Şimdi Ara

24 saat 365 gün çalışacak PSU tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sürekli açık kalacak, boşta da çalışmayacak. %90-100 cpu kullanımı olacak 365 gün 24 saat.

• Bütçeniz ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • max 900 tl
  • 2018 ureyim rmx ve rmi serisi
    Seasonic focus ve prime serisi
    Silverstone strider gold ve ustu
    Supernova g2 g3 stok cikarsa ozellikle g2
    Fsp aurum platinum (altini gec)
    Faturali sorunsuz urun bukunursa 750 sifira verecegin patayi 850 1000w 2.ele vermeni oneririm.biraz kafayi yotup butvenle platinum seriler bile bulabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 26 Haziran 2020; 20:18:56 >
  • sething kullanıcısına yanıt
    Hem sıfır hem 2. el olarak araştırıyorum 3 gündür.

O kadar çok model var ki. 400 liraya 1000w da var. 1000 liraya 500w da var. Kaliteli markanın da ucuzu var, çok duymadığımız markanın pahalısı da var.

Yani bu kadar modelden hangisinin iyi olacağını bilemedim.

Platinium, gold veya siilver olması verimliliği değiştiriyor, ama benim için verimlilik değil, arıza vermemesi önemli.

Dediğiniz modellere bakacağım ancak bütçeme olacak mı bilmiyorum.
  • 7x24 yuk soz konusu ise goldan asagisi yalan..

Bazi markalarin platiumu bile yalan hatta silverstone strider silver bile listeye eklenebilir ama tam modeli onemli.(silver etiketli ama goldla ayni urun) gibi

2.elden evvela forumdan referansli uyelerden 3 5 link ekle konuya yorum yapalim..

• 7x24 kullanilacaksa verimlilik adeta 2.ci planda.

Asil olay teneke icindeki devre bulesenleri kablo kalitesi vs

Dolayisi ile verimlilik dogrudan degil dolayli onemli.

Misal zalman silverstone baxi platin modelleri ile xigmatekin tum platilerini geciniz.

Buna ragmen silverstone bazi strider silver modelleri bile sahane psudur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Corsair Rm serisi tercih edilebilir. Rm1000 kullanıyorum, sistem Kasım 2015'ten beri elektrik kesintisi dışında sürekli açık. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
  • Şu listedeki Tier A grubundan herhangi bir psu'yu alabilirsiniz. Sarı renkle yazılmış olanlar o grubun en iyileri.
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/
  • sething kullanıcısına yanıt
    valla üst gam ürünleri ben de çok tanımıyorum daha tecrübeli arkadaşların el atması lazım arkadaşın aradıgı şeyleri bence daha üst gam ürünler karşılar
  • Sistem bileşenleri nelerdir ?

SilverStone Strider 750w Gold

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    SilverStone Strider 750W 80+ Plus Gold Single Rail 62A Modüler Güç Kaynağı (ST75F-GS3.0) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-750w-80-plus-gold-single-rail-62a-moduler-guc-kaynagi-st75f-gs3-0.html

Seasonic Core GM-650 650w Gold

Seasonic Core GM-650 650W 80Plus Gold Yarı Modüler ATX Güç Kaynağı (SSR-650LM) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-core-gm-650-650w-80plus-gold-yari-moduler-atx-guc-kaynagi-ssr-650lm.html

Seasonic FOCUS PLUS 650w Gold

Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-focus-plus-650w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-650fx.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Corsair Rm serisi tercih edilebilir. Rm1000 kullanıyorum, sistem Kasım 2015'ten beri elektrik kesintisi dışında sürekli açık. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
    2018 oncesi rm serisi coilwine disinda epey saglam psu.
    2018 lebirliite daha sessiz fan ve buyuk olcude azalan cizirti..
    2020ler ne kullandim nede 1 2 sene kullanan bi kac kisi olmadam kagit ustundeki berilerle konusabiliriz.

Sizinki parasini haketmis..

• Yüksek kapasite kabul edilir tier b+ kalitesi ile HİGH POWER 1200W ASTRO GD SERİSİ "MİNİNG EDİTİON" bu modeli edinebilirsiniz 12v hattından 100a verebilmektedir 900 TL bandında erişim sağlamak mümkün yok ben yüksek kapasite istemiyorum 650-750w olsun en az bunun kadar kaliteli hatta bir tık daha iyi olursa sevinirim dersen Xpg core reactor 750w - Seasonic focus plus GX - FSP hydro g serisi, Corsair rm, Asus rog serisi gibi orta kapasite tier a kalite standartında bir gömlek üst modellere göz atabilirsin ortalama 1000 TL fiyatlardan alıcı bulabilir.
  • Redrock 1650W 80+ Gold buldum 2. el. Sahibinden Get ile 330 TL'ye. Olur mu bu psu?
    Bir de forumda yine Redrock 2000W ilanı var. 500 TL'ye. Sıfırı 750 tl zaten. Modüler olmaması çok kötü.https://forum.donanimhaber.com/redrock-2000w-80-gold-poower-supply--138489931

Corsair hx1200 ikinci eli 900 liraya var. İkinci el garantisize bu kadar para vermek korkutucu biraz.

Seasonic sıfır 750W da hoşuma gitti. Kaliteli. 900 tl. Ama full %90 yükte çalışacağı için sorun olur mu diye düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi design.code -- 28 Haziran 2020; 15:37:46 >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Redrock dan uzak durun hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • High powerın mining için piyasaya sürdüğü 1200 lük bir psu su vardı. Yanlış hatırlamıyorsam aynı modelin normal kullanım için olanıda vardı. Mining b, normalde c kodu vardı galiba. Hala piyasada varsa mining modeli tercih edilebilir (fiyat avantajı hala varsa).

• fsp

eski dandik 300watt psusunu oyun sv si yaptım aylardır 7/24 açık önceden 600wattlık vardı 2 sene açık kaldı tık demedi sağlam marka. kafan dahada rahat etmesini istiyorsan seasonic var ama çok pahalanmışlar açgözlüleri doyurmaya gerek yok fsp al geç derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.