Şimdi Ara

3,2 benzinli Touareg alıyorum? (Alındı tavsiye ekran?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
47.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benzinli 3,2 touareg almayı planlıyorum. Bütçem 45-50000 TL. Ama arabayı o kadar yakından tanımıyorum. Bir ay kadar dizelini kullandım sonra satmıştım. şimdi bütçem müsait oldu. 2003 ve 2004 modellerde bu fiyat bandında araç var. ama dökülür mü? ne masraf çıkartır? Ne kadar yakar? nelere dikkat etmeliyim? veya daha iyi bir alternatifim olur mu?

Tercihim kesin cip..İkinci araç olacak, iki çocuk var. Fazla kilometrede yapmayacak. Yorumlarınızı bekliyorum...Şimdiden tsk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagnerx -- 9 Şubat 2014; 16:49:40 >

Volkswagen Touareg 3.2 V6: Ayrıntılı Bir İnceleme

SUV pazarındaki prestijli bir model olan Volkswagen Touareg, 3.2 V6 motor seçeneğiyle dikkat çekiyor. Bu model hakkında kapsamlı bilgi edinmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

Kronik Sorunlar ve Alınabilirlik

Volkswagen Touareg 3.2 V6 satın almayı düşünüyorsanız, olası kronik sorunları bilmeniz önemlidir. Bazı kullanıcı yorumları, bu modelde yakıt pompası arızası, zamanlama zinciri sorunları ve elektriksel aksaklıklar gibi sorunlar yaşadığını belirtmektedir. Bu sorunların sıklığı ve ciddiyet derecesi değişkenlik gösterebilir, ancak bir karar vermeden önce bunları göz önünde bulundurmalısınız.

Alınır mı?

Kronik sorunlar riskini göze alırsanız, Touareg 3.2 V6 güçlü performansı ve lüks özellikleriyle çekici bir seçenek olabilir. Bununla birlikte, arızasız bir araç deneyimi arayanlar alternatif modeller düşünmelidir.

Yakıt Tüketimi ve Kullanıcı Yorumları

Touareg 3.2 V6'nın yakıt tüketimi oldukça yüksektir. Şehir içinde ortalama 16-18 litre/100 km, otoyolda ise 10-12 litre/100 km yakıt tüketimi bekleyebilirsiniz.

Kullanıcı yorumları, Touareg 3.2 V6'nın sürüş kalitesini, konforunu ve arazi kabiliyetlerini övüyor. Ancak bazı kullanıcılar kronik sorunlar nedeniyle hayal kırıklığılarını dile getirmektedir.

Tutulan Modeli ve Alternatifler

Touareg 3.2 V6'nın en tutulan modeli, 2010-2015 yılları arasında üretilen ikinci nesildir. Bu model, daha az kronik sorun yaşama eğilimindedir.

Touareg 3.2 V6 yerine alternatif olarak BMW X5, Mercedes-Benz GLE ve Audi Q7 gibi modelleri düşünebilirsiniz. Bu modeller de benzer özellikler sunar ancak farklı avantajları ve dezavantajları olabilir.

Sonuç

Volkswagen Touareg 3.2 V6, güçlü performansı ve lüks özellikleriyle çekici bir SUV'dur. Ancak potansiyel kronik sorunları ve yüksek yakıt tüketimini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu faktörleri değerlendirerek, sizin için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sehir ici 20 litre yakar bir kere.
  • 13- 15 litre bekliyordum açıkçası web teki incelemelerden?

eminmisiniz?

Orijinalden alıntı: DeepNote

Kesinlikle bu konuyu takip edeceğim.Zira bu kadar kaliteli ve güzel araçlar neden bu kadar ucuz?Konu sadece yakıt tüketimi ve yıllık vergi olamaz galiba

Üstat ucuz değil yurtdışında bu araç 11- 14 bin euro arası. (Fransa- almanya fiyatı.)

Bn konfor yönünden beğeniyorum.

Orijinalden alıntı: wagnerx

13- 15 litre bekliyordum açıkçası web teki incelemelerden?

eminmisiniz?

hocam o ortalama yakit tuketimi olmasin?

220 hp 3.2 v6 bir arac sehir icinde 20 litreyi gorur diye dusunuyorum.

sahibindenin teknik verilerine baktim simdi ordada manuel 18.6 litre. tiptronik 19.1 litre gozukuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 27 Nisan 2011; 0:16:27 >

Şanzıman olarak sıkıntın olmasın. Aracın sanzımanı herhangi bir sorun çıkartmıyor. Motor bizim araçta kusursuzdu.

Bu araçta korkulacak tek şey. Eğer aracınızda havalı süspansiyon varsa buna iyice baktırın.

Kronik bir sorunu yoktur aracın. Kapı kollarının soyulmalarını ve cam açma tuşlarını saymazsak...

Motor cayenne 3.2v6 daki ile aynı. Bu araç ile yakıt olarak karma tüketimde 15lt yakarsın fakat ayağına hakim olursan.

İstanbulda yaşıyorsan aracın yakıt tüketimi 20lt civarinda olacaktır yoğun trafikte

ama airmatic (yükselme alçalma)sorunu canımı sıktı. Bir dönem kullandığım 2004 range roverın arka bagajın altında bu tip bir hava kompresörünü 1500 civarına değişmiştim. Bir de bunda başıma gelmesin.

Yakıt tüketimi acaba uzun yolda nasıl, açıklanan fab.verilerine pek güvenilmiyor. Birde araba tabii 2003 2004 model o da var

Orijinalden alıntı: okanttnc

Biz bu aracın 2005 modelini fakat dizelini 275bin kmde sattik.

Şanzıman olarak sıkıntın olmasın. Aracın sanzımanı herhangi bir sorun çıkartmıyor. Motor bizim araçta kusursuzdu.

Bu araçta korkulacak tek şey. Eğer aracınızda havalı süspansiyon varsa buna iyice baktırın.

Kronik bir sorunu yoktur aracın. Kapı kollarının soyulmalarını ve cam açma tuşlarını saymazsak...

Motor cayenne 3.2v6 daki ile aynı. Bu araç ile yakıt olarak karma tüketimde 15lt yakarsın fakat ayağına hakim olursan.

İstanbulda yaşıyorsan aracın yakıt tüketimi 20lt civarinda olacaktır yoğun trafikte

Hay arkadaş ya bunun da mı kapı kolları soyuluyor? Ben de diyorum kaç para verdik kapı kolları çok kaliteli değil,demek koskoca Touareg'in bile soyuluyor.

• kesin lpg taktırmayacağım, oyle bir araçda almayacağım. İki çocuğun varsa alışveriş merkezlerine gitmek şart. EE malum park problemi.
  • 20 000 tl daha verip 2.5 dizellere bakmanı tavsiye ederim. Aradaki 20bin farkı 3 senede hem yakıt hem vergi olarak telafi edebilirsin ayrıca satarkende dizel aracı daha çabuk ve benzinliye göre daha pahalıya satabilirsin.

2.5 dizel 7-11 yaş arası 1300tl vergi
    3.5 benzinlisi 7-11 yaş arası 3300tl vergi

En aşağı 3 sene kullansan 6000tl yapar senede 15000km yapacağını düşünürsek ortalama benzinliye göre yüzde 35 daha az yaktığını hesaplayalım 1 senede 4000tlde en aşağı yakıttan tasarrufun olur 3 senede 12000de yakıttan kara geçersin toplamda kaba hesapla 18000tl burdan çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 27 Nisan 2011; 0:44:02 >

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

Biz bu aracın 2005 modelini fakat dizelini 275bin kmde sattik.

Hay arkadaş ya bunun da mı kapı kolları soyuluyor? Ben de diyorum kaç para verdik kapı kolları çok kaliteli değil,demek koskoca Touareg'in bile soyuluyor.

Üstat kapı kollar bazı baktığım araçlarda çok kötüydü. Herşeyde istediğiniz gibi olmuyor. Bunu halletmenin ucuz bir yolu var mı? Yani cam açma ve kapı kollarının kaplaması falan değişir mi

• yukarıda yazdım o kadar kilometre yapmayacağız.

Aradaki fark nerden baksan dizelle (benzin arasında)25-30 bin TL arası.

Yani benim için cazip değil. Ayrica dizellerin pahalı omasının yanında tamir masrafının ve bakım masrafının fazla olacağını düşünüyorum
  • Araba hakkında birşey demiyeceğim tanımıyorum ama 3.2 V6 motor bir arabayı aldıktan sonra vergisi kaskosu benzini derken dinleyeceğin şarkı: Mustafa Ceceli(Sezen Aksu şarkısıdır) - Sende Benim Hatalarımdan Birisin.

1.6 araçlar bile şehir içi en kötü 9 10 yakıyor. 3.2 V6'yı düşünemiyorum bile.
  • 2005 model tdi sürmüştüm. Bir sorunu yoktu aracın sağlam bir jip. Yalnız yokuş destek lambası yanıyordu devamlı ama bir sıkıntı teşkil etmiyordu galiba. Büyük jant olursa çok fiyakalı duruyor en güzel tipli jiplerden bence iyi piyasa yapılıyordu, porsche cayenne le aynı platform galiba diğer jiplere fazla para bence gereksiz. Arazidede iyiymiş. Kapı kollarında bir soyulmada hatırlamıyorum. Klimasını da çok beğenmiştim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 27 Nisan 2011; 0:57:24 >

Orijinalden alıntı: Ünal

Araba hakkında birşey demiyeceğim tanımıyorum ama 3.2 V6 motor bir arabayı aldıktan sonra vergisi kaskosu benzini derken dinleyeceğin şarkı: Mustafa Ceceli(Sezen Aksu şarkısıdır) - Sende Benim Hatalarımdan Birisin.

Orijinalden alıntı: Sezgintr

20 000 tl daha verip 2.5 dizellere bakmanı tavsiye ederim. Aradaki 20bin farkı 3 senede hem yakıt hem vergi olarak telafi edebilirsin ayrıca satarkende dizel aracı daha çabuk ve benzinliye göre daha pahalıya satabilirsin.

2.5 dizel 7-11 yaş arası 1300tl vergi
    3.5 benzinlisi 7-11 yaş arası 3300tl vergi

En aşağı 3 sene kullansan 6000tl yapar senede 15000km yapacağını düşünürsek ortalama benzinliye göre yüzde 35 daha az yaktığını hesaplayalım 1 senede 4000tlde en aşağı yakıttan tasarrufun olur 3 senede 12000de yakıttan kara geçersin toplamda kaba hesapla 18000tl burdan çıktı.

Valla birde ben işletme mezun olacağım. Haklısınız. Ama bir de şöyle bir durum var: benzinli alırsam 18 veya atıyorum 25 milyar üç yılda cebimden çıkacak ama dizel alırsam hmn çıkacak. Şu anda öyle bütçem yok. Kredi ile almıyorum. Bir de zaten benzinlilerin fiyatı alırken cazip satarkende ucuz olması normal.

ayrıca dizeli satarken illaki çok kullanılacağı için kilometreside artacağı için çok km ileride satmak zor olacaktır. Tabii hala düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: cduman

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Araba hakkında birşey demiyeceğim tanımıyorum ama 3.2 V6 motor bir arabayı aldıktan sonra vergisi kaskosu benzini derken dinleyeceğin şarkı: Mustafa Ceceli(Sezen Aksu şarkısıdır) - Sende Benim Hatalarımdan Birisin.

Arkadaşlar haklısınız ama gemi gibi konforlu, çocukların mutlu hafta son gezintisi yapabileceği, karizması yüksek bir araca binmenin lüksü. Unutmayın dört kişilik bir ailenin güneyde bir haftalık tatili 3 milyar. ve bu rakamı ödeyen binlerce aile var. Evet 2 milyar fazla vergisi var ama olsun diyorum hala...

Bu arada 2003 ler hala 3300 tl mi ödüyor tevbe....?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.