ciler gidiyor çok pis canım çekti.
  • Ben de 2 aydır amerikadayım new hampshire deyim şu work kısmı bitsin diye bekliyorum artık 3 hafta falan kaldı sonra ver elini florida
  • dini konulara onem veriyolar mı ?
  • Kaçak gitme durumu olsa 1 dk durmam Türkiye`de..

Aslında biraz uğraşıp arkadaşın yöntemiyle gideceksin sonra orda tamamiyle kalıcaksın..

Bu ülkede 800 $ aldığın telefonu orda 350 - 400 $ alıyor millet içim gidiyor, resmen enayi yerine koyuluyoruz ( Yanlış anlaşılmasın yüksek vergilerden şikayetçiyim yoksa ülkemi seviyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 15 Ağustos 2013; 8:07:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayrecep

Yaşam standartları nasıl ? Filmlerde ki gibi o kadar iyi mi ? Ve şu yan yana villalar bol mu

Eğer yaşamasını bilirsen evet. Bilmez sen yüzüne bakan olmaz. Ama işi bilirsen filmler gibi aynı

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

Kaçak gitme durumu olsa 1 dk durmam Türkiye`de..

Aslında biraz uğraşıp arkadaşın yöntemiyle gideceksin sonra orda tamamiyle kalıcaksın..

Bu ülkede 800 $ aldığın telefonu orda 350 - 400 $ alıyor millet içim gidiyor, resmen enayi yerine koyuluyoruz ( Yanlış anlaşılmasın yüksek vergilerden şikayetçiyim yoksa ülkemi seviyorum )

Bende türk olmaktan memnunum ama türkiyeden iğreniyorum. Yaşam tarzına tam ters bi ülke. Vergi o bu şu. En kötüsü de teknolojinin t si yok Türkiye de...

He şükür türk müslüman olarak doğmuşuz... Ama bu saatten sonra durulmaz türkiyede. Amerika İngiltere gibi olmamıza daha en az bi 50- 80 yıl var...

Bi yazılım geliştirmeye kalktım türkiyede o yok bu yok. Şunun desteği yok bunun desteği yok. Hiç 0 teknoloji...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 15 Ağustos 2013; 9:20:07 >

• -Bahsedilgi gibi dindarlar mi ?
    -Polis youtube'da felan gordugumuz gibi ters hareket yapani vurabiliyor mu ?

Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Greencard kazandık bir dahaki sene için. Eşimle gidip yerleşmeyi düşünüyoruz. Macera olayı bana pek gelmeyecek. Amaçta zaten öncelikle dil öğrenip birikim yapmak. Nasıl olsa buraya gelecek olsam aynı maaştan yine iş bulurum.

Böyle güzel anılar duydukça daha çok gidesim geliyor.
  • olm amerikada o atkı açılırmı. yankeeler kafanı keser .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bl@cknight

quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Mühendis olarak mezun oldum amerikada iş buldum diyelim . Orada yaşamak ve çalışmak için ne yapmam lazım ? Bir de dil çok önemli tabi hazırlık okuyayım mı

Bu soruya ben cevap vereyim. Mezun olduktan sonra master icin gelebilirsiniz tamamen yasal olarak. Turkiyeden dogru amerikadan is bulmak zor olur diyelim ama buldunuz calisacaginiz sirketin size istek yapip green card cikartmasi gerekecektir. Basta iki yillik calisma greencardi cikiyor sonra 10 yilliga basvurabiliyorsunuz. Ben size master programlarina bakin derim. Hem diliniz burda gelisir hemde is bulmaniz zor olmaz burda master yaptiktan sonra

Sizde Amerikadasiniz sanirim. Arada mesajlari kaciriyorum. Hem havaalanindayim hemde mobil. Siz master icin mi buradasiniz?

Amerikaya herhangi bir program ile veya master icin gelmedim. Burda yasiyorum omrumun geri kalaninada burda gecirecekmisim gibi gozukuyor Allah kismet ederse. Benim ailem burda teyzeler dayilar butun sulale ondan sansliyim

Giresunlu musun hocam? Anne dayi teyze gelenler hep giresunlu :) hatta bi koy vardi unuttum oraliysan vize talebin bile kabul edilmio artik :) adamlar koy ahalisi olarak abd ye tasinmis :D

Bende giresunluyum..dediğiniz yer yaglidere ilcesidir..hepsi ABD de:))

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.