Şimdi Ara

27.5L mi yoksa 29M alayım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boyum 177.
    Önce 26inç 17kadro kullanıyordum.
    Şimdi yenisini ne alayım onu karar veremedim.
    Yine M kadro mu alsam yoksa L ye mi geçsem ? Genelde asfalt ve toprak yolda sürüyorum. Bazen sert arazi ye de çıkarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bisikletinizi degistirmeyi kafaya taktiysaniz degistirin ama iyi durumda ise bosa pazarlama taktiklerine kanip masraf etmeyin. Elinizde varsa bir makine onu guncelleyin tabi degecek alt yapisi varsa . Eger yoksa sunu bilin ki boyunuz 26 icin uygun. Alacaginiz sistem 27.5 yada 29 olsun oncelikle f/p karsilastirmasi yapin . Alacaginiz sistemin parcalari ve fiyatlari ile digerini kiyaslayin. Genelde forumlarda soyle bir tez one surulur 29 u savunmak adina ki musabakalarda sporcularin hemen hemen hepsi 29 kullaniyor demek ki 29 iyi. Oysa onlarla normal bir vatandas ne yaptigi is ne de butce anlaminda aynidir. Yarismalarda saniyelik degil milisaniyelik farklar dahi onemlidir ama hoby/amator kullanim icin hem hrkes ust seviye kullanmaz hem de kullansa bile bir fark yaratmaz. Size iyi bir sistem ancak uzun omur olarak doner. Diyecegim o ki tuketim toplumu olmayin gerekeni fiyat ve yapacaginiz ise bakarak secin. 26 olup saglam kadrolu bir bisiklet ama 29 olup orta karar kadrolu bir bisikletten iyidir.

• 29 Teker L kadro alın. Büyük bisiklet daha güzel görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YER_UCAGI_34

29 Teker L kadro alın. Büyük bisiklet daha güzel görünüyor.

Klasik yurdum insanı, büyük olsun, pahalı olsun, havalı olsun. Binip spor/keyif yapmak mı! Arada sırada o işe de yarar herhalde!
  • kadro boyu tamamen geometri ile alakalı bir durum. M mi veya L mi beğendiğiniz bisiklete göre şekillenir. Ben 1.85 boyundayım ama 28" M kadro bir bisiklet kullanıyorum misal.

27.5 mi 29 mu diye karar vermeden önce de ne amaçla bindiğinizi netleştirin.
  • 27,5L aldım.iyikide L almışım,ayağa kalkınca pedal basmak çok rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. 27.5 L aslında birşey ifade etmez. Benim de 28" İtalyan Bianchi yol bisikletim vardı. Geometrisinden dolayı oldukça kısaydı oysa 18" kadroydu. Şimdi bisikletlerimden birinde 26" 18 kadro var normal geliyor daha küçük teker olduğu halde. Tabi birde her 1.77 boyu olanın bacak uzunluğu aynı değil. Örneğin Öz Türkler'in gövdeleri uzun bacakları kısadır o sayede başarılı savaşçılardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 6 Mayıs 2016; 11:41:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.