Şimdi Ara

3.5 mt mesafeye 55 inch nasıl durur??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
16.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrerarHD

    65 inch te üst düzeyde bir reciver olması gerekir demişsiniz.Bende digiturkun HD reciveri var.Yeterli olur mu
    Ayrıca GT ve ST serilerinde fiyat farkı çok.Goruntu ve diğer özelliklerin çok farketmediginden nasıl bu kadar eminiz


    65 inc düzeltebilirizde, bunu 55 hatta 50 inc diyerekte genelleme yapmak mümkündür !

    Tartışmalardan bıktığım için, resimli öreniği ile size ne demek istediğimi net olarak göstermek isterim !

    Kaliteli HD reciver galiba seçme şansınız yok gibi digital platform neyi verirse onu kullanam zorundasınız yada ben öyle biliyorum !

    VT 65 yada 55 yada 50 serileri ile zaten görüntü sizi şaşırtacaktır, özellikle defalarca yazdım resim derinliği SD yayınlarda dahi, piyasa serilerinin HD performansı ile aynıdır dersem asla abartmam, bu kadarda net iddialı yazıyorum !

    Bu kalite elbetteki Panasonic teknolojisinde gizli, bu renk kalibrasyon değerler Dünyanın en si arasında 2nci durumdadır, İnsan yüzü renk kalibrasyonunda temel esastır, İnsan yüzü sarıdan yeşile, kırmızıya siyaha kısaca tam bir renk aynasıdır, testlerde bu değer üzerinden yorum yaparız !

    VT serisi ile Digitürk hd reciverdan alacağınız resim kalitesi zaten şaşırtıcı derecede sizi mutlu eder, detay verirsem, dizilerde SD kanallardan bahsediyorum, Kadın Aktrstlerin, yüz ağdası gelmiş dersiniz, abartılı oldu ama durum bu kadarda muhteşem demek gerekiyor !

    GT-ST serilerinde, HD +SD+Media plyer+Bluray veri aktarımı üzerinden yazmak gerekiyor, VT serisi ile her iki seri arasında %40 detay farkı var yada donanım diyelim, görüntü olarak bu fark ciddiye alınacak, sorun değildir !

    Size yakında resimlerle net verileri açıklarım, çunki yazmakla anlatılacak detaylar değil, görsel olarak anlatım panellerde daha önem taşır !

    Yinede bir ip ucu vereyimki, herkeste denesin, burayada yazssın, yoksa konuyu baltalayanlar bitmiyor malesef !

    Panasonic yada 3D desteği kullanan panel sahipleri, Garantili test onaylı ve adabtör desteği bir kablo ile panellerinizi test edin, ARC girşinde paneli hd recivera aktarın, üst seviye hdmi kablo ile görüntü farkı sizi gerçek manada şaşırtmaya yeter !

    Bu detayı neden yazdım, bir Arkadaşım kullandığı panelin malesefki performans değerinden habersiz, 10 liralık kablo, basit hd reciver, berbat ne olduğu bilinmeyen, panelin takıldığı priz, panelinize eziyettir !

    Led ve Lcd kullananlar bu önerimi gerçek manada lütfen ciddiye alın !

    2-3 sene sonra 2-3000 liralık panellerinizin çöp olma ihtimalı %50 dir, buada abartı değil gerçeğin ta kendisidir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 27 Eylül 2012; 7:52:54 >




  • kaliteli hdmi kablo derken marka da önerebilirmisiniz, örneğin bende philips 1.3c tipi var yanılmıyorsam 3d destekli. Belkin yada monster mı kastediyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 3,5 metrede 47 '' kullanıyorum 55 fazla gelir bence
  • aynı mesafede 47 kullandım 42 den fazla farklı gelmedi gözüme.Fark hissetmek için kesinlikle 55 inch derim ben.Şahsen ben öyle yapıcam 55 inch alacağım, çok tereddüt ediyorsanız samsung 50 inch 3d led de var alternatif olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k lar cikinca cok pahali olur bunlar baya ucuzlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranın içine girersin filan yok oyle bişiyler,

    olayın mantıgı - nedeninden uzaklasıyor arkadaslar.
    yuksek cozunurlugun avantajı goruntuyu daha buyuk daha zevkli izlerken, DEtayların bozulmamasıdır. yani olayın amacı bu, DAHA detaylı goruntu oldugu icin daha buyuk izleyebilmek!

    İZLEME MESAFENİZİ sabit düşünelim:

    1- öyle bir inch ekran alın ki 576i ile 720p yayının detay farkını "çok rahat" anlamanız lazım, MİNİMUM. yani en azından SD ve yarım HD farkını rahatca anlamak.
    2- bence ideali 720p ile 1080 p farkını anlayabilecek büyüklükte bir ekran almak. ( izleme mesafenize gore degisir )


    *** zaten bu iki yayın arasındaki farkı rahatca anlayamayacak bir ekran-mesafe ikilisine sahipseniz ne işiniz var HD ile ne işiniz var fullhd ile....


    ,AÇIN ATV normal yayını bir de ATV HD yayını bakın. 576i ve 720p farkı icin, iyice bakın, aynı yayının 1080p si de olsa keske aynı goruntu uzerinden karsılastırabilseniz keske.
    ya da olmadı bendeki saglam 1080p kısa bi videoyu 720p ve 576 i olarak hazılıyım bakın

    YAni yuksek cozunurlugun en buyuk avantajından, oalyın mantıgından uzaklasıyorsunuz,
    renkler zevkler tarısılmaz olayı degil, mantık bu.

    ha olmadı sd yayını ve 720p ve 1080p yayını kac metreden ideal izleme mesafesi diye google'a yazın bakalım ne çıkacak..


    EDİT: 4K TV ler hakkını vermesi için erkanların iyice buyumesi veya izleme mesafelerinin daralması filan lazım yoksa sacmalık.. o detayın FARkını goremedıkten sonra ne işe yarar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 28 Eylül 2012; 14:53:00 >




  • 55 tabii...
  • Kaç metreden bakarsan bak 50" altında belirli bir derinlik eksikliği var. İstersen dibinden bak olmuyor. 55 ve üzeri ölçülerde ise derinlik hissi gerçekten güzel.

    Ben 3-3,5 metreden izleyeceğim 46 düşünmüyorum bile kesinlikle 55 derim, göz ille ki alışıyor. Öbür türlü keşke 55 alsaymışım diye hayıflanmaktan iyidir biraz alışma süresi.
  • Ekran boyu X3 yaparsanız en iyi izleme acısına sahıp olursunuz.Sartları zorlarsanız eger Ekran Boyu X 2 tatmınkar olacaktır suphesiz.Tavsiyem her zaman buyuk olmanızdan yanadır.
  • Arkadaşlar merhaba;

    Dediğiniz mesafeden 55inç tv alırsanız, eve getirdikten sonra iade etmenin yollarını ararsınız.
    Bir çok müşteri bu yüzden aldıkları ürünü geri iade etmek için özel çaba harcıyor.
    Televizyonun içinde oturmak istemiyorsanız kesinlikle 42 ya da 47inç almanızı öneririm.
  • 3 mt den 55 izleyen var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    3 mt den 55 izleyen var mı acaba?

    Mutlaka vardır ama 3mt izleme mesafesi için 138 Ekran büyük gelir hocam . Yine de zevk meselesi tabi .
  • Daha önce de yazdığım gibi, 3,5mden 60" izliyorum ve göze büyük gelmiyor. Bir süre sonra göz alışınca küçük bile olduğunu göreceksiniz.
  • 55 al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nusabem

    Arkadaşlar merhaba;

    Dediğiniz mesafeden 55inç tv alırsanız, eve getirdikten sonra iade etmenin yollarını ararsınız.
    Bir çok müşteri bu yüzden aldıkları ürünü geri iade etmek için özel çaba harcıyor.
    Televizyonun içinde oturmak istemiyorsanız kesinlikle 42 ya da 47inç almanızı öneririm.

    55 gerek yok, 37 inc-32 alırsınız 3-4 metreden izlersiniz, bu ne rezalet der iade edebilirsiniz !

    Burda büyüklük değil, panelin resim detayları devreye girer, jaggies özelliği vasat bile olmayan 32 inc bir paneli 3 metreden izlemek bile işkencedir, sinirlerinizi bozar, sadece dvd yada usb üzerinden film izlersiniz, tv izleniminde ise berbatı ötesinde performsn sunar !

    Bu iade edilen ürünlerin bir çoğuda malesefki, bilniçsiz kullanıcılar, panelden bir haber oluşarıdır, çatı anteniyle izlenirmi diye soranlar var, 10 senelik hd reciverla ya bu panel 5 para etmez diyenler var !

    Berbat 1 liralık prizle paneli fişe takıp ya renkler çamur gibi diyenler var, elbetteki çamur olacak diğer türlü olursa mucize olur, bu sebeble bu tür şikayetleri okuyunca yada görünce ciddiye almayın !




  • Bilinçli müşteri genelde araştırarak ve ürünü detaylı inceleyerek geliyor. Bu tür müşteriler zaten uğraştırmadan direk alıyor.
    Ancak mesafe olarak 2 metre izleme alanı olup 65inç tv almak isteyenler oluyor, üstüne basa basa anlatmaya çalışıyoruz, ancak inatla anlamıyor ve ürünü alıyor sonrasında iade etmek için binbir takla atıyor.
    Genel anlamda sağlıklı olarak tv izlemek istiyorsanız 3 metre mesafeye 32-37inç yeterlidir. Daha fazlası sağlıksız, bunu göz doktorları da belirtiyor.
  • ben göreceli, tvde kaybolursunuz yok basınızı bi oraya bi buraya cevirirsiniz gibi tavsiyeler degil de, onun yerine cok daha net birşey yazıyorum size.

    1- 720p yayın izleyecek olup da, bu yayının detay olarak 576i SD yayından farkını "anlayamayacak kadarlık" bir " tv buyuklugu-izleme mesafesi" ikilisi seçimi yaparsanız, saçma olur. GÖREceli degildir bu cumle.

    2 -
    hatta hatta daha iyisi bence, 1080p film izlerken 720pden farkını anlayacak kadarlık bir tv "buyuklugu-izleme mesafesi" seçmelisiniz ki sonucta mantık ve zevk aynı anda saglansın..

    bahsettiginiz, 3,5metre HD agırlıklı kullanım için 55inch..
  • @nusabem
    3metreden 32inch tavsiyesi ne kadar talihsizdir.. hem de 2 metreden 65 inchle karsılastırarak !! ne alaka bu, extrem 2 uç noktayı neden karşılaştırıyorsunuz ki, ilk bakışta anlamayana mantıklı gibi gelir bu tip karşılaştırmalar..

    "tinerci mi olsunlar canım, dindar genclik yetiştirelim !
  • Arkadaşım anlamakta zorluk çekiyorsun sanırım.
    Orada belirttiğim bir noktayı kaçırmışsın sanırım, doktorların tavsiyesi ve sağlık açısından diye bahsediyorum.
    3 metre için ideal olan 32 ya da 37inç'dir diyorum, daha doğrusu göz doktorları bunu belirtiyor.
  • Kötü HDMI kablosu ile pahalı bir HDMI kablosu arasında kaliteli görüntüyü aktarma açısından hiç bir fark yoktur. Boşuna çok pahalı kablolara para vermeyin. HDMI kablolarda aktarım 1 ve 0 (dijital-sayısal) olarak gerçekleştirilir. Ne demektir bu? Görüntü ya iletilir, ya da iletilmez. Yani kablo sorunluysa görüntü almazsınız. Sorunsuzsa görüntü alırsınız. Ama kalitesiz görüntü alma gibi bir probleminiz ASLA olmaz. (Oysa analog kablolarda 1 ve 0 yoktur, ne olursa olsun görüntüyü ilet mantığı vardır. Kaliteli kablo aldığınızda analog yayınlarınız daha düzgün olabilir.)

    Ne yazık ki Hi-fi endüstrisinde hala analog devrinde yaşadığımızı sananlar yapıyor kaliteli kablo önerilerini. Yapmanız gerek şu. Eğer HDMI kablo alacaksanız, altın uçlu kablo almakta fayda var. Bu görüntünün iletiminin kalitesini artırmaz, ancak kablo ucunda korozyon hasarından dolayı oluşan ve panelinize zarar verebilecek gelişmelerin önüne geçer. Çünkü Altın' ın korozyon dayanımı çok yüksektir. (Özellikle Antalya, İstanbul, Mersin gibi şehirlerde nemin yüksek olması korozyona sebep olabilir.)

    Tüm bu nedenler dolayısı ile çok pahalı olmayan(50 $' ı geçmesin), ancak bilinir bir markadan altın uçlu HDMI kablo almanız panelinizi korumanız açısından önemlidir.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Plazma TV alacaksanız mutlaka yanına 200 TL' lik bir regülatör almayı unutmayın. Aslında genel manada tüm TV' ler için regülatör gereklidir ama almasanız da olur. Ama plazmalar için şarttır. "Ben 5 senedir regülatörsüz plazma kullanıyorum" diyenler olabilir. Elektrik tesisatı iyi olan, gerçek topraklama yapılmış bir yerde elbette regülatörsüz de çalışılır. Ama evinde 2-3 kliması olan, bir dolu TV' si olan bir kişi her ne kadar topraklaması ve tesisatı iyi olursa olsun, plazma TV' sini regülatörle koruması kendi yararınadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 1 Ekim 2012; 6:31:05 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.