Şimdi Ara

24 volt solar pompa için kabloda güç kaybını nasıl önlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  24 volt solar pompa için kabloda güç kaybını nasıl önlerim

yukarıdaki özelliklere sahip dalgıç pompa aldık. kuyunun derinliği 50m ve evin kuyuya uzaklığı 100 metre.

bu pompayı çalıştırmak için 12 volt 100 watt 2 adet seri bağlı panel kullanıyorum.

ve 2*6 tekli elektrik kablosu kullanıyorum.

Sorunum şu :

güneş panellerini kuyunun başında (50 metre kablo ile) bağladığımda eve gelen su ile panelleri evin üstüne koyduğumda (150 metre kablo) eve gelen su yarı yarıya fark ediyor.

birde pompada termal koruma var kuyunun başında bağladığımda 30 dakika çalışıp 10 dakika soğumak için duruyor.
    evin üstünde bağladığımda 10 dakika çalışıp 10 dakika duruyor. hem yarısı kadar su alıyorum hemde pompa çok dinleniyor.
    panelleri evin üstüne koymak zorundayım. ıssız tarla sonuçta yol kenarına panelleri koyamam.

evde panellere 2 adet akü de bağladım. paneller seri aküler seri ve akü ile paneller paralel bağlı. (akü olmadığında 10 dk çalışıp 20-25 dakika dinleniyor)

şimdi bu kablodaki kaybı telafi etmek için ne yapmam gerekir. aynı panellerden 2 adet daha alıp onları da paralel eklersem işe yarar mı?

(ayrıca şunuda belirteyim pompa ilk geldiğinde evde bir bidonun içinde 15 metreye yani 3. kata su basması için ayarladık ve pompa gün boyu hiç dinlenmeden sürekli çalıştı)

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.