Şimdi Ara

2500K 2. Çekirdek ısı farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni aldığım 2500k işlemcimi 1,32v ile 4600 mhz de kullanıyorum. Masaüstünde bekleme konumunda ve prime 95 ile test yaptığımda sadece 2. çekirdek diğerlerine oranla 7-8 derece daha sıcak.

Prime 95 ile 30 dakikalık test sonucunda çekirdekler sırasıyla; 1.Çekirdek 64c 2.Çekirdek 71c 3.Çekirdek 66c 4Çekirdek. 64c

Burdan da görüldüğü gibi sadece 2. çekirdek 72 derece sınırında. Bu yüzden içim rahat değil. 2-3 kere termal macunu özenle tekrar sürdüm ama durum aynı. Şimdi 2. çekirdek yanlış mı. Yoksa ivy'lerdeki gibi plaka ile çekirdek arasındaki termal macunda mı sıkıntı var?

• Son 1 kere up yapayım bakalım. Belki bir fikri olan çıkar
  • her çekirdek aynı olacak diye bir kaide yok verdiğiniz voltaj değeri çok fazla , soğutmanız yetersiz kalıyor olabilir
  • Aslında 4600mhz için 1.32v normal gibi kullanıcıların yazdıkları değerlere göre. Hatta daha yüksek isteyen işlemciler de mevcut. Asıl aklıma takılan nokta diğer çekirdekler 65 derece civarında iken, sadece 1 tane çekirdeğin Intel'in belirttiği ısı sınırına yaklaşması.

Şimdi ben diğer 3 çekirdeği mi dikkate alayım yoksa o 1 tane 72 ye ulaşmak için çabalayanı mı. (tabiki bu değerler Prime95 ile stress altındaki değerlerdir)
  • Benim gerek 3570kmda, gerek 2500kda, ister H80, ister H100 kullaniyim her zaman 1. cekirdegim en sicak cekirdeik olur.

Fakat 2. cekirdegin daha fazla sicak olmamasi lazim.

Termal macunuda yenilemissiniz gerci, onu onerecektim.

Baska bir sogutucu ile deniyebilirmisiniz? Elinizde Intelin stok sogutucusu varsa bi deneyin derim.

Zalman CNPS11x imde son zamanlarinda bu sorunu yasamistim. 2. cekirdek cok daha sicakti, Corsair sivi sogutma serisine gectim normal oldu.

Dedigim gibi 1. cekirdek en sicak olan olmali. Genelde boyledir.

Bu arada 72 kotu degil. Korkmayin. Isin birde bu boyutu var.

Prime CPU yu acaip essek gibi calistirir. Oyunlar bile oyle sicak calistirmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Aslında 4600mhz için 1.32v normal gibi kullanıcıların yazdıkları değerlere göre. Hatta daha yüksek isteyen işlemciler de mevcut. Asıl aklıma takılan nokta diğer çekirdekler 65 derece civarında iken, sadece 1 tane çekirdeğin Intel'in belirttiği ısı sınırına yaklaşması.

Şimdi ben diğer 3 çekirdeği mi dikkate alayım yoksa o 1 tane 72 ye ulaşmak için çabalayanı mı. (tabiki bu değerler Prime95 ile stress altındaki değerlerdir)

intel 72 dereceden yukarı çıkmasın mı demiş?
  • İşlemcinin uzun ömürlü olması açısından 72.6 derece sınır olarak belirtilmiş Intel tarafından. 98 derece de kapanma sıcaklığı. 99 olmadan işlemci kendini korumaya alıyor. Uzun yıllar 80 lerde kullananlar da olacaktır tabiki. Ama Intel böyle belirtince tabiki Psikolojik bir durum çıkıyor ortaya

@A35A,

Cevabın için teşekkür ederim. Tabiki bir oyun kesinlikle bu sıcaklıklara çıkarmayacaktır. Ben bir daha sizin dediğinizi dinliyim. Termal macunu da farklı marka kullanayım bakalım ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde 0.çekirdek diğerlkerine göre 10 derece daha soğuk
    boşdaki değerler.

Resimde görülmüyorsa
    https://store.donanimhaber.com/ae/6a/0b/ae6a0bd2408f60da491b607e4fc14abf.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Lifetime -- 13 Şubat 2013; 12:49:07 >
  • Senin de 0 dediğin yani 1. çekirdek en düşük. 2. çekirdek en sıcağı.

Sende fark benimkinden de çok. 10 derece fark var. Prime 95 ile yükte deneme imkanın var mı? Benim yük altında 7-8 derecelik fark 4-5 dereceye düşüyor. Acaba sende 10 derece olarak kalıyor mu merak ettim
  • quote:

Senin de 0 dediğin yani 1. çekirdek en düşük. 2. çekirdek en sıcağı.

Sende fark benimkinden de çok. 10 derece fark var. Prime 95 ile yükte deneme imkanın var mı? Benim yük altında 7-8 derecelik fark 4-5 dereceye düşüyor. Acaba sende 10 derece olarak kalıyor mu merak ettim

7-8 dakikalık bir test yaptım.

https://store.donanimhaber.com/e8/e5/cc/e8e5cc86d3e1ce8052f55d048c33b576.png

• Aynen aradaki farklar kapanmış. Demek ki boştaki sıcaklıkları pek dikkate almamak lazım. Bende de durum aynı.
  • quote:

Aynen aradaki farklar kapanmış. Demek ki boştaki sıcaklıkları pek dikkate almamak lazım. Bende de durum aynı.

Bendede sorun yok yani sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

quote:

Aynen aradaki farklar kapanmış. Demek ki boştaki sıcaklıkları pek dikkate almamak lazım. Bende de durum aynı.

Bendede sorun yok yani sevindim.

Aynen dostum yok görünüyor. Sabahtan beri yabancı forumlarda da araştırdım, İşlemciyi aldığım forumdan arkadaşa da sordum 2. ve 3. nesil sandy ve Ivy 'lerde bu durum mevcutmuş. Kafaya takılacak bir durum yok

• Bende de tam tersi 2. çekirdek diğerlerinden 4-5 C daha serin çalışıyor. Açıkçası sensörden kaynaklanan bir ölçüm hatası olduğunu düşünüyorum, birinin diğerlerinden çok farklı olması için hiçbir sebep bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bende de tam tersi 2. çekirdek diğerlerinden 4-5 C daha serin çalışıyor. Açıkçası sensörden kaynaklanan bir ölçüm hatası olduğunu düşünüyorum, birinin diğerlerinden çok farklı olması için hiçbir sebep bulamadım.

Hay yaşa, ben de arıyorum bir sebep bulamıyorum. Çekirdekler üzerindeki plaka tam düz değil desek neden sadece 1 çekirdek farklı diye geliyor aklıma. Q6600 lerde zımpara yapıyorlardı bunun için

Ben de sana katılıyorum. Çoğunluğun sahip olduğu sıcaklığı baz alıyorum. Kendi adıma o 2. çekirdek kafasına göre takılsın

• Şimdi ben de baktım da İ5 3570K ile de aynı durum sözkonusu ve hatta fark çok daha fazla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 13 Şubat 2013; 16:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Şimdi ben de baktım da İ5 3570K ile de aynı durum sözkonusu ve hatta fark çok daha fazla;

Abi peki hangi çekirdeklere inanacağız biz? Yükseklere mi alçak olana mı

• Bildiğim kadarıyla kuzey köprüsü ne yakın olan çekirdek daha sıcak olur benim 3570k da core#0 ve 1 4 derece daha sıcak ama bu değerler 10 falansa bence bir stabilite sorunu olabilir
  • sandy'lerde IHS ile çip arasında termal macun yok. çekirdek IHS'ye lehimli. 5-6 derece fark normal ama genelde ısınan 1. çekirdek (core #0) olur. termal macunla ilgili bi problemdir ya da düşük bi ihtimal olarak 2. çekirdeğin sıcaklık sensörü düzgün kalibre edilmemiştir.

termal macunu çok daha ince sürmeyi dene bi de soğutucuyu oturtmadan parmağınla üzerinde yay fazlasını da sil. (eğer AS5 gibi özel termal macun kullanmıyorsan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 14 Şubat 2013; 6:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bronzeage

sandy'lerde IHS ile çip arasında termal macun yok. çekirdek IHS'ye lehimli. 5-6 derece fark normal ama genelde ısınan 1. çekirdek (core #0) olur. termal macunla ilgili bi problemdir ya da düşük bi ihtimal olarak 2. çekirdeğin sıcaklık sensörü düzgün kalibre edilmemiştir.

termal macunu çok daha ince sürmeyi dene bi de soğutucuyu oturtmadan parmağınla üzerinde yay fazlasını da sil. (eğer AS5 gibi özel termal macun kullanmıyorsan)

dediğiniz gibi sanırım... SANDY lerde yok macun..... ama IVY ler var
    http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=47539

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.