Şimdi Ara

Kasık Fıtığı Ameliyatım ve Sonrası 21.04.2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuları bilerek açıyorum. Bir çok kişi merak ediyor ve soruyor araştırıyor. Bilinçlendirme amaçlıdır. Kesinlikle reklam ve zorla yönledirme yoktur.

Bir başka konumhttp://forum.donanimhaber.com/m_100890942//tm.htm#113777476

Askerde iken 30 ağustos'da kasık bölgemde şiş oluştu. Ağrısız. Yatınca kaybolan ayakta iken şişen. Araştırma sonucu kasık fıtığı olduğunu anladım.
    Askerliği KKTC de yaptığım için oradaki GAH'da ameliyat olmak istemedim. Şartlarından değil, hava değişimi Türkiye'ye vermedikleri için. Son günlere kadar beklemem lazımdı. Bende konuştum doktorlarla tezkere sonrası olmayı karar kıldım.
    Yani 6 ay bekledim. Zamanla büyüyor. 1 sene olmadan ameliyat olmak lazım. Başka çaresi olmayan bir hastalık.

İstanbul'a geldiğimde hemen arayışa girdim. Ya özel olacak ya da devlet hali ile.
    Devleti seçtim kafamda. Sıra hastahane ve doktor kalmıştı.

özel sigortası olanlara tavsiyem ise
    www.kasikfitigi.org
    404 - Hata: 404
    http://www.kasikfitigi.org/hakkimizda.html

Ben burada ailesel olarak gittim. Aileden 5 kişiyi (başka genel cerrahi işlemler) ameliyat eden ve çok olumlu biten Üsküdar Devlet Hastanesini seçtim.
    Orada ise Tayfur Aksu hocamızı.http://uskudarhastanesi.gov.tr/HastaneIcerik.aspx?p=9f7da5ba-4f88-497a-a228-d85955180b0d

Hastane Kadıköy ve Haydarpaşa'ya göre daha az talep olduğu için sakin ve sorunsuz. Çokta ilgililer. Medeniyet Göztepe ve Numune aşırı kalabalık ve dertli. Tamamen taktik seçim yaptım ve doğru çıktı.

Hocamıza göründüm. 10sn sürmeden ameliyat çıktı karar. Her şey ortada çünkü.
    Pazartesi gittim. Çarşamba gününe kadar işlemleri halletim. İlk gün EKG ve Röntgen, ikinci gün sabah aç karınla 3 tip kan testi.
    Haftaya Pazartesi tüm sonuçlar çıktı. EKG elden hemen veriliyor. Röntgen hocanın PC'ye jpeg mail, kan testleri ise 5 gün sürüyor o da hocaya pc ye mail olarak.

Pazartesi tekrar gittiğimde sonuçlara baktı. Olumlu çıktı. Oradan anesteziye gittim. Son bir kontrol ve kaşeyi aldım. Tekrar hocaya döndüm.
    Malesef çok yoğun olduğu için 1 ay sonrasına gün verdi.

O gün 21 marttı. Sabah 9 da aç karınla girdim. 10 olmadan çıktım. Çünkü 30 dk sürüyor ameliyat. Spinal anestezi ile bel altı uyuşturuldu, siz canlısınız önünüde örtü görmüyorsunuz ama anlıyorsunuz bir şeyler kesilip dikiliyor acısız (:

11 de post ameliyattan çıktım(ekstra ameliyat sonrası çıkmadan 1 tüp serum veriliyor)

6 saat sonra ayaklarım açıldı. 6 saat çok sancılı geçti. Çünkü karın su dolu ama yapamıyoruz. Hocamız sonda taktırmak istemiyor acısı ve pişik/yaradan dolayı. Sonunda ördeğimize yaptık bu sorunu da halletik.
    Akabinde yumuşak yemek. Çorba ve çıkana kadar bol bol su ve sade kahve. Çünkü spinal anestezinin etkisi su ve kafeinle atılıyor. Tabi bu arada 1 serum daha yiyoruz.
    Yanımızda aile önemli. Ayağa kalkamıyoruz. Ördeği boşaltmak gerek. Ye iç yap çünkü sabaha kadar.
    Bu arada hastane bir kısmı tadilatta olduğu için BELTUR yok. Yani çay börek kahveci büfesi. Bu çok büyük sorun. Ailem fark etti, hemen eve yolladım. Kattle getirttim , arkada Capitol migrostan alışveriş vs. Yazıyorum ki biliniz diye. Sıcak su ve kahve çok önemli.

Ertesi gün 22sinde ayıldım. 10 gün sonra dikişler alınacaktı.

Eve geldiğimde ilk gün sorun yoktu. İkinci gün inanılmaz bir baş ağrısı başladı. Sadece ayakta iken. Yatınca geçiyordu ayakta oluyordu.
    Bunun adı Post spinal baş ağrısı. Herkes olmayan, genelde genç erkeklerde olan. Anestezi sonrası bir sorun. Beldeki beyin omur ilik sıvısı kaçağı sonrası kafada inanılmaz ağrı.
    Dayanılacak gibi değildi. Tekrar gittim hastahaneye. Anında bakıma aldılar beni. 1 gece kaldım. 4 serum+10 litre su içirdiler. Kahve dahil. Sabaha kafam geçmişti.
    Bunu da bilerek yazdım. Herkes de olmuyor. O hafta sadece bana denk gelmişti. Çaresi ameliyat sonrası da bol bol sıvı(günde 4 litre ara ara + kahve) tüketimi.

Bugün dikişlerimi aldırdım. Estetik ve plastik iplikle atılmıştı. Sadece başı ve sonu dışarıda gerisi içeride. Başı koparılıp çekiliyor acısız 10sn de alınıyor.

Tabi içeride bir ömür kalacak amerikan yama var. Tekrar çıkmaması için üzerine yama dikiliyor. 3 ay içinde vücutla bir oluyor. 3 ay ağırlık kaldırmak yasak.
    İlk 3 gün sancı oluyor ameliyat yerinde yoğun. Sonrasında gün gün azalıyor. 7. günden sonra otur kalk yat yürü istediğin kadar sorun yok. bugün 11.gün 1 nisan 2016. her şey bitti bu mesajı yazıyorum.

Tüm mesajlara cevap verilir.
    Geçmiş olsun.

• Dostum bende bugün çalışırken bir anda kasık bölgemde bi şişlik çıktı, bi yumru oluştu. Baya korktum apar topar dibimizdeki devlet hastanesine gittim. Önce ürologla görüştüm muayene ettikten sonra kasık fıtığı dedi. Genel cerraha yönlendirdi aynı şekilde oda muayene etti kasık fıtığı, ameliyat dedi. Başka çözümüde yok anlaşılan. Yatında tatile çıkıcaktım 4 günlük. Tam tatil öncesi fena darbe oldu yinede gidicem ama ağzımın tadı kaçtı bi kere. Tatil dönüşü ameliyat işini düşüneceğim. Oramızda bi şişlikle takılcaz bikaçgün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

Dostum bende bugün çalışırken bir anda kasık bölgemde bi şişlik çıktı, bi yumru oluştu. Baya korktum apar topar dibimizdeki devlet hastanesine gittim. Önce ürologla görüştüm muayene ettikten sonra kasık fıtığı dedi. Genel cerraha yönlendirdi aynı şekilde oda muayene etti kasık fıtığı, ameliyat dedi. Başka çözümüde yok anlaşılan. Yatında tatile çıkıcaktım 4 günlük. Tam tatil öncesi fena darbe oldu yinede gidicem ama ağzımın tadı kaçtı bi kere. Tatil dönüşü ameliyat işini düşüneceğim. Oramızda bi şişlikle takılcaz bikaçgün

Öncelikle geçmiş olsun.
    Saçma sapan bir illet. Birisi 90 yaşında ölür ömrü odun kömür yük taşır,olmaz Biriside masa başında oturur bir hapşırmada patlar.

Fıtıkta yöntem yok. Ameliyat..
    1 yıla kadar olmayabilirsin. Sana kazancı alt dikiş az atılır. Koyulacak yama küçük olur. Üst deri dikişin yine olacaktır.

Göbekten iki delikle yapan doktorlarda var. Araştırınca bulursun.
    Fakat ben hocamdan memnunum. Aylar geçti sorunsuz devam. Tek sorun ömür boyu devam edecek olan ayda bir sızı veya kaşıntı.
    Neşterin yan etkisi. Çare yok.

• selam arkadaşlar herkese geçmiş olsun diliyorum. bende devlet hastenesinde kasık fıtığı ameliyatı(açık) oldum.belden uyuşturdular yarım saat sürdü ameliyat.yama koydular normal dikiş atıldı.bir hafta sonra dikişler alınacak.ilk idrar yapana kadar yeme içme tavsiye edilmiyor idrarın sonda takılmadan normal yolla idrar kabına yapılması tavsiye ediliyor. sonra bol su içilmesi tavsiye ediliyor.6 saat sonra anestezinin etkisi tamamen geçince normal yürümeye ve oturup kalkmaya başladım.ameliyattan sonra 2 tane serum bağladılar.2 defa kalçadan ağrı kesici iğne yaptılar.ertesi sabah doktorum geldi durumumu sordu.hiç ağrım sızım olmadığını söyledim pansuman yapılsın sonra taburcu edelim dedi.bi tane ağrı kesici hap yazdı.Allaha şükür çok iyiyim zaten fıtık fazla büyümeden bir an önce ameliyat oldum.
  • Bende 21 ocakta çerkezköy devlet hastanesinde ameliyat oldum. bugün ameliyatın 3.günü ayağa kalkarker,yürürken,otururken biraz ağrım var. ama ben bugün bir hata yaptım yataktayken gerindim (gerneştim) 1 ile 3 saniye arası baskı oldu ameliyat bölgesinde bir sıkıntı olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: 66 yozgat

Bende 21 ocakta çerkezköy devlet hastanesinde ameliyat oldum. bugün ameliyatın 3.günü ayağa kalkarker,yürürken,otururken biraz ağrım var. ama ben bugün bir hata yaptım yataktayken gerindim (gerneştim) 1 ile 3 saniye arası baskı oldu ameliyat bölgesinde bir sıkıntı olurmu
    Hayır olmaz. İşlem zaten sağlam yapılmıştır
  • _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuya biraz hort olucak ama, bende 21 ocakta açık kasık fıtığı ameliyatı oldum.bugün 10.günü dikişler alınacaktı bugün, pazartesiye erteledi dikişler biraz daha kaynasın dedi.normalde günlük sağlık ocağına gidip geliyorum.pansumana,evle sağlık ocağı arası yaklaşık 200 ile 250 metre arasında gidiş geliş yaklaşık 500 metre falan.oluyor neyse lafı fazla uzatmayım bugün dikişler alınıcak diye hastaneye gitmem gerekti,arabamı kullanıcak kimse bulamayınca bende yürüyerek gideyim dedim.gidiş geliş yaklaşık 1.5 km hastanede,sormak aklıma gelmedi eve gelip doktoru arayıp sorduğumda uzun mesafe,hata yapmışsın ameliyat oldun dikkat et kendine dedi benimde kafama takıldı.bu konuda fikri olan varmı?

• merhaba hocam. bende açık ameliyat oldum. bugün tam 1. yıl oldu ama halen ufak tefek ağrılar var. sizin ağrılarınız tam olarak ne zaman geçti. birde ben koşunca ağrı oluyor biraz sizde bu sıkıntı ne kadar sürdü.

• bende açık ameliyat oldum. bugün tam 1. yıl. ağırlık sporu ile uğraşıyorum. bir kaç hareketi halen yapamıyorum. koşarken birazcık ağrı oluyor. acaba sizlerde durum nasıl gelişti ağrılarınız ne zaman geçti ya da devam ediyor mu?

• Kasık ağrısı ve fıtık ile ilgili çok güzel bir kaynak buldum

https://www.kasikagrisi.net/kasik-fitigi-neden-olur/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.