Şimdi Ara

240 GB yavaş ssdmi 128 hızlı ssdmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada 5 kat hiz farkı var biri 2500 diğeri 500
    https://urun.n11.com/hard-disk/adata-xpg-sx8000-128gb-pcie-m2-ssd-disk-asx8000npc-128gm-c-P228110536
    https://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-240gb-sata3-m2sata-ssd-hlv-m2ssd2280240g-P223431492

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 26 Ocak 2018; 16:27:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanım senaryosuna bağlı olarak değişir. 128 Gb içine windows + programlarınız sığar fakat oyun yüklemeye gelmez. Zamanla şişme yapar zaten. Ancak sıkıntı da yaşamazsınız. 256 Gb tercih edilirse oyun kurabilirsiniz windows ve programların haricinde.

Bana kalırsa sıralı yazma hızı da önemli elbette ama veriye erişim hızı çok daha önemli. Parçalı ve küçük dosyaları okumada SSD'ler HDD'lere fark attığı için sıralı okuma hızına takılmayıp daha yüksek kapasitelisini almak daha doğru bir tercih olur.

Misal benim 850 Evo diskin kapasitesi 231 GB toplam, 115 GB boş olarak gösteriyor. 120'lik disk alsam sığamayacakmışım.
  • windows değilde linux yüklemeyi düşünüyorum ssdye ondan yeterince alan kalır gibi bana hız farkı ne kadar etkiler beni birde birinin markasa hı level diğeri adata

• okuma hizidir o, isterse birinin okuma-yazma hizi digerinden cok önde olsun. Ama bunu nerdee nasil kullancaginizi bilmeniz gerekiyor. hani siz hangi programda bu farka ihtiyac duyacaksiniz. Bu okuma yazma hizi günlük hayatta fark edilmiyor. elimde intel 600p 1500mb/500mb bir ssd ve samsung 840 evo mevcut ikisi arasindaki farki hala cözemedim. Tabi yazma hizlari benimkilerde denk, okuma hizlari arasinda 3 kat fark var. Benim hissettigim bir fark yok. Cizim icin kullaniyorum iki sistemide, sürekli dosya kopyala yapistir yapiyorum ama göreceli kücük boyutlu dosyalar.

sahsi kanaatim bu zamanda 250gb nin altina düsmemek olur, tabi sizin linux kullancaginizi ve oyun neyinle isinizin olmadigini düsünürsek 128gb yeterli olabilir. Senaryoyu bilmiyorum sonucta, olabilir diyorum.

birde marka konusunda ssd nin kontrolcüsü, nand flash yongalari hangi üründe daha iyiyse o tercih edilmeli. Zaten üretici güvendigi ürününe uzun garanti süresi veriyor. Kullanici icinde uzun garanti süresine sahip ürün her zaman avantajlidir.

edit: kelime atlayarak yazmisim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 26 Ocak 2018; 22:23:21 >

• Birde şu an elimdeki hdd 100 mbps okuma yazma hızı var bu gerçekten bir fark oluşturur mu sizce

https://www.cnet.com/products/toshiba-mq01abd100h-hybrid-hard-drive-1-tb-sata-6gb-s/specs/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 26 Ocak 2018; 19:56:13 >
  • Okuma hızı değil 4 k okuma hızı ve iops değerleri önemlidir sesler için. Bir HDD ile 4 k değerlerini karşılaştırınca yüzlerce kat fark vardır HDD ye göre.

En kötü SSD yı almayın. Ancak sandısk plus 240 GB veya Kingston hyperx serisi bir şey alın. Sandısk standart ya da Kingston v300 ALMAYIN! Sorunlu seriler. 240 GB ortalama SSD büyüktür 120 GB en iyi SSD.

• https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6923

SAMSUNG MZ-75E250BW 850 EVO 2.5 250GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 540-520MB/s 7mm SSD sabitdisk
    alın keyfınıze bakın

ssd zırt pırt degıstırılecek urun degıl

bu devırde mın 240-250ssd sart

gunluk kullanan bırısı ısenız oyun vs amatorce render bıle olsa
    normal bır ssd cok rahat ısınızı gorur

once bır normal ssd alınız
    ılerıde pro ssd m2 alıp takarsınız sıkıntı olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    cihazda cd okuyucu yok bunu alırsam hddyi kulanamam m2 almak o açıdan daha mantıklı 540 okuma yazma hızı gerçekten bir fark yaratacakmı birde hi level le bunu arasında 150 tl fiyat farkı teoride okuma yazma hızları yakın pratiği bilmiyorum birde hdd düşündüğümden daha iyi pcde takılı sshd diye geçenlerden anladığım kadarıyla yani kısacası alt seviye bir ssd fark yaratmıyacaksa almak istemem

• quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

cihazda cd okuyucu yok bunu alırsam hddyi kulanamam m2 almak o açıdan daha mantıklı 540 okuma yazma hızı gerçekten bir fark yaratacakmı birde hi level le bunu arasında 150 tl fiyat farkı teoride okuma yazma hızları yakın pratiği bilmiyorum birde hdd düşündüğümden daha iyi pcde takılı sshd diye geçenlerden anladığım kadarıyla yani kısacası alt seviye bir ssd fark yaratmıyacaksa almak istemem

ozaman ayrı ıs degısır yanı
    soylemeden bılemeyız kı bunu :D

ileriye yonelık ıstıyorsanız
    6-7 sene ssd ısını unutmak ıstıyorsanız

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8372

100tl farklı ama deger

• Sen günlük kullanımın dışına çıkmayacaksan, internet, oyun, film, word, excel gibi alanlarda kalacaksan, aradaki hız farkını ve okuma yazma değerini hissetmezsin..

O yüzden daha yüksek kapasite daha iyi olacak senin için.

Ancak, hi-level nedir ya?? Uygun fiyatlı Sandisk, WD, Adata varken hi-level markasına SAKIN bulaşma...
  • Şu ürünlere bak kardeşim sen.. Hilevel falan karıştırma

240 GB M.2 SSD KINGSTON - 462 TL - Inventus

250 GB M.2 SSD WD Blue - 484 TL - Eksenbilgisayar

• dancerboy14 kullanıcısına yanıt
    https://www.technosistem.com/urun/240gb-hi-level-sata3-550-530-hlv-m2ssd2280-240g-m2sata-ssd havale ile 240 gibi birşeye geliyor

BUNU görünce almak istemiştimde vazgeçtim yüksek hızlı birşey daha çok işime yarar gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proprietor -- 26 Ocak 2018; 22:38:50 >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    fiyatı anormal derecede düşük..

Neyse dediğim gibi hilevel markasından uzak durmanız yararınıza.. m2 tipinde mi olmak zorunda.. Kasanızda bağlayabileceğiniz sata portu yok mu.. 2.5" ssd alın bence.. m.2 tipinde alacaksanız pci olması daha iyi.. tabi anakartınızdaki m.2 portu pci destekliyorsa?
    hdd çıkarmak istemiyorum başka portda yok

destekliyor olması lazım

Anakart modeli nedir tam olarak? Bakalım özelliklerden
    dell 0txg2n

https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-inspiron-7567-4b30f81c-i5-7300hq-8gb-1tb-4gb-gtx1050-156-P207603260

Dizüstü bilgisayarın ayrı bir anakartı yok. Yani marka model olarak girip sitesinden bakamayız.. Senin içini açıp bakman lazım, slottan emin olman lazım.. Emin olmadan ssd falan alma sakın. Sorun yaşayabilirsin..
    teşşekürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.