Şimdi Ara

2400 Metreyi 12 Dakikada koşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2400 Metre Koşu: 12 Dakikada Ulaşılmaz Bir Hedef mi?

2400 metre koşu, çoğu koşucu için zorlu bir hedeftir. Ancak, düzenli antrenman ve doğru tekniklerle, 12 dakikada tamamlayabilirsiniz.

2400 Metre Kaç Dakikada Koşulur?

2400 metrelik bir mesafeyi ortalama koşu hızına göre koşma süreleri aşağıdaki gibidir:

• 5:00 min/km hızla: 12:00 dakika
    • 5:30 min/km hızla: 13:00 dakika
    • 6:00 min/km hızla: 14:00 dakika

2400 Metre Koşu için İpuçları

12 dakikada 2400 metre koşmak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Tempo Antrenmanlarına Odaklan: 5 kilometre tempo antrenmanları, yarış hızına yakın bir hızda koşmana yardımcı olur.
    • Uzun Koşular Yap: Haftalık uzun koşular, dayanıklılığını geliştirir ve yarış gününe hazırlanmana yardımcı olur.
    • Interval Antrenmanlarını Dahil Et: Aralıklı antrenmanlar, hızını ve dayanıklılığını artırmaya yardımcı olur.
    • Doğru Teknik Kullan: Verimli bir koşu formu, enerjini korumanı ve sakatlıkları önlemenizi sağlar.
    • İyi Beslen ve Hidratlı Kal: Yarıştan önce ve sonra doğru beslenme ve hidrasyon, performansını optimize eder.

2200 Metre ve 2600 Metre Koşular

2400 metreye benzer şekilde, 2200 metre ve 2600 metre koşular da zorlu mesafelerdir. 2200 metrelik bir mesafeyi 11 dakika civarında, 2600 metrelik bir mesafeyi ise 13 dakika civarında tamamlamayı hedefleyebilirsin. Bu mesafeler için de yukarıda belirtilen ipuçları ve teknikler uygulanabilir.

12 dakikada 2400 metre koşmak, azim ve tutarlı antrenman gerektiren bir hedeftir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, bu hedefe ulaşabilir ve koşu performansını önemli ölçüde geliştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • düz yol ise koşulur. kondisyonuna bağlı
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Stadyum cevresi hocam.Cok hızlı kosmak gerekir mi yoksa orta tempo civarı mı

• hızlı
  • oldurecen mi kardes kendini nefesin kesilir

• 3bin diye biliyorum onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 dakika 720 sn 2400/720 yaklasik 3 e geliyor. Saniyede 3 metre cok degil ama yukarida da dendigi gibi hizdan cok kondisyon gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet ile 16km kaç dk sürer
    8 yıl önce açıldı
    7 km kaç dakikada koşulur ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kosulabilir ama cok hizli olman lazim saatte yaklasik 10 kmlik bi hizla kosman gerekiyor. Hizinim dusrekli dusecegini hatta son 2 dkda 4kmyle zar zor kosacagini dusunursek ilk 5 dk 15 18 arasi bi hizla kosman lazim. Imkansiz degil olculen en yuksek hiz 44 civari biseydi. Ama onlar tabi hem cok kosuyorlar hem de teknik biliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmaya başla şimdiden kondisyon olmadan epey zor olur

• LIKE A BOSS L kullanıcısına yanıt
    Hocam spor yapıyorum ama kosmayali cok uzun zaman oldu saniyede 3.3 metre çıkmaz sanırım

• Kaptan amerika 20dk da 30kmye yakın koşuyor ben sana güveniyorum dostum 12dkda 2.4km koşarsın no pain no gain

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam kosudan önce bir pre workout sonrasinda da bcaa atayım mı:D

• Besyo sanırım arkadaşlarım mülakata gittiğinde destek olmak için bende gitmiştim. İşin sırrı bol bol antrenman ve sürekli aynı tempoda koşmak emin ol zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkoff_007

Tesekkurler hocam kosudan önce bir pre workout sonrasinda da bcaa atayım mı:D

Anapolon filan bas derim sonra tapagaz kalkarsın namussuzum çeyrek mili torettodan önce tamamlarsın yanıyom Allahhhh diye Ama şaka maka idmansız o sürede o mesafeyi koşmak zor ne kadar hızlı gittiğin değil ne kadar uzun süre ve orta hız temponu koruman önemli

• hesaplayalım,

2400 / 12 = 200
    Dakikada 200 metre koşmak,

200 / 60 = 3
    ve saniyede 3 metre koşmaya denk gelir,

o da, imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 10 Aralık 2016; 1:30:16 >
  • BlackBurn340 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hakemlik mülakatı icin gerekli

• valla ben 400mt yi 80 sn altında koşmuştum normal rakam ama yorulmuştum ve finishe ulaştığımda yere yıgıldım

sebebi, koşu konusunda hantal olmam ve dogru düzgün koşmuyan antremansız olmamdı, en iyi halde 400mt sonra yere yıgılmaz normal kalırdım olay tamamen antreman kondisyon ve ciğer.!
  • arkaya motor baglamadan kosamazsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatsune Miku

hesaplayalım,

2400 / 12 = 200
    Dakikada 200 metre koşmak,

200 / 60 = 3
    ve saniyede 3 metre koşmaya denk gelir,

o da, imkansız

Saniyede 3 metre ilk duyulduğunda imkansız gibi gözüküyor ama formda biri için normal bir değer

• Hatsune Miku kullanıcısına yanıt
    bolt 3 katını koşuyor ama 2 km zor tabi normal biri için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.