Hakimlik yapay zekaya verilsin maliyeye boşuna yük |
***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__*** (3. sayfa)
***__25 yaşında Hakim olunması sizce doğru mu?__***
(En Son Oy Tarihi: 9.6.2023)
-
-
İnsan zeki ise dersine iyi çalışmış ise neden olmasın yaşa fazla takılmamak gerekir tecrübe daha önemlidir.
-
1.Yargıda hem niteliğin hem niceliğin arttırılması gerekiyor. Bu konuya kesinlikle katılıyorum
2.Maalesef yargının ve adli konuların en önemli işlerinden birisi de tebligat. Tebligat olayı gerçekten uygulamada çok kritik bir role sahip. İşini bilmez posta memuru ve muhtarlar yüzünden tebligatlar gecikiyor veya 'geldik bulamadık' şeklindeki bahanelerle hiç yapılmıyor. E bu da hak kayıplarının yaşanmasına, sürelerin kaçırılmasına hele ki ceza yargılamasında yakalama kararlarının çıkmasına neden oluyor.
Tebligat mevzuatının kafalarına vura vura öğretilmesi gerekiyor
Uluslararası tebligat mevzusuna hiç girmiyorum bile
3.Adliyelerde hakim-savcılarla beraber kalem memuru-mübaşir ve diğer memurların sayısında da azlık var.
4.Yıllanmış akademisyen mevzusuna kısmen katılmıyorum, şu yüzden: Bir avukat üstadım akademisyenlerimizin büyük çoğunluğunun adliye tecrübesi olmadığından bahsetmişti. Hele ki usul hukukçularımızın adliye deneyiminin çok az olduğundan bahsetmişti.
Ayrıca o yıllanmış akademisyenlerimizin birçoğu özel üniversitelerde paraya para demiyor. Hakim-savcılık yapmalarını onlardan beklemek çok mümkün değil. O sağlam hocalar eskiden hakimlik-savcılık yapıyorlarmış. Maalesef maaş faktörü çok önemli. Hakim-savcı maaşlarının arttırılması çok yerinde bir
5.Ardından benim en çok şikayetçi olduğum konulardan birisi de istinaf denilen garabettir. Eminim ki bu kelimeyi sokaktaki vatandaşa sorsan o ne der.
Bu istinafın acilen kaldırılması gerekiyor. Kanun yolları bakımından yargı sisteminin üç dereceliden iki dereceliye düşürülmesi daha isabetli olur. Yargıtayla ilk derece mahkemesi arasında başka bir mahkeme olması yargılamaları çok uzatıyor.
BAM ve BİM lerde zaten çok deneyimli ve nitelikli hakim-savcılarımız çalışmakta. İstinafın kaldırılıp oraradaki hakimlerin-savcıların Yargıtay'a ve ilk derece mahkemelerine atanması kanımca çok daha iyi olabilir
-
Haklısın hocam cogu kişi karşı istinafa mesele uzadikca uzuyor is yukunun de azaltmaktan cok uzattığını dusunenler varquote:
Orijinalden alıntı: poyrazoğlu1.Yargıda hem niteliğin hem niceliğin arttırılması gerekiyor. Bu konuya kesinlikle katılıyorum
2.Maalesef yargının ve adli konuların en önemli işlerinden birisi de tebligat. Tebligat olayı gerçekten uygulamada çok kritik bir role sahip. İşini bilmez posta memuru ve muhtarlar yüzünden tebligatlar gecikiyor veya 'geldik bulamadık' şeklindeki bahanelerle hiç yapılmıyor. E bu da hak kayıplarının yaşanmasına, sürelerin kaçırılmasına hele ki ceza yargılamasında yakalama kararlarının çıkmasına neden oluyor.
Tebligat mevzuatının kafalarına vura vura öğretilmesi gerekiyor
Uluslararası tebligat mevzusuna hiç girmiyorum bile
3.Adliyelerde hakim-savcılarla beraber kalem memuru-mübaşir ve diğer memurların sayısında da azlık var.
4.Yıllanmış akademisyen mevzusuna kısmen katılmıyorum, şu yüzden: Bir avukat üstadım akademisyenlerimizin büyük çoğunluğunun adliye tecrübesi olmadığından bahsetmişti. Hele ki usul hukukçularımızın adliye deneyiminin çok az olduğundan bahsetmişti.
Ayrıca o yıllanmış akademisyenlerimizin birçoğu özel üniversitelerde paraya para demiyor. Hakim-savcılık yapmalarını onlardan beklemek çok mümkün değil. O sağlam hocalar eskiden hakimlik-savcılık yapıyorlarmış. Maalesef maaş faktörü çok önemli. Hakim-savcı maaşlarının arttırılması çok yerinde bir
5.Ardından benim en çok şikayetçi olduğum konulardan birisi de istinaf denilen garabettir. Eminim ki bu kelimeyi sokaktaki vatandaşa sorsan o ne der.
Bu istinafın acilen kaldırılması gerekiyor. Kanun yolları bakımından yargı sisteminin üç dereceliden iki dereceliye düşürülmesi daha isabetli olur. Yargıtayla ilk derece mahkemesi arasında başka bir mahkeme olması yargılamaları çok uzatıyor.
BAM ve BİM lerde zaten çok deneyimli ve nitelikli hakim-savcılarımız çalışmakta. İstinafın kaldırılıp oraradaki hakimlerin-savcıların Yargıtay'a ve ilk derece mahkemelerine atanması kanımca çok daha iyi olabilir
Ve evet icra daireleri de dahil yargi ile ilgili tum memuriyetlerde cok az calisan var 1 kisi 2 3 kisilik is yapiyor bu yuzden hicbir islem akmıyor sistem tıkanık
Bir seyler yapilmasi lazim da suanki mevcut yetkililerin halkin bu dertlerini gram umursadigini sanmıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
olabilir olmalıdır da -
18 yaşında milletin vekili oluyorsa 25 yaş bence fazla hakimlik için, üniversite biter bitmez hakim olunmalı 22-23 yaş ideal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25 yaşındaki akgenç ne yapacak yani? Hakim olma, rektör olma, vali olma, bakan olma.. Simit mi satsın bu adamlar? -
Genc dusunce gelecektir. Yaş sınırı herseyde oldugu gibi saçmadır. 25 yaşında bir cumhurbaşkanı istiyorum ben. -
20lerinde bir savcı görünce şaşırmıştım. Mahalleden tanıdığim biriydi, iki sene önce oldu diye duymuştum. Yaşı da tam 25 26 civarı olması gerek. Gerçekten doğru bir durum değil bence de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru değil.
Davalara giren biri olarak söyleyeyim. Davalar bitmiyor artık. Önceden davalar yavaşta olsa bitiyordu ama bu yeni yetmeler gelince davalar yıllar boyunca gidiyor artık. Ne dosyaya bakıyorlar, ne de tanıklara. Bir çoğu "ben bu işin altından" kalkamam deyip davayı erteliyor veya başka mahkemeye gönderiyor. O yüzden hakimler yaşlı olma taraftarıyım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X