Şimdi Ara

270 km. hızla bariyere çarptı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
10.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değil iki tekerlekli bir araç ile,isterse 8 tekerlekli olsun hayatta bu hızlara çıkmam.Yollar müsait olsa da çıkmam.

Bazen görüyorum hızlı giden motosikletleri,şaşırıyorum.Akıl işi değil,ülkemizin yollarındaki sayısız çukurlardan birine denk gelse,ne olacak.
  • 270 km hizla motorlada carpsan arabaylada carpsan zaten kurtulan neredeyse imkansiz.
  • Bu 270 de neymiş diyen arkadaşlar altınıza alın bakayım o sürati görebilecek bir 4 tekerli... Ondan sonra ahkam kesin o sürate çıkılır mı diye...
  • Ne demek istediğini biraz açar mısın, anlayamadım da.
  • Şunu demek istiyorum... 270 km nedemek o kadar hız mı yapılır deyipte, eline o süratlere çıkacak bir araç geçince basmamazlık yapmayanlar ahkam kesmesin...
    Alınmana gerek yoktu, genele söyledim şahsa özel değil...
  • Haberle ilgili resim felan varmı?
  • Kötü bir kaza, motor olması, çok yüksek bir hız olması (birçok hızlı ve lüks otomobil 250 km/h'da kesiliyor) ve yine genç bir insanın bunun bedelini hayatıyla ödemesi vahim ve üzücü bir durum. Allah rahmet eylesin, Çiğdem Çakıcı hanım artık yaşamıyor, bu yüksek hızların çok az güvenlik sağlayan motor üzerinde katedilmesinin riskleri muhakkak ki aklına gelmiştir. Motorla yüksek hız birçok insanın altındak kalkamayacağı kadar ağır bir sorumluluk da beraberinde getiriyor.

Şu anda Alman TV'lerinde sık sık motor kazaları ile ilgili haberler var. Kazalarda cenaze aracı da görülüyor ne yazık ki. Bahar ve yaz mevsimlerinde bu kazalar ne yazık ki tavan yapıyor. Kaza sebebi de çoğu zaman aynı. AŞIRI HIZ...

Sadece hızlı gitmek için değil, tedbirli olmak için cesur olmak gerek.

Taner Göde
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Haberle ilgili resim felan varmı?

270 km. hızla bariyere çarptı

quote:

kaza anında ben ve 4 morcu arkadaşımla izmitten dönüş yolundan gelirken kazaya denk geldik parçalanmış olan şahıs sürücü deyil arkasında oturan kızarkadaşı idi oktay adındaki kullanıcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı xx1100 marka motorsikletiyle otobanda en sol şeritte frene basan bir ......... çocuğunun aracına arkadan çarparak bariyerlere fırlayan kız olay yerinde vefat etti erkek te ağır yaralı olarak hastanede allah herikisininde ailesine sabır versin allah rızası için yollar dikkatsiz ve karektersiz adamlarla dolu ben bile kaza yapma üzereydim lütfen dikkat edelim

Bizim forumda "Arkamdan hızlı gelip sellektorle yol istiyene frenle karsılık weriyorum" diyenler war ya !

Kazaya karısan bayan yada motorun surucusu arkadaşım olsa o frene basan adamın tırnaklarını tek tek cemessem serefsizim

Aklınızı basınıza alın, size oyun gelen bazı şeyler kimilerini hastaneye kimilerinide mezara sokuyor !

quote:

Tem (Kurtköy) de az önce çok feci bi kaza meydana geldi,haberini alır almaz hemen kaza yerine gittim bi adam bariyerlerin arasındaydı göbek hizasından 2 ayrılmıştı ve kafası kopmuştu,olay yerinde yaklaşık 20 tane motorcu daha vardı.Kazayı yapanın kim olduğunu içimizde bilen varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 13 Mayıs 2009; 20:15:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CanTuran

Şunu demek istiyorum... 270 km nedemek o kadar hız mı yapılır deyipte, eline o süratlere çıkacak bir araç geçince basmamazlık yapmayanlar ahkam kesmesin...

Anlamadığım şey şu: Sanırım bu insanlar pistten çıkmışlar. Yani içeride hıza doymuş olmaları lazım. Ama buna karşın caddede de bu kadar hızlı gidiyorlarsa, bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz.

Tabi bunları söylemek de hoş değil, sonuçta bir insan hayatını kaybetti ve şu dünyada en değerli şey de insan hayatı. Çok üzüldüm, biri mezara gitti, diğeri de ağır yaralı. Hayatını kaybetse, ailesi için yıkım, hayatta kalsa çekeceği vicdan azabını kimse tahmin bile edemez.

Kısa süre öncesine kadar motor almayı düşünüyordum. Gözüm de SS'lerde değil, endurolardaydı. BMW F800'den başkasında da gözüm yoktu. Ama sürekli gelen kaza ve ölüm haberleri motor hevesimin sona ermesine yol açtı.

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

quote:

kaza anında ben ve 4 morcu arkadaşımla izmitten dönüş yolundan gelirken kazaya denk geldik parçalanmış olan şahıs sürücü deyil arkasında oturan kızarkadaşı idi oktay adındaki kullanıcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı xx1100 marka motorsikletiyle otobanda en sol şeritte frene basan bir ......... çocuğunun aracına arkadan çarparak bariyerlere fırlayan kız olay yerinde vefat etti erkek te ağır yaralı olarak hastanede allah herikisininde ailesine sabır versin allah rızası için yollar dikkatsiz ve karektersiz adamlarla dolu ben bile kaza yapma üzereydim lütfen dikkat edelim

Bizim forumda "Arkamdan hızlı gelip sellektorle yol istiyene frenle karsılık weriyorum" diyenler war ya !

Kazaya karısan bayan yada motorun surucusu arkadaşım olsa o frene basan adamın tırnaklarını tek tek cemessem serefsizim

Aklınızı basınıza alın, size oyun gelen bazı şeyler kimilerini hastaneye kimilerinide mezara sokuyor !

quote:

Tem (Kurtköy) de az önce çok feci bi kaza meydana geldi,haberini alır almaz hemen kaza yerine gittim bi adam bariyerlerin arasındaydı göbek hizasından 2 ayrılmıştı ve kafası kopmuştu,olay yerinde yaklaşık 20 tane motorcu daha vardı.Kazayı yapanın kim olduğunu içimizde bilen varmı ?

Butun bu yazılanların ardında söliycegım bikac sey var;

Eger anlatılan fren olayı gercekse kesinlikle arac sahıbı tarafından kasıtlı yapıldıysa serefsızlık ve insanlık dısı bi olay diye dusunuyorum... insan hayatı söz konusu burda. bir kişi vefat etmiş. cok buyuk bır vebaldir bu o aracın soforu ıcın eger bılerek yaptıysa.

Ama gel gelelım ki olayın bırde su yonu var;

HIRSIZIN HICMI KABAHATI YOK?

Sırf motor yarıscısı diye Trafıge acık yolda babasının yoluymus gıbı arkasında emanet can taşırken 270KMH süratlere cıkan motor surucusunun davranısıda ayrı bir skandaldır ve irdelenmesı gerekır...

• yapılması gereken teş şey var
    motor kullanmamak yada 150cc üstü kullanmamak

motorun ucuza sunduğu 2 süper özellikvar biri hız diğeride trafikte çözüm olması
    trafikte çözüm olacak motor max 150cc dir şehir içinde kullanılır daha üstünü ne diye alırsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

quote:

XXX

Butun bu yazılanların ardında söliycegım bikac sey var;

Eger anlatılan fren olayı gercekse kesinlikle arac sahıbı tarafından kasıtlı yapıldıysa serefsızlık ve insanlık dısı bi olay diye dusunuyorum... insan hayatı söz konusu burda. bir kişi vefat etmiş. cok buyuk bır vebaldir bu o aracın soforu ıcın eger bılerek yaptıysa.

Ama gel gelelım ki olayın bırde su yonu var;

HIRSIZIN HICMI KABAHATI YOK?

Sırf motor yarıscısı diye Trafıge acık yolda babasının yoluymus gıbı arkasında emanet can taşırken 270KMH süratlere cıkan motor surucusunun davranısıda ayrı bir skandaldır ve irdelenmesı gerekır...

Hızları 200-220 miş, sol şerit kaza anında 180km ile akıyormuş

quote:

Ben hızlarının 270 olduğunu sanmıyorum biraz abartılmış gibi geldi. o anda bizim aracımızın hızı 180 di onlarda en fazla 200-220 arasında bi hız yapıyorlardı öyle tahmin ediyorum.

Yukarıdaki alıntı, kaza olmadan 2dk once motor surusunun solladıgı başka bir söförün beyanı

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: CanTuran

Şunu demek istiyorum... 270 km nedemek o kadar hız mı yapılır deyipte, eline o süratlere çıkacak bir araç geçince basmamazlık yapmayanlar ahkam kesmesin...

Anlamadığım şey şu: Sanırım bu insanlar pistten çıkmışlar. Yani içeride hıza doymuş olmaları lazım. Ama buna karşın caddede de bu kadar hızlı gidiyorlarsa, bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz.

Tabi bunları söylemek de hoş değil, sonuçta bir insan hayatını kaybetti ve şu dünyada en değerli şey de insan hayatı. Çok üzüldüm, biri mezara gitti, diğeri de ağır yaralı. Hayatını kaybetse, ailesi için yıkım, hayatta kalsa çekeceği vicdan azabını kimse tahmin bile edemez.

Kısa süre öncesine kadar motor almayı düşünüyordum. Gözüm de SS'lerde değil, endurolardaydı. BMW F800'den başkasında da gözüm yoktu. Ama sürekli gelen kaza ve ölüm haberleri motor hevesimin sona ermesine yol açtı.

Yapılan şeyi tasvip ettiğimi düşünmeni istemem... Trafiğe açık bir yolda ister 4 ister 2 tekerli olsun bırak 270km/s yi 170km/s yapmak dahi yanlış... Benim derdim üstte anlattığım gibi davranan şahıslarla...

• Zaten tasvip etmediğini anladım, yazdıklarım da sana cevap değildi, yanlış anlaşılma olmasını istemem.

Millet olarak bilinçsiz hız yapmayı seviyoruz. Bilinçli hız olur mu demeyin, olur. Çıkarsın piste, istediğin kadar basarsın. Kaza olursa da sadece kendine zarar verirsin.

Ben binek araba ile 100 km civarında rampa çıkarken farklı zamanlarda bir kere otobüs, bir kere de kamyon tarafından sollandım. Tabi araba ile kaza yapmak ise motorla kaza yapmak arasında çok ciddi bir fark olduğu için motorcu arkadaşların kazaları ne yazık ki öne çıkıyor. Ben bilinçsiz, daha doğrusu hayvan şoförler yüzünden motor almaktan vazgeçen biriyim, işin vehametinin boyutlarının farkındayım.

Yazık, keşke olmasaydı. Keşke metrobüs bariyerlerine çarpan da olmasaydı. Ama keşkelerle işi çözülmüyor ne yazık ki.

• üzücü bir durum allah rahmet eylesin

türkiye motorsiklet kullanılabilecek kadar uygar bir ülke değil malesef

mantık belli ;

kendinden küçüğü güçsüzü hafifi ez parcala...

bu olayda malesef sorumsuzlukta hat safada sollama yapan bir arac sol şeriteyken bariyer ve soldan arac gecilmez

burdan da şu çıkıyor motorsiklet kullanıcılarının arasında ;

1-bu işi sevgiyle zevkle yapan motorsikletten zevk aldığı için kullanan trafiğe saygılı ve gerek kendi gerek başka canları teylikeye atmadan kullananlar var

2-motorsikleti bir hava atma aracı olarak gören bulduğu düzlükte gaza yüklenen arkadaşlarına üstünlük ağlama duygusu taşıyan trafik kültüründen yoksun kullanıcılar var

kazayı yapan malesef kendi etmiş ve kendi bulmuş

kullanılan motorsikletin cok hızlı olması demek trafikte ve belli bir trafiğin olduğu yerlerde şuurusuzca gaz basmak anlamına gelmiyor böyle bir hakkıda kimse vermiyor...

olay üzücü ancak motorsikletkullanıcısında tamamen suç kimse savunamaz solda sollama yapan bir aracı en soldan bariyerlerin kenarından gecmeyi....

• Allah Rahmet Eğlesin.
  • 270 ile giderken kaza yapsa parçalarını bulamazlar, çocuğun kurtulması mümkün değil
    seyir halindeyken ulaştığı en yüksek hızdır o
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Forumdaki herkes çok edepli araç kullanıyor zaten

• @CanTuran
    yapabilseniz hepiniz yaparsınız demişsin, ne alakası var, ne kadar komik bi iddia. benim aracımın son hızı 180-190 km arasındadır sanırım. sanırım dedim farkettiysen, neden? çünkü 140 dan sonrasını hiç görmedim. 140 ı da belki 1-2 defa görmüşümdür. ve eminim birçok kişide böyledir(forumda şukadar hızlı gittim diye atış serbest, o başka).

@drahte 1905
    her zamanki acayip yaklaşımında bulunmuş, arkadan çarpılan adam eğer 90-100 civarı soldaysa(90 sınırlı yol varsayarsak) ve herhangi bir sebepten dolayı yavaşlama ihtiyacı hissetmişse bu adamın hakkıdır. arkadan gelen motor yada araba olabilecek olağanüstü bir duruma karşı takip mesafesini bırakmak zorundadır. kimse kalkıpta vay efendim nasıl frene basar demesin, adam da kalkar niye yakın takip ediyorsun der. ama bizim çok iyi şöförlerimizi her gün görüyorum, soldayım tahminen 90-100 civarı bi hızla gidiyorum ve önümde araçla 50-60 mt bir ne olur ne olmaz mesafesi bırakıyorum pat o anda amelenin biri arkamdan gelip sağımdan geçip o boşluğu dolduruyor. neden? çünkü salak zannediyor ki ben milletin kıçının dibinden gitmeyi bilmiyorum ve bu bir marifet.

neyse sen yine bişeyler yazarsın, haklıda çıkarırsın kendini kısaca takip mesafesini korumayı hatırlatmış olayımda ben, gerisi hikaye zaten.

• Yazık olmuş.Mekanı cennet olsun..

Sol şeridi 80-90 km/hızla esir alıp her selektör yapışımda frene basan kişi umarım bu forumdan değildir..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.