Şimdi Ara

24 yaşından sonra mühendislik okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lise mezunuyum üniversite hayatını tadamadım. seneye 250 puanla orta halli bir bilgisayar mühendisliği okumam çok mu aptalca olur. babam 2 yıl pmyo git polis ol diyor ama hiç istemiyorum polisliği.

• Maddi durumunuz iyise kafana takma git oku
    Ama gelir sıkıntısı geçiyorsan elinde sadece Kyk olur büyük ihtimalle bunu da hesaba kat.
    Şöyle bir hesap yapabilirsin;
    Eğer ben Pc müh okursam hayatım nasıl değişir, neler yapabilirim, kendimde ne gibi bir değişiklilik olur ? ( uzun vade de düşün 35 yaşında ki senide düşün )
    Diğer taraftan polis olursam neler olur ? Yani hayatında karşına çıkıcak olasılıkları hesaplamaya çalış ve gönlüne göre bir tercih yap
  • mühendislikte üniversite hayatı mı yaşanıyormuş hem sen üniversitede hem baban parasal sıkıntı çekersiniz bu kadar parayı okula gömüceğine aç bi kadın kuaförü ne istiyorsan onun tadına bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik değil de direkt kodlamaya başlasan daha iyi olur. İnternet derya deniz bu konuda. Ama bilmen gerek ki çok fazla çalışman gerekecek hem de çok.
  • Yaşını hiç dert etme, maddi sıkıntın yoksa biran önce başla okumaya
    21 Yaşındayım,
    Ama TM çıkışlıyım mat-1 im iyi ama kısa sürede mat-2 ve fen bilgisi öğrenemeyeceğim için bu sene bilgisayar programcılığı yazıp başlıcam ben de sonra dgs ile geçerim zaten
    Çalıştığım yerde 26 yaşında IT, bilgisayar programcısı mezunu olup bu sene dgs ile bilgisayar mühendisliğine başlamayı düşünüyor

Yaşını dert ediyorsan 2012 yılında liseden mezun olduğunu varsayıp şu tablolara gözat
    Liseden 1984 yılında mezun olmuş olanı bile var bu insanlar neden okuyor ? Neden lise mezunu polis olasın ki ?

24 yaşından sonra mühendislik okumak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 14 Mayıs 2018; 18:14:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Mühendislik değil de direkt kodlamaya başlasan daha iyi olur. İnternet derya deniz bu konuda. Ama bilmen gerek ki çok fazla çalışman gerekecek hem de çok.
    işe alırken herkes diploma istiyor hocam. algoritmayı falan ünide öğrenmem lazım direk geçiş yapamam kodlamaya. bide üni hayatı şart kız arkadaşı bile arkadaş diye 1 kişi bile yok etrafımda sosyalleşirim biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

işe alırken herkes diploma istiyor hocam. algoritmayı falan ünide öğrenmem lazım direk geçiş yapamam kodlamaya. bide üni hayatı şart kız arkadaşı bile arkadaş diye 1 kişi bile yok etrafımda sosyalleşirim biraz.

Alıntıları Göster
    Öyle bir şey yok. Diploma seni bir adım öteye taşır elbette. Kendi başına yapacağını sistematik bir şekilde sana verebilir belki ama senin artık vakit kaybetmeden olaya atılman lazım. Öyle aman aman algoritmalar yazmıyor kimse. Hep sabit işlerin tekrarı olaylar dönüyor bu işte. Hedefin top yerlere gelebilmek ise şansını deneyebilirsin elbette.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Irresolute kullanıcısına yanıt
    bende bu sene ayt ye kayıt olmadım zaten tyt ye kayıt oldum. 2 yıl programcılıktan geçerim diye düşünüyorum ama dgs zormuş. seneye matematik kasıp mühendislik zorlamayı düşünüyorum. eğer tutarsa bu sefer 25de sıfırdan başlamış olucam
  • Hayallerinin peşinden git.
  • Fen ve mat-2 ye ayıracağım vakite, kodlama + mat1 ve geometriye ayırmak daha mantıklı geliyor
    Mat-2 bilgisi şart mühendislikte ama bir daha kullanmayacağım fen bilgisine vakit ayıramam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 14 Mayıs 2018; 18:12:15 >
  • ben 24 yazında makine mühendisliğine başladım ama kendi şehrimde okuyorum yani 0 maliyet ama hayvan gibi ders çalışıyorum, çünkü iş bulmak sürekli zorlaşıyor.yabancı dil kastırıyorum, sadece ortam için gidiceksen tekrar düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: comodore12

ben 24 yazında makine mühendisliğine başladım ama kendi şehrimde okuyorum yani 0 maliyet ama hayvan gibi ders çalışıyorum, çünkü iş bulmak sürekli zorlaşıyor.yabancı dil kastırıyorum, sadece ortam için gidiceksen tekrar düşün
    daha önce okuduğun bi bölüm yada iş tecrüben oldu mu dostum şuan okurken çalışıyor musun ?

şimdiye 2 yıl tecrübeli mühendis olmam lazımdı ama herşeye geç kaldım. en azından benim gibilerinin olduğunu görmek güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 14 Mayıs 2018; 18:34:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

daha önce okuduğun bi bölüm yada iş tecrüben oldu mu dostum şuan okurken çalışıyor musun ?

şimdiye 2 yıl tecrübeli mühendis olmam lazımdı ama herşeye geç kaldım. en azından benim gibilerinin olduğunu görmek güzel

Alıntıları Göster
    23 yaşındayım bilişim sistemleri müh. 2. sınıfa geçiyorum bu dönem sonunda. Pek aldırış etmiyorum açıkçası. 3 sene geç başladım normale göre, 1 sene de hazırlık okudum istesem atlayabilirdim ama yatmayı tercih ettim.

Yaşıtlarım bu dönem mezun oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

23 yaşındayım bilişim sistemleri müh. 2. sınıfa geçiyorum bu dönem sonunda. Pek aldırış etmiyorum açıkçası. 3 sene geç başladım normale göre, 1 sene de hazırlık okudum istesem atlayabilirdim ama yatmayı tercih ettim.

Yaşıtlarım bu dönem mezun oluyor.

Alıntıları Göster
    güzel moral oldu bu konu polislikte karar kılmıştım neredeyse. varsa başka hayata geç atılan yazsın bende matematik kitabını açıp harıl harıl çalışayım o gazla

@Nyanko Sensei bana gereken bir sistematik hocam. internetten bakayımla falan öğrenemiyorum bana 4 yıl boyu temelden başlayıp denemelerle öğretmeleri lazım. kodlama temelim var php orta html css üst seviye denebilir sitemin css i kendim yapmıştım sıfırdan :http://www.liste5.com/ .

@Nyanko Sensei

• evet alakasız bi bölüm okuyordum bi gelecek yoktu orda.bu sene staj ayarladım bakalım.kendi şehrimde okuduğum için pek bir masrafım olmuyor yani para harcamadığım için para kazanmayada gerek yok şimdilik.bunların dışında yazılım arduino,pyton,matlab kasıyorum,eğer balon staj yapmazsan işinin hakkını verirsen neden olmasın,birde şunu farketttim okula isteyerek gidiyorum, sevdiğim işlerle uğraşıyorum en önemlisi bu
  • Maddi durumun iyiyse okunur hocam sorun değil bence.4-5 sene gecikirsin en fazla mutsuz olmaktan iyidir.
  • Daha önce yazılmış, ailenin maddi durumu iyiyse sorun olmaz gibi
  • Seviyorsan oku kardeş her türlü başarılı olursun.Ama seviyorsan. İngilizce öğrenmeyeceksen de mühendis olma çok net.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği, diğer temel mühendislik bölümlerinden daha çok “mühendislik” yapma imkanı sunan bi bölüm. Ama amacının ne olduğuna da karar vermen lazım. Ben para kazanmak için bu bölümü okuyacam sadece diyorsan çok düşün. Çünkü ülkemizde mühendisin değeri yoktur. Başarılı, belli kademelere gelmiş mühendislerin büyük çoğunluğu marka üniversite mezunlarıdır. Orta halli bir üniversitenin eğitim ortamı da orta halli öğrencilerin oluşturacağı vasat eğitm ortam kalitesi oluşturduğundan çok da tavsiye etmiyorum. Bu işte ekmek yemek için çok girişken ve kendini geliştirmeye açık biri olman lazım. Bu da çalışmayı talep eder. Çalışma alışkanlığı yerleşik olsaydı iyi sayılan okullardan birini hedeflerdin diye düşünüyorum. Bu yoksa maceraya atılmış olursun. Polislik de tercih et demiyorum tabi ama idealist olmayı haketmek için çalışkan biri olmalısın. Bu çerçevede realist olmaya bak. Hayal etmek yetmez. Allah gönlüne göre versin. Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer yazılımcı olacaksan kesinlikle mühendislik okumanı tavsiye ederim. alaylı yazılımcılara çok az maaş veriliyor. elbette istisnalar vardır ama geneli böyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.