Şimdi Ara

270 km. hızla bariyere çarptı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
10.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Solun solu denen yerden geçmeye çalışmış sanırım.. Evimin ön cephesi çevre yoluna bakıyor, karşıya giden yollarla, tersi istikamete giden yolları tepeden görüyorum. Arabaların sesi pek gelmesede arada ev racing motor sesi ile inliyor, camdan baktığımda en hızlı arabadan bile iki kat hızlı giden bir motor görüyorum. Geçen günde hızlıca akan trafikteki bütün araçları önü havada geçen bir motor gördüm. hızı en az 120 olmalı ve o şekilde araçları geçiyordu (solla orta şeridin çizgisinde gidiyordu hemde). Gerçi arada izlemesi zevkli şeylerde oluyor. Geçen Ferrari ile racing yarışıyordu, ferrari makas atarak gidiyordu ve motor emniyet şeridinden gittiği halde yetişemiyordu Aynı yolda ilginç kazalarda gördüm, oldukça yavaş giden SW corolla (efsane kasa denilenlerden) fizik kurallarına meydan okudu ve 50-60 gibi bir hızla havalanıp takla attı. İçinden 6-7 kişi çıktı, herhalde bunla alakalı o hızla takla atabilmesi

• İyi olmuş şeklinde bazı talihsiz açıklamalar görüyorum.

Sonuçta can veren bir insan..

Lütfen yorumlarımızı bunu goz onunde bulundurarak yapalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Sonuçta can veren bir insan..

İnsan
    olduklarından emin misiniz?

Valla ne gozuyle baktıgını bilemem ama benım nazarımda insandır.

Somut olarak insan yani bunu inkar etmek komik olur.

Ha insan degil derseniz iyi oldu geberdi gitti.

Olması gereken oldu vs..vs..

Şeklinde talihsiz yorumları yapanların ınsanlıgından da ben şüphe ederim

ozaman.

Çok Etik yorumlar değil çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 14 Mayıs 2009; 10:33:26 >
  • yazık bir hiç uğruna olayla alakasız bir kişi daha öldü
  • 270 ile bir yere çarptığında öleceğini bilmiyormuydu acaba.?
  • hiz kurallarina uyalim arkadaslar
  • Allah rahmet eylesin.

Bu çocuk yaşasa sakat kalma ihtimali yüksek. Hadi sakat kalmadı vicdan azabıyla nasıl biter bu kalan hayatı. Hakkında hayırlısı olsun diyorum.
  • kaç kişi bundan ders aldı acaba
  • Allah rahmet eylesin.Gerçekten feci bir kaza olmuş.Hız konusu malum.

Benim otobanlarda gidip gelirken sürekli dikkatimi çeken bir şey var.İnsanlar sürekli olarak en sol şeritten gitmek istiyorlar.Hızlarının düşük olması da cabası.Normalde en sağ şeritler boş oluyor sanki orası karantinalı bölgeymiş gibi.Otobanda agırlıklı sağ şeriti kullanırım bu yüzden.Geçişlerde bile.Ki benim aracım 140 max hıza ulasan bir araç.Ancak bu hızlara zor ser ulasabilmesine ragmen yine de o sag seritte iken hem orta hemde sol seritten o kadar insanı geçiyorum ki..Lafın özü..Şerit kullanımında ve hız konusunda ne yazık ki sınıfta kalıyoruz.

Her sınıfta kalışımızda birilerinin canına mal oluyor..

Allah rahmet eylesin.Ailelerine, arkadaşlarına sabırlar dilerim..
  • çok üzücü bir olay
  • geçen sene 1 mayısta yine aynı mahallede Kawasaki ZX10r ve aynı motor olan CBR1100xx ile ölen tanıdığı var bu arkadaşın...aşırı sürat yüzünden karşı şeride uçup tırın altında kalmıştı ve bu sene tam 370 gün sonra...yine aynı şekilde aşırı hız nedeni ile yaşanılan üzücü bir kaza daha...bu cahil cesareti bitmedikçe ve gazlar pistte atılmadığı sürece daha bu kafayla çok can yanacağa benziyor...Racing makina pist içindir niçin bunu hala caddelerde sürdürüyorlar ben anlamış değilim :S sırf bu kazalar yüzünden motorları kaskolatırken başkasının yaptığı suç tüm motosiklet sürücülerine kesiliyor ve kasko primleri %40 lara kadar çıkıyor...yurt dışında ise kasko kişiye yapılıyor...bu ülkede hiçbir şey değişmiyor...yaza yaza sıkıldım...
  • Bir bireyin insan sıfatını kazanması maliyetini cıkarmasıyla olmuyor.

Bu hem ınsana yakısmayan agır bir kriter.

Yinede bir bireyin insan sıfatını kazanması ıcın maliyetini çıkarması şart degil.

Söz konusu verimlilik Ticari araçlarda geçerlilik kazanır.

Duygudan uzak geliyor bana yapılan yorumlar.

Insan sonuç itibariyle duygusal bir varlıktır..

Bireye sadece maddi açıdan bakıp bunu hakedip etmediği ile degerlendirmek sonucunda ınsan olmadıgı kararına varmak bana insanca gelmiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Can turan,

Yazıların dıkkatımı cektı bildigim kadarıyla iskenderunda yaşıyorsun.

Benimde sahilde evim var Yelkenin karsısında S Plakalı eski aracımı görmüşsündür diye tahmin ediyorum.

İskenderunda cok motorcu var mesafeler dolmusla yakın yuruyerek uzak kaldıgından aşırı bir derece de Scooter ve mobilet gormek mumkun. Buna rağmen orda araç kullananlara bir anlam veremiyorum. O denli trafigi sakin bir yerde anlattıgın gibi piskopatlar cıkıyorsa varsın burayı sen düşün..

Doğru biliyorsun hocam iskenderunluyum... Bende sahilde yaşıyorum kaymakam lojmanının hemen az ilerisinde... Görmüşümdür mutlaka aracını ama şu anda çıkaramıyorum...
    Trafik sakin ama insanlar nasıl olsa trafik sakin düşüncesiyle hareket etmeye başladı ve kimse sağına soluna dikkat etmez oldu...
    Karaağaç yolundan hiç söz etmiyorum...Asfaltlandıktan sonra millet oraya pist gözüyle bakmaya başladı...

Diğer sayfalarda ki yazılarını da okudum ve gördüğüm kadarıyla sen de benimle aynı derdi paylaşıyorsun...
    Yorum yapanların çoğu kazanın faturasını hiç düşünmeden motosiklet kullanıcısına kesmiş... Sinirlendiğim nokta bu benim...

• Öncelikle vefat eden hanımefendiye Allah' tan rahmet, ailesinede sabır diliyorum.Ağır yaralanan arkadaşınsa tez zamanda iyileşmesini ümit ediyorum.Bende 1-2 sene önce yakın bir arkadaşımın kardeşini kaybettim motor kazası yüzünden.Yüksek bir hızla kamyonun altına girmişti.Vefat etmeden önce bikaç ufak tefek kazası olmuştu ve biz onu defalarca uyarmıştık ama o dinlemedi ve sonuç ortada.Asıl konumuza dönersek, bu kazayla benim anlattığım kaza arasında fark var.Arkadaşım motorda tekti ve olan sadece ona oldu.Ama bu kazayı yapan sürücü arkasında bir can taşıyordu.Evet belki o bir insan olabilir.Ama sorumsuz, düşüncesiz, bencil, kısacası boş bir insan.İnsan olmak sadece yaşamayı gerektirmez.İnsan olmak heryönden sorumluluk ister.Vefat eden hanımefendi için gerçekten çok üzgünüm.Fakat yaşadıklarıyla ve düşünceleriyle değilde, sadece sıfatı insan olan biri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Sadece tez zamanda iyileşip, kafa yapısını biran önce değiştirmesini ve hatalarından ders almasını ümit ediyorum.

• Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin gerçekten çok kötü bir durum ölen bayan arkadaşa çok üzüldüm; ancak bu işte anladığım kadarıyla motorcu arkadaş suçlu.. aşırı hız yapmış, 220de olsa yine aşırı hız bişey farketmez çok motosikletle kaza yapıyosan; şerit kurallarına riayet etmemiş, sağdan soldan makas ata ata şeridinde değil şerit çizgisinde gitmiş paso hiçbi kurala uymadan anladığım kadarıyla.. Motosiklet kullanıcılarına özellikle çok dikkat ederim, sempati duyarım benimde merakım olduğu için ve mutlaka yol veririm,ama bu şekilde motor kullanana ve arkadan bu şekilde gelen motosikletlileri arabanın içinde önden giden bir sürücünün zamanında tesbit etmesi çok zor.. arkadan gelen motor sürücüsünün her zaman "önündeki araç sürücüsünün çokta iyi bir sürücü olmama ihtimali" ni göz önünde bulundururak bir yaklaşım sergilemeliydi.. sonuçta kendisinin değil taşıdığı kişinin canına sebep olmuş..

• quote:

Orjinalden alıntı: JimBeam

Allah rahmet eylesin.

Bu çocuk yaşasa sakat kalma ihtimali yüksek. Hadi sakat kalmadı vicdan azabıyla nasıl biter bu kalan hayatı. Hakkında hayırlısı olsun diyorum.

Sanmıyorum Vicdan azabı çekeceğini..
  • Allah rahmet eylesin.
    Allah arkasından kalanlara sabırlar versin.
    Allah hepimizi bu tür kazalardan korusun.
  • ne kadar kendileri hatalı olsada sonuçta ölen kişiler insan..
    Kendileri için üzülmesekte onları yetiştiren onalr için emek harcayan aileleri için üzücü bir durum olmalı

bu olayda yek sevindirici taraf ise masum birisine zarar gelmemiş olması
  • Kaza olduktan kısa süre sonra olay yerinden geçtim. Manzara korkunçtu, vefat eden bayanın ailesinin durumunu düşünmek bile istemiyorum. Düşmanımın bile o şekilde ölmesini istemem. 5 yıl motor kullandım ama geçen yıl yaşadığım kazdan sonra özellikle İstanbulda motor kullanmayı bıraktım. Ülkemizde araç sürücüleri ve yollar motosiklet gibi hata affetmeyen bir taşıt için fazla riskli. Motor sürücüsü olsun araç sürücüsü olsun ne yazık ki çoğu sorumsuz ve bilinçsiz. Bu forumda da bu insanları eleştiren nice insan kendi araçları ile ne makaslar atarak, aşırı hız yaparak ne riskler alıyorlardır kimbilir. Böyle kazalar hepimize ders olmalı. Ama biliyorum ki böyle acı kazalar hep olacak, çünkü ülkemzdeki koşullar ve insanlar öyle pat diye düzelecek gibi değil, belki onlarca yıl lazım..Kaza geçiren arkadaşın ve vefat eden bayanın ailesine sabırlar diliyorum...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.