Şimdi Ara

3 a4 kağıdı için 300 km yol (öğrenci işleri faciası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adını söylemek istemediğim bir üniversiteye geçiş yapmaya çalışıyorum (ek madde-1 ile yatay geçiş) ki bilinmeyen bir üniversite veya ufak bir özel üniversite değil herkesin bildiği bir üniversite 5 büyük şehirden birinde. Önceki hafta online başvuru sistemine istedikleri birkaç belgeyi (sınav sonuç, öğrenci, disiplin cezası yok) yükledim. Bunlar için kendi okulumdan mail yolu ile kayıt için gerekecek onaylı transkript ve geçişe engel olmadığına dair belgeleri de istedim. Sağolsun öğrenci işleri yarım saatte istediğim her belgeyi fazlasıyla üstünde öğrenci işleri mührü ıslak imzası, dekan yardımcısı mühür ve ıslak imzası olan belgeleri mail yolu ile yolladılar ben de başvurumu gerçekleştirdim.

Yarın kayıt için üniversiteye gideceğim bununla ilgili aradığımda internet çıktısının olmayacağını illaki ıslak imzalı mühürlü olması gerektiğini (ki zaten öyle sadece dijital yoldan aldım bunu) söylüyorlar. 3 tane a4 kağıdı için o kadar yol gitmemin hem mantıksız hem de riskli olduğunu söylediğimde ise söylediği şey "önceki yıllarda da öyle yapıyorduk" ya Allah aşkına önceki yıllarda pandemi mi vardı? Bu akşam yola çıkıcam 6 saat kadar otobüs yolculuğu ile okulumun şehrine gidicem tramvay kullanarak kalabalıkta bulunup üniversiteye gidicem 3 adet kutsal a4 kağıdını alıp aynı yoldan otogara gidicem oradan da geçmek istediğim üniversitenin şehrine gidicem yine otogardan üniversiteye giden otobüslerle başvuru yapılacak yere ulaşacağım. Bu zorlu aşamaları başarıyla geçebildiğim takdirde ise tekrar şehirler arası otobüs kullanarak evime gideceğim. Bunları yaptıktan sonra da 4 kişilik ailem ve aynı apartmanda yaşadığım ve her gün görüştüğüm dedem babannem ve büyük babaannem ile temas edeceğim. Bu zamanda nasıl bir vurdumduymazlık gerçekten hayret ediyorum devlet transkripti bile edevletten vermeye çalışırken bunları inatla "onaylı ıslak imzalı" istemek çileden çıkarttı beni, ben de içimi dökmek istedim buraya sağolun okuduğunuz için.

• öğrenci işleri öyle kanka napacan.
    ben kaydımı dondurmak için samsundan izmire uçakla gidip geldim 2016da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Normal bir zamanda olsa bu kadar kızmayacağım ama böyle bir zamanda her türlü temastan kaçınıp her işi internet aracalığıyla halletmeye yönelirken böyle bir şey gerçekten aşırı saçma.

• Orda çalışanların değil sistemin suçu. O insanlar da kendileri karar vermiyor kurallara emir kulu onlarda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuşurken bilgisizler gibi geldi, aynı zamanda işin dijital şekilde olmasını sağlayacak kişiler de öğrenci işleriymiş gibi geliyor başka kim ayarlasın ki?

Zaten uzun süren tartışmanın sonunda kabul edebileceklerini söylediler, şuan o üniversiteye doğru yola çıktım 8de iş başı yaptıkları gibi kapıda olacağım. Şayet sorun çıkarsa atlayıp kendi üniversiteme gideceğim, bir günde üç farklı şehirde iki büyük otogarda bulunacağım. Bu kadar çekinirken böyle işlere mecbur kalmak üzücü umarım başıma bir şey gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.