Şimdi Ara

3-5-2 ve tekrarlanan senaryolar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 3-5-2 taktiği bizim geçen sene tanıştığımız ve oynaması zor bir taktik... Mancini geçen sene denediğinde açıkçası taktiğin bize uymayacağı belliydi.

İç sahada anadolu takımlarına karşı ürkütücü bir silah ancak deplasmanlarda ve dişli rakiplere karşı bize doğrultulmuş silah etkisi yaratır. Arsenal karşısındaki yenilgi bu taktiğin olmayacağını göstermesi adına belkide gece adına tek olumlu sonuç diye düşünüyorum.

Ben Prandelli'den daha iyi taktik bilgisine sahip değilim fakat benim geçen sene izlediğim maçlardan çıkardığım sonucu bir teknik adam nasıl analiz edemez ?

Geçen sene açtığım 3-5-2 taktiği hakkındaki konularhttp://forum.donanimhaber.com/m_89225984/f_//tm.htm#89225984 ,http://forum.donanimhaber.com/m_88343919/f_//tm.htm#88343919

• taktikte sorun var mı yok mu bilmiyorum. her taktiğin artısı eksisi vardır onlar profesyonellerin tartışacağı konu. benim gördüğüm ise veyselin ve tellesin 352 nin kanat beki olarak daha önce tecrübe bilgi ve pozisyon alma konusundaki ciddi eksikleri ile, chedjou-semih ikilisinin meloyu aralarına alırken yadırgamaları. yani sneijder dışındaki hiç bir oyuncu kendi pozisyonlarını kabullenememeyi bırak anlayamadılar bile.

Orijinalden alıntı: bilaldincer

taktikte sorun var mı yok mu bilmiyorum. her taktiğin artısı eksisi vardır onlar profesyonellerin tartışacağı konu. benim gördüğüm ise veyselin ve tellesin 352 nin kanat beki olarak daha önce tecrübe bilgi ve pozisyon alma konusundaki ciddi eksikleri ile, chedjou-semih ikilisinin meloyu aralarına alırken yadırgamaları. yani sneijder dışındaki hiç bir oyuncu kendi pozisyonlarını kabullenememeyi bırak anlayamadılar bile.

Hocam geçen 3-5-2 denerken bizde yine Alex ve Veysel vardı. Bende aynı şeyleri geçen sene açtığım konularda söyledim linkleri orada ve şimdi diyorum ki bunu teknik adamlar nasıl göremez ?

Bu taktiği geçen hafta Sivas karşısında denedik ve Sivas bile çok fazla pozisyon bulmuşken kalkıp Arsenal deplasmanında bu taktiği denemek niye ?

• ikinci yarı hatasından döndü. sene başındaki 4 lü savunma düzenine dönmesi gerekiyor. haklısın. iç sahada da dış sahada da bu taktik işe yaramaz bizde. atak yaparken 2 kanat kazanıyoruz ama merkezden de bir oyuncu kaybediyoruz. kazandığımız kanatlar: veysel telles kaybettiğimiz ortasaha : melo.

melonun kramponları > veysel+telles

http://forum.donanimhab...984/f_//tm.htm#89225984 ,http://forum.donanimhab...919/f_//tm.htm#88343919

Bunlar geçen sene açtığım taktik konuları, ben taktik dehası olduğumu söylemiyorum fakat ben bunu taraftar olarak görüyorum bu işten para kazanan teknik adamlar nasıl göremiyor ?

Prandelli oturup geçen sene denediğimiz taktiklere bakmıyor mu ? 3-5-2 bu takımla denendi ve bize uymadığını görmedi mi ? Mancini 3-5-2 denerken Alex ve Veysel vardı ve bugünde aynı iki oyuncu kanat/bek oynadı.

Diğer bir eleştirim Mancini'yi gönderip Prandelli'yi getirenlere, tamam Mancini yapamadı uymadı diyelim neden gönderdiğiniz adamın ekolünden birini getiriyorsunuz ?

Bugün zor bir geceydi Galatasaraylı olarak takımımın her zaman arkasındayım ama gerçekleri görmek zor olmamalı...

• galatasarayda 3-5-2 oynayacak bi kadro yok. bırakın 3 stoperi orada oynayabilecek 2 stoperi bile yok. kanat bekleri veysel telles ve tarik hiçbiri tüm kanadı surklase edebilecek oyuncular değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sony : Playstation Pro 500 Million Limited Edition (27552/50000) | Microsoft : XBOX One X CyberPunk 2077 Limited Edition| | DJI : Mavic Pro | Mavic Mini | Osmo Pocket | Osmo Mobile
    Apple : iPhone 11 Pro Max | iPhone XS Max | AirPods Pro | MacBook Pro 16'' TouchBar | Mac Mini | Time Capsule 2 TB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mancini bile hatasından döndü yani hani bu ısrar niye ben onu anlamakta güçlük çekiyorum. Kişisel olarak Prandelli'ye garezim yok da hani gerçekten takımı o acınası halinde görmek üzücü.

Orijinalden alıntı: Fidel Castro

galatasarayda 3-5-2 oynayacak bi kadro yok. bırakın 3 stoperi orada oynayabilecek 2 stoperi bile yok. kanat bekleri veysel telles ve tarik hiçbiri tüm kanadı surklase edebilecek oyuncular değil.

Hocam bırak Galatasaray'ı dünyada bu taktiği başarıyla uygulayacak takım yok denecek kadar az, günümüzde en iyi uygulayanlardan biri Juventus ancak takım yapısını son yıllarda ona göre dizayn ediyorlar...

Her şeyi geçtim biz bu taktiği geçen sene denedik, anadolu takımlarına karşı çok gollü galibiyet alınca milletin sesi çıkmadı. Ben 2 tane konu açtım 3-5-2 üstüne ve olmayacağı o dönem belliydi bunu neden diyorum, ben taraftarım ya sadece dışarıdan gözlemleyen biriyim ve görüyorum ... Prandelli takımın başına geliyor ve sadece geçen sene özetlerini izlese 3-5-2 denenmiş içeride eh işte deplasmanda bizi bitiriyor diyebilirdi. Buna rağmen 3-5-2 denemek nedir ?

Bu sene sivas maçında da denedik olmadı olmuyor işte,

• Bu takimin 3-5-2 oynamasi için ortada hiç bir sebep yok. Bu dizilise gore oyuncularimiz yok, ozellikle kanatlar için diyorum bunu.

3-5-2 disinda hersey olabilir, ama hocamiz bu diziliste israrci...

4-2-3-1 ve 4-3-3 tam bize gore. Hadi onuda yapmadin, bari 4-4-2 diamond yap ona bile raziyim... 3-5-2 nedir ya

Orijinalden alıntı: TekGecelikÜye

Bu takimin 3-5-2 oynamasi için ortada hiç bir sebep yok. Bu dizilise gore oyuncularimiz yok, ozellikle kanatlar için diyorum bunu.

3-5-2 disinda hersey olabilir, ama hocamiz bu diziliste israrci...

4-2-3-1 ve 4-3-3 tam bize gore. Hadi onuda yapmadin, bari 4-4-2 diamond yap ona bile raziyim... 3-5-2 nedir ya

Hocam bu takımın taktik şablonuna 4- diye başlayacaksın, ileride istediğin fanteziyi dene yinede böyle absürt bir oyun çıkmaz. Defans hattındaki oyuncu grubunu geçtim kadroda 3-5-2 oynamış ve bu taktiğe alışmış oyuncu yok...( geçen sene ki denemeler hariç )
  • bu takım 4-4-2 yada 4-4-1-1 oynar muslera-alex ched semih tarık- selçuk melo olcan bruma-sneijder-burak hadi 6 yabancı oldu çek alexi kenara tarıkı sola at hamiti sağa koy her türlü veysel den iyi oynar bu takım melonun stoper sneijderin ön libero oynadıgı 3-5-2 ile daha çok madara olur.. terim gittiğindendir mancini olsun prandelli olsun 2 hafta üst üste aynı kadro aynı dizilişi görmedik arkadaş takımı oyuncak ettiler kim nerede oynayacak belli değil hoş mancini olsa dünkü maçtan 1 puan çıkartırdı ilk geldiği juve maçından çıkardığı gibi hoş o da maç içinde kağıt gönderip garip taktik değişiklikleri yapıyordu garip bir ceyhun ısrarı vardı prandellide de garip bir cemali ısrarı var ama şunu unutmayın garip taktik değişiklikleri türk futbolcusuna uymaz mesela semih yanında ujfa varken iyi stoperdi şimdi adamın 4 lü savunmada ched ile uyumu anca 1 sene de oturmuşken kalkıp bunların arasına meloyu koyamazsın koyarsan böyle 4 yersin
    | Gigabyte B450m s2h | Ryzen 5 3600 | Sapphire RX 5500XT 8GB | Kioxia M2 SSD 500GB | XPG DDR4 3000mhz 2*8 16GB | Sandisk SSD Plus 120GB | Sharkoon Furious | 500W | AOC 24G2U 144hz | Logitech G400- F710 - S220 | Apple iPhone 13 128GB | LG 43UH610V 4K HDR |

• TekGecelikÜye T kullanıcısına yanıt
    4-3-3 veya 4-4-2 oynarsan Sneijder'i heba edersin.

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Hocam bizim şuan ideal oynayabileceğimiz taktik 4-2-3-1, en kötü ihtimalle 4-4-1-1 oynarsın.

Bu benim kendi görüşüm. İleride onun yerine Umut oynar belki birşeyler yapar orasını bilemem.

lig için kurtuluş bu kadroda. veysel, selçuk, yekta, burak bu adamların galatasaray'da işi yok.

orada bile taktiğe oyuncular 3-4 maç sonunda alışmaya başlıyorlar...Sivas maçında Utaka ve Atif kaçırmıştı ama dün Sanchez ve Welbeck affetmedi

böyle pisi pisine fark yememiz çok üzücü oldu.Bu tip maçlar deneysel maçlar değildir...Her ne kadar prandelli'ye güvensemde kafamda soru işaretleri oluştu.

Ayrıca dün mehmet demirkol çok önemli birşey dedi; Bu maçta Galatasaray'ın performans artışını izlememiz gerekiyordu ama daha taktik belli değil

durum bundan ibaret sezon başında 4'lü oynayacaktık şimdi 3'lü oynuyoruz...Yeni gelecek başkan muhtemelen prandelli ile çalışmaz sportif olarak

pozitif olarak etkilenebiliriz bundan ama bir yandan da durup durup hoca değiştirilmesi canımı sıkıyor.

• Sorun taktik degil mentalite! Mancini de aynı prandelli de. Gecen seneki chealsea maçının kopyası vardı dün gece.

Çünkü bu adamlar ezik ve karaktersiz futbol oynatıyorlar. Futbolun dogrularını yapmıyorlar. Defans ve forvet arasında daglar, ovalar var. Alan daraltmayan onde basmayın bir takım 1 kere sıçrar 2 kere sıçrar. Üçüncü de dersini verirler. Mancini'nin hastalıklı taktigi şansına Juventus'u eledi. Ama o kadar. Ligde Anadolu takımına gol atmaktan bile aciz kaldık.

Prandelli Mancini'yi de aştı. Takımın topla dribling yapabilen oyuncuları kim? Bir melo var o da stoperde. Olcan ve bruma da yedekte. Demek ki dribling yapmadan futbol oynamayı düşünüyor.

Peki forvetlere pas atacak oyuncular neree? Sneijder on libero! Selçuk kadroda yok. Olcan yedek.

Şut atacaklar nerde? Yine ortada yok. Ceyhun'un yabancı versiyonu dzemailinin şutlarına ara paslarına kalıyoruz. Ayıptır.

Onde basmak yok, alan daralmak yok, pres yok, dribling yok, ara pası yok, şut yok... Eeee? Isterse 4-4-4 taktigiyle çık bu kafayla bir hale olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue Dragon Ready

Heba olmaz, eksik yazdim kusura bakma. Sneijder'i kanatlarda dusunmedim kesinlikle.

4-4-2 derken, 3-5-2'ye nazaran ona bile raziyim demek istedim. Bu dizilis için sneijder yine 10 numara pozisyonunda, arkasinda melo hamit dzemaili (veya selçuk) yani 4-3-1-2 gibi bir dizilis vardi aklimda

4-3-3 zaten 4-2-3-1 'e benzer. ustte bir arkadasin paylastigi sekilden bahsetmistim ben.

3-5-2 ve tekrarlanan senaryolar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.