Şimdi Ara

3-4 sa. te 1 reset atıyor yardım acil..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • alet kendine 3-4 sa. te bir reset atıyor xp açıldıgında sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyor. Power Supply ım 300 watt işlemcim p4 3.0 lga775 soket sizce bu ikisi arasında bi sorun olabilir mi? Ya da setup tan cpu ısısına baktığım 50 c civarı işlemcim mi fazla ısınıo acil yardım sağolun

• virüs ve diğer etkenleri düşünmüyorum çünkü sürekli güncellediğim bi virüs programı zone alarm ve sp2 kurulu firewall ın tüm ayarları tam
    Donanımsal bi sorun. Bu arada donanımsal bi sorun diye bi mavi ekran cıktı son resetten önce
  • Mavi ekrandaki mesajı yazarsan veya onu okursan sorunun neden kaynaklandığını anlayabiliriz.
    Eğer ekran gözüküp hemen restart ediyorsa sistem
    Şunu yap

Bilgisayarım -> Özellikler -> Gelişmiş ->

Başlangıç ve Kurtarma Menüsündeki -> Ayarları Seç

Sistem Hatası Bölümünde Otomatik yeniden başlanın kutucuğunu kaldır...

Mesajı okuyabilirsin....
  • IRQL NOT LESS OR EQUAL Hata Mesajı
    0x0000008E ( 0xC0000005, 0x00000000, 0xAA368C4C, 0x00000000)
    arada da işte donanımınızı ve yazılımınızı kaldırıp tekrar yüklemenizi ya da güncellemenizi dio ama bios da dahil olmak üzere herşey güncel durumda yardım edebilecek birileri yok mu??
  • tesekkürler hocam da bu "irql maymunluklarina tek care device driver'i uninstall edip developer'i tokatlamaktir" demiş arkadaşın biri device driverlardan kastı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RAM KAC TANE VAR SLOT DEĞİŞTİR. BAŞKA Bİ RAM DENEME ŞANSIN VARSA BIDE ONU DENE. USB PORTLARINI BIOS TAN KAPAT BIDE OLE DENE ...
  • ram 1 tane 512 var aslına bakarsan işlemcim anakartım ve ram imi yeni aldım 3. günü iyice kıllandım usb portları kapatamam cünkü usb modem kullanıorum anakart ta lan vardı onu kapattım ram i de deistirip deniim dedigin gibi sağol yardımın icin
  • BİŞEY DEĞİL . MODEMI KAPATIM DENE NE OLACAKKİ? YINEDE SEN BİLİRSİN
  • son çare nerden kaynaklandıgını bulmak adına onu deniicem saol
  • mavi ekran hatası genellikle RAM den kaynaklanır : biostan ram hızını düşür minimumda çalışsın olmadıysa başka bir slotta dene eğer buda çözüm olmadıysa timing leri düşür sonçare olarak başka bir bilgisayarda dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 18 Mart 2005, 3:04:55 >
  • arkadaslar 3-4 saatte deniliyor bence isida 50 derece de olduguna gore ondan kaynaklanabilir
    bios ta ilgili ayarlara bak belki biosta onunla ilgili bir secenek olabilir
    koruma icin 50 derece ayarlanmıs olabilir
  • Evet problem ram derymiş en son 0x0000007F hatası yedim. Isı ayarlarını tamamen ayarladım sınırları fln oynadım ondan değilmiş. Bi de sıklaşmaya basladı zaten. Aynı problemlere rastlayan arkadaşlar için hata listesinin bi kısmını veriyorum
    0x0000000A (IRQL Not Less or Equal)

Bir yazılım donanım veya yazılım uyumsuzluğu sorunu.Çevkirdek kipi bir proses veya sürücü fazla yüksek olan bir kesme talebi seviyesindeki (interrupt request level - IRQL) ya da erişim izni olmayan bir bellek konumuna erişmeye çalıştığında ortaya çıkar .

Stop 0x0000001E (KMode Exception Not Handled)

Firmware uyumsuzlukları ,
    Bozuk bir cihaz veya servis,
    Uygulama bellek sızması,
    Yetersiz disk alanı,
    Üçüncü parti bir uzaktan denetim programı.

Stop 0x00000024 (NTFS File System) veya
    Stop 0x00000023 (FAT File System)

Yanlış çalışan bir IDE denetleyici,
    Bozuk bir IDE Kablosu
    Yanlış çalışan bir SCSI kablosu
    Uygunsuz bir SCSI sonlaması

Stop 0x0000002E (Data Bus Error)

RAM
    Kart üzerindeki bellek (L2 tampon bellek)
    Video RAM
    Anakart
    Uyumsuz donanım
    Sabit disk

Stop 0x0000003F (No More System PTES)

Bozuk bir cihaz sürücüsü belleği yanlış yönetiyorsa,
    Sistem yoğun biçimde I/O transferi yaparsa,
    Bir uygulama uygunsuz biçimde büyük miktarda çekirdek belleği ayırıyorsa ortaya çıkar

Stop 0x00000050 (Page Fault in Nonpaged Area)

Ana bellek arızası,
    L2 bellek arızası,
    Video RAM arızası.

Stop 0x00000077 (Kernel Stack Inpage Error)

Disk bozulmuş olabilir . chkdsk /f yapmak lazım
    Disk donanımı arızası
    Virüs bulaşmış olabilir

Stop 0x00000079 (Mismatched HAL)

Bu hata donanım soyutlama katmanı (Hardware Abstraction Layer) ile bilgisayarın çekirdek tipi uyuşmadığında ortaya çıkar .

Stop 0x0000007A (Kernel Data Inpage Error)

Diskte bozuk sektör oluşmuş olabilir .
    Bellek Donanımı (RAM, L2 bellek , Video RAM) hatası olabilir
    Disk kabloları yanlış bağlanmış olabilir
    SCSI sonlanması hatası olabilir
    Disk denetleyicisi hatası olabilir
    Virüs bulaşmış olabilir.

Stop 0x0000007B( Inaccassible Boot Device)

Sistem açılış bölümüne erişemiyor .

Stop 0x0000007F (Unexpected Kernel Mode Trap)

Arızalı RAM

Stop 0x0000009F (Driver Power State Failure)

Tutarsız davranan bir donanımdan mesela açık olması gerekip de kapalı olan bir cihaz sürücüsünden kaynaklanabilir.

Stop 0xBE (Attempted Write to Read Only Memory)

Salt okunur bir belleğe yazma girişimi hatası .Donanım arızası , sürücü hatası sorunu veya bir cihaz firmware hatası olabilir.

Stop 0xBE (Bad Pool Caller)

Bozuk sürücü ya da yazılım hatası.

Stop 0x000000CE (Driver Unloaded without Cancelleled Pending Operations)

Yine donanım sürücüleri ile ilgili bir sorun .

• arkadasim ne yaptın sen boyle yawww
    sen bize niye sordun ki nedir bunlar sen micro da mi calisiyorsun
    dumur oldum valla
  • bende de oyle bir sorun vardı makine durduk yere resetleniyor ve açılınca aynı hata mesajını banada veriyordu, kullandığım programlardan emule dan şüphelendim (gokhan mod) arka planda zona alarm ve kaspersky anti virus pro 5.0 çalışıyordu, kasperskyi açıp raporlamaya baktığım zaman kasperskyın hata verip makineyi resetlediğini anladım, kav'i kapattım iki gün hiç resetlenmedi, simdi emulex kullanıyorum kav ve zonealarm da açık bir sorun yok (belki sendede aynı sorun vardır virus programının raporuna bak orada dakika dakika notlar ayzılıyor makineye ne olduğu hakkında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 18 Mart 2005, 9:20:52 >
  • Ram in slotunu değiştirdim ve sorun çözüldü sanırım ilk defa 9 saattir çalışıo makine nerdeyse kesintisiz. Teşekkürler herkese.
  • abi benim sorunumda ordan kaynaklanabilir çünkü emule kullanmaya başladıktan sonra olmaya başlmıştı, bende bi slot değiştireyim teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.