Şimdi Ara

2600x - İşlemci 80 derece heatsink buz gibi (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Size bir şey danışmak istiyorum.

Kullandığım anakart B450 Tomahawk, kullandığım soğutucu Deep Cool Gammaxx S40.

10 dakikalık Aida system stability testi esnasında soğutucunun boruları hiç ısınmıyor. Bu anormal değil mi? İşlemcinin üzerine oturan soğtucunun o kare blokuna dokunuyorum hiç sıcak değil. Benim düşünceme göre ısı nakli tam randıman gerçekleşmiyor. Bu neden olabilir? Stok soğutucu ve Deep Cool olmak üzere toplamda 6-7 kez soğutucu montajı yaptım. Her seferinde de tekrar macunladım. Yine de hiçbir değişiklik olmadı. Hepsinde de hatalı montaj yapmamışımdır sanırım. Vidalamayı da çapraz bir şekilde yaptım.

HWInfo ile değerlerini de ekledim. Ters giden bir şey var mı yorumlarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 13 Mart 2019; 20:10:6 >

• Düz mantık olarak düşününce bana normal geldi çünkü overclock yapılan videolara bakınca üstte sıvı nitrojen vs. döktükleri kısım -100 derece iken bile 5.5ghz'e vs. aşırtılan işlemci aşırı sıkaktan mavi ekran verebiliyor gördüğüm kadarıyla. Yani 'üst taraf soğuk olacak ki ısı transferi olsun' mantığı galiba doğru mantık(?)

Orijinalden alıntı: Mxsr

Düz mantık olarak düşününce bana normal geldi çünkü overclock yapılan videolara bakınca üstte sıvı nitrojen vs. döktükleri kısım -100 derece iken bile 5.5ghz'e vs. aşırtılan işlemci aşırı sıkaktan mavi ekran verebiliyor gördüğüm kadarıyla. Yani 'üst taraf soğuk olacak ki ısı transferi olsun' mantığı galiba doğru mantık(?)
    İşlemci 80 derece iken, direk işlemciyle temasa geçen boruların soğuk olması bana çok anormal geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 13 Mart 2019; 13:33:56 >

• ozan301 O kullanıcısına yanıt
    işlemci sıcaklığı 80 derece iken resimde gösterdiğin soğutucunun borularını yandan ellediğinde soğuk hissediyorsan tahminin doğru bencede biryerde sorun vardır.
    O borular zaten ısıyı yukarıdaki peteklere iletmek için kullanılır.
    80 derece el yakacak bir sıcaklıktır. O boruların bir şekilde ısınıyor olması lazımdı.

Orijinalden alıntı: LaaHavle

işlemci sıcaklığı 80 derece iken resimde gösterdiğin soğutucunun borularını yandan ellediğinde soğuk hissediyorsan tahminin doğru bencede biryerde sorun vardır.
    O borular zaten ısıyı yukarıdaki peteklere iletmek için kullanılır.
    80 derece el yakacak bir sıcaklıktır. O boruların bir şekilde ısınıyor olması lazımdı.
    Peki bu neyden kaynaklanabilir?

Macundan kaynaklanacağını sanmıyorum ama yine de kullandığım macunu belirteyim:
    www.hepsiburada.com
    Cooler Master HTK-002 Yüksek Performanslı Termal Macun Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/cooler-master-htk-002-yuksek-performansli-termal-macun-htk-002-u1-gp-p-BD100279

• Soğutucu bloğu tam oturuyordur sanırım. Bu durumda macundan şüphelenmek en mantıklısı..

Zaten geriye bir tek işlemcinin metal ısı dağıtıcısı kalıyor. Temas etmiyor mu ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: oklawa

Soğutucu bloğu tam oturuyordur sanırım. Bu durumda macundan şüphelenmek en mantıklısı..

Zaten geriye bir tek işlemcinin metal ısı dağıtıcısı kalıyor. Temas etmiyor mu ki?
    Stok soğutucusu için de aynı şey geçerli. Diyelim ki Deep Cool hatalı, peki ya stok fan? İşlemcide bir sıkıntı olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 13 Mart 2019; 16:14:1 >
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Isı iletkenliği 0.8 mi yazıyor ben mi yanlış gördüm ? Öyleyse kesin değiştirin macunu 8-10w arası iletkenliği olan bi macun alın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine msi yine ısınma konusu forumda ve youtubede en iyisi msi algisi yaratiliyor ama yemezler

Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

macun, macun degil isi yalitimi strafor mübarek 0.8wmk neymis boyle :) islemci iskence testi olmus bu...

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Yine msi yine ısınma konusu forumda ve youtubede en iyisi msi algisi yaratiliyor ama yemezler
    MSI Tomahawk fiyatına göre oldukça kaliteli VRM'lere sahip aslında. Benim araştırmama göre giriş seviye bazı X470'lerden daha iyi VRM'lere sahip. Bu yüzden bu anakartı seçtim. Bu voltaj sorununu sabit voltaj vermeden offset voltaj ayarlarıyla çözmek mümkün. Burada nasıl yapıldığı anlatılıyor. Zamanım olunca deneyeceğim bakalım.
    Actually Hardcore Overclockingyoutube
    MSI added offset voltage to their AM4 BIOS so here's how to use it with PBO
    https://www.youtube.com/watch?v=YQ8zdprzEjI

• quote:

Orijinalden alıntı: brnk

Isı iletkenliği 0.8 mi yazıyor ben mi yanlış gördüm ? Öyleyse kesin değiştirin macunu 8-10w arası iletkenliği olan bi macun alın
    Peki önerebileceğinizi düşündüğünüz bir macun var mı aklınızda?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    forumlardaki ısınma konularının %99u msiye ait ama sorsan bazı arkadaşlara en az ısınan anakartmış ben anlamadım acaba kendi ısınmıyorda olan ısısını işlemciyemi aktarıyor nabıyor anlamadım yinede hayırlı olsun güle güle kullan.

noctua nt-h1
    mastergel maker nano
    arctic mx-4

Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

forumlardaki ısınma konularının %99u msiye ait ama sorsan bazı arkadaşlara en az ısınan anakartmış ben anlamadım acaba kendi ısınmıyorda olan ısısını işlemciyemi aktarıyor nabıyor anlamadım yinede hayırlı olsun güle güle kullan.
    Teşekkür ederim.

PBO'yu kapatıp undervolt yapacaksın sorunun çözülecek bu kadar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.