Şimdi Ara

2el Araç Piyasasının Patlaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabamı satayım dedim fiyatı da düştüm ilana koydum soran yok. Fiyat kesilirse kesilsin dedim internetten hızlıca satın alırız diyen firmalara sordum. Birine de randevu aldım götürdüm. Mesajla veririz dedikleri fiyatın 200bin aşağısını veririz dedi. Bana göre Hemen hızlıca uğraştırmadan alırız diyen firmalar hikaye hiç satmak umuduyla gitmeyin. Anca arabanız hakkında bilmediğiniz unuttuğunuz ya da dikkat etmediğiniz birşey varsa satacakmış gibi yaparak bedava ekspertiz yapmaya götürün. Sizi enayi yerine koymaya çalışanı siz hakkını bu şekilde verin. Ben ne yaptım götürdüğüm firma bunu yaptıktan sonra ilanımın fiyatını piyasa satış fiyatına çıkardım. Kimse bakmasa da sormasa da almasa da umrumda değil artık. 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlk -- 7 Şubat 2024; 21:33:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enflasyon farkı araçlara ne zaman yansır peki, er ya da geç maaşlara gelen enflasyon herşeye uygulanacak. Seçimden önce fiyatların güncellenme ihtimali var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee ne güzel işte hocam, istenilen bu değil miydi? bu fiyatlara peynir ekmek gibi satılmasını beklemeyin derim,misal 1 milyon araca vereceğine ki bir insanın kenara 1 milyon koyması gerçek hayat şartlarında ne kadar zor bilirsiniz özellikle tr de, onu bankaya atıp ya da kredi çekmeyip ki krediler ortada hiç albenisi kalmadı, hayatı boyunca otobüsle yolculuk yapacak, oraya buraya giderken de gider aslanlar gibi uçağa biner giderim diyecek milyonlar yüz milyonlar vardır,

• smlk kullanıcısına yanıt

Trink sat nasıl hikaye oluyo. 2 hafta önce aracımı verdim. Gayette memnun kaldım.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Gittiğim firma ilk verdikleri fiyatın baya altına verdi. Şikayet var bununla ilgili şikayetlere dolu. Bi işi yapacaksam önce o iş hakkında bilgi sahibi olurum. Çevremde bu şekilde gidip fiyatı düşürdüklerini söyleyenler oldu. İlk defa gideceğimiçin gitmeden önce bu firmalar hakkındaki yorumları ve şikayetleri okuyarak gittim. Gitmekten vaz mı geçtim. Niye geçeyim bedava ekspertiz. Sadece fiyatı kıracaklarını biliyorum. Öyle de oldu. Ben aslında tüm sonuçları bilerek bedava ekspertiz yaptırmaya gitmiş oldum. Bundan sonra bu firmaları sadece bu şekilde kullanırım. Çevreme de bu şekilde kullanmalarını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlk -- 7 Şubat 2024; 21:51:48 >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Hatta şöyle Bi taktik geliştirdim. 2. El araba alacaksam araba hakkında bedava ekspertiz yaptırmak istiyorsam. Bu firmalara satacakmış gibi Araç sahibine randevu aldırıp gidilebilir. O açıdan çok memnun kaldım. 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlk -- 6 Şubat 2024; 23:21:18 >
  • İki tane ilan ekleyip araç satılmıyor diyorlar ya tamamen hikaye...

40 yaşına geldim şu sarı site çıktığından beri araba satılmıyor,ikinci el piyasası bitti, araç fiyatları çok düşecek...

Sonuç : Araç fiyatları artmaya devam ediyor, ikinci el de bir şekilde araçlar satılıyor.

Bizim insanımız 30-40 yıllık arabaya 100000 TL üzerinde para veriyor.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

herkesin araba alacak parası yok.kayınçom 5 aydır satamadı arabasını vazgeçti satmaktan.bir arkadaşım 5-6 aydır satamıyorum dedi.vazgeçti.amcam yine öyle dedi arabasını satamamış.ilana koydu ama çekmedi.ben de ilandan çekmedim.satılmasın önemli de değil ama ucuza yok paraya satacak halim de yok.bence faizler en az 2 yıl böyle devam etmeli.sadece parası olan ve gerçekten araba almaya ihtiyacı olan araba alır.yatırım için araba alınan dönem oldu.bu dönem bitti.böyle birşey olmamalı da zaten. 2yıl boyunca aciliyeti olmayan arabasını tutar o arada para da biriktirir.faizler bu seviyede kalırsa fiyatlar çok da değişmez.

Tok satıcıymışsınız demek yoksa piyasanın istediği rakama satmıştıdınız bile.
    Şunu unutmayın piyasayı her zaman alıcı belirler satıcı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 7 Şubat 2024; 11:33:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hendrickk H kullanıcısına yanıt

tabi ki alıcı belirler ama şu anki piyasa koşullarına göre böyle.benim aracımın fiyatını da ne zaman satacağımı da ben belirlerim.aciliyeti olmayan paraya ihtiyacı olmayan arabasını da satmaz o da bir gerçek.bu ortamda nakit biriktirir piyasa ne zaman açılırsa o zaman satar.benim asıl değinmek istediğim sıkıntı aslında şu.evet piyasa da satışlar durdu.bu yeni galericilik sistemi olan internette birsürü ilanları çıkan firmaların başvurduğunda normal satış fiyatından çok daha düşüklerine almaya çalışarak olayıfırsatçılığa çevirmeye çalışması.ben diyorum ki acil paraya ihtiyacınız varsa piyasa koşullarına göre yeni araç fiyatınızı belirleyin.bu tip firmalara çok mecbur değilseniz asla arabanızı satmayın.kendiniz satın.paraya ihtiyacınız yoksa zaten satmayın tutun elinizde .benim gibiyseniz yani bu işin ticaretini yapmıyorsanız yapmanız gereken bence budur.

Her modelide almıyor o firmalar 15 yaş üstü milyonlarca araç var ve özellikle onlar sarı siteye muhtaç ve hala 400-600 bin arası istiyorlar ki araçlarda boyanmamış değişmemiş yer kalmamış

• Bizim millette soyle de bir olay var 300 e aldığı araba nerdeyse 1 yılda milyon olmuş 900 e satılmıyor diyor. Ya da bu carvak gibi siteler az veriyor diyor. Koy 800e nasıl satılıyor. 300 e aldigi aracın milyon olduğunu söylemez ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 7 Şubat 2024; 12:38:4 >
  • Enflasyondan kaynaklı artmaya devam ediyor ama 2020-2023 arası gibi al-sat devri bitti sadece. Döviz bazından anormal artan araç fiyatları şimdi düşmeye başladı. 2019 sonunda

2019 sonunda 17,500 dolara aldığım 2015 model arabanın fiyatının eskimesine rağmen 30,000 doları görmesi normal değildi.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

evet

• böyle konular görünce sahinden e girip araba bakıyorum bütçeme göre araba yok hepsi hala çok pahalı fiyatı gerçekten düşen varsa paylaşınca da tartışalım

• Benimde listemdeki çoğu araba satılmıyor. 2010 model arabalar C segmenti 450 yada 500 bin TL olması, hiç normal gelmiyor.

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    Adamlar her ay ilana para vermekten bıkınca siliyor millette satıldı sanıyor

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

normal.

dünya çelik fiyatı 2019-2024 arasında %40 artmış!

17500>24000usd yapar!

geriside 5 yılda ortaya çıkan enflasyon+arz talep!

edit; çelik değil; demir-çelik olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 7 Şubat 2024; 17:51:42 >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Ne alaka 10-20 yaşında araba baştan çelikten mi yapılıp satıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 7 Şubat 2024; 16:30:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.