Şimdi Ara

29 Ekim 2023 TARİHİNDE ADRESİMİZE GÖNDERİLECEK OLAN ZAMAN KABSÜLÜ MEKTUPLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben hatırlıyorum okuldayken yazdırmışlardı. ama hala bana ulaşan mektup yok. içinizden birine ulaştı mı? ulaşmışsa ne yazmışsınız paylaşır mısınız?

    ben sanırım geleceğe dair hedeflerimi yazmıştım,2023 te ne gibi teknolojik şeylerin olacağını falan yazmıştım sanırım,ama tam olarak hatırlamıyorum aradan 21 yıl geçmiş.




  • Bizede yazdırmışlardı.Hatta zarfı vs çok net hatırlıyorum.Ama ne yazık ki adresimin güncellenmesi gerektiğini bilmiyordum.Üstelik bunu bireysel olarak PTT'ye başvurarak yapmamız gerekiyormuş.30 Eylül'de adres güncellemek için son günmüş.Yani böyle bir haber nasıl olur sürekli yayınlanmaz anlamıyorum.Bundan daha önce haberim olsaydı mutlaka PTT'ye gider güncel adresimi paylaşırdım.Şimdi bizim bu mektuplara ne olacak kim bilir...



    www.ntv.com.tr
    Cumhuriyet'in 100. yılı için 2002'de yazılan mektuplar 29 Ekim'de teslim edilecek
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhuriyetin-100-yili-icin-2002de-yazilan-mektuplar-29-ekimde-teslim-edilecek,-w85tmTYukaKY4jmfgwQLQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 27 Ekim 2023; 2:14:30 >




  • E-devlet üzerinden sorgulama yapılmıyor mu? şimdi benim icra kağıdım olsa ta Fizan da olsam bulup getirirler. bunu da isteseler üzerine düşseler yeni adresi bulup getirirlerdi.

    ben 21 sene sonra nerede olacağımı bilemediğim için adres olarak doğduğum köyü yazmıştım. sonuçta her şeyim değişse de köyüm değişmeyecekti.

    öğleden sonra ptt ye telefon açıp soracağım. eğer köy muhtarına bırakmışsalar geç de olsa elime ulaşır.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum ki...Söylediğiniz gibi bir icralık durum olsa fizanda olsak gelir bulurlar ama nedense bu mektuplar konusunda bireysel olarak PTT'ye başvurmamız bekleniyor.Hadi bunu beklemişler bari sürekli haberleri falan televizyonlarda dönseydi.Siz paylaşana kadar bu mektup konusundan haberim bile yoktu.Zaman zaman 'Çocukken okulda böyle bir mektup yazdırmışlardı.Kim bilir ne zaman gelir?' diye düşünüyordum.Meğersem bizim başvurmamız gerekiyormuş.Hayır bir de anlamadığım teslim edilmeyen mektuplar ne olacak?Yanılmıyorsam zarfın üstüne T.C. numarasını falanda yazmıştık.İstense herkese mektupları ulaştırırlar diye düşünüyorum ama bu zihniyet olduğu sürece çok zor..

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    tc kimlik no varsa güncel adresimiz çıkması lazım, ama 2002 yılında t.c kimlik no var mıydı yazmışmıydım hiç hatırlamıyorum.


    gereksiz bir genel kültür bilgisi vereceğim.

    ta fizan da olsak gelir bulurlar. dediğimiz yer olan Fizan, Libya da bir bölgenin adı. Yani osmanlı devletinin en uzak sancağı Fizan sancağıymış. Başkent İstanbul a en uzak Osmanlı toprağı olan Fizan olduğu için dilimizde böyle kalmış.


    başka bir gereksiz bilgi daha var Dimyat a prince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimindeki Dimyat ise Mısır da bir liman kenti. bu limana prinçler Çinden geliyormuş. ve Osmanlı tüccarları Dimyat limanına gidip prinç alıp Osmanlı devleti şehirlerine götürüp satıyorlarmış.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    T.C. kimlik numarası 2000 yılında çıkmış.Bizlere bu mektupları 2002 yılında yazdırdıklarına göre zarfların üzerinde T.C. numaralarımızın yazıyor olması lazım.Çok net hatırlıyorum ilkokul öğretmenimiz tek tek zarfların üzerine yazdığımız T.C. numaralarını kontrol etmişti.Hatta kendisi yazmıştı.Normalde T.C. numaraları sayesiyle hiç PTT'ye başvurmadan bu mektupların bize gelmesi lazımdı ama işte 30 Eylül son günmüş.Umarım gönderilmeyen mektupları imha etmeye kalkmazlar.En azından 2023 yılının sonuna kadar tekrar PTT'ye başvurma yolunu açsınlar bari..



    tr.wikipedia.org
    T.C. Kimlik Numarası - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/T.C._Kimlik_Numaras%C4%B1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 29 Ekim 2023; 11:49:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.