Şimdi Ara

2x2=5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biz bumum üzerine okulda baya bi tertıştık nedir bu işin aslı bazı hesaplarla bunun bulunduğunu duymuştum anlatabilecek var mı?

• a=b
    a^2=ab
    a^2-b^2=ab-b^2
    (a+b)*(a-b)=b*(a-b)
    a+b=b
    a=2 dersek
    2+2=2'den
    2*2=2 olur.
    Bu yöntemle istediğiniz işlemin sonucunu istediğiniz sayı çıkarabilirsiniz. Ama belirtmek gerekir ki çok ucuz bir numara. Şaşırtmak için kullanılabiliyor ama foyası çok çabuk meydana çıkıyor.
  • Matematiğin temel kurallarından biri 0 sadeleşmez.Bu sanıyorum forumda birkaç yüz kere açıldı.
  • Dediğin hesap mizansenden başka bir şey değil ve matematikle alakası yok.

Bildiğiniz gibi elemanların, grup üyelerinin, unsurların her ne derseniz, bir araya gelmesi bir sinerji oluştur. Yani herbir elemanın bireysel olarak sağladığı toplam faydadan ziyade, iki unsurun bir araya gelmesiyle oluşturdukları toplam fayda daha fazladır. Burada da 2 sayısı fayda sağlayan iki unsur olarak düşünürsek, toplamı 4 yapar fakat, demin ki tanıma göre her zaman 2 ile 2 toplandığı zaman oluşan grup faydası 4'ten daha fazla olacaktır. Bu da Sinerji'nin bi sonucudur.
  • botanlı sandığın kadar kolay bişey değil bu
    bu sıfırın sadeleşme meselesinden çok uzun bir denklemi var bence internetten eraştırırsan bulursun
  • bilmek mi bilmemek mi
  • Sadeleşme neden ve nasıl yapılır?

Neden?: Aynı çarpanları eşitliğin iki tarafından da elimine edip ortada daha küçük sayılar bırakmak için.

Nasıl?: Denklemin her iki tarafı da bölme kuralı uyarınca o bulunan ortak çarpana bölünür.

Sıfırı çarpan olarak görmek mantıklı buraya kadar aykırı bir durum yok. Ama sıfırları sadeleştirmek için, tekrar sıfıra bölmek hatalı. Çünkü matematikte sıfıra bölünme reel sayılarda tanımlanmış değil. Eşitliğin iki tarafı da sıfıra bölünürse her iki tarafa da belirsizlik hakim olacağından artık orada bir denklem söz konusu değildir. Aradaki "=" (eşittir) fuzulidir bu dakikadan sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oooo mewluth hocam gelmiş. Hocam sana hergün problem çıkaralım da hergün buraya teşrif et. Ben de net durumu o kadar rezalet ki şu anda kültür bilimi açana kadar 10 dakika geçiyor. Selam sevgili hocam.
  • Ya işte böyle kolaylarını görünce dalıyorum.

Zorlarında çağırmayın aman.
  • b*(a-b)
    b=1/(a-b)
    olmuyomuydu yaw?
  • cok saçma bi soru..bi kere matematikte eşit sayılar için aynı ifadeler kullanılmaz..tabi bu degeri biliyosak....a=b yada x=y demek soruya baştan bi faso luk veriyo zaten....bi de aynı sorunun onlarca kez karşımıza çıkmasıda ayrı bi durum...
  • SİNERJİ Mİ
  • oretmenimin yayıncılıını yaptıı bi dergi sadece bu konu üzerine bi sayı yayımlamıştı 2*2=5 nie?*ama okumaya fırsatım olmadı hiç:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: mykrop

b*(a-b)
    b=1/(a-b)
    olmuyomuydu yaw?

b=1/(a-b) işleminde içler-dışlar çarpımı yap bi: b*(a-b)=1 olur.... Yani senin verdiğin ilk işlem (b*(a-b) ) 1'e eşit oluyo....

Neyse karışçak ama öyle olmuyo yaw

------------------

Bu arada arkadaşlar Matematik Hileleri die bişey var. 2*2=5 gibi şöyle bi hile gördüm bakın yaziim:

40-40=50-50
    4*(10-10)=5*(10-10)

Her iki tarafı (10-10)'a bölelim:

4=5

4=5 die bişe yoktur ama bu hilede var işte... matematik öyle bişeyki okulda öörendiğimiz bilgilerden sonra bu tip ilginç yanlarını incelemek zevk verior... ilginç bi sistem bu matematik...

2*2=5 i bn pek bilmiom ama matematik hilesi olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Şubat 2006 21:15:41 >

• Yalnız sen doğrudan 4=5 eşitliğinden yola çıkarak sonuca varıyorsun ki bu işlem baştan hatalı. Öyle bir işlemden başlanmalı ki, işlemler sonunda 4=5 sonucuna ulaşılmalı. Keza bu şekilde yola çıkarak her türlü eşitliği bulmak mümkün. Bu da dendiği gibi Matematiğin bir hilesi olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.