Şimdi Ara

3 ayda yurtdısı ing halledilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben seneye üniversiteye gidicem ve söyle bişi düsündüm..Gidecegim üniversitenin dili ingilizce ve 1 hazırlık proıgramı var.Ve %50 okıcam yani oda 14.000 civarı patlıcak
    Diyorumki su önumuzde ki 3 ay tatili ben yurtdısına cıkayım 3 ayda dil ögreneyim sizce ögrenebilimiyim ??
    3 ay bana ortalama ne kadara patlar 14.000 i bulur mu ?? cok pahalı yerlerin olmasına gerek yok ortahalli

Ama suda cok önemli geldigim de üniversitenin sınavını atlamam gerekli sonra gelmeyelim sizce ögrenilebiirmi ? ben sürekli cabalarım orda amac gezmek degil dil ögrenmek

• Üç ayda İngilizce mi öğreneceksin?

Bence mümkün değil. Ne olacağını zannediyorsun, bir mucize filan mı?

Diğer arkadaşlar da söyler sana acı gerçeği zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Üç ayda İngilizce mi öğreneceksin?

ailenin yanında kalmayı dusunuyorum sürekli ingilizce ile iç içe olunca ögrenebilirim diye dusunmustum yinede görus belirttiginiz için tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Üç ayda İngilizce mi öğreneceksin?

ailenin yanında kalmayı dusunuyorum sürekli ingilizce ile iç içe olunca ögrenebilirim diye dusunmustum yinede görus belirttiginiz için tesekkur ederim

İngilizce düzeyin ve dile olan yatkınlıgın öneml. 3 ay mutlaka bi şeyler katar ama ingilizcen kötüyse çok şey katmaz
  • ingilizce düşünerek konuşmak çok önemli

türkiyede yapılacak herşeyi yaparsın, kursa gidersin, hazırlığa gidersin vs ciddi bir birikim yaparsın

o zaman 3 ay dili yaşamak sizin güveninizi becerinizi çok ciddi geliştirir

ama alt yapı yoksa bencede ciddi bir gelişme yapmaz, temel bilgileri alır gelirsin diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

ingilizce düşünerek konuşmak çok önemli

türkiyede yapılacak herşeyi yaparsın, kursa gidersin, hazırlığa gidersin vs ciddi bir birikim yaparsın

o zaman 3 ay dili yaşamak sizin güveninizi becerinizi çok ciddi geliştirir

ama alt yapı yoksa bencede ciddi bir gelişme yapmaz, temel bilgileri alır gelirsin diye düşünüyorum.

Şimdi şöyle bir şey var: İngilizce konuşulan ülkelerde olmak pratik yapabilmek bakımından önemli. Ama olayın iki boyutu var: Ne zaman İngilizce öğrenip, ne zaman pratiğini yapacaksınız? Yani hem öğrenmek ve sonra da pratiğini yapmanız lazım. Üç ay içinde ne kadar öğrenip pratiğini yapabilirsiniz ki? Yani öğrenmek için ciddi bir çalışma yapmanız ve çaba göstermeniz lazım. Bu saatler, uzun zamanlar alıyor. Geriye kalan zamanda ne kadar sosyal hayata katılıp pratik yapma olanağı bulabilirsiniz ki? Ki, iyi bir İngilizce olmadan sosyal hayata ne kadar katılabilirsiniz. Bakkala, markete gitmekle olacak iş değil bu.

Diğer taraftan, kendi öğrendiklerimden edindiğim izlenim, en iyi prratiğin bir aile yaşantısı içinde yapılabileceği yönündedir. Çünkü evde kek pişirilen, balık kızartılan vb. bir yaşantı deneyimi olmadan, bunların gerçekleştiği ortamın pratiğini nasıl yapacaksınız?

Üç ayda çok ama çok zor İngilizce geliştirmek. Hatta, bence orta düzeyde bir İngilizce bile üç aylık bir sürede yeterli pratik yapma olanağı sağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 26 Mayıs 2013; 0:08:27 >

• Gerçekçi olursak, siz bugün aklınızdan geçen ya da bugün yaşadığınız şeyleri, iyi kötü anlatabilir, yerinde zamanları kullanıp, pasifini, normalini, 3.hallerini, gramer yapısını orta seviyenin üstünde biliyor ama konuşmakta problem yaşıyorsanız özellikle 2 cümleyi tüm bunlara rağmen zor getiriyorsanız, anlamakta problem yaşıyorsanız. 3 ayda ortama bağlı olarak mucize olmasa da çok şey katar, iyi kötü kendinizi ifade edebilir, hale gelebilirsiniz.

Ama temel kötü, kelime haznesi zayıfsa en az 1 seneden önce hiçbir şey yola girmez. Dil öğrenmek bence bir yetenektir, kiminde doğuştan var bu yetenek kiminin azmi, kiminin hafızası ve algılaması bu işte öncelik sağlar ama tüm bunlara rağmen dediğim gibi, temel yoksa kelime bilgisi zayıfsa 3 ayda hiçbir şey olmadan paraları verdiğinizle kalırsınız.

Bizim burada bir sanatçı var 20 yıl amerikada yaşamış üst üste 3 cümle ingilizce konuşamıyor, bu da enteresan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 ayda oluru var mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belki bu üç aylık eğitim ile üniversitenizin hazırlık sınavını geçebilirsiniz, onu bilemeyiz. Ama genel anlamda dil öğrenmeyi göz önüne alır isek; hayır öğrenemezsiniz. Dil öğrenimi süreklilik ister. Üç ay ABD'ye gittim, dil öğrendim geldim felan hayal bunlar.

Bir de halletmekten kastınız nedir, o önemli elbette.
  • üç aylık dil eğitimi yetersiz kalır, ama sizin azminize bağlı bi de şu anki dil bilginize. çıkmış kpds üds sorularını alın çözün bir iki tanesini ortalama 60 alabiliyorsanız 3 aylık eğitim yeterli olabilir ama 30-40ı geçemiyorsanız yabancı ülkeye gitmenize gerek yok üniversiteye gideceğiniz ilde sağlam bi kursa kaydolun kursla halledin işinizi derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Yurtdisi dil okullari, gittiginiz ulkeyi gezip gormek, baska insanlarla tanismak, birazcik da Ingilizce pratigi yapmak icin tercih edilmeli.
    Yani zevk icin, gezme tozma icin yapilmali.

Yurtdisinda ogretilen Ingilizce farkli bir dil degil.
    Ayni egitimi hatta cok daha iyisini Turkiye'de de veriyorlar.

Ustelik oraya gittiginizde, eger aile yaninda kalmiyorsaniz, kursunuzdaki ve etrafinizdaki insanlar genelde sizin gibi zar zor Ingilizce konusabilen tipler olacaktir ki bunlarla pratik yapsaniz nolur yapmasaniz nolur.

Aile yaninda kalirsaniz da gunluk Ingilizce'nizi pratik edersiniz.
    Universite hazirlik sinavini gunluk ingilizce uzerinden yapacaklarini sanmiyorum.

Binlerce dolari, poundu, lirayi buralara harcayana kadar adam gibi oturup calisilsa Ingilizce cok daha iyi ilerletilir ama insanlar mucize pesindeler genelde.

Universite hazirlik sinavi icin hazirlansaniz daha iyi edersiniz.

Yok ben yaz tatilimde yurtdisina cikip gezmek istiyorum, birkac kelam da konusurum diyorsaniz, oyle yapin ama sinava hazirlanmak ile yurtdisinda dil ogrenmek arasinda ucurum var

Ha ayrica, basvuracaginiz universite IELTS, TOEFL gibi sinavlardan gecer not aldiginiz takdirde hazirligi atlamaniza izin veriyor olabilir.
    O 3 aylik donemde bu sinavlara calisip, girip, gecer not alirsaniz daha rahat edersiniz. Zira lazim olursa o not daha sonra da kullanilabilir.

Yurtdisinda dil okuluna gittim demenin pek bir gecerliligi yok hatta gulerler adama

haklısınızhttp://www.ydsonline.org/ bu sitede biraz pahalı ama adam garanti veriyor ben aramıştım bu adamı yds ye 25 gün falan vardı 20 puan artırabilirsin benim internetten göndereceğim ödevleri yapıp videoları düzenli takip edersen demişti (benim kpds puanım 48 adam 65i rahatlıkla geçersin demişti) ama bi anda 1200 lirayı verecek imkanım yoktu şimdi 1450 lira olmuş referanslarını da koyuyo siteyehttp://www.hikmetsahiner.com/referanslar/ başımı duvarlara vuruyorum keşke borç bulsaydım da alsaydım şu dersi diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet_talha -- 30 Mayıs 2013; 18:41:48 >

• Bir seneden kısa süreli gideceksen hiç gitme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talvehtia

Yurtdisi dil okullari, gittiginiz ulkeyi gezip gormek, baska insanlarla tanismak, birazcik da Ingilizce pratigi yapmak icin tercih edilmeli.
    Yani zevk icin, gezme tozma icin yapilmali.

Yurtdisinda ogretilen Ingilizce farkli bir dil degil.
    Ayni egitimi hatta cok daha iyisini Turkiye'de de veriyorlar.

Ustelik oraya gittiginizde, eger aile yaninda kalmiyorsaniz, kursunuzdaki ve etrafinizdaki insanlar genelde sizin gibi zar zor Ingilizce konusabilen tipler olacaktir ki bunlarla pratik yapsaniz nolur yapmasaniz nolur.

Aile yaninda kalirsaniz da gunluk Ingilizce'nizi pratik edersiniz.
    Universite hazirlik sinavini gunluk ingilizce uzerinden yapacaklarini sanmiyorum.

Binlerce dolari, poundu, lirayi buralara harcayana kadar adam gibi oturup calisilsa Ingilizce cok daha iyi ilerletilir ama insanlar mucize pesindeler genelde.

Universite hazirlik sinavi icin hazirlansaniz daha iyi edersiniz.

Yok ben yaz tatilimde yurtdisina cikip gezmek istiyorum, birkac kelam da konusurum diyorsaniz, oyle yapin ama sinava hazirlanmak ile yurtdisinda dil ogrenmek arasinda ucurum var

Ha ayrica, basvuracaginiz universite IELTS, TOEFL gibi sinavlardan gecer not aldiginiz takdirde hazirligi atlamaniza izin veriyor olabilir.
    O 3 aylik donemde bu sinavlara calisip, girip, gecer not alirsaniz daha rahat edersiniz. Zira lazim olursa o not daha sonra da kullanilabilir.

Yurtdisinda dil okuluna gittim demenin pek bir gecerliligi yok hatta gulerler adama

çok sağolun hocam oldukça güzel anlatmışsiniz bende duşundum yurtdışına gitmiş 1 kaç kişiylede görüştüm daha sonra gitmeye karar verdim burada iyice öğrenip yurtdışında sadece pratik için cikicam emek verip yazanlara teşekkürler başkalarınada yararlı olur umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum git hazirligi oku , ingilizceyle bi yil gecir , ingilizce film,kitap hersey yap harbi calis yani bu isi coz , yazinda yurtdisina git ve keyfine bak anladin sen onu en kotu bodruma git garsonluk falan yap , yani dili ogren oteki yazada pratigini yap her turlu manada paratik yani kardesim :)

• Altyapının sağlam olması lazım. Orada işi pratiği akıcı bir şekilde dökmen gerekecek.
    Yoksa turistik gezi olarak hatıra kalır sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gameover93

Dostum git hazirligi oku , ingilizceyle bi yil gecir , ingilizce film,kitap hersey yap harbi calis yani bu isi coz , yazinda yurtdisina git ve keyfine bak anladin sen onu en kotu bodruma git garsonluk falan yap , yani dili ogren oteki yazada pratigini yap her turlu manada paratik yani kardesim :)

aynen öyle yapıcam teşekkürler

• Ben yurtdışında uzun süre kaldım kendim olmasa da kurs alan yakınlarım oldu. Yaşayarak öğrenme olayına en güzel örnek çocuklar. Benim oğlum ana okuluna ABD de başladı ve 6 ay sonra ana dili gibi konuşmaya başladı ama ortaokul yaşı sonrası bu şekilde İngilizce öğrenmenin mümkün olmadığını söylüyor uzmanlar

Kurs meselesine gelince benim yaşadığım şehirde üniversitenin on numara ingilizce kursu vardı ama onlara da her kur için 2 ay mimimum süre devam etmen gerekir 3 ayda en fazla 2 kur geçersin ve sadece iki kur sana en az 8-10 bine patlar tabi diğer harcamaları hariç

Birde ücretsiz kurslar var pratik yapabileceğin ama o kurslar da sana anca bakkalda markette işe yarayacak kadar ingilizce öğretir...
  • Abi şu yurt dışında ingilizce öğrenme olayı beni kendimden alıyor...
    Yahu kardeşim yurt dışına çıkınca ingilizce otomatik yükleniyor falan zannediyor bazıları.Üstüne alınma üstad sadece sana söylemiyorum çevremdede var bu tarz insanlar.
    Senin ingilizcen yoksa ne olacak ki ?

Yurt dışı varolan ingilizceni geliştirmek,pekiştirmek içindir.Olmayanı öğrenmek bana saçma geliyor
  • Belli bi ingilizce seviyesinde olmadan gidilmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G-iray

Abi şu yurt dışında ingilizce öğrenme olayı beni kendimden alıyor...
    Yahu kardeşim yurt dışına çıkınca ingilizce otomatik yükleniyor falan zannediyor bazıları.Üstüne alınma üstad sadece sana söylemiyorum çevremdede var bu tarz insanlar.
    Senin ingilizcen yoksa ne olacak ki ?

Yurt dışı varolan ingilizceni geliştirmek,pekiştirmek içindir.Olmayanı öğrenmek bana saçma geliyor

çok haklısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.