Şimdi Ara

26 Nabız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün tour de france'ı izlerken spiker in anlattığı şeye çok şaşırdım.
    Bu tura katılan düzeydeki bisikletçilerin dinlenme anındaki nabızları 26-30 olurmuş ki yarış anında nabızları kontrol altında olsun ve kalp sorunları olmasın. Bunu nasıl sağladıklarını bilmiyorum ama çok ilginç geldi ve paylaşmak istedim.

• yanlış duymuş olmayasın o kadarı çok az
  • 60 altindaki atislara brydycardie denir.Normal kalp atislari 60 ile 80 arasidir.Sporcularda 50 ve 55 e inen kalp atislari normaldir.Ama spor yapmayan insanlarda bu oran bir kalp hastaligina isarettir.40 atisin alti ciddi bir kalp hastaligidir.
    Maratoncularda ve bisiklet sporu yapanlarda hele dagda yapilan bir bisiklet turundan sonra bu oran arkadasin dedigi gibi 26 -30 lara kadar düser.
  • tümü bisikletçiler değil ama naladığım kadarıyla içlerinde böyle olanlar var zaten onlar da özel insanlarmış..
  • Wrc sürücüleri ve triatloncular ile birlikte dünyanın en üst düzey sporcularından bahsediyoruz bence gayet normal bir sonuç
  • Zamana karşı yarışlarda gösterirlerdi bazılarının nabızı 205 i buluyordu. 30 dan 200 lere çıkması gerçekten inanılmaz bişey.
  • Valla ben bikaç sene önce efor testine girdim, bu koşu bandında koşturuyorlar ya ondan, 80 90 dan 222 ye çıkması bikaç dakika aldı sadece Dedim yeter ölüyorum ben başım dönüyor Gerçi koşu bişey değil, koşu bandı yerine merdiven çıkartsalar dakika değil bikaç sn alır 200lere gelmesi- dokuz sekizlik atıyor maşallah küçük hacimli aşırı beslemeli motor gibi devir çeviriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir sporcunun kalbinin hemen 220 ye çikmasi onun kondisyonsuz oldugunu gösterir!Kalbi istirahatta düsük atan bir atlet,kondisyonu iyi atlettir.Mesela bisiklet yarisinda dagda kalbi en az yukari çikan kazanir.Yani birisi ayni eforda 220 atarken ötekisi 180 atar.
    220 atan kirmizidadir.Eforunu daha uzun zaman sûrdüremez.Ve yavaslar.O anda 180 olan ayni hiz ve kalp atisiyla daha uzun zaman eforunu sürdûrebilir.Hatta son anlarda kalp atisini dahada yükselterek diger kendini geçenleri geçip yarisi 1.bitirir
    Anlattiklarim.Fransiz turunda konusan eski sampiyon ve mont ventoux yarisini 1. bitiren jean françois bernard a aittir
  • Evet zaten doktor bana bikaç sene sonra kalp rahatsızlığı ile gelirsin dedi, sigara ve spor yapmamaya devam edersem.. 1,5 sene kadar sigarayı bıraktım hiçbir işe yaramadı, tekrar başladım, spor yapmak daha önemli yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.