Şimdi Ara

Taktiğimizi tartışalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kanat/bek oynayan Veysel ve Alex çok iyi iş çıkardılar , ancak taktiğimizin bariz zaafı ve silahı bu oyuncular ...

İkisininde üstüne hem hücum hemde defans görevi verilmiş durumda biz üstün durumdaysak , rakibi sahasına yıkmış durumdaysak rakibi perişan ederiz ...

Ancak iyi kontraya çıkan , rakip sahaya çekilmeyen sahaya iyi yayılan takımlar kanatlarda boşluğu rahat buluyor örneğin ; Antalya , Beşiktaş hem kontra hemde kanatları iyi kullandılar ...

Burada kanat/bek oynayan oyuncuların suçu yok , takımın hücum yapması için ileri çıkmak zorundalar tek kanat onlar ve bekte onlar olunca arkada boşluk oluyor zaten...

Stoperler ve Ceyhun her zaman kademeye girerek kapatamaz açıklarını bence taktiğin bu zaafına odaklanmalıyız...

Son 3 4 maçta kanatları değerlendirmem bu yönde , sizin taktik hakkındaki düşünceleriniz nedir ?

• Belkide önce bassaydık, bjk çok açık alanlar bulabilirdi, mancini bunun üzerine plan kurup oyunu geride kabul edip rakibi şaşırtma yoluna gitmiş olabilir.

Tabiki de kazanan her zaman haklıdır.

Bugün beklerimizin önünde kanatlar olsaydı motta da necip te çok kötüydü mahvederdik.

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Taktiğimiz yanlış klasik 4231 oynasak çok daha iyi olacak ama hem drogbayı kesemezsin hem sol kanat olarak kullanacak oyuncu yok.

Bugün beklerimizin önünde kanatlar olsaydı motta da necip te çok kötüydü mahvederdik.

Hocam zaten beklerin önünde kanat olmadığı için ekstra hücum yükü biniyor , mecbur ileri çıkacaklar bu sefer çıkınca arkada boşluklar oluyor ...

Dediğim gibi oyunu rakip sahaya yıkarsak etkili oluyoruz , ancak rakip sahasına çekilip teslim olmaz ve iyi kontralar yaparsa bizim dengemizi bozar ...

Mancini bek/kanat oynayanların açığını şöyle kapatmak istiyor gibi geldi , bunlar ileri çıktığında ceyhun iki stoperin arasına girer stoperler beklerin kademesine girerek açığı kapatır düşüncesinde sanırım ...

Ancak bu o kadarda iyi bir çözüm olmuyor ,

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

Taktiğimiz yanlış klasik 4231 oynasak çok daha iyi olacak ama hem drogbayı kesemezsin hem sol kanat olarak kullanacak oyuncu yok.

Hocam zaten beklerin önünde kanat olmadığı için ekstra hücum yükü biniyor , mecbur ileri çıkacaklar bu sefer çıkınca arkada boşluklar oluyor ...

Dediğim gibi oyunu rakip sahaya yıkarsak etkili oluyoruz , ancak rakip sahasına çekilip teslim olmaz ve iyi kontralar yaparsa bizim dengemizi bozar ...

Mancini bek/kanat oynayanların açığını şöyle kapatmak istiyor gibi geldi , bunlar ileri çıktığında ceyhun iki stoperin arasına girer stoperler beklerin kademesine girerek açığı kapatır düşüncesinde sanırım ...

Ancak bu o kadarda iyi bir çözüm olmuyor ,

Sizde dediğim gibi düşünüyorsunuz hocam.

Mancini dediğiniz gibi düşünüyor sağ beki Melo Selçuk çıkarıcak Telles i Şino sonra savunmaya geçince sol önde şino kapatacak sağ önde burak ama hak getire tabiki.

• quote:

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Hocam Alex ve Bruma'nın oynadığı kanadı hayal edemiyorum :)

Dizilişi olarak sahaya iyi yayılabileceğimiz taktiklerin başında bu olması gerek , Mancini şuan ki dizilişiyle zaafları ortada ...

Ancak kanat olarak malzemesi kısıtlı doğrudan eleştirmekte çok doğru olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl yapalım?
    5 gün önce açıldı
    Hocalar nasıl düzeleceğiz
    4 ay önce açıldı
    Hadi TBC yi değerlendirelim.
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @oyuncu11790

Mancini tek forvete dönmüyor. Drogba'yı kesemiyor trip atar çünkü. Burak ondan da tripli. Böyle çarpık çurpuk bir sistemle oynuyoruz. Fatih Terim döneminde de böyleydi.

Ama işin ilginci Burak cezalı olduğu zaman da çift forvet oynuyoruz. Bruma sakatlanmasaydı çok güzel olacaktı. Gerçi Lucas da denenebilir kanatta, topla iyi hızlanıyor gördüğüm kadarı ile. Ancak bu sene sanırım kanatlı bir ilk 11 göremeyeceğiz. O yüzden de böyle sıkıntı radyasyonu saçan maçlar izliyoruz.

O yukarıdaki 11de en zayıf halka Ceyhun. Ancak onun yerine basit oynayıp geride kalabilecek bir oyuncumuz yok. Selçuk, Umut zaten ofans oyuncular. Ama yine de o kadro rakibi boğar diye düşünüyorum.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• Açıkçası benim aklım almıyor. Öyle bir kadromuz var ki kanat oyununu da göbek oyununu da ligte en iyi biz oynamalıyız kağıt üstünde ama olmuyor deplasmanlarda işte.

Chelsea maçında sahaya nasıl bir diziliş ve hangi 11 ile çıkacak gerçekten merak ediyorum ...
  • Chealse karsisinda böyle 4-3-3 cikarsak, Allah korusun facia olur. Beklere asiri yük biniyor, buna katiliyorum. Üstelik Sneijder ve Burakin verimini de düsürüyor. Selcuk cok formsuz. Meloda son 2 haftadir bir düsüs var. Mancinideki Ceyhun ve 4-3-3 askini anlamak zor. Sneijderiniz varsa, ya 4-2-3-1 oynayacaksiniz ya 4-3-1-2 oynayacaksiniz yada 3-5-2 oynayacaksiniz.

Telles bugün savunmada daha önceki maclara göre daha iyiydi. Töreye 1 kez gecildi, 1 kezda kaydiği pozisyon var, yetisemedi orada. Özellikle gecildiği pozisyondan sonra daha agresif bir Telles izledik. Clde üst düzey oyunculara karsi oynayacak, eğer hata yada hatalar yapsa, taraftar Tellese sahip cikmali.
  • Sene sonuna kadar Drogba'yı idare etmek zorundayız. O yüzden sene sonuna kadar bu taktikle devam. Yazdıklarınız doğru, bu sistem her zaman işlemiyor, orta sahası kuvvetli rakiplere karşı hücuma hiç çıkamıyoruz bugün olduğu gibi. 2 forvetten birinin kesilmesi ve yerine bir orta saha daha eklenmesi gerekiyor. Seneye Drogba ve Eboue büyük ihtimalle olmayacaklar. Sağ bek Veysel ve Sabri götürürler. Sol bek zaten Telles yardırıyor. Bruma'nın takıma dönecek olması, Hajroviç'in de takıma adapte olmasıyla önümüzdeki seneye çok daha pozitif bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torquoise

Açıkçası benim aklım almıyor. Öyle bir kadromuz var ki kanat oyununu da göbek oyununu da ligte en iyi biz oynamalıyız kağıt üstünde ama olmuyor deplasmanlarda işte.

Hocam zaten taktik ve dizilişte belirleyici olan durumlar ciddi rakipler ve deplasmanlar oluyor , şuana kadar hepsinde zaaflarımız ortaya çıkıyor ...

Chelsea maçı beni düşündürüyor ,

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Sene sonuna kadar Drogba'yı idare etmek zorundayız. O yüzden sene sonuna kadar bu taktikle devam. Yazdıklarınız doğru, bu sistem her zaman işlemiyor, orta sahası kuvvetli rakiplere karşı hücuma hiç çıkamıyoruz bugün olduğu gibi. 2 forvetten birinin kesilmesi ve yerine bir orta saha daha eklenmesi gerekiyor. Seneye Drogba ve Eboue büyük ihtimalle olmayacaklar. Sağ bek Veysel ve Sabri götürürler. Sol bek zaten Telles yardırıyor. Bruma'nın takıma dönecek olması, Hajroviç'in de takıma adapte olmasıyla önümüzdeki seneye çok daha pozitif bakıyorum.

Hocam istikrarlı değiliz sene sonuna kadar bazı şeyleri idare etmek sıkıntı değil ancak idare ederek konumumuzu koruyabilir miyiz ? asıl sorun o ...
  • hangi taktiği ?
    ASUS ROG STRIX Z790-F - Core i7 13700k - Corsair H115I RGB Platinum 280 mm CPU Cooler - Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB) DDR5 5200Mhz - ASUS TUF 3070 OC - Kingston 120GB V300 SSD - Crucial MX300 750GB SSD - Corsair RM850 850W Fully Modular - Dualsense Controller - Corsair K100 RGB Keyboard- Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse - Corsair Gaming MM300 Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Pad - Hyperx Cloud Alpha Wireless Headset - LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms - Phanteks Eclipse P500A Mesh
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Sene sonuna kadar Drogba'yı idare etmek zorundayız. O yüzden sene sonuna kadar bu taktikle devam. Yazdıklarınız doğru, bu sistem her zaman işlemiyor, orta sahası kuvvetli rakiplere karşı hücuma hiç çıkamıyoruz bugün olduğu gibi. 2 forvetten birinin kesilmesi ve yerine bir orta saha daha eklenmesi gerekiyor. Seneye Drogba ve Eboue büyük ihtimalle olmayacaklar. Sağ bek Veysel ve Sabri götürürler. Sol bek zaten Telles yardırıyor. Bruma'nın takıma dönecek olması, Hajroviç'in de takıma adapte olmasıyla önümüzdeki seneye çok daha pozitif bakıyorum.

Hocam istikrarlı değiliz sene sonuna kadar bazı şeyleri idare etmek sıkıntı değil ancak idare ederek konumumuzu koruyabilir miyiz ? asıl sorun o ...

Şu şartlar altında ligi ikinci bitirmek başarısızlık değildir. Çok ters bir dönemde teknik direktör değişikliğine gittik. Rakiplerimizin ikisi sadece Türkiye ligine konsantre olmuş durumdalar. Biz ise 3 kulvarda ilerlemekteyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iloveTheaqueen

Chealse karsisinda böyle 4-3-3 cikarsak, Allah korusun facia olur. Beklere asiri yük biniyor, buna katiliyorum. Üstelik Sneijder ve Burakin verimini de düsürüyor. Selcuk cok formsuz. Meloda son 2 haftadir bir düsüs var. Mancinideki Ceyhun ve 4-3-3 askini anlamak zor. Sneijderiniz varsa, ya 4-2-3-1 oynayacaksiniz ya 4-3-1-2 oynayacaksiniz yada 3-5-2 oynayacaksiniz.

Telles bugün savunmada daha önceki maclara göre daha iyiydi. Töreye 1 kez gecildi, 1 kezda kaydiği pozisyon var, yetisemedi orada. Özellikle gecildiği pozisyondan sonra daha agresif bir Telles izledik. Clde üst düzey oyunculara karsi oynayacak, eğer hata yada hatalar yapsa, taraftar Tellese sahip cikmali.

Söylediklerine katılıyorum hocam , ligimizde bek/kanat oynayan oyuncular idare ediyor gibi gözüküyor ancak Chelsea karşısında bu diziliş sıkıntı yaşayabilir ...

Özel bir maç olacak oyuncularda özel bir performans sergileyecektir elbet ama bu taktiğin üstünde durulmalı , zaafları üstünde çalışılmalı ...

Bizim gördüğümüzü Mancini'de görüyordur elbet , belkide elindeki oyuncu topluluğu bu dizilişe itiyordur ama çözüm bulunmalı

• başka konuya lig için yazmıştım burayada ekleyim

radikal değişiklikler yapmaz isek şampiyonluk rüya
    öncelikle sistem acilen değişmeli, galibiyet geliyor diye görmezden geliniyor ama sol ws sağ burak ile 433 OLMUYOR!

drogba bir daha deplasmanlarda oynamamalı kafada bitirmiş bazı şeyleri umarım chelsea için kendini sakınıyordur
    selçuk a çok bile dayandı mancini artık kenara çekilmeli, dün gol yedirmek için elinden geleni yaptıda şükür stoperler yumurtlamadı bu sefer.

burak
    lucas ws hayro
    ? melo
    alex semih zan veysel
    muslera

melo nun yanına selçuk harici koyabileceğimiz bir dünya alternatif var
    ceyhun umutg yekta emre hamit salih
    eboue transferlerden sonra ciddi oynamaya başladı onu değerlendirmek istersek lucas yerine emre geçer, melo yanına veysel şukela olur

alternatif çok yeterki 2 forvetten birini keselim

• Son 4 maçtır Mancini dizilişi maç içinde böyle kullanıyor , kanatlar ileri çıktığında Ceyhun Stoperleri arasına gömülüyor diğer Stoperler beklerin kademesine girmeye çalışıyor ...

Dediğim gibi taktikte bek/kanat oynayanlar hem en büyük silahlarımız hemde zaaflarımız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.