Şimdi Ara

2x12gb(3x4gb) ram kiti var fakat sadece 16gb ram görünüyor, yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir bilgisayar aldım, Ram' leri de
    2 adet 12GB (3*4GB) Vengeance DDR3 1600MHz C9 Üç Kanallı Bellek Kiti olarak aldım. Anakartım Asus Rampage III Extreme modeli. 24 GB' a kadar destekliyor. OS olarak Win7 Ultm. 64bit kurdum ancak hem BIOS hem de sistem sadece 16GB ram görüyor. 2 Slottaki RAM' ler görünmüyor... Tek tek her slotu ve RAM' i denedim, hepsi de sağlam... Nasıl çıkarım ben bu işin içinden, yardımlarınızı bekliyorum...

Power: Xzimatek 1500Watt.

• ram ayarları kısmında remap feature bilmem ne enable ise disable yap timmingleri ayarlardıgın yerde olur genelde asusta bi bak varmı böyle bi ayar bu bordundada varsa disable yap
  • yok olmuyor.. 1bucuk aydır uğraşıyorum bi türlü gördüremedim..
  • Bios güncellediniz mi ?
    Mart 2011 tarihli 1207 bios ile ram uyumluluğunun arttırıldığı yazıyor.
    Geçen hafta güncel 1301 bios çıkmış.
  • Eğer tek tek slotları denemişsen sorun yazılım kaynaklıdır muhtemelen BIOSU güncelle yada BIOS ayarlarından bir şekilde onun ayarını yapman lazım
  • En son çıkan bios update yaptım yine olmadı.. cpuzid 24gb gösteriyor ama bios görmüyo yani ram lerin sağlam olduğu yine ispatlandı.. pfff.. bi işe yarasa içim yanmiycak..
  • benim p5w asus anakartımda bir yerde vardı bu ayar 32bit os enabled 64bit os disabled yazıyor ve 64 biti seçinde 3 gb üstü 32 biti seçince de 3.2 gb görüyor bu ayarı bulursan sanırım sorununu çözmüş olacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: esiretti

benim p5w asus anakartımda bir yerde vardı bu ayar 32bit os enabled 64bit os disabled yazıyor ve 64 biti seçinde 3 gb üstü 32 biti seçince de 3.2 gb görüyor bu ayarı bulursan sanırım sorununu çözmüş olacaksın

Kesinlikle
  • os değilde daha çok donanımsal birşeydir diye düşünüyorum.. os ile ilgili olsa diğer 16 yı görmezdi muhtemelen ki öyle bi ayar da bulamadım biosta ama teşekkürler yine de
  • dostum tabi anakartının ve biosunun içini göremediğimiz için ve bilmediğimiz için tam yardımcı olamıyoruz. Ama bilgi ve tecrübelerim bios daki ayarlarla çözbileceğin yönünde, umarım halledersin kolay gelsin
  • aynı sorun bendede var şuan 16gb vengeance corsair aldım 8 görüyor arkadaşlar cpuid ise 16 gb görüyor nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı ?
  • yukarıyı okuyabilirsin
  • tamm hallettm sorunu başka bi sorun vardı düzelttim oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.