Şimdi Ara

2600k ne kadar idare eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba.İşlemcim 2600k ve 4.6ghz de stabil kullanıyorum.İşlemci değiştirmeme gerek yok bunu biliyorum ancak bu işlemci ile ne kadar daha devam edebilirim.2. elinin ölmesini istemiyorum gerçi 2600k kült işlemcilerden ama yenilerken çok fazla fark ödemek istemiyorum.Bu yüzden benim gibi 2500k-2600k ve 2700k sahipleri ne gibi bir yol haritası izlemeli? Diğer bileşenlerim ise 240gb ssd-2133mhz ddr3 ram ve gtx770...

• en azından besıncı nesıl ıslemcıler bı cıksın duruma gore bakılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Öncelikle merhaba.İşlemcim 2600k ve 4.6ghz de stabil kullanıyorum.İşlemci değiştirmeme gerek yok bunu biliyorum ancak bu işlemci ile ne kadar daha devam edebilirim.2. elinin ölmesini istemiyorum gerçi 2600k kült işlemcilerden ama yenilerken çok fazla fark ödemek istemiyorum.Bu yüzden benim gibi 2500k-2600k ve 2700k sahipleri ne gibi bir yol haritası izlemeli? Diğer bileşenlerim ise 240gb ssd-2133mhz ddr3 ram ve gtx770...

i5 3570K ile DDR4' ün 2. nesilleri piyasaya çıkıncaya kadar devam edeceğim (zaten FULL HD 1080P çözünürlükte oyun oynuyorum).Sizin sürenizde (benim i5 ve sizin i7 kullandığınız düşünülürse) benden kısa olmamalıdır.

Dediğiniz gibi işlemcinizi değiştirmek için şu an ortada hiçbir faktör bulunmuyor.Bence 2. el piyasasını düşünmeden işlemcinizi gittiği yere kadar sömürün.

• 4 çekirdeği günlük standart şekilde kullanmaya başlayana kadar yeterli gelir.
  • Bende sizler gibi düşünüyorum.Önceki işlemcim core2 duo e6750 idi ve onu cidden sömürdüm.Artık darboğaza düşmeye başlayınca mecburen değiştirdim.Bu işlemcidede sanırım ddr4 lü sistemler oturuncaya kadar devam etmek gerekiyor.Aynen 2 çekirdekli işlemcilerin bir anda yetmemeye başlaması gibi 4 çekirdekli işlemcilerimiz darboğaza düşmezse gittiği yere kadar devam etmeliyiz sanırım.Hali hazırda quad ddr3 bellek yönetiminin pratikte çok bir katkısını gözlemleyemedim.İşlemciyi alalı 2 sene geçti ve şu an amd nin tepe modellerinden aşağı kalır yanı yok, intel bu konuda amd den 2-3 sene önde.
  • rahat idare eder neyi var 2600k'nın

öyle bir konu başlığı açmışsınızki sanki pentium 4 işlemci bana kalırsa 5 yıl hiç sorun çıkarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

rahat idare eder neyi var 2600k'nın

öyle bir konu başlığı açmışsınızki sanki pentium 4 işlemci bana kalırsa 5 yıl hiç sorun çıkarmaz

Konu başlığının amacı fikir almak, ayrıca 2. el sandy bridge alacak olan arkadaşların da fikir edinmesi.İşlemciyi alalı 3 yıl olacak ve bu işte bir gariplik var hâlâ demode olmadı(inşallah dediğiniz gibi 5 sene darboğaz yaşatmayarak idare eder)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 23 Aralık 2013; 14:41:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    5 ay önce açıldı
    Laptopum ne kadar eder?
    2 yıl önce açıldı
    Sistem Ne Kadar Eder?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne darboğazı arkadaşım i7 2600k......

ben 6 yıl e8400 ile sorun yaşamadım 2600k rahat 5 yıl yeter
  • Sadece işlemcinin perfomansının düşük olması olarak işe bakmayınız. Yeni nesil işlemciler hep 2 ya da üç özellik ekleyerek sunuluyor.
    Bununla beraber anakartta da birçok özellik kullanılmaya başlanıyor. Örnek verirsek p67 chipsetler doğal usb 3.0 İntel'in kendi desteği) yoktur. Nec firmasının yaptığı chipleri kullanır. En fazla 2 tane usb 3.0 slotu kullanılır. Bu desteği sonraki nesil anakartlarda kendisi sağlamıştır ve çoğaltmıştır.
    Aynı şekilde sata 3 de 2. nesil intel işlemciyi destekleyen anakartlarda doğal iki tane iken , bu z87 lerle birlikte 6 slota çıkmıştır.
    Hakeza Pci express 2.0 ve 3.0 da olduğu gibi. Örnekler çoğaltılır.
    Sadece işlemciyi salt performans olarak düşünmek yanlış.
    Şu bir gerçek Hiç bir firma ürettiği bir teknolojiyi tam performansı ile piyasaya sürmez.
    Hız artır mhz der, çarpan der, usb 3.0 der , sata 3 der , 50.000 iops der, 1536 paralel işlemci der der oğlu der...
    Maksat cebinizdeki parayı yavaş yavaş ve sürekli olarak çekmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 23 Aralık 2013; 15:00:09 >

• Bana versen 3-4 sene daha giderim i7 sonuçta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Bende sizler gibi düşünüyorum.Önceki işlemcim core2 duo e6750 idi ve onu cidden sömürdüm.Artık darboğaza düşmeye başlayınca mecburen değiştirdim.Bu işlemcidede sanırım ddr4 lü sistemler oturuncaya kadar devam etmek gerekiyor.Aynen 2 çekirdekli işlemcilerin bir anda yetmemeye başlaması gibi 4 çekirdekli işlemcilerimiz darboğaza düşmezse gittiği yere kadar devam etmeliyiz sanırım.Hali hazırda quad ddr3 bellek yönetiminin pratikte çok bir katkısını gözlemleyemedim.İşlemciyi alalı 2 sene geçti ve şu an amd nin tepe modellerinden aşağı kalır yanı yok, intel bu konuda amd den 2-3 sene önde.

• ben i3 2100 kullanıyorum yetiyor gibi 2600 a terfi etmeyi düşünyordum millet 2600 dan terfi aramaya başlamış
  • Tas gibi islemci rahat 3-4 sene gideri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haswell-refresh den sonraki çıkacak olan skylake e kadar değiştirmeye gerek yok
    onda da duruma bakacağız intel gene ufak değişimlerden fiyatı katlayarak paramızı almaya çalışırsa 6 çekirdek desteği gelmezse gene gerek olmayabilir
  • 4770k ne kadar ederse o kadar.
  • aslan gibi bir işlemci 2600k ve en az 3 yıl daha götürür.."en az" derken mecazi anlamda değil gerçek anlamda söylüyorum , fazlası olur azı olmaz..baktığınızda sandy bridge'den haswell'e bir arpa boyu ilerleme oldu , ki bu arpa boyu ilerleme bile tartışılır..bugün iyi bir soğutucuyla 2600k'yı 5ghz'e çıkarmanız içten bile değil..öte yandan aynı soğutucu ile 4770k'yı elli takla atarak 4.5ghz'te kullanırsınız ,ki bir çok kullanıcı 4.2-4.3'te kullanıyor ..yani hızaşırtma potansiyellerini işin içine katarsak aşşağı yukarı aynı işlem gücü ortaya çıkar..

Z68 ile Z87 çipset farkı ne kadar var ? o da tartışmalı.. kısacası sandybridge ve haswell arasında "zerre" fark var..
  • Değerli fikirleriniz için hepinize teşekkür ederim.Bu sayede bu işlemcileri alacak arkadaşların da akıllarında soru işareti kalmamış oldu.Bende gtx770 ile en az 2 yıl devam ederim zaten...
  • Traktör devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

aslan gibi bir işlemci 2600k ve en az 3 yıl daha götürür.."en az" derken mecazi anlamda değil gerçek anlamda söylüyorum , fazlası olur azı olmaz..baktığınızda sandy bridge'den haswell'e bir arpa boyu ilerleme oldu , ki bu arpa boyu ilerleme bile tartışılır..bugün iyi bir soğutucuyla 2600k'yı 5ghz'e çıkarmanız içten bile değil..öte yandan aynı soğutucu ile 4770k'yı elli takla atarak 4.5ghz'te kullanırsınız ,ki bir çok kullanıcı 4.2-4.3'te kullanıyor ..yani hızaşırtma potansiyellerini işin içine katarsak aşşağı yukarı aynı işlem gücü ortaya çıkar..

Z68 ile Z87 çipset farkı ne kadar var ? o da tartışmalı.. kısacası sandybridge ve haswell arasında "zerre" fark var..

Bendede 2500k var 4,5 ghz de kullanıyorum. Ne önerisiniz. Yükseltmeye gerek yok sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

aslan gibi bir işlemci 2600k ve en az 3 yıl daha götürür.."en az" derken mecazi anlamda değil gerçek anlamda söylüyorum , fazlası olur azı olmaz..baktığınızda sandy bridge'den haswell'e bir arpa boyu ilerleme oldu , ki bu arpa boyu ilerleme bile tartışılır..bugün iyi bir soğutucuyla 2600k'yı 5ghz'e çıkarmanız içten bile değil..öte yandan aynı soğutucu ile 4770k'yı elli takla atarak 4.5ghz'te kullanırsınız ,ki bir çok kullanıcı 4.2-4.3'te kullanıyor ..yani hızaşırtma potansiyellerini işin içine katarsak aşşağı yukarı aynı işlem gücü ortaya çıkar..

Bendede 2500k var 4,5 ghz de kullanıyorum. Ne önerisiniz. Yükseltmeye gerek yok sanırım

kesinlikle gerek yok değiştirmeye..2600k için söylediklerimin aynısı 2500k için de geçerli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.