Şimdi Ara

2tb lik usb diskim bozuldu yardim edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2tb lik usb3.0 diskim calisirken sehbanin uzerinden düştü ve bir daha çalışmadı.
    Once bilgisayara takinca format atin yazisi cikiyordu.
    Bende hizli format atip kurtarma programi ile kurtarmayı deneyecektim.
    Formatı ilk basta attı. Sonra bad sector taramasinda ilk 10 gb problemli cikti.
    Sonra bir kac kurtarma programi denerken arada bi iki kitledi bilgisayari sonrada hic gormedi. Dun gece 2 ye kadar ugrastim bir türlü görmedi. F surucusu 5 10 dk bekleyince geliyor. Ama bir turlu format at yazisi cikartamadim donup kaliyor dos ortamından felan ne bilim benzer baska yontemle diski calisir hale getirebilirmiyiz.

Tam olarak yapmak istediğim disk acilmadigi icin oncelikle basit bir format atip normal calisir hale getirmek. Sonrada kurtarma programi ile kurtarmak.

Bilgisi olan arkadaslar lutfen yardim edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapabileceğiniz birşey yok. Bu saatten sonra normal çalışır hale getiremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Yapabileceğiniz birşey yok. Bu saatten sonra normal çalışır hale getiremezsiniz.

Ilk basta calisan disk daha sonra neden calismaz anlam veremedim ilk 15 gb kullanim disi yapip kullanirim diye düşünmüştüm

• Hocam diskiniz fiziksel bir zarar maruz kalmış. Kaldı ki çalışırken olmuş bu. İçinde yüzlerce döner mekanizma hareket halindeyken sert zemine düşmüş. İlk başta çalışması normal, Disc ler içerde döndükçe birbine zarar vermişlerdir. Yapacak hiç birşey yok malesef, geçmiş olsun. O yüzden SSD diyoruz artık (:
  • Disc i kutusundan cikarip dorudan pc ye takmayi bir deneyin belki sadece kutu zarar gormustur. En son care bir denersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Disc i kutusundan cikarip dorudan pc ye takmayi bir deneyin belki sadece kutu zarar gormustur. En son care bir denersiniz.

Dedigini de denedim windows aciliyorda bekliyip kalıyor.
    Ben bu diski calistirmam lazım artık profosyonel bir arastirma yapayım bu kada4 kolay pes etmiyecem.

Benim aslinda ogrenmek istedigim dos ortam8nda win 98 de format atim fdiskle bolumleme yapiyorduk ya bunu yapabilecegim basit bir yazilim var mi dostan acip kullanayim demistim belki ilk 15 20 gb atlayıp gerisini taratabilirim dusuncem vardı.

• Sen ona başta format atmicaktin, en büyük hatan bu.

Disk ki masautu bilgisayarın varsa ikinci disk olarak bağla. Dos ortamına felan gerek yok. Usb den baglicaksanda hd d regenarator ile bi şansını dene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Sen ona başta format atmicaktin, en büyük hatan bu.

Disk ki masautu bilgisayarın varsa ikinci disk olarak bağla. Dos ortamına felan gerek yok. Usb den baglicaksanda hd d regenarator ile bi şansını dene

Format attigimda cihaz duzgun calisti hd tune bed sektor taramasi 7 gb olan yere kadar kirmizi gösterdi. Sonrasi duzgundu hem sehpadan halini ustune düştü vok sert bir dusus desgilddi bu cihazlar cok dandik mis onu da anlamis oldum.

• Dandiklikle alakası yok hocam, hdd lerin düşmeye karşı dayanıklılığı yok . İçindeki diskler dk da 7200 tur atıyor üstündeki kafa sallanıp cizdimi bitti ışte. Çiziklere vurdukca kafada arizalanir ondan sonrası hdd çöp.

İlk başta çalışması seni yanıltmasın, belliki çalıştıktan sonra arıza büyüdü. Bi sök bak kafalar diskin üzerinde mi kopan felan varmı diskLere dokunma eger Garantisi varsa hiç dokunma yolla en azından yeni disk alirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Dandiklikle alakası yok hocam, hdd lerin düşmeye karşı dayanıklılığı yok . İçindeki diskler dk da 7200 tur atıyor üstündeki kafa sallanıp cizdimi bitti ışte. Çiziklere vurdukca kafada arizalanir ondan sonrası hdd çöp.

İlk başta çalışması seni yanıltmasın, belliki çalıştıktan sonra arıza büyüdü. Bi sök bak kafalar diskin üzerinde mi kopan felan varmı diskLere dokunma eger Garantisi varsa hiç dokunma yolla en azından yeni disk alirsin

Soylediginizde haklisiniz
    Gel gorki arabalarda 5000 6000 devirlerde calisan aksamlar var ama bir cukura girdi diye bizulmuyir. Neyse aci gercegi yavas yavas sindireyim artik daha eve gecemwdim gecince halledecm o diski ve diski ureteni saygiyla anacam.

Toplasan 100 gun kullanmadim.
    Garantiside 6 ay once bitmis

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.