Şimdi Ara

3.5 mt mesafeye 55 inch nasıl durur???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
16.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • philips 6097 veya lg lm660-lm760 modellerinden birini düşünüyorum.tek kararsızlığım 47 mi 55 mi alayım ...yayınları genele hd izliyorum...47 ve 55 inch kullanıcılarından yorum veya tavsiyeler alabilir miyim?tşkr..



  • 3,5 metre için 47" daha makul duruyor...ama 47" aldıktan sonra keşke 55" alsaydım diyeceğiniz kesin
  • 55" al pişman olmazsın
  • 55 büyük gelebilir 47" tercih edebilirsiniz .
  • 55 alıp keşke 47 alsaydım diyen var mıdır? .47 alıp keşke 55 alsaydım diyenler hayli oluyor çünkü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    55 alıp keşke 47 alsaydım diyen var mıdır? .47 alıp keşke 55 alsaydım diyenler hayli oluyor çünkü...

    aynen.

    3,5 m ve de genelde hd yayın mı? hiç düşünmeyin bile ..anormal fiyat farkı veya butce ile ilgili bir durum yoksa

    şu ana kadar 6-7 tane tv aldım son bikacyılda, her ebatta.
  • 55 al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    55 alıp keşke 47 alsaydım diyen var mıdır? .47 alıp keşke 55 alsaydım diyenler hayli oluyor çünkü...

    aynen.

    3,5 m ve de genelde hd yayın mı? hiç düşünmeyin bile ..anormal fiyat farkı veya butce ile ilgili bir durum yoksa

    şu ana kadar 6-7 tane tv aldım son bikacyılda, her ebatta.

    6-7 tane tv almanız iş icabı mı yoksa teknoloji tutkusu mu?
  • bende yaklaşık 3-3,5 metreden izliyorum. bence 47 al ben 47lm670 aldım.
  • 3,5 metreden 55" ekrana bakarsan kafanı tenis maçı izler gibi sağa sola çevirirsin. ayrıca gözlerin büyük görüntüye alıştığından artık kitap vs okurken zorlanacaksın. aynı tvnin 40" ve 55" olanını aynı mesafeden bak bakalım hangisi daha kaliteli gösteriyor. 55" ekranı kahvelere koyuyorlar 200 kişi bir arada maç seyretsin diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuaTT -- 26 Eylül 2012; 0:51:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    philips 6097 veya lg lm660-lm760 modellerinden birini düşünüyorum.tek kararsızlığım 47 mi 55 mi alayım ...yayınları genele hd izliyorum...47 ve 55 inch kullanıcılarından yorum veya tavsiyeler alabilir miyim?tşkr..

    Her iki tvdende istediğin sonucu alman imkansıza yakındır, imkansıza yakın deme sebebimide açıklamak isterim, üst seviye hd reciver yoksa, evinde elektrik tesisatı eski ve topraklamaları düzensizse, üst seviye hdmi kablon yoksa evet imkansızdır !

    İzlersin fakat panellerden %60 peformans alırsın bir çok kanalıda izlemeyi unutursun !

    55 inc 3.5 metreden izlenirmi evet izlenir doğru panel seçimiylede inanılmaz bir keyif alırsın, media player üzerinden görüntülerde ise seni şaşırtacak seviyede inanılmaz kaliteli resim izlersin yani görüntü, resim diyorum belki farklı anlaşılır !

    Türkiye şartlarına göre yazıyorum Avrupada yaşasan farklı paneller söylerim, ES8000 gibi inanılmaz ötesi keyifli bir paneldir ama Türkiye şartlarında yukardaki detayları edinmen gerekirki bu apenlden mutlu olabilesin !

    Uzatmadan bütcen var ise VT 20 Panasonic seni iananılmaz şekilde mutlu edecektir, görüntü derinliği normal HD yayınlarda dahi seni şaşırtacaktır, bluray yada 720p-1080p filmlerde daha önceden izlediğin filmler dahi görüntü kalitesi ile şaşırtacaktır sebebi ise siyah seviyesi tam manasıyla muhteşmdir derinlik detayları dedim tekrar yazıyorum şaşırtacaktır !

    Elbettki bütcen var ise VT50 yada DT serileride aynı şekilde oldukça performansı yüksek panellerdir !

    Diğer türlü Led ve Lcd panellerde aynı keyfi alamazmısın alırsın fakat bahsettiğin mesafeler için çok kaliteli ekstra sinyal taşıyan cihazları ve kablolarıda almalısın, Plasma tavsiye etme sebebim sadece mesafe içindir, 3.5 metreden hatta 3 metreden rahatlıkla gözlerin yorulmadan keyifle görüntü kalitesini yaşarsın !

    Detaylar çok, en önemli detay renk kalibrasyon ayarları ve resim tutunması mükemmele yakındır, görüntüde en ufak dalgalanma yada renk dağılması SD yayınlarda dahi olmaz, kanalın verdiği daha doğrusu senin hd reciverın kalitesine göre o kadar mükemmel görüntü alırsın !

    ES8000 tekrar ediyorum, benim için resin tutuşu, renk kalibrasyonu, siyah seviyesi gerçöek manada VT serisi kadar iyidir hatta teknik detaylarda daha üstündür, o kadar fazla özelliği varki yazmakla bu sayfa her halde 20 dakika sürer okuması, kısaca mükemmel paneldir ama ekstra cihazların ES8000 performasnını yakalamasıda şarttır !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 25 Eylül 2012; 3:29:01 >




  • vt50 50 inch bunu da düşüneceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    vt50 50 inch bunu da düşüneceğim.

    Bütcen var ise, VT 20-30-50 bu seilerin 50-55-65 inclerinde, HD yayınlar ve SD yayınlar için resim kalitesi asla diğer panellerle kıyas edilmez, kıyas edilirse, diğer unsurlar üzerinden olur, mesela 24p resim taramada Samsung ES8000 daha iyidir, yada wifi-internet geçişleri gibi fazlada önemi olmayan detaylarla kıyas yapabiliriz !

    Her iki seride şuanda en fazla kullacı memniyeti alan üst seviye panellerdir, bazıları Sonh HX 55 serilerini abartır ama bu seriler yanında malesefki bir çok yönden zayıf kalır !

    Uzatmayım Bütceniz var ise 55 serisini ciddi olarak düşünebilirsiniz, sebebi basit HD ve SD yayınlardaki Bluray yada 720p görüntüler sizi çok ciddi manada şaşırtacaktır !

    65 inc serisini kullanıyorum, bir çok Arkadaşımda Sony ve Samsung serileri var, yine en ufak abartı yapmıyorum, normal Bluray film açtığımda hepsi 3D süpermiş derler, elbetteki gözlükler burda deyince fark ederler, bunu yazmamdaki sebeb görüntü derinliği muhteşemdir, buna HD yayınlarıda ekliyorum !

    Birazda komedi unsuru olarak detay vereyim, HD yayınlarda bir çok farklı kişiliğim özellikle kadınların yüzlerindeki tüy detayları sizi şaşırtacaktır, bunu hiç bir panel kolay kolay veremez, %100 resim işleme özelliğinin sabit resim tutuşu sizi şaşıracaktır, renklerde ve siyahlarda en ufak dağılma yaşamasınız !

    Fazla abartmıyım, fakat isterimki bütcesi olan en keyifli paneli alıp senelerce keyifle izlesin.

    Forumdaki firma elemanlarından değilim, şişirilen panellerden uzak durun !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 25 Eylül 2012; 23:01:32 >




  • 65 inch Panasonic in hangi serisini kullanıyorsunuz.4 metreden 65 inch izlenir mı ,göz yorması yasanirmi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrerarHD

    65 inch Panasonic in hangi serisini kullanıyorsunuz.4 metreden 65 inch izlenir mı ,göz yorması yasanirmi

    VT50 kullanıyorum 4 metreden izlenirmi sorunuzda çok detaylar gizli, normal vasat cihazları ve sinyal taşıyan aksesuarları olan birine izlersin dersem abartırım, izler fakat panelin performansı ancak %70 oranında kalır hatta daha alt seviyede performas alır !

    65 inc benim izleme mesafem bahsettiğiniz ölçülerde 4-5 metre arası hatta koltuğa uzanırsam 3.5 metreden izliyorum, resim büyük olduğundan özellik maç yayınları HD kanallar haric izlemesi keyif vermiyor bu panelle alakalı durum değil elbetteki,sinyal veren tv kanalı ile alakalıdır !

    Normal üst seviye bir hd reciver ve kesinlikle üst seviye hdmi adabtör kablo şart, ARc üzerinden görüntü normal hdmi girişine göre yaklaşık %10 seviyesinde daha kaliteli resim sunuyor bu oran Bluray izleniminde %25 seviyelerine çıkabiliyor ses ve görüntü zaten anında panel üzerinde fark yaratıyor !

    3D özelliğini kullanıyorum dersem yalan söylerim, merakım yok gerçi panel o kadar üst seviye resim veriyorki dediğim gibi bir çok arkadaşım bluray filmleri 3D izlediklerini sanıyorlar, renk derinliği ve kalibrasyonu muhteşem cümlesini sonuna kadar hak ediyor !

    SD yayınlarda aynı şekilde performası diğer lcd ve led ürünlere göre %30 daha üst seviyede bunuda net olarak görüyorsunuz zaten, bu paneli kullaıpta başka bir eve gittiğinizde aynı kanaldaki görüntü sizi ciddi manada şaşırtıyor !

    Bir detaya değinmekte fayda, VT65 inc herkes daha doğrusu malesefki Türkiyede almak çok zor, Avrupada ise rahatlıkla 3.000 Eurolara almak mümkün, elbetteki GreyMarketing ürün fakat garamtisi yinede Türkiyedei servislerden iyidir demek isterim :)

    ST ve GT serilerinden bulursanız alın, 65 incleri var fiyat olarakta aralarında ciddi farklar var, fiyat farkı var fakat görüntü olarak fark yok demek lazım belli detaylar haricinde !

    Şahsi tavsiyemse, 50 inc panel almak yerine 1 defa alınmak üzere 65 inc tercih edilebilir, nedenleri çok fazla, bir detay vermek isterim, 50 inc GT-ST-VT serisi kullanan birisi %100 eminim 3-5 ay sonra daha büyük paneli almadığı için pişman olacaktır, buna sizde emin olabilirsiniz !

    Plasma çok farklı ve çok keyiflidir, yani led ve lcdler gibi, şımarık çocuk kaprisi yapmazlar, gelen sinyali neyse onu yansıtırlar herdeyse %5 lik bir kayıpla, diğerleri ise malesefki bu oaranı koruyamaz, panelin kötü olmasından değil, kullandıkları panel dışı bağlantılarla ve sinyal taşıyıcılarla lakalı problemlerdir !

    Pasnelden anlamayan sanırki aldıkları panel kötü aslında sprun panelde değil taşınan dış bağlantılar ve cihazlarla alakalıdır, en kötü panel olsa dahi üst seviyede sinyal taşıan kablo ve cihazlarınız varsa, kötü sandığınız panelin görüntü kalitesini %20 oranında iyileştirmekte kullanıcıların elinde olan bir şeydir.

    Neyse konu dağıldı, fazla uzatmıyım.




  • 3d de tv büyüdükçe olay deli oluyor
  • Bu başlıkta neler oluyormuş da haberimiz yok. Neyse 65VT50 çok iyi bir TV ve Türkiye şartlarına göre oldukça pahalı ve hava atılabilir bence.
    Ayrıca 3,5m den 60" TV izliyorum ve göze pek büyük gelmiyor. Param olsa 70" ya da 85" alırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    55 alıp keşke 47 alsaydım diyen var mıdır? .47 alıp keşke 55 alsaydım diyenler hayli oluyor çünkü...

    aynen.

    3,5 m ve de genelde hd yayın mı? hiç düşünmeyin bile ..anormal fiyat farkı veya butce ile ilgili bir durum yoksa

    şu ana kadar 6-7 tane tv aldım son bikacyılda, her ebatta.

    6-7 tane tv almanız iş icabı mı yoksa teknoloji tutkusu mu?

    Hicam teyze abi kuzen aile derken rakam hatta 8 oldu galiba. Hepsini denedim. Kurcaladim ve kampanya yakaladim. Sulale bana sormadan almaz vestel lcdtv fabrikasinda calistim muhendisim. Her boyutta tv yi kaydeger sure kullandim.. Arkadas hd izlerim genelde diyor. 3,5m diyor . Dusuncek birsey yok 47 yerine 55 kesjnlikle. Ve hangi ebati alirsan al.gel bu topige yaz 2 ay sonra arkadasim. ))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 65 inch te üst düzeyde bir reciver olması gerekir demişsiniz.Bende digiturkun HD reciveri var.Yeterli olur mu
    Ayrıca GT ve ST serilerinde fiyat farkı çok.Goruntu ve diğer özelliklerin çok farketmediginden nasıl bu kadar eminiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O izleme mesafesinden 47inç maksimum olur, daha büyüğünü alırsan televizyonun içinde oturmuş gibi olursun.

    O mesafe için ideali 42'dir, maksimumu 47'dir. Hem gözüne hem cebine yazık etme.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.