Kısaca açıklayayım; Yeni bir bilgisayar aldım, Ram' leri de 2 adet 12GB (3*4GB) Vengeance DDR3 1600MHz C9 Üç Kanallı Bellek Kiti olarak aldım. Anakartım Asus Rampage III Extreme modeli. 24 GB' a kadar destekliyor. OS olarak Win7 Ultm. 64bit kurdum ancak hem BIOS hem de sistem sadece 16GB ram görüyor. 2 Slottaki RAM' ler görünmüyor... Tek tek her slotu ve RAM' i denedim, hepsi de sağlam... Nasıl çıkarım ben bu işin içinden, yardımlarınızı bekliyorum...
Power: Xzimatek 1500Watt.
ram ayarları kısmında remap feature bilmem ne enable ise disable yap timmingleri ayarlardıgın yerde olur genelde asusta bi bak varmı böyle bi ayar bu bordundada varsa disable yap
yok olmuyor.. 1bucuk aydır uğraşıyorum bi türlü gördüremedim..
Bios güncellediniz mi ? Mart 2011 tarihli 1207 bios ile ram uyumluluğunun arttırıldığı yazıyor. Geçen hafta güncel 1301 bios çıkmış.
Eğer tek tek slotları denemişsen sorun yazılım kaynaklıdır muhtemelen BIOSU güncelle yada BIOS ayarlarından bir şekilde onun ayarını yapman lazım
En son çıkan bios update yaptım yine olmadı.. cpuzid 24gb gösteriyor ama bios görmüyo yani ram lerin sağlam olduğu yine ispatlandı.. pfff.. bi işe yarasa içim yanmiycak..
benim p5w asus anakartımda bir yerde vardı bu ayar 32bit os enabled 64bit os disabled yazıyor ve 64 biti seçinde 3 gb üstü 32 biti seçince de 3.2 gb görüyor bu ayarı bulursan sanırım sorununu çözmüş olacaksın
benim p5w asus anakartımda bir yerde vardı bu ayar 32bit os enabled 64bit os disabled yazıyor ve 64 biti seçinde 3 gb üstü 32 biti seçince de 3.2 gb görüyor bu ayarı bulursan sanırım sorununu çözmüş olacaksın
Kesinlikle
os değilde daha çok donanımsal birşeydir diye düşünüyorum.. os ile ilgili olsa diğer 16 yı görmezdi muhtemelen ki öyle bi ayar da bulamadım biosta ama teşekkürler yine de
dostum tabi anakartının ve biosunun içini göremediğimiz için ve bilmediğimiz için tam yardımcı olamıyoruz. Ama bilgi ve tecrübelerim bios daki ayarlarla çözbileceğin yönünde, umarım halledersin kolay gelsin
aynı sorun bendede var şuan 16gb vengeance corsair aldım 8 görüyor arkadaşlar cpuid ise 16 gb görüyor nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı ?
yukarıyı okuyabilirsin
tamm hallettm sorunu başka bi sorun vardı düzelttim oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme