Şimdi Ara

25Mbit internette 1Mbit indirme yapabiliyorum....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    25Mbps kullanıcısıyım ve 50GB adil kullanım kotam var. Henüz dolup dolmadığını bilmiyorum. Çünkü birkaç aydır evden uzaktaydım.

    Uzun sürenin arından eve geldiğimde kardeşim Superonline'ın dağıttığı Tılgın HG 1311C Router'ın wi-fi özelliğinin bozulduğunu söyledi o yüzden başka bir Router almaya karar verdik. Uzun bir araştırmanın ardından Zyxel NBG 4615'e geçtik. Superonline, Router'ın MAC adresini kontrol edip sadece kendi Router'larıyla internete bağlanılmasına izin veriyormuş. Bunu öğrendiğim için Zyxel'e eski Router'ın MAC dresini kopyalayıp yapıştırdım. Geriye kalan kullanıcı adı, şifre gibi bilgileri de eskisinden yenisine geçirince internete bağlandım.

    Ancak hem Speedtest'te hem de hızınıtestet.com'da download hızı max 1-1,5Mbps gözüküyor. Upload hızıysa 9-10'a kadar çıkıyor, orada bir sorun yok... Ping 40-60 arası. İş burdan sonra daha da garipleşiyor. İşkillendiğim için yeni modemi çıkarıp eskisini taktım. Testi onunla yapınca yine aynı sonuçları aldım... Bu arada internete kabloyla bağlanıyorum.

    Aklıma ilk gelen şey adil kullanım kotamın dolmuş olabileceğiydi ama öyle olsa bile 1Mbps çok düşük değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam kota dolumunun ardından 3Mbps'ye düşüyordu hız değil mi? Ne yapabilirim bu sorunu gidermek için? Superonline'ı arasam muhtemelen routera erişip problemi çözmeye çalışacaklar. Ama artık başka marka router kullandığım için erişemeyecekler... Gerçi erişseler de bir işe yaramayacak çünkü sorun her iki Router'da da olduğu için büyük ihtimalle benden değil onlardan kaynaklanıyor.

    Büyük ihtimalle sorun onlarda ama arayıp sorun sizin tarafınızda, çözer misiniz desem ne kadar işe yarar bilemiyorum.

    Önerilerinizi bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagancelik -- 27 Kasım 2013; 23:07:29 >







  • Sorun onlardandır. Apartmanda başka kullanıcılar varsa onlara da bir sorun. Belki aşağıdaki switch de bir sorun vardır.
  • kotan dolmus mu diye baktin mi webislemleri sayfasindan?
  • 7mbps hızda bende var, fakat Saatlik download hızı 300 kb/s lerde seyrediyor. Eskiden bu hıza verilen hak 700 kb/s gibi olurdu genelde.

    Sizin içinde 2500 kb/s civarlarında olması gerekirken sizinde az. %60 civarı da bir hız düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Bu genelmi bilmiyorum.

    Edit*:

    Kota dolmuştur demişsiniz fakat, mevcut sistemde hızda düşmesi gerekiyor sanırım. 25 Mbps olmazdı 50 Gb doldursaydı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 28 Kasım 2013; 7:53:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.